AllmäntAllvar

Jag erkänner…:)

Jag har länge velat skriva det inlägget, men inte riktigt hittat nåt lämpligt tillfälle:) men nu fick jag den öppning som behövdes och då passade jag på:)

Ingen av er som kommenterade om Robbans hårklippning ska känna er påhoppade, för det var inget ni sa just den här gången som gjorde det, utan det är en samling av kommentarer under lång tid, både här och hos andra.

Jag är sjukt less på att det ska vara så tramsigt. Det muppigaste av allt är inkvoteringar!  Att en kvinna eller man får ”extrapoäng” pga sitt kön när de söker ett arbete som är dominerat av det andra könet.

En man som söker sjuksköterskejobb kan gå före mer kompetenta kvinnor just bara för att han är man…och en kvinna som söker som bilmek kan göra samma sak.

Jag skulle aldrig vilja ha ett jobb där jag kvoterats in. Jag vill vara förstahandsvalet för att jag är jag och bäst lämpad, inte för att jag är tjej. brrr.

Jag tackar för era åsikter, de allra flesta sakliga, och att ni tycker som jag känns ju extra trevligt såklart:)  Lite har jag svarat er i kommentarerna, men inte alla. Ni som tycker som mig, där kändes det onödigt att tillägga nåt, och ni som försöker förklara att jag borde vara tyst eftersom jag inte begriper nåt struntar jag i, för man får faktiskt ha en åsikt även om man inte pluggat på högskola:D och ni som kallar er feminister och jämställdhetsivrare – jag har läst och begrundat era ord:)

All respekt till er alla!

 

Med det så känner jag att jag är rätt nöjd, och går vidare i mitt oglamouriga liv, med bajsblöjor och tvätt som svämmar över, men som jag älskar:)

 

Min dator är hemma!!! Love love love ♥

Det kanske jag sagt, eller så kanske ni fattat det  ändå, men den är alltså hemma, som ny..eller tja med en ny hårddisk iaf. Allt verkar vara som vanligt, och det mesta finns kvar ( tack ALINA) men tex Picasa är borta…och nu håller datorn på att importera alla tusentals kort som ligger på iphonen….det tar ett tag..och sen sunkar väl datorn ihop igen.. Fast jag ska lägga över dem direkt till hårddisken, så slipper de ligga dubbelt här, för de finns redan. Jag begrep inte hur jag skulle göra för att bara föra över de sista dagarnas bilder..?

Skit samma, men det innebär att jag inte får till så mkt bilder idag heller:(

Jag som har så många att visa! Från bröllopet och Alnäs och massa annat, men vi får väl se hur många jag bildbombar med sen:)

 

Idag har vi äntligen tagit tag i tvillingarnas vaccination inför Thailand! För att få den vi tänkt oss skulle man vaccinera minst fyra veckor före avresa, och de far om en vecka, så det bidde en annan:) Amrix…tror jag den hette.

Inte lika bra, men ger ett skydd mot hepatit A, och fyller man på den inom ett år så ger den ett 30 årigt skydd, nice.

Tjejen som vaccinerar är mamma till min bästa kompis i lekis:) jag trodde inte hon skulle känna igen mig, men det gjorde hon nästan direkt.

Förutom Robban och Corrinda så var Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie med, och alla skötte sig utmärkt. Jag var lite orolig för att släppa lös Jordan intill ån, men han var hyfsat stillsam. Skönt för jag slipper gärna ett bad i Fyrisån..

Novalie var på basketläger, så hon hade annat för sig, och tonåringarna sov väl, eller spelade dator..

 

Vi har varit och tränat, och jag har nog fått en liten nerv i kläm i höger handled nånstans, för det gör gruvligt ont mellan varven och så släpper det sen…inte skönt alls, och inte alls skönt att skriva på datorn, det hugger till hela tiden och gör så det blir fel bokstäver;)

Därför ska jag publicera, och logga ut och gå och sova!

Imorgon ska jag köpa pelargoner, både ute och inne, för jag ska ju få finbesök av Linda, och måste kamouflera lite av eländet bakom blommor:D

Nu hjälper det knappast, men hon är förvarnad om att ta med skygglappar;)  Haha..

Jaja, dags att sova!

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Ewiene

    Det är helt ett sidospår, men jag måste berätta ändå… Jag utnyttjade folks idéer litegrann. Min första son hade änglalika korkskruvslockar, och jag lät honom ha kvar dem, för att han skulle bli lite ”gulligare” behandlad. Han är nämligen _mycket_ storväxt för sin ålder, (+3 på kurvorna) och ofta behandlas han som att han skall ”förstå” mer än han gör och vara så ”duktig”. Framför allt av dagistanter och utomstående. Lockarna gullade till honom och jag tror vi tjänade på det i långa loppet, han behövde få lite famn på dagis han med ibland. Med den storleken var det ingen som tog honom för tjej ändå…

  2. Maud

    Det här med att håret gör personen , måste väl vara snett på något vis. Själv har jag en vuxen son nu som inte är bög som ni säger, men när han var liten så hade han lockigt hår typ vågigt inte krull, så det bara blev att han hade långt hår,o såg fin ut. och så klart nästan alla tog honom för att vara tjej så klart. När han var i tonåren så blev det mycket music , heavy var ju tufft självklart blev det både grönt och blått hår till min förtvivlan. För att inte tala om när det blev rastas (ni vet som Bob Marley) med både klister tuperat och spray i,!!!! Inget av det var något som jag gillade och inte heller våra grannar och vänner, och det fick jag ju höra. Jag bara väntade ut den perioden det fanns liksom inget annat val för mej, för om jag tjatade så skulle det ju bara bli värre tänkte jag. Med tiden så lugnade han ner sej och blev ”som folk”he he… Det man först och främst ska se på är väl hur personen ifråga är inte på hur han/hon har håret. Det finns så mycket andra saker som man ska bekymra sej över i dagens läge så jag tycker det är helt galet att bråka om längden på en killes hår.. ha det så bra.

  3. Linda

    Håll nu inte på och slå knut på dej själv för att städa, jag bryr mej inte om lite stök 😉 Det är skillnad på ingrodd skit och stökigt, och jag tror inte du har skitigt hemma. Ha en bra dag :))

  4. Majsan

    Tjena!
    Bra skrivit Carola!! Läste jag någonting om Thailand? När ska ni dit? Blir avundsjuk av att bara läsa det?

  5. 10xkids

    Skriver ifr iphone.. Vart lite knas ser jag nu…Det sista hamna fel och inte helt färdig skrivet… Men men..
    Ska blunda nu en stund innan flocken vaknar till liv…

  6. 10xkids

    Godmorgon.. Jaa jag är vaken nu?!?
    Nej jag kände mig absolut inte påhoppad av dig! Snarare påhoppad av samhället… Att det finns en oskriven norm… Ve dig om du avviker ifr den..!!!
    Som du skriver.. Alla gör olika..alla tycker olika..bara att visa lite respekt så skulle allt vara super….:-)
    Och detdär med kläder och längden på håret retar mig ngt såååå fruktansvärt….jag erkänner det.. Att få höra att ,vaddå blir du inte rädd för att han blir bög,om nu bebis sonen sitter i en vagn med rosa suflett..!!?!! Stört tycker jag..sonen blir nog inte mer el mindre bög av en rosa suflett el långt hår för den delen … ( det var det JAG ville ha fram.. Med din robban, att han är lika mkt kille med el utan hår, jag störde/stör mig på kommentarer som att bra nu har sonen förpassat sig in normen ledet!!!! Hänger du med?! )
    Och jag tror knappast ngn av mina grabbar blir bög av en blommig body,el rosa kant med söta små kattungar på.. Ngt man föds till… Och för övrigt ..är det hela världen ??
    Jasså du skulle få fika sällskap idag.. Jag som tänkte ” våldgästa” dig..ska uppåt idag,i ett annat ärende.. Ngn annangång då…:-)

    Att killar ska uppfostras till tuffa coola hårda och tjejer till att sitta tysta fina… Nää BARN ska uppfostras till empatin hänsyn respekt

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting