AllmäntTips

Mamma, kan jag få prova…

..Att skriva bokstäver nu??

Sa Lovelia klockan halv nio ikväll:) De där kunskapslådorna var en hit. Däremot var de alldeles för enkla för både Trixie som fyller sju och Novalie som är nio, men för Loppan, snart fem, är de perfekta.

Hon fick inte öva sig på bokstäver, stackars liten, men det kändes lite sent;)

Hörrni, jag har ett annat roligt tips till er!

 

För ett tag sen fick jag nåt som heter Hårkritor, eller tja Hair Chalk då..;)

En kompis tyckte att det kunde vara nåt för mina ungar som gillar att greja med håret, och jag är ju inte helt förtjust i att de små färgar/ tonar håret. De här målar man i fuktigt hår och så sitter det en eller två, kanske tre hårtvättar:)

Skitbra!

Fortfarande vått, men det blev coolt när det torkade.

Jordan målade jag bara streck  överallt på:)  Han ser jätteknäpp ut på den här bilden, men det är håret ni ska kolla på..

Lovelia:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och Novalie bakifrån, hon gillade hur Jordan såg ut:)

 

Min kompis hade köpt dem från nåt ställe som jag glömt, men jag googlade och hittade likadana här  (<—länk)

De känns som att de räcker länge, och jag ser på sidan att man visst kan fixera färgen med hjälp av plattång..men det satt bra ändå:)

Tjejerna gjorde stor succe´i skolan med sina slingor, och kände sig fina.

Jag gillar:)

 

Idag var det en redig tråkdag. Regnet föll, som vanligt, mellan varven, och det blåste och var inte alls lockande att gå ut.

Ist roade jag mig med att sortera lådor, såna där som man öppnar och slänger ner diverse grejs i, både viktiga och oviktiga papper. Reklam från juni…oviktigt. Men anmälan till Jamies musiklek = jätteviktig, dessutom för sen…Men jag mailade snabbt, och fick en plats ändå ♥  Älskar vår kyrka:)

Sen somnade Jamie, och tjejerna kom hem, och då passade jag på att vika tvätt. Massor av tvätt. Supermkt faktist 😉

Det är inte så att jag är jättelat, men tvättstugan ligger en trappa ner, och jag hålls mest på övervåningen där vi har kök, vardagsrum, badrum, skötrum , lekrum och några av sovrummen. Ska jag vara nere så behöver jag ögon på Jamie, för tar jag med honom ner så river han ner allt det vikta, eller springer in i tjejernas rum och sabbar 😉

Enklast att fixa medan han sover, mao, men det är ju så mkt annat som är roligare ( läs, mer behövligt) och tvätten springer ju ingenstans.

Tvätta gör jag hela tiden, men öser det rena, torra i tvättsäckar i väntan på ”senare”  .

Nu är all tvätt vikt, men ligger på bänken därnere, för jag hann inte bära ut det i lådor och skåp.

Imorgon fylls det på igen för en maskin ligger i tumlaren 🙂

Neverending Story.

 

Jamie är sådär härligt besvärlig just nu ♥

Han har ju kunnat gå länge, nuförtiden springer han…fort ska det gå, och stark är han, för han lyckas minsann öppna alla lådor i köket.. Han är ju den första som varit liten i det här köket, ( renoverade ju för ett år sen) förr hade vi ju underskåp och de var lättare att spärra, men nu har vi bara stora lådor, som han möblerar om i så fort han får en chans;)

Han plockar upp skålar och alla plasttallrikar, glas, muggar , sånt som iofs inte går sönder, men man ledsnar ju på att plocka upp det tusen gånger om dagen:/

Diskmaskinen ska vi inte tala om!

Så fort han hör att den öppnas så springer han dit på sina små snabba hjulbenta ben och siktar in sig på bestickkorgen, hugger tag i helst en osthyvel, men gaffel funkar åxå , och så springer han varv på varv runt köksön med sin fångst ♥

Katternas mat har fått flytta upp i fönstret,men han har armar som Inspector Gadget

  och når följdaktligen ALLT.   Ställer man en tallrik på bordet så lär man vara jäkligt noga med att putta in den mot mitten, för annars har han huggit tag i den, igår stod han och var på millimetern att hälla ut filen ur Jordans tallrik som stod obevakad..

Han klättrar upp i soffan och river i blomkrukorna….Han drar ur alla sladdar ur elurtagen….Han är helt enkelt en underbar ettåring 🙂

Skitjobbig, men underbar  ♥ ♥ ♥

 

Jag lämnade min ljuva unge i Patricias vård efter att ha utfodrat barnaskaran, och drog på träning.

Idag fick vi lyfta upp sandsäckar på axeln och sen kasta ner i backen… Läge att ta ut sina aggressioner på, mao;)

Kul och svinjobbigt.

På väg hem så hade Robban messat och precis missat bussen hem, och eftersom jag var tre minuter från station så svängde jag förbi och hämtade upp honom.

Han hade åkt hem till en ny klasskompis efter skolan, och det känns hur bra som helst att han börjar ta sig runt lite, och få lite nya vänner 🙂

Imorgon kväll är det föräldramöte på hans skola, det ska bli spännande eftersom den är helt ny för oss.

Jag har paxat att gå, men tror att Perra möter upp där, det är ju rätt viktigt att man har koll bägge två.

 

Corrinda har basketcup i helgen, jag är faktiskt lite sugen på att åka och kika på henne på lördagen, men det är i Täby..blir långt att dra iväg med alla småkids…men vi får se. Hittar gör jag såklart inte, men det finns väl kartor.

Säg inte GPS för jag kör alltid vilse när jag ska lyssna på nån som säger att jag ska svänga när det inte finns nån väg åt det hållet, och sen gapar om att det visst blev fel och att de omdirigerar rutten…gahh. Är inte kompatibel med sådana manicker, helt klart;)

 

På söndag fyller Jordan 3 år!

Han  har fattat att han ska få paket och ser fram emot det, men full koll har han ju inte…Jag har köpt en liten väska med Blixten MacQueen på, den borde han gilla, och sen ska jag väl köpa lite nya bilar åt min biltokige son:)

Funderar på om nån vill komma och gratta honom på söndag, eller om vi ska slå ihop det med kommande födelsedagsbarn?

Hm..klurar på det:)

 

Nu ska jag kika runt lite, och sen knoppa!

Kanske ett Ikeabesök imorgon…;)

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Ia

    Skriv din kommentar här!
    Jag förstår precis vad du menar, speciellt lådan med plastburkar… Men jag har även skafferi (mjöl…) i en nedre låda. Läste det genom att helt sonika skruva bort handtagen. Bara den översta lådan fick ha handtag. Kanske inte funkar så bra om syskonen ska komma åt men ett tips iaf:)
    Kram

  2. Cecilia

    Känner igen det där med lådorna 🙂 Vi har likadana i köket & när min 3-åring var i den åldern hade vi skohorn från ikea uppifrån & ner i alla handtag 🙂 Det funkade ganska länge 🙂

  3. Camilla mamma till fyra mellan 15-20

    Täby sa du,vet du vilken hall? Gissar ändå på Tibble eller Åva ligger nära varandra. Kör som du brukar mot Stockholm ta av vid Sollentuna avfarten Täby,Sollentuna,Danderyd E18 kör i genom tunneln till avfarten Täby kyrkby-Täby Centrum håll mot Täby centrum,vid järnvägen tar du höger mot Tibble gymnasium eller så kör du rakt fram om du ska till Åva,ingen av hallarna är långt från TC så du kan nog så ihjäl ett par timmar där om ungarna tröttnar.Men ni kanske ska till en mindre hall?.

  4. Mette Myrberg

    Haha jag har lärt mej att lägga till ”om en liten stund” när GPS säger tex sväng vänster, jag och min man var i Göteborg i somras och tog oss från vår camping till feskekörka med hjälp av GPS men det blev många omdirigeringar innan vi kom fram, såna gånger är det skönt att inte ha ett gäng ungar som sitter å gastar ”när är vi framme” stup i kvarten:) Efter den resan lägger vi alltid till ” om en liten stund” när vi ombeds göra svängar:)

  5. Tösabeten

    Dessa små busiga ettåringar;) herregud vad skönt att min Tage inte är ensam om möblera om i huset;) man blir lätt trött på allt bus;) men så charmiga ändå

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting