Allmänt

Tröstar mig med…

…en kopp Kona kaffe 🙂

20121118-145756.jpg

Det är (ett av?) världens mest exklusiva kaffesorter, växer på ett litet ställe på Hawaii och tillgången är ytterst begränsat .
På Hawaii fanns (finns?) det ett märke som hette Bad ass coffee 😉
Men här i Sverige köpte jag nespressos limited edition. Mer än dubbelt så dyrt som nån annan av deras kapslar !!
Men Åhh så gott det är 🙂

Man får ta vara på varje kopp och verkligen njuta.
Tills jag flyttar till Hawaii och kan få tag i det lite lättare 😉

Varför jag behöver tröstas ?
Tja ni anar nog, och säger jag först Lovelia och sen Trixie så fattar ni säkert;)
Blä.

Jag väntar på Perra som är och handlar och sen ska jag städa småtjejernas rum.. Bara det kräver Kona kaffe som uppladdning …. Fy farao vad med småsaker de har !!!!
Det blir stora sopsäcken fram 😉

Tjingeling

Kommentarer

  1. maria

    Oj nu vet jag inte vad jag ska göra av mina kvällsrutiner när du inte bloggat på… 3 dagar? Gillar dina inlägg starkt. Hoppas att det inte är något allvarligt men antar att du själv insjuknat nu också 🙁 Håll andan och krya på hela familjen!

  2. Linda

    Jag läste nånstans att det allra dyraste kaffet är gjort på bajs. Det är nåt djur som man låter äta kaffebönor och så tar man bajset och gör kaffe av det. Det kanske vore nåt? 😉

  3. Ida

    Har du aldrig funderat på att skriva en bok? Du har ju väldigt stor erfarenhet av barn så du skulle ju kunna ge råd och tips till andra föräldrar. Du skriver ju alltid väldigt bra och med glimten i ögat.

  4. MammaN

    Sofia, du som undrade över tips på hur man hanterar detta elände, har lite tips till dig..
    (Först måste jag säga: lyfter på hatten för er storfamiljer som drabbas av detta, ju fler sjuka desto värre förstås.. vi är bara två barn och två vuxna..)
    Jag tycker det är ganska sällan som alla drabbas, fast man går ju alltid och väntar och våndas, hemskt är det. När vi hör om att det går magsjuka på skola/dagis brukar jag försöka se till att det är extra städat hemma, dvs inte ligger tusen småsaker på golvet just vid sängarna ifall det skulle komma en obehaglig överraskning under natten. Låter hysteriskt kanske, men är ju ändå ganska trevligt med städat ;-)..
    Har alltid madrassöverdrag från Ikea i alla sängar, så behöver man inte skura madrasser. Att ha gummihandskar och plastsäckar hemma kan ju också låta hysteriskt men är skönt att det finns om man snabbt får mycket tvätt och behöver skura. Vi har bara en toa så kan inte ha en till sjuklingar och en till friska, så det är skura som gäller, när magsjukan slår till..
    Egna hand-handdukar till alla förstås, och småsaker som att inte tandborstarna står ihop och trängs när nån är sjuk är ju smart.
    Brukar också rulla ihop den icke tvättbara vardagsrumsmattan och stoppa in under soffan och täcka soffan med stora badlakan/lakan el liknande, kanske lite frottéplast när det är som sämst.
    Sen blir det ju lättare när barnen blir lite större, kan känna efter mer och varna lite innan i bästa fall..
    Vi brukar också förenkla matlagningen när någon blir magsjuk, så man inte behöver stå och pilla så mycket i köket, gör mer sån mat där man inte hanterar maten så mycket med händerna.
    Vädra mycket, och gärna isolera den som är sjuk lite, ja är det ett mycket litet barn är det kanske bättre att isolera ev storasyskon :-).. Den som är sjuk får också äta på sitt rum när man fortfarande är dålig men ska börja äta lite smått, inte i köket..
    Ett annat tips för att undvika att bli smittad är att inte hälsa på hemma hos folk som varit sjuka förrän mer än en vecka efteråt. Vi har blivit smittade när vi varit hemma hos folk som haft magis trots att de 48 timmarna man brukar tala om har gått..
    Vi är också noga med att inte smitta andra, storasyster hänger inte med kompisar hem om lillebror har magis t.ex, sen förstår jag om det är svårare att ställa in allt för alla om man är en stor familj.
    Haha, när man radar upp alla tips låter man ju helt galen! Jag är helt normal men efter tio år med småbarn har man ju samlat på sig lite tips :-)…

    Krya på fina storfamiljen nu, du Carola har ju förstås enormt mycket mer erfarenhet av detta än mig :-)..

  5. Madde

    Hej 🙂 trist me magsjuka,speciellt när man är många i familjen 😛
    Ha ni provat trevis? funka de så är de ju toppen att slippa att alla åker på magsjuka iaf 🙂
    Kram

  6. Maria

    Hej! Hoppas barnen snart blir krya igen och att det inte sprids till övrig familj. Hur gör du för att inte bli smittad? Handsprit och klorin förstås men har du några andra ” husmorstips”??? Tack för en trevlig blogg!!

  7. Anki

    Usch, stackare! Lider med dig för maginfluensor är ett av det värsta som finns när familjen drabbas, bläää
    Medlidande kramar från Skåneland

  8. Sofia

    Huuuu usch vad jobbigt. Jag är en extremt kräkrädd mamma så jag får ont i magen bara jag läser inlägget. Men du som har ganska mycket erfarenhet av det hemska kräket, vad har du för tips? Hur städar du upp och bort allt kräk? Finns det bra rengöringsmedel för ändamålet? Hur skyddardu sängarna mot kräkolyckor? Hur undviker du att bli sjuk? Vad gör man med kräksjuka ungar, kan de sitta i soffan med en hink eller bara vara på sitt rum? Hur undviker man smitta inom familjen? Skräcken är stor och frågorna många 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting