AllmäntTips

Besserwisser jag:)

Jag visste det 🙂

Det är det här jag lever efter, slöa så mkt som möjligt;)

 

 

 

Nej, såklart inte, men nog är det viktigt att vara ledig allt.

Jag hade skrivit en lång harang, men deletade den….känner att det bara kommer missuppfattas:)

Men nota bene: Det är viktigt att vara ledig!  Till och med LIVSVIKTIGT 🙂

Så slöa lite mera nu, kompisar . Jag funderar på att ge alla i min familj mobilförbud, men då skriker de.. Jag har försökt att vi kanske kan lägga undan mobilerna under middagen iaf, men nix. ALLA ska pilla på den. Jag föregår såklart med gott exempel och lägger min egen telefon på köksön, och sen låter jag bli att messa, wordfeuda, kolla mailen eller facebooka..Men det är jag ensam om. Övriga ( Corrinda, Robban, Patricia, Janelle och Perra) ägnar sig mer åt sina mobiler än åt oss andra runt bordet, och det gör mig galen. Jag tycker det är höjden av fräckhet att sitta och stirra på en telefon när man har folk omkring sig.

Framför allt tonåringarna har med åren utvecklat skills att kunna göra fler saker samtidigt, så de försvinner inte helt, men ändå.

 

Jag kan sträcka mig så långt att om man diskuterar nåt kan googla reda på svaret, eller om de vill visa nåt på Youtube eller så, men att sitta och messa med andra, eller spela spel?  Kan man inte ägna en liten stund åt sin familj?  Den stund vi alla är samlade värdesätter jag väldigt, men jag är tydligen den enda som gör det 😉

Ja, jag är lite ironisk, men det är en hel del allvar i det åxå.

Hur har ni andra det ?

 

Novalie har fått en mobil nu åxå, men ingen ny utan Corrindas gamla. Det är ingen touch ens, men hon är överlycklig. ”ALLA” i hennes klass har haft mobil sen stenåldern tydligen…och så är det nog . Ja inte alla  men väldigt många.( Hon går i trean.)

Hon har suttit med den hela dagen, antingen spelat spel, eller lyssnat på musik 🙂

Jag vet att den kommer att bli liggande mest, men nyhetens behag är ju alltid som det är, och det är onekligen rätt praktiskt att det finns en mobil hon kan få med sig ibland. Man har ju vant sig vid att kunna få tag i folk, och bli nådd, överallt och hela tiden.

På gott och ont.

 

Jaja,nog om mobiler 🙂

 

Idag var det en jäkla tråkig dag. Jag har inte haft lust att göra ett endaste dugg.

Jag gjorde ju det dagliga som måste göras såklart, barnen måste ju tas om hand, bytas blöjor, kläs på, ges mat osv…och nog har jag plockat och torkat och pysslat runt, men dagens stordåd var att bädda rent i vår och sen i Jamies säng . Wow:)

Mer än så blev det inte.  Vissa dagar alltså. Det bästa med sådana dagar är att det oftast blir mkt bättre imorgon:)

Novalie var hemma från skolan, jag skulle vilja säga att hon är frisk, men hon känner sig inte helt hundra, och eftersom hon aldrig fejkar så är det väl nåt som kvirrar runt i kroppen. Hon ska bada med klassen i morgon, simtest, men hon får stanna hemma då med, känns väldigt onödigt.

Det är mysigt att ha henne hemma:) Hon är så klok och förståndig, min fina tjej. Redan i går kväll gjorde hon all läxa hon fått med sig hem. Duktig!

Lovelia var på kyrkis på fm så jag hämtade hem henne, åt lunch och så skjutsade jag dit henne och Jordan på em igen.

 

Lagade iaf ordentlig middag:)

Kasslergratäng, det gillar barnen så det är kul att göra. Imorgon måste jag handla, för nu är det bara lax i frysen:)

Röjde fint i köket sen åxå, så jag har inte bara slöat, även om det känns så.

Ogillar sådana här energilösa dagar när det liksom känns som att allt är jobbigt.  Men jag är frisk, och det är jag tacksam för!

Jag har träningsvärk, fast inte i vaderna som man borde fått efter passet igår, utan i axlarna…jaja 🙂

Patricia gillar att bada småkillarna, hon tvättar håret på dem med sitt fina dyra schampoo så det blir så lent och fint, och så kammar hon Jamies långa hår så fint:) och sätter på fina pyamasen:

Notera att det är en svans:)

Det är en Babaroverall, och den är faktiskt Patricias gamla.

 

Patricia gjorde ett eget mobilskal, jag fick en rabattcheck i en goodiebag på Caseapp.se :

Hon hittade en gammal bild på sig själv i fotoalbumet ( ett av dem!) och den är så söt, man blir glad av att se den:)  Hon fotade bara av den med sin mobil så det är ingen jätteskärpa, men det passar liksom den gamla, lite gulnade bilden 🙂

 

Jag vill gå och se Skyfall på bio, nya Bond filmen, och jag tänkte lura med mig min man. Han föreslog söndag, medan jag tycker fredag känns lyxigare:) haha, vi får se vilken dag vi kan muta nån att vara barnvakt.

Och nu har jag inte ett endaste dugg mer att säga…:)

Jag tror att ni blir glada att slippa mitt svammel kanske…..så vi säger väl så då:)

 

Natti natti !

 

Kommentarer

  1. Viveca

    brukar inte kommentera på din blogg, men jag måste det nu! Har följt och läst den lääänge nu, sedan Jordan var bebis eller så… 😉 Och jag tycker så mycket om hur du skriver, det känns så lagom vardagligt och man kan följa med i händelser, både stora och små 🙂 Du får säkert många uppmuntrande kommentarer, så här är ett till 🙂 🙂 🙂

  2. Monica

    Gränsen för mobiler går vid dörren in till köket. Barnen vet att jag inte vill ha mobiler vid matbordet när vi äter mat.

    Men ändå slinker det med en ibland, då blir jag faktiskt arg och säger till.

    Med 3 barn vid bordet och en som aldrig är tyst inte ens med mat i munnen så skulle det bli ännu värre om alla satt med näsan i sin mobil.

  3. Åsa

    Mobilerna gillar vi inte heller vid matbordet. Får ibland påpeka det, men oftast funkar det. Om det ringer går de ifrån.
    Tycker nog du ska prata ihop dig med Perra och sen ha ett ”familjeråd” om den frågan och förklara varför för barnen.
    Va kul att Patricia gillar att bada sina småbröder och fixa ned dem.
    Kram Åsa

  4. Anette

    Svamla på du bara! Nej du är verkligen inte ensam om att tycka att mobilerna o datorerna kan man gott skippa vid bordet! Där går också vår gräns. Som tur är vi föräldrar av samma åsikt, skulle aldrig tillåta att någon tog en mobil till bordet. Är annars även rätt hård med datortid, jobbar själv vid datorn så jag ser hur dåligt man börjar må av det. Försöker så att ungarna ska göra annat om kvällarna :).

  5. Ida

    Finns ingen risk att jag skulle tröttna på ditt ”svammel”, tycker din blogg är jättemysig. Så fint foto på Patricia och Jamie!

  6. Anna

    Oj då! Jag hade ALDRIG tillåtigt mobilanvändning vid middagen. Då kan de slippa äta. Nä där går verkligen gränsen. Om du inte heller vill det så stå på dig!
    KRAM

  7. Eva

    Hej! Det första jag gör på morgonen tar min kaffe kopp och går till datorn och det är alltid lika roligt att läsa din blogg.:)
    Kramar

  8. Lola (Carola)

    Nej, vi blir verkligen inte less Ditt ”svammel” …!
    Underbar morgonläsning alltid.
    Gillar helskarpt Dig o Din blogg!
    Morgonkram härifrån!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting