AllmäntFrågor & Svar

9-barnsfamiljen Snålkvist förklarar;)

Fick en kommentar som jag kände kanske behövde lite svar, finns säkert fler som undrar:)

Kommentaren: Hade det inte varit bättre och bokat ordinarie plats på planet? Det känns som lite Familjen snålkvist över det hela, är det inte bättre och boka och betala ordinarie pris så barnen får åka. Oavsett om man kan tjäna lite pengar på att pappsen jobbar på SAS?  Ni fick ju ändå punga ut med extra pengar.

 

Ja, det kan ju låta hur korkat som helst det här med att Robban och Corrinda åker på typ Standby biljetter, aka personalbiljetter.

Låt mig förklara:)

Vi har nio underbara barn, och det innebär att vi inte har ekonomi för att åka utomlands hela familjen. Det är ett val vi gjort, och inget vi på nåt vis går runt och grämer oss över, utomlands kan de åka sen, som vuxna. Utlandssemestrar är härliga, men inget som är nödvändigt för att växa upp till en klok människa:)

Men, iom att min pappa jobbat på Sas i hundra år, och alltså har de hyfsat förmånliga biljetterna, så kan de ibland ta med sig några barnbarn på en resa. Janelle och Patricia har varit med flera gånger, och nu hade tvillingarna blivit så pass stora att mamma och pappa kände att det var deras tur.

De gillar Thailand, det är dit Janelle och Patricia varit med dem, och såklart ville även Robban och Corrinda dit.

Vi får betala resan och mamma och pappa står för allt annat, hotell, mat och upplevelser.

Om barnen ska åka med mina föräldrar kan vi inte köpa en vanlig biljett åt dem, eftersom mamma och pappa åker på personalbiljetter, jag kan knappast begära att de ska betala ordinarie priser. Skulle det ske som nu hände, att de inte kom med planet, så skulle ju tvillingarna åka iväg ensamma till Bangkok dessutom, och det är ju helt galet!

Alltså åker även de på personalbiljett 🙂

Det skiljer inte ”lite pengar” utan det skiljer en jäkla massa pengar.

Den här gången blev det genaralknas på alla möjliga plan, eftersom allt krånglade, min syster som åxå jobbar på SAS har tillbringat timmar i telefon med Thailand för att boka om biljetter, hon har gjort ett jättejobb för att få ordning på allt, och pappa å sin sida har tjorvat han med på plats och via nätet.

Det har aldrig någonsin varit så här besvärligt!  Visst har det hänt att en flight varit full, men då har det alltid gått att boka om till nästa eller nåt annat bolag. Reglerna har ändrats och gjorts om, och så en massa tillfälligheter som tex ett helt plan med vietnameser som missat sin flight och bokades om , och den lilla detaljen att resan måste betalas med samma kort som sen skulle uppvisas på flygplatsen gjorde att det försenades ytterligare. Nej, ni behöver inte begripa, jag fattar inte ens själv alla turer;)

 

Så visst låter det galet, och kanske sniket.

Alternativet är att de inte får åka alls, för som jag sa så har vi inte den ekonomin. Vi har inte tyckt att det är ett alternativ att åka med en eller två barn, för dels ska vi då ha barnvakt åt övriga, och dels så känns det inte bra att lämna några hemma. Vi är ju en familj ♥ och vill göra saker tillsammans.

Att låta dem åka med mormor och morfar är en annan sak, då får de resa, de får tid tillsammans med m&m och det kostar inte lika mkt som en charter/ reguljär . I vanliga fall;)

Den här gången blev det om möjligt dyrare än dyrast, men det är ju sånt man inte kan råda över, eller förutse. Övriga resor har vi å andra sidan ”tjänat på” om man ska se det så;)

Det viktiga för oss är att barnen får en fin resa, och det verkar som att de kommer landa på Koh Samui i morgon lunch, lokal tid, efter att ha fastnat först i Köpenhamn och sen i Tokyo, nu är de i Bangkok, så de är i rätt land iaf 😉

 

Hoppas det blev begripligt, men det kändes som att det kunde vara på sin plats med en förklaring 🙂

 

Över till annat:)

Vi packade ihop oss igår, fredag, och åkte hemåt frampå eftermiddagen från Årsunda. Det utlovades regn framåt kvällen och vi tyckte att vi fått nog av det, så vi förekom det hela. Lite enklare att packa ihop ett tält i solsken än i hällregn.

Hemma väntade två tonåringar, Janelle som fortfarande mår illa till och från, och inte kan äta, hon är såklart ledsen över att ha missat Peace and Love festivalen, men känner fortfarande att det var rätt beslut att åka hem.

Skolsköterskan trodde ju på magkatarr, och så även jag, men det vete fasen…Kanske får boka en tid till läkaren iaf då, jag som helst undviker det.. Kanske det behövs starka magpiller.. Nej, hon är inte gravid.

Patricia hade lagat mat till sin sjuka stora syster och pysslat lite i huset, så det var hyfsat i ordning, det var inte i tipptopp när vi drog ska erkännas…;)

Vi packade in det nödvändigaste och sen var det bara att åka och handla till tacos, det var ju odiskutabelt, är det fredag så är det.

Tröttnar de aldrig? hihi.

Sen sprang jag ut i husvagnen hela tiden för jag hade ju allt där, täcken, kuddar, tandborstar, kaffet…osv..

Tjejerna ville inte alls åka hem, de hittade en kompis i vagnen bredvid vår som de satt och ritade tillsammans med, och de ser fram emot nästa sväng. Ska ”bara” fixa nerslagen vi fick på besiktningen…för den gick ju såklart inte igenom, men vi fick inget körförbud, vilket gjorde att vi inte körde olagligt…bara lite på gränsen;)

 

Idag har vi inte gjort många knop, Helen och T kom och fikade, och vi satt ute i solen som faktiskt sken hela eftermiddagen efter en ösregnig morgon. Hur mkt regn finns det egentligen? Man kan ju undra, hörde att denna juni var den blötaste sen de börjat mäta, för en sisådär dryga 200år sen….kul…verkligen:(

Hit med solen och värmen nu!

Min syrra kom på em och stannade på middag, massa snack, mest om den galna resan såklart, och en massa annat babbel.

 

Imorgon är det söndag, jag har lite svårt att hålla ordning på dagarna nu;) sommarlovet har alltid den påverkan, och det är ju härligt, spelar ingen större roll vilken dag det är.

Jag har lite bilder ni ska få se, ,men eftersom min laddsladd till iphonen är trasig måste jag låna de andras…och av nån anledning måste deras telefoner laddas först…hm?  🙂

De kommer!

Nu är det sovdags, så man orkar upp imorgon igen.

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Monica

  Jösses,de är väl INGEN som betalar mer änn man behöver..Precis som om man skulle upptäcka att ett plagg man tagit till kassan är rea o då säger man väl inte nej tack då vill jag inte ha de..Hallå……
  skaffa sig ett liv vettja..Mvh Monica

 2. Anna-Karin

  Håller med de föregående skrivarna att du eller någon annan ska inte behöva försvara el förklara allt man gör jag har full förståelse för att man som barnfamilj måste lösa sitt liv som man vill och självklart ska man också få fördelar som ex personalrabatter och gåvor fr sponsorer inget konstigt alls men det är den vanliga svenska avundsjukan hm varför måste man missunna varandra lite gott i livet. Ha en fortsatt underbar sommar och att solen kommer till oss alla. Gillar din blogg precis som den är en vanlig familj med ett vanligt liv. Kram

 3. Ida

  Tycker du ska strunta i att försvara och förklara dig när folk kommer med konstiga kommentarer. Känns som det är ofta du behöver förklara saker pga. någon läsare kommit med en pik. Men strunta i det istället och tänk på att det är många som verkligen gillar din blogg.

 4. Neta

  Förstår inte att du orkar hålla på att förklara dig, ingen annan har väl med allt det här att göra.
  Ha en fortsatt fin sommar!

 5. Marika, Uppsala

  Heja er! Haha…alltså alla vill väl åka så billigt som möjligt? SVENSKA AVUNDSJUKAN!
  Jag fullkomligt älskar er familj! Kan man få flytta in? 😉
  Ha en trevlig sommar!

 6. Ullis

  F*n vad jobbigt det måste vara att alltid behöva försvara sig! Jag beundrar dig för ditt tålamod:) Kram

 7. Carola P

  Jag skulle också göra som ni om vi hade den möjligheten.
  Om ni får för er att ta en tur med husvagnen uppöver i Sverige så är ni välkommen att parkera den hos oss. Vi bor en liten bit utanför Östersund och kommer ni upp i slutet på juli kan dina stortjejer följa med min dotter ut på Yran. Tänkte som tröst till Janelle som missade Peace and Love festivalen. Skulle vara jätteroligt att få lära känna dig och din familj. Ha en fortsatt trevlig sommar.
  Kramis

 8. Carro

  Vem skulle inte använda personalrabatt om man hade den chansen? Tycker det är så fel att du ska behöva sitta o förklara allt för att nån person är så avis på en resa. Hoppas dem får det jätte bra när dem kommer fram till rätt ställe och hoppas Janelle mår bättre snart.

 9. Sandra

  Jag tyckte det var enkelt att förstå, även utan förklaring, att detta är enda alternativet (och ett bra alternativ enligt mig, även om det var otur att det strulade nu) för era barn att få åka på en sådan här semester. Jag tycker det är ett toppentillfälle och fint av mormor och morfar att vilja ta med barnen.

  Men vissa ska ju alltid gnälla eller se allt negativt så. 😉

 10. Lotta m åtta o Liten i magen

  Jag tror de flesta familjer i er situation skulle göra som er i ”biljettfallet”…varför betala dyrt när man har chansen att få det billigt. Att det sedan inte funkade helt efter planer den här gången är ju smällar man får ta, men ni har säkert sparat på det i det långa loppet iaf.
  I slutändan är det ju bara så bra att tvillingarna verkligen kom iväg! Å nu blev det ju lite extra krydda på äventyret 😉

  Otur för Janelle oxå! Stackarn! Hoppas hon snart blir bättre, hon får ta igen det nästa år 😉

  kramar till er!

 11. paulastankar

  kanske kan vara bra och kolla upp magen ! om det är magkatarr så finns det ju medicin till detta. min man har magkatarr och det är ingen lek, går inte att äta ngt för det rinner i princip rätt igenom osv. Men som sagt det finns ju receptfria läkemedel. imodium plus,losec o ngt mer brukar vi köra på¨då..

 12. Maria

  Familjen snålkvist?! Människan som påstod det är nog mest avundsjuk! Klart som tusan man använder personalrabbat om man har den möjligheten…inte fasiken sitter man väl och betalar fullpris om man inte behöver…verkar ju bara knäppt!! En lyxig förmån skulle jag kalla det =)

 13. Emma

  Men hur går det för Corrinda och Robban nu då? Kommer deras semester inte bli rejält avkortad? Eller hur länge ska de vara borta? Vore ju hemskt om de missar hela resan pga flygen, de är ju redan fem dagar sena :/

 14. Gunilla

  Folk har för lite att göra, och ska bry sej i allt.
  Ja, man kan verkligen undra hur mycket vatten det finns där uppe.
  Här regnade eller öste ner hela dan i går och blåste kulingvindar.

 15. Maud

  Hej Carola. Nej jag tycker inte alls att du var skyldig en förklaring, och ni är inte alls familjen Snålkvist utan det är nog så att ”folk” ibland har svårt att andvända sitt sunda förnuft och svårt att tänka tycker jag.
  Hoppas att allt löser sej för er alla och ha en bra sommar med alla. Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting