Allmänt

Måndag.

Vilken oinspirerande rubrik, men vad sjutton, jag kom inte på nåt fräckare;)

Upp med tuppen och väcka barnen, och så sitta och titta på dem när de gör sig i ordning och äter frukost, packar väskor osv… De skulle klara det där galant utan vuxen, jag är så stolt över att de är så kloka allihopa 🙂

Utan att tjafsa eller bråka så gör alla det de ska, och de har dessutom koll på tiden. Imponerande.

Det finns inte så mkt jag kan bidra med, mer än trevligt sällskap då förstås:)

Sen kröp jag tillbaka ner under täcket, och bad en bön om att killarna och Lovelia skulle sova nån timme till, för jag är så förbannat trött. Trött och slut ända in i själen, och det känns som en evighet tills det blir vår och jag vaknar till igen. Jag är ändå rätt nöjd med att det ju faktiskt märks lite på ljuset ute att vi går mot ljusare tider, det blir inte riktigt samma kompakta svarta beckmörker lika tidigt 🙂

Min bön besannades, och de slog inte upp ögonen förrän vid halv tio, men jag kunde ju såklart inte somna om:/ men halvdvala funkar det med, hihi.  Jamie har börjat med den högst otrevliga vanan att yla i högan sky, alltså han skriker det högsta han kan, i ren falsett givetvis för annars är det ju ingen match.. Detta ägnar han sig åt, tja typ mestadelen av sin vakna tid;)

Eller kanske inte riktigt, men så fort han blir det minsta förbannad, glad, uppspelt, eller på nåt annat vis uppjagad lite i varv så kommer de  – de höga cissen .. Aouch för mina öron.

Fast han är underbar ändå:

Han älskar att kramas, och han pussas gärna. Patricia är nog hans favorit, och det är ömsesidigt 🙂  Här vilar han en liten sekund hos henne, innan han bär iväg på nya äventyr…

Som att utforska diskhon:

Med diskborsten i högsta hugg 😉

En av dem, den här brukar jag mest skrubba ur vasken med.

 

Vaddå??

Lilla skruttunge ♥

 

Idag dejtade jag Jenny på Ikea, de tre minsta barnen och jag mötte upp henne där. När jag startade bilen här hemma och lade ur parkeringen, så kändes det lite grötigt…samma visa igår när det var kallare än på länge, så det har väl runnit in massa vatten där igen förstås. För att inte riskera att stå med fastfrusen växellåda så har jag nu motor och kupévärmare på dygnet runt. Jag har ingen aning om det är bra, men just nu känns det som att det är bättre att stämma i bäcken. Orka liksom.

 

Vi började med en fika, och sen en repa runt, jag var ju där igår så det blev inga köp mer än lite tejp, det kan man aldrig ha för mkt av ju:)

Jo, tunnbröd åxå, det är så gott!

Jamie somnade i bilen och fick sitta kvar och sova, jag gick in och hämtade babywatchern så jag hade koll på när han vaknade. Jag måste säga att den är nog en av de grejor jag använt mest av alla babysaker som man kan köpa…Jag har använt den när jag varit i tvättstugan på bottenvåningen och nån av barnen sovit på övervåningen, eller som nu när nån sover ute i bilen, eller på andra sidan huset. När Corrinda bröt benet när hon var fem år så använde vi den till att höra henne när hon behövde hjälp på nätterna 🙂 I husvagnen är den kanon, och tja, jag gillar den helt enkelt.

Jag har en alldeles ordninär variant som jag köpt för typ 4-500kr, och det enda jag är intresserad av är ju att höra om man är efterfrågad. Värstingvarianterna med Tv bild osv känns som överkurs för mig. Även om jag säkert skulle gilla det om jag hade haft en sån:)  För flera år sen, med en annan babyvakt, så fick vi in nåt annat spännande…eller det hade kunnat vara spännande om man begrep ryska 😉  Lät som nån taxianrop grej, fast på ryska då.?  Märkligt, för vi fick aldrig in grannarnas:)  Det hände flera gånger i veckan, och jag vet fortfarande inte vad det var 🙂

 

Jag har tvättat lite, bäddat rent i lite sängar, försökt få bort mögel från en av mina vagnar som stått i poolrummet…*arg*

Jag vet att jag frågat förr, men har ni nått toppentips för att få bort mögel från textilier – shoot!

Nu ligger det i sitt tredje bad av vanish, och är alltså tvättat två gånger.. På sufletten, som inte går att ta av, vet jag inte alls hur jag ska göra? Vagnskorgen är ju i trä? Det är en gammal Briovagn:)

 

Lagade middag innan det var dax för lite träning, cirkelfys. Igår skrev en vän på FB att hon tagit 100kg i marklyft, och jag vill ju inte vara sämre…men nu var det ju inga 100kg stänger framställda( osis, hihi) så jag fick nöja mig med 50kg.

Fan det var ju skittungt ju! Hur fan orkade du hundra, Karin??

Jag orkade ändå göra kanske 8-9 reps, men vändan efter gick jag ner på mina lite mer vanliga vikter, som är runt 35kg, det känns bra det med:)

Passet var jobbigt, som vanligt, och jag kommer garanterat att känna av det imorgon. Nice.  På ren vilja ( för att det var en tjej bredvid mig som jag var tvungen att tävla mot, i hemlighet såklart…*s*)  så gjorde jag alla armhävningar i dag på tå, istället för att göra de sista på knä…det är bra att tävla. I hemlighet. 😉

 

Efter dusch, och läxläsning med Novalie som inte riktigt fattade sin matteläxa…jag är ju som  bekant inget snille när det handlar om siffror, speciellt inte på att förklara nåt jag inte känner att jag helt behärskar…och fråga fröken ville hon absolut inte… Men det måste man ju om man inte fattar. Novalie vill aldrig visa sig ”dålig” på något vis, och det är jobbigt att be om hjälp tydligen.

Nu tror jag att vi fick till det hela till slut 🙂

Corrinda har fastnat på H2O, en serie om tjejer som blir sjöjungfrur, så hon betar av avsnitt efter avsnitt på Netflix:)

Jag får inte tillträde till Tvn längre!!  Det är Netflix för hela slanten…:)

 

Nu börjar det väl bli dags att gå kvällsrundan, stoppa om lite barn, göra välling, hämta ny blöja så jag kan byta på Jamie i natt när han vaknar och slipper byta hela sängen sen… och se till så katterna är inne.

Imorgon är en annan dag , och det är faktiskt dags för Trixies första gympa, som hon längtat:)

 

Nu blir det natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Sssi

    Är det en liggvagn?
    Hade det varit en sittvagn, så har jag troligtvis både en sittdelsklädsel+suflett som du kan få mot fraktkostnad istället föratt försöka få bort möglet 🙂

  2. .

    Men vad äckligt rent ut sagt att ingen verkar vara påläst! Undra hur många vagnar jag har slängt nyinköpta/ begagnade som det bara har varit att kasta pga av mögel! Det går säkert bort ytligt, men porerna blir kvar! Tycker synd om era barn som behöver vara bland mögel! Nästa gång ni söker läkare pga av allergier, så vet ni ju vart de dykt upp i från

  3. lillys mamma

    ja köpte en dockvagn från 70talet med några små mögelfläckar innuti sufletten, men enligt min mamma så ska ättika stoppa mögelsporerna, och de blekte fläckarna något, sen har ja haft koll på dom, och ingen förändring iaf.. luktar inget heller, de är dock typ galonklädsel på den..

  4. Jonna

    Tråkigt med vagnen, tyvärr är det som de andra ovanför skrivit. Bara att kasta. Mögel är jätte farligt, önskar att fler visste!

  5. Marlene

    Är det mögel i vagnen så släng!!! Tyvärr. Särskilt om det är i själva botten. Ett litet barn ska inte behöva sova i mögel (skulle du själv vilja sova i möglig säng, på möglig madrass, ha mögliga kläder?), och även om man synbart kan tvätta bort visst mögel finns det mycket itne ögat ser. Kombinationen barn+mögel går inte ihop.

  6. Tanja

    Mitt bästa tips till dig är att kasta barnvagnen som är möglig. Alternativt sy/köp ny klädsel.
    Mögel är mycket giftigt och inte alls bra för små barns lungor. Även om medlen det tipsas om får bort fläckarna, så finns mögelsporerna kvar i tyget. Även medelna i sig är förmodligen giftiga.

    Så, hur tråkigt det än är, så är tippen det bästa stället för den mögliga barnvagnen 🙁

  7. Sofia

    Tyvärr får man inte bort mögel fr textil. Fläckarna kan iofs gå att tvätta bort, men sporerna försvinner.
    Det är bara att kasta, mögel är jättegiftigt!

  8. Anna

    hej..
    hade ett par mögelfläckar på en flytväst som jag sprayade med Cillit Bang´s mögelspray, lät det
    ligga å dra in nån minut och sen slängde jag den i maskin å den blev som ny! 😉

  9. Karin

    Hej Carola!
    Galltvålen är helt suverän, den rekommenderar jag varmt!
    Med den har jag fått bort mögelfläckar på textilier, även andra
    ”omöjliga” fläckar har gått bort med den.
    Ibland får man upprepa och vara envis,
    men skam den som ger sig 😉

    Jag har för mig att jag köpte den i en Önska-butik, men googla
    så får du nog fram vart du kan köpa den.

    Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting