Allmänt

Måndag hela veckan.

Den här veckan är det bara en vanlig vecka, inga tillställningar, inget extra, bara vanligt vardagsliv:)

Härligt!

Jag började dagen med att konstatera halsirritationen, sura lite över det, och sen glömma bort den lika fort eftersom det inte finns utrymme för sånt, jag orkar inte vara sjuk!

Jenny skulle på lite shopping, så vi mötte upp henne på Rusta för lite inköp av schampoo och sånt där som går åt, och sen vidare till Ikea för lunch. Jag hade mina tre minsta med och hon sin minsting som är sex år. Barnen trivs ihop, och det är ju tur eftersom vi vuxna gärna umgås:)

När vi stod inne på Rusta ringde skolsköterskan, då var Novalie där och låg och vilade för hon kändes varm, så jag sa att hon kunde cykla hem så ringde jag sen. Hon var hängig, men kunde inte precisera det, men tyckte att det skulle bli skönt att vila hemma ensam så vi åkte inte hem direkt, utan lunchade lite snabbt först, hade inget hemma.

När vi kom så satt hon och spelade på min dator, och hade Tvn på, det gäller att passa på  när man kan 🙂

Hon var inte speciellt varm, men feber i sig bestämmer ju inte om man är sjuk eller inte, så hon fick ”sjukling”status, och fick mysa vidare där på soffan med datorn.

Jordan hade fått paket, månadens kläder från D&J, Draken & Juvelen, och det var ett par snygga manchesterbyxor och fin skjorta:

Han ska få ha dem på lördag när vi ska på kalas:)

Jamie sov i bilen, och vaknade lagom till vi klev in i den igen för att åka på utvecklingssamtal med Trixie.

Min lilla fina Trixie ♥ som tycker det mesta är roligt i skolan, och leker med de flesta, och bara fick beröm av fröken. En fröken hon gillar väldigt mkt , hon kan inte riktigt bestämma sig för vem som är bäst, fröken eller mamma….hm 😉

Härligt.

Jamie hade först siktat in sig på ett lågt bord där hela klassen gjort lerfigurer som stod på tork….jippie…Jag tänkte att det här går åt skogen, han kommer sabba hela samtalet..

Jag är ju tvungen att ta med de tre minsta om ingen större är hemma, och det brukar aldrig vara några problem, men med sådär lockande grejor…tja.

Vi lyfte helt enkelt ut bordet utanför dörren, och sen var det inga problem att prata 🙂

De är oftast duktiga när det krävs, mina gullungar.

 

Surade ur lite på parkeringen, för det ska alltid dubbel och trippelparkeras där… Jag blir så trött på folk som inte orkar gå en extra meter utan istf att åka till den parkering som ligger lite längre bort så parkarar man bakom de bilar som redan står där. Jag har ju en fet buss som det inte är helt enkelt att backa ut om det står en idiot parkerad upp i bakluckan…Gahh.

Visst, har man syskon och svårt att gå är det en sak, men de allra flesta kommer tillbaka till sina bilar med enbart barnet de hämtat…Då kan man fasen gå några meter extra. Det är en jäkla TUR att jag inte hämtar barnen i skolan, utan de går hem själva, för jag skulle reta ihjäl mig på det här, som egentligen är en petitess:)

Det där med att folk regriderar bakom ratten, och blir som småungar , det stämmer:)

Jag gormar ofta över hur illa andra kör och klappar mig själv på huvudet för att jag kör prickfritt….eh….eller hur;)

 

Vet ni, för ett tag sen när jag kom körande med Janelle i bilen, så körde en bil ut från en uppfart till en affär, och jag fick bromsa till, han bara svängde ut mitt framför mig, och det är väjningsplikt för honom. Lite suckande så slog jag ut med armen mot honom, och vad fick jag?

Jo ett finger!  Den lilla jäkla snorungen gav mig ett finger, när det var HAN som gjorde fel. Jag trodde jag skulle spricka av ilska:)

Jag har väl aldrig fått den fula gesten av nån i trafiken förr..!  Tur för honom att han satt i en bil, annars hade han fått höra ett och annat 😉

 

Haha:)

 

Jaja, dagens ungdomar, hihi…

 

När vi kom hem från utvsamtalet så kände jag mig så himla seg och trött, ögonen kändes trötta och jag kände mig allmänt uschlig.

Letade reda på en flaska Echinagard i skåpet, och nu har jag påbörjat huskur mot förkylning, jag orkar inte bli sjuk, jag vill inte och har inte tid. Jag är lite försiktig med just den här medikamenten, för en gång för många år sen fick jag nässelutslag, och det enda jag kan tro att det berodde på var det här. Röd solhatt ..Men värt att prova igen 🙂

Lagade middag, och sen lämnade jag över till Perra ( kors i taket) som kom hem tidigt ( 18.00)  och drog iväg till träningen. Jag tänkte att antingen går det eller så kroknar jag. Och det gick alldeles utmärkt, även om jag inte körde helt för fullt.

Efter passet kändes det mkt bra, så jag hoppas att det inte bryter ut nåt. Ta i trä!

 

Imorgon blir Novalie hemma från skolan, finns ingen anledning att hon ska gå även om hon kände sig rätt ok på kvällen, så hade hon ont i kroppen. Trixie ska simma, och Robban har tennis, och så är det kyrkis på både fm och em.

Vi får se hur det står till med alla, håll tummarna för friska och krya familjemedlemmar 🙂

 

Ha det så bra nu, och sov så gott:)

Natti natti

 

Kommentarer

  1. Anna J

    Om det är någon tröst så kan jag berätta att jag också irriterar mig otroligt mycket på det där med parkeringen vid skolan. Det är SÅ nära att köra till den andra parkeringen med jättemånga platser och ingen trängsel. Det blir kanske 100 meter längre att gå, och det skulle de flesta klara av. Utom de som har rätt att ställa sig på handikapprutan kanske. Men… De behöver säkert ofta ställa sig någon annan stans, eftersom handikapprutan nästan alltid är upptagen av bilar helt utan ”handikappsparkeringsdekal”. Det irriterar mig också väldigt mycket. Jag har inte heller rätt att stå på handikapparkeringen, men för de som behöver parkera där och har rätt till det måste det vara otroligt irriterande att det allt som oftast står någon jätte-SUV där som det hoppar in en vältränad pappa i (som inte orkade gå 100 meter extra…). Usch, vad sur jag låter! Det kanske är jag som är Häxan Surtant? 😉

    Carola: Men vad härligt att fler än jag surar till!! Jag blir galen , speciellt när jag måste in där och knö…Galet! En annan sak jag blir galen på är att lärarna parkerar vid kyrkan, och det finns då inte plats för oss som ska till kyrkis..grrrrr….De kan ju stå på skolans parkering, men vi kan ju rimligen inte behöva gå den biten för att hämta och lämna på kyrkis..
    Surhäxor är vi allihopa:)

  2. Anneli

    Jag brukar inte kommentera din blogg men nu kan jag inte låta bli längre. Om du känner dig hängig och förkyld, varför går du och tränar??? Har du aldrig tänkt på att du smittar andra på träningen? Jag äter medicin som trycker ner mitt immunförsvar och träningen är det enda som håller immunförsvaret uppe. Att gå på samma pass som folk som är lite halvkrassliga innebär oftast att jag åker på en 2 veckors förkylning bara för att folk inte har vett att hålla sig hemma med sina baciller. När jag är i andra offentliga miljöer så handspritar jag i parti och minut men jag kan inte sprita kettlebells, gummiband mm. Är man hängig, har ont i halsen osv så har man ingenting på träningen att göra. Jag hoppas att du inte tar illa upp, men att du tänker till en gång innan du åker på nästa pass. Vi är många i samhället som har dåligt immunförsvar av en eller annan orsak. Du förbättrar inte våra odds för att hålla oss friska… Du är jätteduktig på att hålla dina barn hemma från skolan när de är krassliga men lever inte riktigt som du lär 😉

    Carola: Jag förstår hur du tänker, och det lät nog kanske som att jag var sjuk på riktigt, men jag gnällde mer än vad det var allvar 😉
    Jag tränar inte om jag tror att jag är sjuk eller på väg att bli, vare sig för min egen skull eller för andras. Jag är noga med att försöka hålla smittorna inom hushållet! Vanliga förkylningar har jag tolerans mot, och det är ju svårt att skydda sig mot det, då skulle man få leva i varsin bubbla hela vinterhalvåret:)
    Min seghet igår var mestadels trötthet, det kommer ikapp så småningom när man inte sovit på länge…och då hjälper alltid träningen till att peppa upp hela kroppen:)
    Kram till dig och håll dig frisk, jag lovar att jag inte sprider mina baciller vind för våg 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting