AllmäntHögtider

Kalasdag:)

20130119-235608.jpg

 

Idag var det dags för lite 19-årskalas, för Janelle. Och alla som känner henne vet att det är ett måste med ljus på tårtan! Spelar ingen

roll att det börjar bli trångt om plats nu, för de ska vara där:)

( jag var precis likadan, och hade säkerligen ljus på tårtan till typ 30år…hehe)

Märk väl att det är en Teletubbie på tårtan åxå…..19 åringen har själv placerat den där..

Tårtan var god! Köpta chokladbottnar, sen kokade jag en hallonsås som jag blandade med vispad grädde på ett av lagren, och så ett lager med vaniljkräm, grädde och hallonsås blandat. Mums.

Sen ville hon ha en cheesecake åxå, men jag orkade verkligen inte göra en traditionell, hade ingen tid heller för den delen, så det blev en som vi brukar göra i portionsglas. Man varvar philadelphia,creme fraiche,citronskal+saft, socker, med smulade digestive och hallon. Funkade ju utmärkt även i stor form, och är supergott!!

 

20130119-235626.jpg  Ser mer ut som en paj innan gräddning dock…

 

Jag har uppdaterat föregående inlägg med de bilder som försvann igår, och lite mera text…jag hade skrivit massor, men det försvann visst på vägen Igen:(

Så kika där med:=)

 

Vi hade kalaset satt mellan 14-16, och eftersom Robban har tennis 14-15 så skjutsade jag dit honom lite tidigare och kom hem några minuter efter två, men Janelle är ju stor nog att kunna ta emot gästerna själv:).

Pappa hämtade honom sen, tack!

Min förbannade växelspak känns som att det är issörja i igen,  i morse var det typ – 22 så det var ju kallt, men när jag skulle iväg så satt den fast, men inte fastfrusen totalt utan det gick att rycka till den…Gahh!!  Måste sälja bilen tror jag, men väntar till i sommar, hehe.

Lite läskigt dock eftersom den kommer att stå parkerad i Stockholm i några timmar i morgon…

Jag har ju ändå både motorvärmare plus kupevärmare riktad direkt på växelspaken!

Klurar på att ta med varmvattenflaskor ( som man lägger i sängen) och lägga dem runt växelspaken och så linda ett täcke runt imorgon, det kanske funkar:)  Så småningom ska det hela åtgärdas, men måste få tid först.

Kör på tillfälliga lösningar nu..;)

 

Hur som helst, så kom gästerna på utsatt tid, och de åkte hem på utsatt tid utan att man behövde sjåa på dem:)

Kockan 17.00 var det ju nämligen dags för klassfest i Robbans klass:)

Jag tog med mig honom och Corrinda, det var ju en fest för att lära känna varandra lite bättre, och det var mkt trevligt.

Jag var ju på planeringsfika för nån vecka sen, och hade då blivit ansvarig för en av femkampslekarna, plus att jag skulle bakat till efterrättsfikat som barnen skulle sälja till oss vuxna:)

Baka hann jag inte, men min syster yster räddade mig där genom att ta med sig en långpanna blåbärskaka, tack 🙂 men jag lyckades trixa till material till den klassiska Pennan i flaskan:) iaf.

Vi blev såklart lite sena hemifrån, jag hade förträngt lite att vi måste in på Ica och köpa med oss mat…och sen att det var svårt med parkering…Men, några minuter över fem klev vi in på skolan:)

Jag är ett logistikproffs. På riktigt. Om nån behöver ett sånt, vänligen kontaka mig;)

 

Vi gick en svårt tipsrunda, där vi hade rätt på hälften av frågorna…men det var nog vad de flesta lyckades skrapa ihop, det var verkligen svårt, men kul, och så åt vi, innan det var dags för femkamp. Barnen delade upp sig själva i fyra grupper, Corrinda blev ihop med tre tjejer från klassen som hon inte kände, men de lyckade så bra att de vann hela tävlingen 🙂

Massa skratt och prat, och det är verkligen kul att få ansikten på folk.

Jag känner mig dock lite ”fel” som pojkmamma;)  Jag har ju alltid hängt mer med de mammor som har tjejer, av förklarliga skäl eftersom våra döttrar lekt ihop, och här kommer nu Robban, för första gången ensam i en  klass utan Corrinda.

Förr har de ju alltid gått samma klass, så jag har liksom hamnat mer med tjejernas mammor av nån anledning, Robban har ju inte haft så många kompisar som han varit med på fritiden, han är ju lite enstöring av sig.

Nu är det ju då plötsligt killar och deras föräldrar som man får rikta in sig på att lära känna.

Fattar ni hur jag menar, känns som det blev svamligt:) Jag menar ju inte att det ena är bättre än det andra,, men det begriper ni:)

 

Efter några timmars trevligheter städade vi upp och gav oss hemåt. Nervös över om bilen frusit ihop…men det hade den inte:) Nice.

Hemma blev det plötsligt battlande av, Robban och Simon hade visst en utmaning som väntade på att Robban skulle komma hem, och de hade en Tv spels kamp, med övriga barn som ivrigt påhejande publik:)

Hihi,

 

Nu är det faktiskt dags att sova, i morgon hoppas jag på att vi kommer iväg till Stockholm och kan se på Röjar-Ralf 🙂

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. maria

    Vilket engagemang du ger dina barn. Så skönt att läsa att du engagerar dina barn med olika aktiviteter men även ser till att (ibland) dricka en kopp kaffe för dig själv. Jag gillar ditt sätt att vara med familjen. Avslappnat och skönt.

    Carola: stort tack:) Jag blir så glad av att du tar dig tid att kommentera:)

  2. carola

    vad säger man till en mamma som klarar allt? du rockar fett! eller vad? som jag skrev tidigare så läser jag dej ihop med kaffet, jag får nog börja med nattkaffe. KRAM du är en mamma som fixar och tixar ihop allt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting