AllmäntHögtider

Igår och idag:)

Igår var jag sur och grinig, och idag var jag glad och snäll:)

Allt beror på dagsform och omständigheter, och det är ju trevligt att det ändras, hihi.

Igår så packade jag ju in de flesta barnen i bilen, Corrinda var hos en kompis en bit ut på landet, och Patricia hade Henke här så hon fick stanna hemma enligt önskemål:) men övriga sju var med.

Kalaset var ju hos min svåger, och han, hans fru och son fyller år med bara några dagars mellanrum. Svågern sa specifikt till mig att presenter till de vuxna var väl sånt vi slutat med för länge sen…Fjantigt, tänkte jag:)

Jag vill ha paket och presenter när JAG fyller år. Det behöver inte vara dyrt eller pråligt, mest glad blir jag över det som ges med omtanke och kärlek, som de små teckningarna som barnen pysslat med, eller nåt jag pratat om med aldrig kommit till skott att fixa men som innebär att personen faktiskt lyssnat på vad jag pratat om:)

Att inte få paket på sin födelsedag är trist, inte min grej alls, men fine, är det så de vill ha det så respekterar jag det.

Nu hade typ alla utom jag med sig present även till de två…What? Fast det var mestadels kontanter och det ger jag inte bort till vuxna människor som tjänar egna;)

Det fick däremot den 19 åriga kusinen:)  Jag frågade tonåringarna om vad han skulle få, och svaret var enhälligt : cash.

Han såg rätt nöjd ut när han räknade ihop sin sedelhög sen 😀

Nästa år ska han få en vinflaska,( hehe) men i år är det ju langning…även om han får gå och supa skallen i bitar på krogen..knepiga lagar vi har, visst?

 

Halv fyra var det sagt som starttid, och halv fyra prick, rullade vi in, trots att det är en bit att köra. Jag tycker om att vara punktlig.

Nu kan jag ju iofs gnälla lite över att ha ett fikakalas klockan halv fyra…det blir lite väl tajt inpå middagen…som blev MCD på vägen hem, klockan 19.30..  Men det var gott fika, och jag och Jamie satt och smaskade i oss på ett hörn, med två hundar som sopade rent på golvet under oss. Det är det man ska ha tydligen….en levande smulätare;)  De drog sig inte för att smaska till Jamie mitt i nyllet när han hade lite smulor i mustaschen;)

Men Jamie som blev omkullsprungen av Sigge sist, hade morskat på sig och viftade undan vovven om den kom för nära, men mest hade de rätt mysigt ihop:

Det var soligt och varmt, underbart!

Finaste Jamie:)

 

Jordan, Lovelia, Trixie, Novalie och kusin Tilde drog iväg på nån lekpark, och Jordan var blöjfri, utan olyckor.

Han är duktig, min snart 3 årige huligan:) men det är lite nervös att ha honom utan blöja i bilen…på motorväg..inte så lätt att stanna och kissa då, men det behövdes ju inte.

Sigge snodde Jamies nappflaska:

Och vällingen slickade han i sig med god aptit, han är ju en bebis själv så…;)

Knäppisen:) Men han är söt!

De håller på med vägarbete på motorvägen, de lägger visst om beläggningen, det är ju himla bra att man måste göra det på en väg som inte legat där mer än några år?  Men det är sådär när det ska göras så imponerande från början…det faller platt som en pannkaka;)

Eftersom jag hade noll lust att sitta i köer som sniglade sig fram i 30 på väg hem så åkte jag småvägar genom skogen, det  blir längre, men jag föredrar att KÖRA framför att Köa..!

Åkte in om McD för middag och sen hem.

 

Idag hade jag bestämt att åka på lite loppis med Jenny, och jag hämtade upp henne vid 10 och så pep vi iväg till Röda korset först.

Hittade lite smått och gott:)  Vidare till Återbruket och sen en snabb sväng på Myrorna.

Jordan ( med blöja idag…) och Jamie och Lovelia var med och skötte sig fint, och när de efterfrågade lunch på Ikea var vi inte sena att säga Ja:)

Lunch och lite shopping där innan hemfärd, och stoppa Jamie i säng (vagn) för han hade såklart somnat i bilen mellan två stopp a´5 min, men vaknat direkt…han var inte dåligt trött.

Jag satt i solen och pratade med Janelle först, och sen kom Corrinda hem och vi började spela Boggle, eller Ordbox, som vi kallade det:)

Jag vann, nja, Janelle vann lite ibland hon med…men mest jag , haha..

Jamie vaknade, och det tog inte så lång tid innan hans kläder var smutsiga, undra varför?

Vitt på en ettåring är ju inget smart val, men visst är han fin?

Och nyvaken:)

Det här är innan han släpptes lös i trädgården,men det fattar väl alla..

 

Janelle passade barnen medan jag drog och tränade, undrar vad jag gjorde utan deras hjälp?  Inte hade jag kunnat ha den här klänning/ tunikan iaf;)

Haha;)

Den är gammal, men jag gillar den:) Har en i en annan färg och strl L, men den är för stor, den här är i S, och lagom nu. Den som spar han har…*s*

Och vad det gäller barnvaktandet, nån frågade; och jag tycker som så att man hjälps åt i en familj. Ibland handlar det om att plocka i / ur disken, ibland om att laga mat och ibland om att passa barn.

De får hjälpa till med det som behövs, och de tar oftast hellre hand om småbarnen än att klippa gräset eller skura toaletten, så länge som de slipper byta bajsblöjor;)

Jag kan ju inte garantera bajsfria passningar, men oftast slipper de, hihi.

Sen får de säga nej om det är så att de inte vill eller kan!

 

Cirkelfys, svetten rann idag med, jisses vad härligt!  Sen fort hem för att se på Robinson och så Dallas….Jag trodde inte det var sant att Dallas skulle börja igen, med nyinspelade avsnitt! Men varför inte? Allt kommer ju tillbaka;)

Jagv ar ingen stor fan av det förr och kände väl kanske inte att det var så himla spännande nu heller, men det finns ju inget annat att se, och hellre än att vika tvätt så…;)

Nu har Patricia installerat sig på soffan här intill mig, hon hade en spindel stor som en tennisboll inne hos sig nyss…Henke dödade den men hon vägrar sova där…

Förstår henne, spindlar är läskiga!

Jag får väl lov att gå och sova jag med då…Imorgon ska jag se om jag ska försöka mig på nåt jag aldrig gjort förr……!

Ska bli spännande 🙂

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Ann-Sofi

    Ett tips att ge kusinen nästa år istället för en vinflaska (eller till flaskan) är presentkort på systembolaget, det fick jag när jag fyllde 20 och var väldigt uppskattat 🙂
    Mycket härlig blogg du har är inne och läser varje dag och ibland flera gånger om dagen för att kolla om du skrivit något =)

    Kram

  2. Amanda

    Håller med dig om det där med problemen med E4an (Deltar i en arkeologisk utgrävning i Gamla Uppsala för närvarande). Med tanke på att all upphandling som Trafikverket har haft de senaste åren har gjort entreprenören ansvarig för skötseln i ett visst antal år efteråt. Därför är det samma företag som la i de där plattorna (som inte skulle gå sönder, men som visade sig inte klara sig lika bra). Man kan ju undra lite om det är för att de själva skulle få mer uppdrag och således pengar…

  3. miah

    Men halllååå snygging där!!! Mycket inspirerande att läsa din blogg, du har faktiskt seglat upp som nr 1 bland de bloggar jag läser, skrattar ofta igenkännande (har 7barn) och beundrar att du orkar hitta på så mkt roligt med familjen! stor kram
    Carola: Tack!! Både för att jag är etta:) och för att du säger snygging:)

  4. Ida

    Du ser verkligen snygg ut och smal dessutom. Jamie är ju ett riktigt charmtroll.
    Carola: Tack!!! Och ja, jamie är en gullunge:)

  5. Nina

    Du är en grym träningsinspiration!!
    Att det går att få ordning på ”fladdret” efter att ha väntat så många barn och att fixa logistiken så att du har tid att träna!
    Kan du, så kan alla! 😀 Inget att skylla på, bara gör! 🙂
    Hejja dig!!
    // Nina

    Carola: Tackar:) Jo, nog är det faktiskt så, att det går att få till träning även med många barn, prioritering och planering:) Och en snäll man och barn:)
    Nån sa att om man inte har tid att träna idag så får man avsätta tid att vara sjuk senare…..:)
    Just do it:)

  6. Linnea

    Måste bara säga att jag älskar att läsa din blogg! Tycker att det verkar så mysigt att ha många barn och hoppas själv på det. En del bloggar vill man bara se bilderna men du skriver ganska mycket och jag läser vartenda ord. Fortsätt så:-)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting