Allmänt

Pyssel

Igår var ju Jordan och Lovelia på kyrkis. Hon har ju på fm och han på em, men eftersom gruppen på em är så pytteliten så får Lovelia haka på där med.

Igår kom de ut med jordens sötaste änglar:

Jag vet inte om Jordan fått lite hjälp med sin, det är den till vänster – med ett hjärta till näsa ♥, men jag tror det,. han är inte så där väldigt pysslig av sig, men han har ju iaf gjort lite.

Lovelia älskar att pyssla så hennes är helt egengjord.

Fast det är långt till jul så får de här sitta framme, man kan behöva lite änglavakt i vardagen ju:)

 

Igår kväll var jag supertrött, ont i kroppen och bara helt slut, jag var övertygad om att jag skulle bli sjuk..Redan kl 21 kröp jag ner mellan lakanen och sen kunde jag såklart inte somna…gah, snurrade och halvslumrade iaf, och somnade sen efter att Jamie vaknat vid 01 och kommit över till mig.

Vaknade i morse, om inte pigg och glad, så iaf frisk:)

Med träningsvärk, så det kanske var det som spökade…  hehe.

 

Vi åkte iväg till kyrkis på musiklek, där Jordan först fick nåt flipp och vägrade vara med…knäppo, men han fick väl gå ut en stund då så hämtade jag honom sen, och då var han glad som en lärka. Han trummade som värsta trumslagaren och sjöng med i de flesta sångerna. Jamie satt i en annan mammas knä mest hela tiden, och det var lite mysigt för då SÅG jag ju hur han såg ut, hur han log med hela ansiktet mest hela tiden:) annars ser man ju bara bakskallen av honom.

 

Efter det så åkte vi hemåt, och Jordan och Lovelia fick sin jäkla blodpudding till lunch, som de tjatat:=)

Här är det Jamie som smaskar i sig denna gourmetmat…nja;)

Han pillade i sig en skiva,  och det är tydligen okey att äta.

Jamie blir ju skogstokig om man försöker mata honom, han kan själv, och ve den som ska hjälpa till. För att minimera sölandet så får han ingen, eller väldigt lite äppelmos… Ja, vi äter äppelmos till blodpudding:)

Jag vet att många tycker det är skitskumt, men så serverades den i skolan när jag var liten, och eftersom en av de få rätter min mamma vägrade laga var just blodpudding så har jag inget hemifrån att referera till.

Pappa brukade steka det när mamma var borta nån gång,( typ aldrig) men jag minns inte vad han hade till, mer än korv..

Blodpudding är ätbart, men inte så mkt mer än det.. Jag åt sparrissoppa på tetra:)

 

När Patricia kom hem så körde jag iväg med mazdan för besiktning på plåtverkstaden. Jag hade varit ute och startat den lite tidigasre så jag visste att jag skulle komma iväg:) Öppnat båda sidodörrarna dessutom så det kunde blåsa igenom den lite, den blir ju alldeles fuktig i det här vädret, den är ju inte riktigt tät;)

Tuffade iväg, och kom såklart till fel sida av stooora bilaffären, och blev dirigerad runt huset av en kille som med all säkerhet tänkte att jag var en korkad dum blondin ( som inte är så värst blond längre iofs) där jag kom, så han förklarade extremt tydligt och noga hur jag skulle köra. Det var alltså runt huset. Det innebar ju att jag slutade lyssna redan efter två meningar 😉 och sen inte riktigt visste var jag skulle:)

Men hur svårt var det då? Inte alls:)

Jag fick vänta en stund inne i den flashiga bilhallen där det ena vrålåket framför det andra stod parkerade och glänste…väldigt långt från min lilla skruttibangbang.

När så killen kom med mig ut så bad jag lite om ursäkt, och kände mig fånig, kändes som att han tyckte jag var helt blåst som ville laga bilen. ” Kör den till skroten” riktigt hörde jag hur han tänkte 😉

Men den går ju bra, och jag gillar den.

Nu trodde han inte att försäkringsbolaget skulle tycka att det var ekonomiskt försvarbart att laga den utan att de skulle hitta på nåt annat i gengäld, typ byta in den eller ge ekonomisk kompensation.

Ja inte spelar det mig nån roll, om de ger mig en sprillans Rolls royce 😉  Nähä, funkar det inte riktigt så;)?

 

När jag skulle iväg så tänkta jag iaf visa honom att bilen gick som en klocka, så jag hoppade in och vred om nyckeln…och bilfan startade inte! Tände inte på en enda cylinder…inte ett hackande ens…bara det där  ”nananannaa ”

Fan.

Jag fick hålla på och nöta jäkligt länge innan den äntligen startade. Skitbil. Jag skällde på den halva vägen hem sen, och så fick den inte köra till Friskis på kvällen sen, som straff 🙂 utan jag tog min buss.

 

Idag var det cirkelfys, och jag kände att det gjorde ONT efter måndagens HIT, men inte mer än att det var skönt att köra.

Jag hade glömt tvätta mina kläder sen i måndags och de luktade apa, så det var inte ett alternativ att ta dem utan det var bara till att rota reda på plan B brallor, och för första gången på länge tränade jag inte i antishake byxor…Och jo, de är värda sitt pris, med all säkerhet;)

 

Nu ligger de dock i tvättmaskinen  och jag ska gå och hänga upp dem, och passa på att koka lite te på samma gång.

Imorgon ska jag på äventyr igen, och även på fredag är det utflykt på gång.

Ni får höra mer om det senare.

Ha det gott:)

Natti natti

 

Kommentarer

  1. Studentan

    Eftersom du bor i Uppsala och skulle till stora flashiga bilverkstaden så kan jag ju tänka mig var du var ^^

    Jag fick samma ”Hej blondie, R-U-N-T!!! Huset ska du först…” när jag var där för någon månad sen. Ska väl tilläggas att jag var ca 15 min försenad också, eftersom jag hade rattat mig ett varv inne på Volvos parkering innan jag kom rätt… Hmpf! 🙂

  2. Kristina Å.

    Men äppelmos är jättegott till blodpudding, vi har både det och lingonsylt. Jag tycker dessutom blodpudding är väldigt gott. Barnen kan till och med äta den rå, ja den är ju i och för sig kokt innan.

    Dessa bilar kan man bli tokig på, sålde vår ena bil tidigare i somras och då hade den börjat kosta väldigt mycket pengar och det ena efter det andra började gå sönder. Helt otroligt snabbt gick det också att bli av med bilen på Blocket, trodde jag aldrig!

    Jag brukar inte heller hinna med att tvätta mellan träningarna, ibland har jag fått slita upp en tröja eller sport-bh och sätta på mig ändå, äckligt faktiskt men men …. alla luktar å andra sidan svett efter en stund (hoppas och tror jag).

  3. Ulrika

    Min mamma tycker inte om lingon, så vi hade aldrig lingonsylt hemma. Vi fick hallonsylt till blodpudfingenistället, och det får även mina barn idag. Men äppelmos låter gott till, ska prova det nästa gång

  4. carina

    Minns att vi oxå hade äppelmos till blodpuddingen som barn… Nu är det mina två små som äter blodpudding, och den ena med lingonsylt den andra med…. ketchup!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting