Allmänt

6 november:)

Det är dagen då Gustav den andre Adolf snubblade i dimman i Lützen och det var ju ödesdigert för honom.

1632 var det, så det var ju ett tag sen, och det är väl ungefär det enda årtalet jag med säkerhet kommer ihåg från historielektionerna i skolan:)

Nä, jag kommer ihåg fler, typ Gustan Vasa dog väl 1560 om jag inte missminner mig…. Jag gillar historia, så jag kan nog en del, även om jag kanske inte riktigt kommer ihåg hur det var.

Jag hade turen att ha riktigt bra historielärare i skolan, sådana där som kan ge berättelserna liv, och eftersom jag ju alltid gillat att skriva och läsa så var det ju ett ämne som kändes roligt. Tvärtemot matte, och kemi….bah, jag fattar fortfarande inget av det;)

 

6 november är åxå dagen då jag ska logga in på Ticnet och försöka skaffa fram biljetter till Bon Jovi 🙂

Om jag inte hörs av i morgon så har jag inte fått några och då kommer jag krypa under täcket och tjura, och sen blir det flyg till nån annan arena i Europa:)

Jag såg nu när jag loggade in, man måste ju kolla så det funkar 🙂 att jag har ju biljetter till Sabbaton 🙂 Det hade jag nästan glömt.

 

Idag har jag återigen varit på HIT!

Ledaren fick syn på mig där jag stod och väntade på att det skulle börja, kom fram till mig och klappade mig på axeln och tyckte det var kul att se oss igen, han hade alltså inte skrämt bort oss sist;) Syrran var inte där just då, men tydligen har vi varit där så mkt och tillsammans att vi ses som en enhet:)

Precis som det ska vara:)

Idagv ar det ungefär lika skitjobbigt som förra gången, det är hög puls rakt igenom passet, och även om jag fuskade när jag inte orkade så blir man redigt trött, benen skakar fint när man går till bilen. Jag tror det kommer dröja ett tag ( ett lååångt tag..typ aldrig!) innan det känns som att man äger det här passet 😉

På onsdag blir det cirkelfys igen, härligt att varva lite. Tanken är nu cirkelfys måndag, HIT onsdag, cirkelfys torsdag och så kanske intervall flex på söndagar i mån av tid:)

Alternativt HIT mån, ons, tors, hehe..skulle inte tro det;)

 

Idag har jag ringt om min lilla bil åxå, den ska ju till plåtdoktorn och få bli tillfixad, och det är ingen liten skruttverkstad de skickar en till utan stor och flashig..( Hedins bil)

Killen i telefon var jättetrevlig, och han förväntar sig väl en ny fräck bil med plåtskador…och så kommer jag med en skrutt från typ 86 eller så:)  Haha, jag kommer skämmas lite när jag rullar in där, men vad sjutton, även en gammal bil har rätt att vara fin.

Sen ska min svåger ta sig an den och fixa motorvärmare, fläkten i kupén och motorhuvsöppningen… Jag är inte helt säker på att han vet om det än bara…eller inte att han vet om hur mkt han ska göra:)

Det är hans gamla bil, som var min syrras före det, så vi håller våra bilaffärer inom släkten;)

Vi måste byta till vinterdäck åxå, det behövs visst åtminstone två nya…brrr. Dyrt och tråkig utgift, men nödvändig, för det är ännu tråkigare att köra åt skogen.  Min buss har redan vinterdäcken på, de kom aldrig av i våras…det är ju inga dubbdäck så det gör ju inte så mkt mer än att det är bullrigt att köra med dem. Allround däck.

Bara det blir klart med alla bilarna så ska jag montera den nya bilstolen åxå, som det är nu vet jag inte i vilken bil jag ska ha den…

 

Jaha, hade jag inget mer att skriva om tro….?

Jo, vi var till kyrkis idag, på föräldrapyssel! Äntligen får man pyssla till sig själv och barnen får titta på:)

Idag gjorde vi sångböcker, superkul. Det är alltså en liten bok där man gör sin egen illustration av en sång man gillar att sjunga med barnen, och sen vet de det och kan bläddra fram just den om de vill sjunga. Jag vet att jag hade nåt liknande till Janelle när hon var liten.

Det tar ju tid, man måste fundera lite på hur man ska göra, och framför allt så drabbas ju jag alltid av mental härdsmälta när jag väl sitter där…finns inte en enda barnsång i huvudet då, alla har flugit sin kos.

Lovelia hjälpte mig, och vi fick ihop några: Tre små apor hoppade i sängen ( mer ramsa än sång, men spela roll)  Jag hamrar och sågar , jag bygger en bil, Det var en krokodil som körde i sin bil, Blinka lilla stjärna, Tuffe tuffe tåget.

Ledaren förstod vad jag avsåg så helt kasst är det inte:)

Vi ska fylla på den vad det lider, med bla Imse vimse spindel, men jag hittade inte material som jag ville till ett nät och spindel, jag har en tydlig bild av hur jag vill att det ska vara i huvudet nämligen….återstår att skapa den bara. 😉    B A R A  🙂

Det var mest mammor jag inte kände där, med sitt första eller andra barn vad det lät som, och det är alltid lika roligt att lyssna på deras samtal.  Vilka problem de har 🙂

Jag känner absolut igen mig, även jag har varit en och tvåbarnsmamma, men det är mil ifrån vad jag tycker är jobbigt/ besvärligt/ krångligt idag 🙂

Idag är det inte mkt som känns sådär oöverstigligt som det gjorde när man var rätt nybliven mamma. Kallas nog rutin 🙂

 

Nej, nu ska jag knoppa så jag inte försover mig till biljettsläppet i morgon bitti!

Håll tummarna nu att jag får de biljetter jag vill ha….:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Anna Olsson

    Tack Carola! Du fick mej att unna mej själv att köpa biljetter! Tyckte inte att jag hade råd och hade bestämt mej för att inte gå men efter att jag hade läst ditt inlägg i morse bestämde jag mej för att jag visst skulle gå!!! Och jag lyckades ”få” två ståplats biljetter!!! Precis som för dej har Bon Jovi har varit mina idoler sen jag var 12-13 år men jag har aldrig sett dom. Men nu ska jag det!!! Håller tummarna för att du oxå lyckades ”få” biljetter! Stor kram från en trogen läsare

    Carola: Åh vad härligt!! Klart man ska göra saker för sin egen skull, och jag har sett Bon Jovi alla gånger de varit i Sverige ,sen 84 iaf. Jag skulle inte missa det för något:)
    Kul att du fick biljetter!

  2. Anna

    Lycka till med billjetterna!
    Hur var det för dig när du ”bara” hade 2 barn? Vad är den största skillnaden mot nu?
    Själv har jag fyra nu. Sista skrutten fyller ett år om ca 1 mån. Trodde jag ville ha ännufler men siste mannen har liksom tagit musten ur oss. Sover inte på nätterna, har inte varit nöjd på dagarna heller. Det blev iof MYCKET bättre när han blev 6 mån och började med välling. (konstigt att de andra 3 flickorna blivit mätta på mig, men inte han!) Man skulle kunna tro att 4:e barnet bara flyter med och allt rullar på av ren rutin. Men han har i stället vänt uppochner på ALLA rutiner för oss. Men du orkar ju, så då orkar jag med. (du får ju inte heller några full-sömn-nätter vad det verkar) Tack för all inspiration du ger!!!

    Carola: Största skillnaden mot två barn är tvätten 🙂 Och att vi måste köra stor buss. Vänta lite och se hur du känner om ett tag, vissa perioder av barns liv är ju mer intensiva än andra;)
    Jag har inte sovit en hel natt sen Janelle föddes, typ…alltid vaknar man för nåt:)
    Kram:=)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting