AllmäntAllvarÅrstiderGnäll

Plötsligt händer det….

…och inte fan var det stora trissvinsten som rullade in, nä… typ tvärtom.

Jag vet inte ens om ni vill höra om eländet…jag vet själv att jag får ångest bara av att läsa om andra som är sjuka, och känner hur det liksom nafsar en i hasorna.

Men vi gör så här: Ni som är emetofober = kräkfobiker, sluta läs nu! Eller läs och face your fears 😉   Övriga läser så kör jag en snabbvariant :())

 

Först vill jag tacka er för era gulliga kommentarer om att ni saknat mig, och era krya på er hälsningar ♥  De värmde!

 

Ok, så här har vi haft det:

I torsdags natt, för nästan en vecka sen alltså, så började först Jamie och sen Jordan kräkas. De var pigga på morgonen igen även om Jordan fortsatte kräkas lite då och då. Frid och fröjd och jag trodde det var över.

Ha!

Lördag natt kom Lovelia uppstampande, ryckte upp dörren till sovrummet och deklarerade: Jag har kräkits i min säng! Och så råkade jag kräkas i trappan.

Mmm, nice.  Jag ledde ut henne i badrummet, klädde av och duschade av henne, lindande in i handduk och bäddade på soffan. Tog reda på sängen, efter att ha skuttat över de tre trappstegen i trappan som var kontaminerade;)

Hon kräktes några gånger till, men somnade efter nån timme. Inte jag. Eftersom Perra var ledig, så passade jag på att sova på söndag morgon, hade ju dels killarnas natt i ryggen och så den här. När jag kom upp var Trixie åxå sjuk.  Tjejerna satt i soffan och höll sig därinne, medan jag och Novalie städade i gillestugan= tjetrions rum. Det såg för gräsligt ut, och jag avskyr småsaker, tvätt, skräp osv i en enda röra på golvet, och i alla hyllor…Kände mig inte alls på topp, men eftersom jag ALDRIG NÅGONSIN blir magsjuk kände jag mig rätt lugn, trots att magen bubblade, jag käkade middag men mådde aningens kymigt.

Novalie och jag satt där nere och kikade på film när jag plötsligt kände att Fan! Jag mår illa på riktigt!

Skickade upp Novalie att sova i min säng och bäddade åt mig själv på soffan, meddelade Perra att han var tvungen att vara hemma för jag var SJUK. Mkt irriterad kan jag säga, för jag har liksom vant mig vid att vara immun 🙂

Nåväl, nu har jag kräkts för första gången på 13 år, innan dess var det 18 år, så jag kan ju inte säga att jag kan klaga, bara det inte blir en vana nu bara, och jag får igen för alla år …brrr!

Mådde skit i några timmar, samtidigt blev Janelle sjuk, och var uppe några gånger. Sen sov både hon och jag i massor av timmar!

Jag hade tvn på, kollade på Shrek 2, Ice age och ET 🙂 (bara vhs som funkar där) och somnade vid 5-6 på morgonen, sov till 16.30. Vaknade, somnade, vaknade, somnade. Sov i typ två dygn! Helt galet, det har jag aldrig gjort, någonsin. Tror jag. Hela måndagen är borta! Minns inget.

Tvn var på och jag har sett fragment av massa serier, Medium, Ghostwhisperer, Arkiv X, nån antikgrej, Äntligen hemma, The mentalist osv osv….Matprogrammen bytte jag bort 😉

Novalie blev dålig under måndagen fick jag höra sen, men det gick fort över.

Jag hörde att de lekte och tjoade där uppe, hörde hur Jamie var ledsen och det skar i hjärtat:(  Jag fick en kopp the på måndag eftermiddag/kväll, men drack inte upp det. Varken åt eller drack förrän sent på tisdagen när Corrinda kom in med rostade smörgåsar och the ♥

Då först började jag kvickna till, jag mådde alltså inte illa mer än några timmar, men jag var sjukt matt, trött och yr i nästan två dygn. Spännande. Tur att jag för en gångs skull hade vuxet sällskap 🙂

Patricia har varit dålig hon med, och Corrinda stackarn blev sjuk natten till idag, och hon var så ledsen för hon ville verkligen inte…stackars lilla gumman. Perra var dålig i natt han med.

Jag som sovit hela tisdagen och inte vaknat förrän framåt eftermiddagen, hjälpte Corrinda, och hon somnade efter några timmar, men jag hade legat för länge på samma soffa så jag hade ont i ryggen;)

Inte är väl jag van att ligga sädär som ett mähä;)

Nu har alltså hela familjen utom Robban varit sjuka. Jag hyser inga större tvivel om att han  åker dit han med, men han är instängd på sitt rum, med tv, dator och tv spel:)

 

Det verkar ha varit en smittsam jäkla skit det här, för jag blir verkligen aldrig sjuk. Fast nu får jag ju revidera det 😉

Jaja, det som inte dödar härdar.

Helst vill jag dock inte vara med omd et igen, någonsin. Nån som fattar varför jag hatar vinterhalvåret? Sånt här händer aldrig på sommaren!

 

Nu håller jag alla hemma resten av veckan, vare sig de vill eller inte!  De protesterar inte så mkt iofs, bara Janelle som vill göra ett nationellt prov på fredag och det kan hon få dispans för, om läget är stabilt. Hon har varit frisk långt över de 48 timmarna då.

Jag hoppas dessutom innerligt att den jäkel som spred skiten till oss, själv var riktigt sjuk. Idioter! Misstänker ju att det kommer från kyrkis, och där BEHÖVER ingen vara om de är eller varit sjuka. Man kan visa den hänsyn alla vill bli visade, eftersom är man där är man antingen föräldraledig eller jobbar deltid och pusslar med tiderna.

 

I morse vaknade jag vid halv tio…( morse..hihi) och såg på min gamla favvosåpa jag missat typ två år av, Våra bästa år:) innan jag vinglade upp och duschade och sen äntrade jag trappan upp till mina fina ungar. Jamie kom emot mig med ledsen uppsyn, lyfte upp armarna och gnydde och ville bli upplyft. Vi kramades länge, länge, han med huvudet på min axel, och så fort jag satte mig ville han amma. Lilla gubben, han har ju saknat mig. Såklart, vi hänger ju 24/7 🙂

Sen ville han mest vara nära mig hela tiden, och jag ser att han är lite rädd att jag ska försvinna igen, min lilla gullunge ♥

Perra lade sig för att sova några timmar, och jag kavlade upp ärmarna och började stöka. Patricia hjälpte mig, och vi har slängt ut alla handdukar, filtar, lakan, madrasser, kuddar osv på vädring. Jag har bäddat rent och vädrat våra sängkläder, öppnat korsdrag och haft öppet hela dagen. Vi dammsög, dammtorkade med ytdesinfektion, skurade badrummet och skurade golv.

Novalie, Trixie, Lovelia och Jordan skickade jag ut för att leka, det var ju finväder idag 🙂

När det var klart lagade jag mat. Sen hade jag så ont i ryggen att jagv ar tvungen att ligga en stund på golvet i lekrummet:) det tyckte de var skitkul, och gjorde sitt bästa för att hoppa på mig…hm..:)

 

Japp, det var väl det då…!

Jag hoppas att jag aldrig mera ska behöva rapportera om sånt här skit, men det lär ju inte hända.

Nu ska jag ta ur ett tcke ur tvättnaskinen och tumla det, så Trixie kan få tillbaka det 🙂

Och jag hoppas jag kommer med den där tävlingen senare åxå, så håll utkik !

 

Kram ♥

Kommentarer

 1. Viktoria

  Usch! 🙁 Jag och maken pratade nyligen om det trevliga i att familjen sluppit kräksjuka i år. Inte vill jag ha det heller så *peppar peppar* håller trenden i sig.

  Jag var på vårt kyrkis häromveckan och då kom en pappa dit med sin dotter – och ojade sig över hur tråkigt det var att vabba eftersom dottern hade smittkoppor och inte fick vara på dagis….”och man kan ju inte bara sitta hemma hela dagarna”. Flickan kliade på sina utslag och lekte glatt vidare med leksakerna där. Jag höll på att gå upp i limningen!

  Carola: Men himla gullig pappa då:( Alltså, jag tror inte att folk verkligen begriper? Det kan ju inte vara så att de tycker det är ok att smitta ner folk på kyrkis, men inte på dagis? Hoppas man ju…Men då måste det ju fattas grundläggande kunskaper i hygien och smittspridning, typ det de kom på på 1800talet… Grrr, blir arg! Kram <3

 2. C

  Ja, usch för magsjuka!
  Senaste gången jag var magsjuk, var väl fem år sen, var på sommaren.. Den veckan regnade det såklart inte utan var fint väder utanför fönstret. Blev sjuk på måndagen, kräktes till fredagkväll och kom inte ur sängen och äta ordenligt förren det var söndag. USCH!

 3. Ewi

  Faaan, det är alltså ”biter på immuna” kräket som går i år?! Vet att 30% av befolkningen är immun, viruset fäster inte på dem, men att det ibland (sällan) muterat så det biter. 2009 var senast. Då var sambon sjuk första gången i sitt 30åriga liv o en immun kollega på jobbet åkte också dit. Jag blir sjuk vartannat jävla år, o ifjol slapp jag så… 🙁 Nån info- människa på tidningen sa att det blir värre än vanligt i år, och toppen kommer lagom till jul.

 4. Anna

  Usch för magsjuka! fast är du inte lite väl hård när du kallar folk för idioter? ni hade ju magsjuka i familjen men ändå åkte ni runt på olika sportaktiviteter och shoppa är väl lika frivilligt som kyrkis? så ni har nog också hjälpt till att sprida smittan ganska bra…och jo, man kan smitta redan innan man blir sjuk och vissa virus kan leva utanför kroppen i flera timmar så ni kan isåfall själva vara ”idioter”..man ska nog städa lite framför sin egen dörr innan man ger sig på andra (och nej..jag går inte på kyrkis, jag jobbar:) )

 5. lillys mamma

  urs å fy, vidrigare sjuka finns inte.. varit rädd att nån på kyrkis ska smitta oss ja med, men iaf ena kyrkisfröken är väldigt rädd för magsjuka hon med, så förhoppningsvis håller föräldrarna barnen hemma då, vilket man såklart ska göra oavsätt, men de gör ju inte alla.. jag brukar hamna på akuten med morfin när ja spytt, sen gallan började bråka, nu är de inte kvar, men smärtor får ja iaf.. gör fan lika ont som förlossningsvärkar, fast utan belöningen av en bebis, så lite värre just bara därför.. morfin tar udden av smärtan, men knappt ens så ja kan somna, men de är alltid svårt å sova opå sjukhus, äkligt klibbiga sängkläder av plansten under, massa pipande ljud, personalen som kommer å sticker i en så fort man somnat (okej, dom måste, men jobbigt iaf) sambon är typ emun mot magsjuka, han kan bli dålig i magen, men spyr inte.. kan man hålla sig till de ena är de mkt bättre iaf tycker ja..

 6. Anki

  Stackare, vilken vecka ni har haft, bläää!!! Är själv livrädd för magsjuka i och med jag bla är diabetiker så ställer allt vad kräksjuka är till det ordentligt. Som tur är, peppar-peppar ta i trä, så är det sällan som jag ramlar dit. Brukar svälja pepparkorn så fort jag hör att någon har maginfluensa i min närhet. När någon här hemma får det (faktiskt väldigt sällan) så käkar jag peppar så att det bränner i magen. Ett bra sätt för i vilket som så dör säker alla bacilusker då… 😉
  Kramar från Skåneland

 7. Anna

  Skulle nog lyssnat på dig och slutat läsa… Emerofob ut i fingertopparna! Har själv inte kräkts på drygt 19 år, och iom det trott att man på något sätt är immun… Men efter det här så – fy f@n! Nu har vi ”bara” tre barn, så det blir väl inte lika långdraget som för er, men ändå! Usch!
  Skönt att höra att ni är bättre, misstänkte att det var något sånt här på g, eftersom det varit bloggtyst så länge, inte likt dig! 😉
  /anna, trogen läsare som sällan lämnar kommentarer, men delar många värderingar och synsätt med dig! 🙂

  Carola: Men du! Vet du inte att kräkfobiker extremt sällan kräks!? Jag har ju kanske tappat lite av min panik inför det…och därmed kanske jag ”tillät” mig själv att bli sjuk? Jag vet inte, men det är en bra teori:)
  Det är ju ingen tröst, men när man väl är där så är det inte så jäkla hemskt ändå, kul är det ju inte! men man överlever.. Kram på dig, vet hur det är!

 8. Michaela Lejonberg

  Men fy och usch! Vilken otur ni haft! *pepparpeppar* har vi klarat oss från magsjuka än så länge! Jag har nog problem med min mage så nån magsjuka vill jag inte ha!!
  Jag riskerar att hamna på sjukan med dropp om jag får skiten:(

  Hoppas ni fortsätter krya på er och att Robban klarar sig!
  Kraaaam

 9. Eva

  Men herregud vilken vecka för er.!!!! Jag är livrädd för magsjuka.!!!! Så skönt att ni börjar bli bättre.Kram på er alla.

 10. Nettan

  Började nästan bli lite orolig för dig… 😉 Men fy vilken vecka!
  Precis som dig så brukar jag också klara mig från just magsjuka, och barnen med faktiskt. De kan åka på andra märkliga långdragna sjukdommar men magsjuka brukar vi klara oss ifrån, men man kan ju aldrig vara säker.
  Hörde att det var den här veckan som de skulle slå till, så förhoppningsvis har ni fått den skiten nu så kan ni vara friska resten av vintern.

 11. Louise

  Fy, precis som vi har haft det. Började med lillan sen stora tjejen, jag i natt så nu är det bara gubben kvar:( så otrolig äcklig sjuka alltså!

 12. Ida

  Usch så jobbigt med magsjuka. Skönt att ni är på bättrningsvägen. Har precis som många andra saknat dina inlägg så det är skönt att du är tillbaka på banan igen:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing