Allmänt

Mysgrodan

 

Jamie gillar att mysa ihop med Patricia, och imorse ( läs: strax efter lunch) så hittade jag dem såhär:

 

Så gillar han att pussas åxå:

-Får jag en puss, Jamie??

SMACK!

Så får man torka sig lite där pussen träffade för det är blöta rackare vi snackar om 😉

 

Idag var det sista dagen av jullovet och imorgon drar vårterminen igång igen. Det är inget som någon av oss längtar efter kan jag lugnt säga! Jag vet att många är less på sina ungar redan till nyår, en del vill sälja dem redan på julaftons kväll;)  men jag tycker om att ha dem hemma allihopa:)

Det är full rulle överallt hela tiden, och även om jag kan storkna på att höra ”- Mammaaaaaa?!” tusen gånger på en kvart, så är det ändå så här jag trivs bäst,faktiskt.

Jag är ju inget stort fan av rutiner och ordning och reda, och det bidrar säkert, för det är mest bara härligt när dygnet vänds runt ( till de tider som ju JAG trivs bäst med….ni vet – jag är ingen morgonmänniska..;) )  och det sovs länge.

Även de minsta har ju den trevliga vanan att sova längre, och det har hört till ovanligheterna att nån vaknat före nio:) Snarare framåt halv tio, eller till och med tio. Härligt.

Men imorgon är det rise and shine, för jäkla tidigt, och skolan börjar…:)

Det är bra det med, förvisso, men nog är det härligt med skollov!

 

Vi gjorde inte många knop ( idag heller) utan lallade runt och bara hade det bra. De har sett på film..(.Netflix äger), spelat tv spel, men mest har de lekt med sina Monster high dockor. Jamie har som vanligt ägnat sig åt att röja ur skåp och lådor, och även jag har röjt lite lådor, på ett annat vis förvisso, hihi.

De ville ha hamburgare till middag, så det hade jag handlat hem redan igår, och sista middagen på lovet blev hamburgare med bröd och pommes frites…alla nöjda.

Imorgon är det ju slut på lovet, och därmed även slut på ”ät vad du vill, när du vill, hur mkt du vill” eran:)

 

Ni vet ju att det inte är vad man äter mellan Jul och Nyår som är det viktiga, det är inte det man blir tjock av, utan det är vad man äter mellan Nyår och Jul . Jag har utökat det till att gälla hela jullovet, för hur skulle man annars hinna äta upp all choklad, och andra godsaker? 😉

Alltså har jag idag tryckt i mig löjliga mängder av choklad, och toppade det hela med en halv Ben och Jerry glass till Hollywoodfruarna!  För imorgon blir det inget sånt, då är det back to basic igen.

Jag äter ju inte efter nån diet eller så, utan äter av allt, med måtta och inte alltid. Känns enklast så, och jag mår bra.

Alltså utesluter jag tex inga kolhydrater, men visst äter jag dem med måtta, och gärna tidigt på dagen, och jag försöker äta så lite prefabricerat som möjligt. Dels för att jag inte tycker det är speciellt gott….förutom pulvermos, det är oslagbart:) men även för att det är oftast lika enkelt och snabbt gjort att laga det själv.  Plus att det blir billigare.

Nu gillar jag ju inte att laga mat så värst mkt, men jag gör det ju ändå.  Idag var det dock färdiglagat för hela slanten 😉

Eller jag lagade ju till det, men det var färdiga hamburgare…

 

Sen var det dusch för samtliga smutsgrisar, en del hade badat igår så de slapp, men de flesta fick en vända i duschen, och kom ut och luktade nyponrosor.  Någon har slarvat bort nyckeln till tvättstugan så Corrinda höll på att inte kunna duscha, för det är ju helt omöjligt att göra sent på kvällen när ingen har nåt ärende dit, om man inte kan låsa om sig 😉 men till slut så blev även hon ren. Nödvändigt eftersom hon tränat.

Jamie fick renbäddat i sin säng, eftersom den lilla skitungen tog av sig blöjan när han vaknade efter middagstuppluren, och sen kissade….Jag visste att det var en korkad ide att lägga honom i bara blöjan utan byxor, men han tar bara av sig kläderna nu, hela tiden, jag hittar hans byxor och strumpor överallt….så det kändes som smart just då..:)

Tur att det hann både tvättas och tumlas innan han skulle sova för natten…

 

Nu ska jag faktiskt försöka få även mig själv i säng, för jag har ju vänt rätt bra på dygnet jag med. Jag är ju en nattuggla av rang! Det är liksom mitt rätta element. Jobba natt är inga problmen, men att vakna tidigt – det är skitjobbigt.

 

Imorgon har jag lite ärenden att fixa, måste handla, och det är ju nån som fyller 19 år på lördag…fast jag vet inte riktigt när vi ska bjuda till kalas, för damen i fråga hade eventuellt lite planer för helgen, så det kan bli uppskjutet till nästa helg. Å andra sidan har Robbans klass klassfest med familjerna nästa lördag, och vi ska ev på biopremiär på söndagen så tja….måste klura lite:)

 

Men nu måste jag gå och borsta tänderna!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Ida

    Jag läser din blogg regelbundet, men kommenterar ganska sällan. Men jag tycker din blogg är toppen, du skriver alltid så intressant och roligt.

  2. Lotta

    Tycker det är så himla skönt att läsa att du lyssnar på dig själv ang sova på morgonen. Du anar inte vad mycket skit jag fick när mina ungar var små och vi sov till nio el tio på morgonen. Speciellt från min svärmor som tyckte att barn minsann skulle upp sju på morgonen och gå och lägga sig sju på kvällen. Men även från kompisar som absolut inte kunde förstå hur vi kunde göra så här. Barn sover på kvällen och går upp tidigt så det så!!! Jag har aldrig förstått det resonemanget, varför måste man göra så??? Blir ungarna missanpassade individer eller?? Jag njöt varenda sekund när jag var hemma med mina härliga tjejer och vi gjorde precis som vi ville och det gäller även sättet att uppfostra våra barn. Det är lustig att så fort man inte följer de gängse reglerna så får man skit. Men jag är evigt tacksam att jag och min kära lyssnade på vår egna sunda förnuft och gjorde som vi tyckte var bäst för beviset på att det funkar är två idag vuxna tjejer som är starka självständiga harmoniska som vi är stolta över. Det trots att dom fick sova länge på morgonen….
    Trångsynta tyckare och förståsigpåare finns över allt och egentligen inget att bry sig om!!
    Ha det gott nu/Lotta

  3. Åsa

    Halleluja 🙂 Så skönt med en själsfriende när det gäller att ha barn hemma under lov, jag tycker det är skönt att ha min Elin hemma på heltid, jag gillar verkligen lov, är inget big fan av ordning å reda eller tidiga mornar.
    Har liksom aldrig förstått varför det är så fint att vara morgonpigg.
    Visst kan det vara bra med vardagar, som Elins sexårsfröken sa: om inte det finns vardagar skulle vi inte kunna njuta av helg.
    Ha en fin onsadg.
    Åsa som läser Din blogg dagligen men sällan kommenterar.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting