Allmänt

Paybacktime;)

I många år nu så har mina kläder på nåt mysko vis hamnat i de äldsta barnens lådor, Janelle, Patricia och nu på senare år även Corrinda lånar gärna mina kläder. Janelle frågar alltid, men de andra två är inte lika noga…hehe.

Men nu är det så att de kan glömma att ha SINA kläder ifred,  eftersom jag insett att det minsann går att göra som Ove Sundberg och kontralåna nåt, *ler* .

Idag tex så ”råkade” jag låna Corrindas fina basketjacka:

Står ju till och med mitt namn på ryggen…;)

Jag som drömde om att få en träningsoverall som det stod Danmarks IF på när jag spelade fotboll för tusen år sen, får väl nöja mig med en som det står Uppsala Basket på….nåja, det är ju bollsporter båda två:) Och de är röda bägge två…;)

Nädå, Corrinda gav den till mig när jag frös och letade efter min kofta, men det är himla trevligt att inse att man kan rota lite i barnens kläder, jag menar, på ett ögonblick så tredubblades ju min garderob;)

 

Idag var det en såndär konstig dag igen, med full sol ena sekunden och så ösregn nästa?

Vad är det med vädret?  Jag hade kjol och linne på mig till att börja med, och skrattade glatt och hånfullt åt mina ben som är bruna upp till knäna och sen kritvita…ser inte klokt ut.

Tog en runda till affären direkt efter frukost för allt var slut, men mest akut var det med toapapper och Jamies välling , och medan jag handlade vaknade resten av huset till liv allt eftersom. Tog med kaffe, mobil och barn ut i solen och satt och spelade wordfeud med Corrinda.

Det var ordentligt varmt så jag började fundera på att kanske planera in ett litet kvällsdopp i nån sjö….och precis i samma sekund började det regna?  Förlåt då.

 

Tidigare i veckan hade barnen bestämt att de skulle se Ice age 4 idag, men då trodde vi att Perra skulle vara ledig, nu blev det inte så, oj så otippat;) och då funkade det inte eftersom Jamie och Jordan inte ska med, och alltså behöver lite passning hemma.

Men jag har reserverat biljetter till imorgon, lördag.  Det blir Lovelia, Trixie, Novalie, Corrinda och Robban, och så en vuxen, antingen jag, Perra eller Janelle, jag måste kolla med henne. Hon älskar ju tecknat:)

Patricia hade ingen större lust, och får väl kvittera ut ett biobesök senare.

Jag bokade nu icke 3D. Är jag skittråkig som inte alls tycker det är speciellt fränt att se filmer i 3d?  Jag tycker faktiskt mest att det är lite jobbigt och rätt obekvämt med brillorna;)

Lovelia har dessutom svårt att få dem att sitta bra på sin lilla näsa…

Jag var på Disneyland 1992 eller nåt, och då visade de en film med Michel Jackson, i 3d, på superstor duk…och det var stencoolt!

Där kom grejorna verkligen flygande ut i salongen, så man kände att man nästan kunde ta på dem.. Samma när vi var i London för två år sen, på Mdm Tussauds, där visade de en i 4d, alltså med även känseleffekter…det stänkte vatten på publiken, eller stacks i ryggen eller så blåste det till….Det var åxå fränt.

 

Men 3D på vanlig bio tycker jag mest känns som ett knep för att kunna ta några tjugor mer betalt…;)

 

Innan det blir biobesök, så ska vi städa….Mutor, belöning eller hot…välj själva;)

Mamma och pappa kommer hit åxå, vi ska ha lite kalas för Jamie på söndag, men då ska de få finbesök, så de får komma imorgon ist.

På söndag kommer Vilma hit:) Det är bekantskapskretsens nykomling, och jag längtar efter att få se henne!

 

Ni gjorde mig nervös med era kommentarer om svalda pengar och akutbesök!

Så jag ”tvingade” Perra att ringa 1177 och fråga, och de sa såhär:  Den kommer ut av sig själv inom några dagar. Ingen risk att den skulle fastna i luftstrupe eller matstrupe, och den är rund och fin så den ska inte trasa sönder nåt.

Nu var det ju över ett dygn senare som han ringde, och skulle nåt ha varit tokigt skulle det ha märkts redan , sa de.

Jag erkänner att jag inte fullt ut litar på sjukvårdsupplysningen i alla fall…men jag väljer att göra det i det här fallet, för min intuition säger ju samma sak.

Lite funderar jag på varför det är så olika besked, ni som kommenterade hade ju blivit inkallade direkt…men det hade kanske varit annat om jag ringt direkt?

Trixie har hoppat studsmatta och slagit kullerbyttor och sprungit, cyklat och ätit massor av mat, så det känns ju som att den borde märkts av på nåt vis om den inte varit i magen.

Får hon ont, är det en annan femma…haha, fast enkrona…sorry det var inte ens meningen 😉

Tack för era kommenterar 🙂

 

Nu ska jag ta av den snygga träningsoverallsjackan, och göra mig klar för natten…Ser nu att Corrinda somnat i soffan med mitt täcke….hm..vad ska jag ha då?  Perras kanske;)?

Hihi!

 

Ha en fin lördag nu!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Ebba Tander

    Hej på dig.
    Jag skulle ringa till en kompis men jag råkade ringa hem.till.dig 🙂
    Och det var Lovelia som.svarade mig jag ville prata med.dig så när du har tid kan du ringa mig på mobilen 073 8011477 så.det hade varit roligt att prata med.sin idol.

  2. Viktoria sexbarnsmamma

    Jag bokar nästan aldrig biobiljetter i 3D, tycker inte alls att det är värt det (och obekvämt med glasögonen). I de flesta nya barnfilmer har de lagt in en actionscen där man fattar att de skulle vara rätt coolt i 3D men det är ju över på en halvminut och resten av filmen brukar inte vara någon större skillnad.
    På Legoland kör de 4D med vind som blåser i håret och monster som fräser då det stänker i ansiktet på en och sånt är bra mycket roligare!
    Bra med stora barn som man kan låna kläder av, jag tar ofta tolvåringens munkjackor och idrottskläder. Inte lika kul när han snor min jacka med hem till kompis och lämnar sin egen lerig och blöt i hallen…

  3. Hilda

    Tjenare ! Jag är en tjej på 12år! Älskar familjen annorlunda och speciellt eran roliga familj! Corrinda är min favvo! Skulle undra vad hon hette på WF 🙂 skulle bra kul att spela mot henne…! Tack i förhand

  4. Elin

    Hej!
    Jag följer din blogg på bloglovin men dom har gjort om bloglovin och din blogg kommer aldrig upp där när du har upptaterar bloggen. Så du vet, Det kanske inte bara är för mig det händer! Kramar från en ung läsare /Elin 13 år 😛

  5. Linda

    D var med barnen häromagen på Ice Age, den var jätte bra. Visst är det piss med det här skit vädret, Linus klättrar på väggarna 😉 Tur att vi snart åker. Ha det gott trots vädret, kram kram

  6. Ida

    Det verkar alltid vara Janelle som frågar om lov, som aldrig tar någon annans grej, som hjälper till osv. Är det verkligen så eller är det bara den känslan man får?

  7. En stickgalen 10- barnsmamma

    Tycker också som dig när det gäller 3 D filmerna……och ungarna tycker inte heller om det,jobbigt med glasögonen tycker dom…… Hoppas denna dag bjuder på bättre väder…men vi hade inga regnskurar här ute i Funbo igår…förutom på kvällen då kom det en rejäl skur…..måste varit väldigt lokalt för det är ju inte långt härifrån till er… Ha en bra Lördag =)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting