AllmäntGnällTräning

Undrar ni vad jag gör?

Fan vad glamourigt liv man har

( och fan vad irriterande att det inte funkar som det ska att mobilblogga! Jag skrev längre och skickade en bild….Men den kommer väl här då:)

 

 

Vika tvätt måste tillhöra bland det tråkigaste man kan göra?

Det tar aldrig slut och ingen jäkel uppskattar det!  Om jag låter den färdigvikta tvätten ligga kvar på bänken i tvättstugan så kommer Zlatan och välter ner den, för han ska minsan ligga där och sova.

Jag pratar om vår katt, och inte fotbollsguden, men det fattar ni väl?  Hade ZLATAN legat nere på bänken så hade jag ju knappast för det första behövt vika tvätt;) och för den andra, tja…då hade jag inte ogillat att vara där nere direkt 🙂 Sämre saker kan liksom ligga där och sova 🙂

  Jag gillar honom, svårt att vara mer cool är den killen 🙂

Nåväl, tvätten är numera vikt, om än inte inlagd i skåp och lådor, men katten ligger här hos mig så förhoppningsvis låter han bli den. Jag hann inte färdigt, men vad gör det? Imorgon finns det mer 🙂

 

Tack för era tips om ALV!!

Jag ska kolla upp dem så fort jag hinner, måste ju försöka tänka till när det hela ska planeras åxå, mellan alla mina konsertbesök..:)

 

Förutom att vika tvätt så har jag nog kanske inte gjort så mkt? Mer än skjutsa till kyrkis, och hämta från kyrkis, och sen en snabb sväng till Rusta för maskindiskmedel. Som blev toapapper, lite korgar och diskmaskinsrengöring:)

Lagat mat förstås, en god lax i ugn och till kidsen fiskpinnar. De vägrar smaka på min goda lax? Jamie äter lite men inte så som han mumsade i sig biffarna igår…Hm..kanske ska göra laxbiffar nästa gång? Det är ju rätt enkelt.

Tränat har jag åxå hunnit, gahh, svinjobbigt, som vanligt:)

HIT, det är grejer det! Hög Intensiv Träning, eller säg det på engelska om det låter bättre:) Lika jobbigt är det hur som.

Det är fyra olika stationer, med tre,fyra olika övningar i varje. De gör man sen så många gånger man orkar och hinner på fyra minuter 🙂 Ex så kan det vara knäböj med vikt 8st, utfall från ena änden av salen till andra, swing med kettlebell 8 st, och så utfall tillbaka och knäböj igen osv. Allt i TEMPO!

Asjobbigt, skitkul och sa jag asjobbigt?

Jag har ont i ena knät nu igen, surt som fan, och i ena axeln..Axeln gör ont på utsidan, och jag funderar på om det kan vara nåt muskelfäste eller så som bråkar? Knät är det gamla vanliga onda, det kommer och går, jag tror att jag har nåt som ligger där inne och skramlar, ibland hamnar det fel och sen hoppar det iväg igen 🙂 Kanske ska kolla upp det nån gång, men än så länge är det inte tillräckligt besvärligt:)

Jo axeln gör ont på natten, antingen ligger jag på den så det gör ont, eller så stelnar den till ändå..Men det ger sig säkert snart 🙂

Jag är alltid så, det som inte dödar härdar, och man måste lida ett tag innan man går till doktorn, så det inte är i onödan liksom…Hihi.

 

Mina orkideer blommar för fullt:

När jag skulle flytta undan dem från det här fönstret för att göra plats för adventsljusstake  ( som är kvar!) och julstjärnor, så upptäckte jag att varenda en hade stänglar med knopp.. Man ska tydligen inte flytta på dem då, för då tappar de lusten att blomma så de fick väl stå där då, och nu blommar snart allihopa:)

Jag har ett helt gäng, kanske 8-10 stycken som trängs i fönstret och på en bänk under, och de stortrivs. Blommar och blommar om mest hela tiden. Jag vattnar dem ibland om jag kommer ihåg, och då skvätter jag på lite direkt i krukan, som man inte ska göra utan de ska ju dränkas i vatten hastigt…Men jag gör som jag vill, och tydligen gillar de det 🙂

Fönstret är rätt svalt, och vetter mot …hm..tja?? Typ söder kanske?  Det är morgonsol iaf, och den är sällan superhet men alltid ljust  så i det här fönstret trivs de flesta av mina stackars hårt tuktade blommor:)  Orkideerna stod i köket förr och blommade inte alls lika ofta. Jag har inte direkt gröna fingrar…Eller iofs så är det väl inget större fel på dem, men jag glömmer att vattna..och det brukar inte alla blommor tycka är ok, att de får inget vatten alls, för att sen dränkas ordentligt;)

Men de som trivs , trivs ypperligt och tackar för sig med den vackraste blomprakt!

 

Trixie kom hem igår och frågade glädjestrålande om hon fick gå på fritids?

Jag svarade som vanligt Nej, det får du inte, för jag är hemma och då får man inte det.

Men nu har de tydligen ändrat, även barn som har en förälder hemma får gå på fritids.  Jag anser väl iofs att om jag är hemma behöver hon inte det, men å andra sidan är hon väldigt ensam om att gå hem efter skolan, och hamnar då lite utanför.

Få se hur vi gör. Hon vill ju gå, det har alla barnen velat i olika omgångar, men de som fått, Robban och Corrinda fick dispens för att de var de enda som inte gick, och det var besvärligt för dem med kompisar, de ledsnade efter ett tag…

Det lutar åt Inte, men måste kolla upp lite först.

 

Imorgon ska det visst bli svinkallt, och solsken. Jo det är vackert, men lite besvärligt när det blir riktigt kallt. Jag känner liksom att jag inte är gjord för kyla över huvud taget, och att då tvingas andas genom halsduken för att det inte ska frysa i näsan är lite…inte jag 🙂

Nu har jag iofs hellre riktigt kallt och sol, än slask och grått, men jag börjar känna mig nöjd snart. Och det bästa är ju faktiskt att snart är det vår. Inte imorgon och inte om en vecka, men den ligger där i framtiden och lockar 🙂

Längtar!  Sol och värme är ju mina favoriter.

 

Nu börjar det bli dags att duna in på kudden. Mina skruttar ligger där inne och snusar redan 🙂

Natti natti 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Louise

  Ååå vilket härligt berg med kläder hihi Jag hatar oxå att vika rena kläder men vi är bara två vuxna och 2 barn i familjen så jag ska nog inte klaga 😀
  Kram!

 2. Kristina Å.

  Ja den eviga tvätten den tar aldrig slut. Tvätta går väl an men att hänga tusen strumpor är inte lika roligt. Dessutom saknas det alltid någon eller några strumpor och sen står man där med ett gäng ensamma strumpor vars maka man hoppas ska komma fram någon gång.

  Har också alltid vattnat mina orkideer (2 st!) lite hur som helst och de fortsätter blomma med jämna mellanrum.

  Väldigt kallt i Sollentuna men strålande solsken.

 3. Nettan

  Ja jag undrar verkligen, ser bara text och ingen bild…. Så jag kan nog fundera länge 😉
  Men med tanke på vad ovanstående skrev så antar jag att dte inte är någonting roande…

 4. Carina

  Kan jag ana ett stänk av ironi där. Får känslan av att du torkar spyor. Kan ju hoppas jag har fel, du kan ju ha fått en inbjudan till nåt tjusigt arrangemang. 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing