Allmänt

Klorin?

Ni tipsar om klorin för att få bort mögel på barnvagnen… Jag erkänner villigt att jag och klorin enbart umgåtts i saneringsarbete, alltså jag jag skurat med det och desinficerat typ köksbänken edyl.
Jag trodde att klorin bleker?
Om jag slänger mitt gröna tyg i maskinen tillsammans med klorin kommer det inte ut blekfläckigt då?

Perra har massor av kläder som han fått klorstänk på när han fixat med poolen och jag vet att jag nån gång fått en skvätt klorin på mina byxor som sen fick en ful blek fläck 🙁

Jag anar att ni späder ut det? Men hur vet man vid vilken styrka det slutar bleka och bara rengör ??
Jag är ju rädd för att förstöra tyget.

Och kan jag ha det på suffletten åxå? Som inte går att skölja igenom ordentligt?

Haha, nu kom jag ju på att jag visst använt det på kläder för att ta bort fläckar;) och jag hängde ut plagget i solen, länge för jag glömde bort det 😉 och sen blev det liksom ett väldigt håligt plagg ….. Frätte sönder tyget alltså. Inte undra på att jag känner mig tveksam ! Jag hade förträngt det 😉

Cillit Bang mögeltvätt låter enklare så det tipset gillar jag 🙂

Men berätta hur man använder klorin!!
Jag känner att jag inte är en fullfjädrad husmor om jag inte vet hur det används 🙂

20130115-123655.jpg

Kommentarer

  1. Åsa

    Fick mögel på våran resevagn och använde galltvål, citronsyra och vanich men inget av det funkade. Tvättade om flera ggr. Blev så förbaskad att jag tog in tyget i duschen och tog en svamp med kalorin på och skrubbade och sköljde, på vinst och förlust liksom, och mögelfläckarna försvann 🙂

  2. Sofia

    Men allvarligt, du KAN inte få bort mögel från textilier! Klorin hjälper inte ett skit. Cilit bang är väl för badrunsytor och liknande?
    Textil är ett levande material och inte en död yta som mögel inte kan tränga in och få fäste.
    Läs på lite innan du sätter ner ett stackars barn i GIFT som mögel är…

  3. Sama

    Jag bodde i en lägenhet som drabbades av mögel gång på gång, bland annat fick jag mögel på textilier som inte gick att tvätta eller skura (bonader, fåtöljklädsel), fick då tips från en bilrekonditionerare att de brukade använda vanlig fönsterputs för att få bort mögel från bilklädslar. Jag var tveksam, det kändes som ett för ”snällt” medel, men det funkade superbra för mig! Syns ingenting efteråt, och möglet kom inte tilbaka.

  4. Emma Svensson

    Hej hej!
    Testa galltvål det är jur bra som helst. Tar alla fläckar har även själv testat på mögelfläckar. Jag hade skurat bort drm med galltvålen innan jag slänger in i maskin.
    Lycka till

  5. mickan

    cilibang( eller hur de stavas)är as bra mor möger på ex utemöblere o så¨dant MEN JA SKULLE INTE ha dett apå tyg då ja fått på tyg o de bleker!! golvet blektes oxå när de ran på det!! det innehålle rmassa klor super bra som sagt till möbler o sådant som ska men ej tyg=)

    Ha d bra Mickan

  6. Camilla

    Jag har en bok som jag fått av min mamma som heter RENT HEMMA……..undrar verkligen varför jag fick den men hursom helst där tipsas det om väteperoxid och vatten som an sprutar på tyget 1del väteperoxid och fyra delar kallt vatten eller en gröt man gör på borax och vinäger gissar att du får ge dig av till en bättre sorterad färghandel för att införskaffa lite mer riktiga grejer än vad kanske din lokala ICA handlare kan erbjuda.

  7. Jeanette

    finns en app till mobilen som heter fiffiga frun.Där finns husmorstips….och där står bla att man kan använda filmjölk.
    Har missat lite om du kan ta bort tyget.
    Isåfall ska du lägga det i en balja vatten slå på 1 liter fil låta stå ett dygn och sedan tvätta som vanligt.
    Det är en app jag rekomenderar….finns allt från myrproblem till hosta

    1. Karin

      Googlade försäljningsställen i Uppsala, på Galltvåls sida, så på
      Friskis & Svettis säljer dom den, tror den fanns att köpa på 10 ställen
      i Uppsala 🙂
      Kram igen

      1. Ami

        ICA MAxi brukar ha den och de brukar också vara typ 10-15 kronor billigare på den flytandet galltvålen, vilket är den ajg skulle använda om jag skulle välja galltvål.

        Alltvålen är super på mycket men jag har ingen erfarenhet av att få bort mögel.

        Klorin ha rjag använt många gånger, för fläckar och för att ta fram rätt färg på grådassiga kläder men ajg kommer inte ihåg hur jag doserade…men ajg har för mig att det står på flaskan…

        Lycka till!

        1. Karin

          Jah har fått bort mögelfläckar på en babysitter med Galltvål, jag använde den hårda/fasta tvålen, gnugga in den i omgångar på fläckarna, sköljde och gjorde om och om igen tills alla fläckar var borta. Jag var supernoga eftersom en baby skulle använda den sen, så jag viile inte att några som helst mögelsporer skulle finnas kvar.

          Så det GÅR verkligen att få bort mögel med den!

          Kramar från mig, igen

  8. Neta

    ½ dl i tvättmedelsfacket på maskinen tog jag om jag ville ha bort fläckar när ungarna va små men räkna med att färgen kan blekas något.
    Skulle köra på mögeltvätt om jag var som du men var försiktig även där för det är starka grejer.

  9. Louise

    Jag läste att citron skulle ta bort mögel. Jag hade på massor på suffletten sen körde jag den i maskin med vanish ( stavning?) det gick bort:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting