AllmäntJordan

Bvc och 3 årskoll:)

Igår var vi ju till BVC på Jordans 3 årskoll, och det började ju bra… Sköterskan kom ut och sa att det blivit lite knas, och frågade om jag hade kallelsen med mig, vilket jag hade. På den står det TISDAG den 3 sept. och det var ju måndag igår.

Jag tittar alltid på datumet i första hand så jag hade inte ens tänkt att det var nåt fel, men det var ju dubbelbokat. Nu fick jag vänta lite och så fick vi komma in sen, så det det löste sig ju, fast jag gillar inte att det antyddes att det var mitt fel…eller att jag trodde det var tisdag…för det gjorde jag ju inte eftersom jag kom rätt datum:)

Skit samma.

Unge herrn vägde 15, 7 kg med kläder, så vi säger väl 15 kg då, oc h var 98 cm lång, och det ger på kurvorna en lång och smal kille, tvärtemot vad han var som liten, då var han en knubbis 😉

Jag visade upp hans prickar, och först sa hon Vattkoppor, men när jag sa att de suttit en månad så insåg hon ju att det kunde det inte vara, och eftersom läkaren var där så kallades hon in, plus den andra bvc sköterskan.

Så, tre mkt kompetenta damer med stor prickerfarenhet stod där och skådade min lille prins som stod med rumpan bar 🙂

Själv hade man ju dött en smula, men han var nöjd över uppmärksamheten och snurrade och visade alla prickar, haha.

Diagnosen blev att de inte säkert kunde säga vad det var, faktiskt hade de hur många förslag som helst men ingen stämde hundraprocentigt 😉

Jag säger ju det…prickar är besvärligt.

Så det kanske är vattkoppor, blöjeksem, värmeutslag, bett, parasitangrepp, herpes simplex(? trodde jag var en könssjukdom??) skabb eller helt enkelt nåt virus;)

Jag fick en salva utskrivet, Fusidin, och ska smörja gånger två, och så visar vi upp nästa gång vi kommer.

Prickarna är ju så himla mkt bättre redan av Mildisonen så jag tror inte att det kommer att bli nån extrem skillnad.

Men jag smörjer.

Smitta trodde de inte att det gjorde eftersom ingen mer drabbats ( än?) och Svinkoppor eller höstblåsor var det inte.

Spännande!

 

Det blev bråttom hem eftersom det blev så förskjutet och jag skyndade mig att laga fläskfilégryta med ris, innan syrran kom och hämtade mig. Kors i taket så kom Perra hem så tjejerna slapp barnvakta:)

Träning, och det är så galet jäkla tungt efter att man varit sjuk!!

Känns som att man inte orkar ett skit, och vissa saker är extremt jobbiga, som armhävningar…gahh!  Nu är jag iofs inte frisk, men ska man vara helt pigg får man ju aldrig träna, lite snorig näsa får duga:)

 

Jag hade lovat att hämta Corrinda hos en kompis efteråt, och de bor vid vägs ände;) och vi hade lite småbesvärligt att hitta, om man ska säga så, men syrrans bil fick sig en rejäl underredsbehandling av mittsträngen av högt vasst gräs så hon var nöjd, hehe.

Vi kom fram efter lite telefonkontakt, och tillbaka gick det som en dans, nästa gång hittar jag.

Kanske. Jag är usel på att hitta om jag inte kört själv, så det visar sig:)

 

Hem och kika på reprisen av Robinson innan jag hoppade i säng.

 

 

Idag tog jag med Jamie, Jordan och Lovelia på mathandling, och idag hade Jordan kopplat av sina öron, jag blev less på att höra min egen röst gapa och gorma i affären, och ber övriga kunder om ursäkt;)

Nä så illa var det kanske inte, men ibland funderar man ju på varför man inte kan koppla ungarna utanför affären…hade ju onekligen besparat en massa ilska;)

Jamie somnade i bilen och fick sitta kvar i hopp om att han skulle sova ända tills jag skulle skjutsa Robban till tennisen, och det gjorde han:) Vaknade precis innan. Robban var sen från skolan eftersom de haft fotogarfering, så jag var i upplösningstillstånd när klockan var 15.50 och det började 16.00, och det tar minst tio minuter att köra. Om det inte är mkt trafik.

Vilket det var…

Körde mot busshållplatsen och mötte upp honom och sen gasade jag vidare och svor över alla idioter som inte kan köra bil, för visst är det väl märkligt att just när jag har bråttom så ska det ligga nån jäkla mes i 65 på 90 väg? Mitt i filen och med möte så jag inte kommer om, eftersom jag hade Mazdan som är många saker, men inte besitter så många hästkrafter;)

Ha, jag trampade gasen i botten och det hände…inget 😉

Och sen ska folk göra idiotiska filbyten mitt framför näsan på en, utan att titta i backspegeln….Ja, man undrar ju vart folk hittat sina körkort ibland? Flingpaketet?

🙂

Framme vid den nya hallen sju minuter över, och rusade in med Robban, övriga fick sitta kvar så hämtade jag dem sen, och försökte orientera mig vart vi skulle, och såg en bana med killar i Robbans ålder, siktade på den och frågade en mamma vilken bana det var, kunde det möjligen vara nummer tre? Japp, det var det, och gruppen före var sena, så de hade inte börjat än !!

Jippie:)

Robban kom i tid, fast vi var sena, och jag klapprade ut och hämtade mina tre minsta, och sen kikade vi runt i hallen, som är störtfin.

I Uppsala har vi väldigt få sporthallar, och det behövs väldigt många fler, det är alla överens om. Vi pratar politiker nu…

Men, eftersom vi pratar om just politiker och kommunfolk så händer det ju liksom inget… Det här är staden som i över 40 år ( jo ni läste rätt – fyrtio ÅR!) debatterade om vart E4 an skulle dras….eller som drev igenom ett fult konserthus TROTS en folkomröstning där majoriteten av invånarna röstade nej….Ni fattar..;)

Nu var det inga politiker involverade och det tog typ ett år att få färdigt hallen:)

Tja eller lite längre med planering kanske, men snabbt gick det!

 

Den invigdes i helgen, och hallen där Corrinda ska spela basket är inte färdigmålad än, det fattas linjer på golvet.

Robban var glad och nöjd över att få börja spela igen, och jag anar att Wimbledon är rätt nära nu 😉

 

Hem, och snabba på med maten, jag måste organisera upp tisdagarna bättre, för Novalie kommer att ha gympa mellan 17-18 åxå.

Idag stod maten på bordet en knapp halvtimme senare  än vanligt så det känns ok ändå.

Sen fick jag hjälp av Corrinda att röja köket, innan hon satte sig med sin läxa, och sen samlades vi i vardagsrummet hela bunten för att kolla på Robinson,

Idag blev jag deppig att Leif åkte ut, men värst var att höra att Robban åkt iväg till Filippinerna när hans dotter var 1½ DAG gammal!

Jag fick ont i hjärtat av det, för oj vad han missat, och vad märkligt folk kan prioritera. Jag fattar ju att det för hans del inte är lika jobbigt som jag tyckte, men för hans sambo/fru då? Som nyförlöst är man ju så skör. Bara tanken på att pappan till barnet inte är med om den magiska nyföddhetsperioden får mig att snyfta lite.

Men det är ju deras val, såklart, och bara för att jag är blödig behöver ju inte alla vara det:) och Robban är, och har alltid varit, min favorit.

Trots att han beter sig som en liten slyngel som man helst vill ge en örfil mellan varven 😉 så är han alltid på bra humör, och klagar inte, utan gör det bästa av situationen.

Överlag har denna omgång av Robinson varit mkt roligare att se, det har inte varit massa gnäll eller folk som grinar och saknar sina barn eller familjer, eller folk som gråter för att de går ner för mkt i vikt osv.  de här veteranerna vet ju verkligen vad de ger sig in i, och det är kul!

 

Svenska Hollywoodfruar sen då, och som kuriosa kan jag inflika att Patricia träffade på Maria M i Stockholm idag 🙂 Hon var där med sin klass på studiebesök när de sprang på Maria.

Patricia tyckte hon var trevlig.

Jag är så ytlig som gillar såna här fåniga program, men jag gillar att kika på flärden och ler åt dem när deras största problem är hur huruvida de ska ha vita eller ljusrosa ljus på lilla bordet uppe i gästrummet där ingen ska sova just nu 😉 eller om de ska ha en stor eller liten caffe latte to go;)

Dock blir jag lite lätt illamående av en av damerna i programmet, och det är jag nog inte ensam om…? Ja det är såklart Gunilla…brrr. Hur hon beter sig! Jag skulle låsa in mina barn på livstid om de skulle vara ens i närheten av det beteendet, och här är det en vuxen människa. Som hon snackar skit om folk i deras närvaro…eller hur hon pratar om sitt barn som ”underbarn”..Nä. jag vet inte jag om jag tycker det är så sunt.

Men övriga är kul att se:)  Gillar den nya frun, Margareta åxå:)

 

Ja, det var min dag idag. Började inte så spännande och fortsatte i samma anda:)  Hehe. Men det är som det ska vara.  Jag älskar det 🙂

Imorgon ska jag åka med Janelle och fixa en kalender, och det var lite andra prylar med, och sen är det kanske föräldra möte i Trixies klass.. Har inte bestämt än.. Nu tycker ni nog att jag är hur korkad som helst, men det är så ebarmligt tråkigt att gå på föräldramöten… Speciellt i ettan.. För det är ju samma saker som tas upp varje gång, och Trixie är vårt sjätte barn, så vi har liksom hört det förrut 😉

Dessutom är det alltid massa snack om fritids, och vi har inga fritidsbarn.

Det börjar 18 och beräknas inte hålla på längre än 19.30 ??

2½ timme….Nä, jag tror vi hoppar över det 😉  Tycker ni illa om mig då;)?

Jag åker nog och tränar ist…haha;)

 

Nä, nu ska jag dyka ner i snarklådan, och se hur länge man får knoppa innan Jamie vaknar ..

Natti Natti 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Anna J / Ansan

  Gick du på föräldramötet? Jag skickade maken! Eftersom det nästan alltid är jag som går på sånt, tyckte han att det var (nästan) spännande att gå dit. Han var inte med på varken öppet hus i våras eller första skoldagen så han hade aldrig träffat fröken förut t ex. Visst går T i 1C precis som min T? Jag tror det, men jag har inte lusläst klasslistan som maken fick med sig hem igår så jag är inte helt säker.

  Carola: Nix, jag struntade i det…sa de nåt viktigt;)? Ja Trixie går i 1c 🙂

 2. Neta

  Men allvarligt Skabb? Det kunde dom väl ändå utesluta, vad skulla han fått det ifrån? Håller med om föräldramöten, det förs ju alltid protokoll dessutom så det viktiga får man ju veta ändå. Inte hela världen om man missar något av dom alltså.
  Carola: Ja skabb och herpes kändes lite overkill…:)

 3. Lisen

  Jag far alltid på föräldramöten, främst för BARNETS skull. Fastän det sku vara mitt 1:a eller 10:e barn så behöver ju han/hon känna att man bryr sig..;). SEn är det ju inte samma lärare heller o sitt barns lärare vill man känna!

  Håller med om Gunilla i SHF… Vilken människa! Totalt utan självkritik o som hon beter sig då!

  Carola: Ja, för Trixies skull hade jag kunnat gå, men barnen är ju inte där, så hon lider ju inte av det, däremot är jag extremt noga med att alltid gå på de dagar som man bjuds in till skolan:) Det är dessutom roligt:) Då kan man prata mer med läraren åxå:)

 4. Majsan

  Vi hade oxå föräldramöte igå, var på infon i klassrummet men skippade aulamötet, samma sak varje år och sonen går nu i trean så jag åkte hem ist.

 5. Lotta

  Hade också föräldramöte igår och trots att det var för mitt tredje barn så var det nog det mest intressanta föräldramöte jag varit på. Däremot var det ganska dålig uppslutning och då främst av de föräldrar vars första barn går i skolan. Jag tycker att det är ganska respektlöst mot läraren att bara strunta i f-möten. Även mot barnen då de kan känna att man inte intresserar sig för deras skolgång. På våran skola så är det uppdelat så att fritidspersonalen pratar först en halvtimme och sen kommer de föräldrar som inte har fritidsbarn.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting