AllmäntGnäll

Få saker gör mig så förbannad!

Jag har ju i flera av landets lokaltidningar sagt att jag är en Väldigt lugn person…och det är jag 🙂

För det mesta .

Men vissa saker får det att explodera på en millisekund, och till det hör det här:

En förbannad jävla p-bot!!

Jaja, jag hade betalat för lite och felet  är mitt, jag VET! ni behöver inte skriva det på näsan på mig, jag vet att jag har mig själv att skylla, men det gör ju fan inte saken roligare!

Jag tog med mig mina fem små och tittade på Corrindas basketmatch idag :

parkerade utanför hallen, stoppade i pengar, men sen var motståndarlaget försenade, och inte fasen tänkte jag på att gå ut och stoppa i mer pengar!

Övriga i laget parkerar på en gratisparkering en bit ifrån, men jag var lite sen och ville inte gå med barnen den lilla biten…ångrar mig lite nu då.

Jag hatar Q-park!Av hela mitt hjärta.

Jag begriper inte vitsen ens med att ha avgift en söndag på en parkering i ett ytterområde, när det inte ens kostar att stå mitt i city på söndagar? Jo just det ja, det är ju för att det är en sporthall, och helgerna är guldgruvor för dem:(

Jag stod fint parkerad inom rutan, det var inte fullt och jag hade stoppat i 15kr i timmen, typ 30 kronor alltså, inga stora summor, men jag hade ändå gjort mitt.

De tjänade pengar på mig, gentemot dem som står gratis en bit bort, men nä ge mig en ful äcklig bot bara.Dessutom gul som är en hatfärg 😉

Q-park – gå och dö, typ!

 

P-böter tycker jag ska ges där det är trafikfarligt att parkera. Men jag vet, nästa gång så skiter jag i att stoppa i pengar och parkera som man ska, jag ställer bilen mitt framför ingången bara. Spela roll, jag kan säkert stå fel många gånger och på så vis tjäna tillbaka min bot.

Gahh!

 

 

Ja, om man ska bortse från mitt raseriutbrott med väldigt många fula ord framför barnen….så har dagen rullat på som den ska.

🙂

Corrindas match slutade 78-15 typ, så den var ju inte ens spännande att se, de vann ju stort:) men en vinst är alltid roligare än en förlust.

Sen var det slödag hemma, ingen annan gjorde ett skit så varför ska då jag? Ibland blir jag sur på övriga invånare i huset som tror att de bor på hotell, det är det inte kan jag upplysa om!  Fast tja…;)

Men i samma anda som övriga så satt jag på ändalykten mest hela eftermiddagen, med Jamie och Jordan i famnen förvisso. Jordan spelade Cars memory på nån app, och det var roligt att spela med honom. Sen skulle han se på SuperMario klipp på Youtube och där tappar jag liksom intresset rätt fort.

Janelle och Robban kan åxå sitta och titta på när andra människor spelar spel på youtube? Jag fattar inte hur kul det kan vara?

Men det är visst jättestort 🙂

Kanske är det man ska göra?

Haka på en såndär hjälmkamera och sen gå runt och filma det dagliga görat och lägga ut på nätet?  Skulle ni kanske vilja se hur det går till att lägga i tvätt i maskinen och sen dosera rätt tvättmedel? Vika och bära runt ren tvätt?  Laga köttbulla och makaroner? Borsta tänder? Skura golv? Köra bil hit och dit med i och urlastningar av barnen ;)?

Nja….Jag tror kanske att det inte skulle bli nån hit:)

 

Jamie ♥

 

Imorgon ska han vägas och mätas, min lilla goding. Och få spruta 🙁  Han är tung, och jag ställde honom på vägen hemma för nån månad sen, och fick det till ca 12 kg…Ska bli kul att se om det stämmer.

Sen ska vi slipa skridskor, tack Linda för XXL tipset, mkt enklare att ta sig dit än det andra stället jag visste om, på vaksalagatan , och mest troligt måst det väl handlas lite åxå.

Novalie som varit hemma hela förra veckan, och äntligen piggat på sig från de oklara ”ontimagenobehagen” hon har nu däckat med jätteont i halsen och huvudet?

Få se hur det är i morgon bitti, det kan ju ha varit nåt tillfälligt efter att de sprungit runt och skrikit på varanda att städa på rummet 😉 men det är säkert nåt nytt skitvirus. Jaja, vi har varit friska länge nu, så det är väl bara att bring it on!

Avskyr baciller och virus, och önskar att vi kunde flytta utomlands hela vintrarna så ungarna kunde få vara friska. Tänk vad mkt roligare det skulle vara 🙂

 

Vi pratade om namn häromdagen, och det visade sig att de äldre barnen trodde att namnet Trixie, kom från Nalle har ett stort blått hus.

Har ni sett det barnprogrammet? Det finns visst en liten figur där med det vackra namnet 🙂

Men Trixie är ju den här lilla sötnosen :

Känner ni igen henne?  Bebisen i Familjen Flax 🙂

De är rätt lika faktiskt 🙂

Eller kanske inte 😉  Men det spelar ingen roll, Trixie är uppkallade efter den lilla gullungen, och  hon är ju våran lilla solstråle precis som den tecknade figuren älskade att sitta i en solstrimma på golvet .

 

Nu är den här veckan till ända den med, och det börjar bli dags att sova, men jag tror jag ska se ett avsnitt av Dexter först.

Alla har säkert redan sett dem, han är ju nån slags seriemördare men mördar bara bad guys, men jag har missat hela serien.

De finns på Netflix, så jag kan nu kika igenom alla i min egen takt, det blir alldeles perfekt:)

 

Och TACK för Sköldpaddsnamnet!!

Det var ju en sån här jag menade, Alligatorsnappsköldpadda!File:Alligator snapping turtle.jpg

 

Jösses vilken tur att nån av er hade koll så jag nu kan släppa det 🙂

 

Nu är det Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

 1. Nettan

  Hata P-böter! Jobbade i ett köpcentrum under några år, vi hade inge npersonalparkering utan fick använda kundparkeringen. Där kostade det 45:- för 3 timmar, vilket är hutsläst om man vill få dit kunder. Sista halvåret sänkte dom till 30:- för 3 timmar men tog bort gratis lördag och söndag till endast gratis söndag har jag för mig. Men max var 3 timmar, sen var man tvungen att springa ut.
  Inte alltid så lätt när man satt fast med en kund i butik eller över telefon (jobbade som resesäljare). så ibland blev man någon minut sen, och alltid så satt det en bot på rutan….
  HIttade andra parkeringar tillslut, men då fick man ta sig en kvarts promenad ibland. Inte så roligt i regnoväder eller liknande.

 2. Sara

  Filmat ert dagliga liv har ju redan gjorts, och det visades på TV på bästa sändningstid och tittarna var många.
  Carola: Haha, ja det har du ju rätt i 😉 tänkte inte så långt, jag såg mer mig själv med en hjälmkamera snurra runt 🙂

 3. karolina

  Jag vet en man i Stockholm som parkerar där han vill och behöver, han hävdar att de gånger han får böter ändå är billigare än att betala p-avgift (som ju visserligen är hutlösa där). Jag skulle ju inte våga chansa så men lite kul är det 😉

 4. Anna

  Håller med..Qpark är också mitt hatobjekt!! jag jobbar på akkis och vi får betala ganska mycket för att jobba där:/ om man jobbar bekväm tid och heltid så kostar det 400 kr i månaden att parkera på en personalparkering!! jag fick en bot för några veckor sedan då min dekal låg i bilbarnstolen i fram..de såg dekalen, MEN den måste ligga i fönstret så jag fick 350 kr i böter…överklagade och fick då betala 700 kr istället! men jag blev varnad att gå vidare, det här ansvarslösa privata bolaget har varit uppe i uppdrag granskning pga att de gett ut falska böter och lilla jag har inte en chans mot jättarna så jag betalade…och de stackars anhöriga till svårt sjuka på sjukhuset blir ruinerade, de tvingas betala 25 kr i timmen! nej…alla som besöker akkis, ställ er vid studenternas istället det är mycket billigare!

  Carola: Ja det är hutlöst vid akkis….både som besökare och personal, när jag jobbade sist var det iaf gratis på natten, men det är det kanske inte ens nu ?

 5. Pinglan

  Start tiden och sluttiden är den tid det tar att skriva boten på. Tio minuter skall de stå innan de börjar skriva på den. 350kr billig bot till skillnad från min på 800kr som jag fick för att jag inte stod 10 m från en korsning på en lugn och gata i ett villa område. Surt jag vet, oavsett!!!

 6. Anna B

  Säger som Malin ovan. Kolla det där med start och sluttid. Men kom ihåg att man aldrig kan riva en p-bot, även om man har rätt. Man får lov att betala – överklaga och i så fall få tillbaka pengarna. Annars kan det bli riktigt dyrt.

 7. Magic

  Söt liten Trixie du har. Vad gäller parkeringsboten så har jag också hört att det måste gå 10 min så ring och prata med dom, kan hända att de river den.

 8. Malin

  Usch, parkeringsböter är sura pengar. ”/ La märke till starttiden samt sluttiden.. I min kommun så måste dom vänta 10 minuter innan dom får ge böter.. (många som fått felaktig böter och sedan riktigt och klagat o då har böterna rivits) Men det är kanske annorlunda i Uppsala.. För på din böter är det bara en minuts mellan start tiden o slut tiden..

  Tack för en fin blogg, du och din familj är underbar <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing