AllmäntHögtider

Midsommar kom och gick:)

Midsommar är över för i år, och det var både trevligt och lite komplikationer:/

Vi började dagen med att faktisk sitta ute i solen och dricka kaffe….wow faktor på den! Det var första gången jag suttit ute före elva i år utan att frysa ihjäl:)

Jordan kom ut med sin  smörgås:

Uj vad stor den blev…jag har inte hunnit redigera om dem…sorry;)

Kläderna från Draken och Juvelen, D&J

Jordan ser så här glad ut för att han tror att jag knäpper kort på hans macka…hehe;)

 

Sen gjorde alla barnen sig i ordning med klänningar/ skjorta och jag fick göra flätor på småtjejerna. Corrinda som hade haft ont i magen dagen innan kom upp sent och var seg men hade inte ont längre, men hade inte sovit så värst bra. Hon viftade med en medicinförpackning i ögonvrån på mig och frågade om hon kunde ta en, och jag som trodde det var Novalucol sa ja. Det är ju då mot typ halsbränna, och nåt som ungarna tycker kan vara skönt när det är magont, (de äldre då.)

Vi packade in oss och for iväg, lämnade bilen hos familjen B som vi skulle fira ihop med , och travade iväg till festplatsen. Perra har i alla år som vi bott här ute, hjälpt till vid bygget av dansbanan och skyttestånden osv, och förra året ryckte Janelle in och stod i skyttet eftersom de som lovat vara där uteblev, så hon blev tillfrågad om hon ville jobba nu i år, och eftersom hon ska till Peace and love på måndag och behövde kontanter ställde hon upp. Hon och tre kompisar hade hand om luftgevär , pil och dart.

Det fattades folk på lite andra ställen så Robban tog hand om bollkastningen, Corrinda om fiskdammen och Novalie och V om lotteriförsäljningen, och Perra fick hjälpa till på scen när lotterna skulle dras:)

Jag kände det lite som att Välkommen till Familjen Wetterholms midsommarfirande, hihi.

Själv skyndade jag mig att skjuta luftgevär, jag fick till 46 p av 50 och var nöjd för stunden, men medveten om att det är ingen poäng man vinner med. Jag har vunnit flera år, förra året fick jag ju  två ölglas med vildsvin på…

Perra sköt 45 och så länge som jag är bättre så är jag nöjd;)

Inget av våra barn ville dansa, men vi kikade på de andra, minglade och köpte lotter, fikade och slösade pengar på fiskdamm och bollkastning.

Sen hem till familjen B på mat. Vi började med lite plock för oss vuxna – ost, kex, lite nötter osv, och sen lagade vi tacos till barnen som önskat sig det….hua..;) men till oss vuxna grillade vi kyckling lite senare, och till efterrrätt hade J gjort världens godaste tårta..Mmmm

Men, Corrinda hade fått ont i magen igen:(

Hon klagar aldrig i onödan, men nu hade hon ont och det blev inte bättre, utan snarare värre. Inget hjälpte varken mat eller massage eller värme, och hon kunde inte ligga  eller sitta, och till slut bara grät hon. Corrinda är en tuffing, så vi insåg att det ju var läge att kanske uppsöka vården.

Ringde 1177 eftersom jag måste ha ”tillåtelse” att åka in, och med en oklar buksmärta så är det klart att hon var välkommen.

Den där tabletten hon tog på morgonen var ju en värktablett, så att hon varit smärtfri under dagen var ju inte så konstigt… Jag ger aldrig värktabletter vid magont, men missade att det var det…så lite irriterade på mig själv var jag ju, det är ju inte bra att kamouflera magsmärta.

Vi lämnade barnen i J s vård och jag skjutsade in Perra och Corrinda till barnakuten, och sen hem igen. Vi hade ju lovat övriga barn att gå tillbaka till fetsplatsen, nu blev det ju sent, men bättre sent än aldrig, om än en reducerad skara..

Perra messade rätt snabbt om att Corrinda hade utslag på urinstickan, så jag var rätt övertygad om att det var en urinvägsinfektion, det kändes rätt skönt, det är ju enkelt att behandla, och hon åker ju till Thailand på tisdag!

 

Janelle viftade med skytteresultaten och det var tre till som skjutit 46, och jag tyckte att det var dags att visa vart skåpet skulle stå, och slog till på 49 😀

Det räckte till seger, och var samma poäng som segrande herren vann på, så jag är mer än nöjd, dessutom är det rekord för mig, det förra låg på 48.

 

Jag skrattade när vi kunde räkna ihop dagens vinster, det var en lotterivinst som Perra tog, så Corrinda i skyttet för tjejer, på 39p, Robban pil för killar, och så jag då.

Japp, Välkommen till Familjen Wetterholms midsommarfirande….hihi

 

Mitt i natten samlade jag ihop mina barn, och körde hem dem, stoppade i säng och röjde köket medan jag väntade på samtal från Perra.

Det var ju midsommarnatt, och EN läkare som har hand om typ hela barn och kvinnokliniken, det var komlicerade förlossningar och trauman och en tjej med misstänkt uvi kommer ju inte direkt på första plats i priolistan.

Jag har full förståelse för att man får vänta, men jag tycker inte att det är helt rimligt att en enda läkare har hand om allt, det är sårbart. Jo det finns bakjourer att ringa in, men ändå. Men det är vården…

Hur som helst så kunde de få åka hem, och komma tillbaka dagen efter för att slippa vänta mitt i natten, och de tänkte ta en taxi hem. Men det var Taxi var god dröj….och efter 20 minuter i telefonkö, gav de upp, och gick in, men då kom ju läkaren:)

Han kikade, klämde och kände och det blev diagnos Uvi. Pc i fem dagar och blir det inte bättre till måndagkväll ska vi in och byta sort, men Thailand är förhoppningsvis inte i farozonen:)

Jag hämtade dem vid 01 tiden, och stoppade om en trött Corrinda uppe i soffan, och sen kunde hon faktiskt sova hela natten.

 

Tyst i huset, och jag fiskade upp Jamie ur bilstolen där han suttit kvar, tog av hans skinnjacka och krånglade upp honom och så gick vi och lade oss, han fick ha skjorta och byxor på;) Det går att sova i det med.

De var ju snygga:

  Tack Tove för de fina kortbyxorna:)

 

Nej, men nu är jag supertrött, och måste hoppa i säng! Corrinda ligger här bredvid, inte pigg, fortfarande ont i magen…men två piller av antibiotikan är intagna så jag hoppas det blir bättre till imorgon. Håll tummarna!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Linda

    Hoppas C har börjat krya på sej, stackarn. Uvi är inte att leka med. E fick det vid två år som blev njurbäcken inf. Vi låg i lagda två veckor. Skönt att C fick hjälp i tid.
    Kram kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing