Allmänt

Så det så :)

Läs särskilt de sista raderna 🙂

20130131-142215.jpg

Kommentarer

 1. Nettan

  Ja jag förstår fortfarande inte att det är ett problem, hemma minst 48 h efter sista symptom. Och lika viktigt (speciellt på små barn) att de har kommit igång med att äta så magen har hunnit återhämta sig. För detta är ingen självklarhet, en del tar och nästan klockar 48h men struntar i att barnen fortfarande inte ens har kommit igång att äta normalt igen och är hängiga.

 2. Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

  I början fick vi oxå höra om denna skolplikt när vi höll barnen hemma,men nu har dom vant sig o dom tycker det är bra,tyvärr gör dom flesta inte det här och nu har det gått runt sen innan jul nån gång..
  Det går ju faktisk be en skolkamrat att komma med läxor så dom inte missar nått,kan ju läggas på trappen..
  Jag ser hellre att barnen hålls hemma än att dom går o smittar på skolan..
  Dom kan ju inte skylla på oss iallafall..:-D

  mvh camilla

 3. Therese

  Vi höll storebror hemma när småsyskon var sjuka, men fick också skäll av skolan… För det är minsann skolplikt sa de, vi som tyckte det var självklart att han skulle vara hemma! Trevlig helg!

 4. Anki

  Tänk om alla kunde resonera så, suck! När man själv är livrädd att få maginfluensa och har sjukdomar som då kan kräver läkarvård om man blir smittad. Här hemma gäller och har alltid gällt minst 48 timmar som symtomfri innan man går tillbaka till arbete/skola/förskola..

  Kramar från Skåneland

 5. Marie

  Ja, tänk om alla verkligen följde dessa rekommendationer! Snacka om att smittspridningen skulle minska! Nu hör man titt som tätt från folk att ”skolbarnen ska till skolan även om alla andra i familjen ligger och spyr, för det är skolplikt så det så”, och vad sjutton- det blir ju som tickande bomber som går omkring! Antagligen har de med sig smitta på kläder, händer osv. också. Jag vill då inte att mina barn skall vara i närheten av en skolkamrat vars familj är magsjuk!
  Vissa verkar även tro att 48h gäller bara för dagisbarn. Vuxna och äldre barn tror de inte behöver någon karens. Har i min närhet en person som åkte hem från jobbet pg.av magsjuka på tisd.em., var hemma onsdag men tillbaka i tjänst kl. 8 torsd. morgon.Även om denna bara kräkts på tisd. em. så har det då inte gått 48h torsd morgon! Personen jobbar med barn, dessutom.
  Jag tycker man borde sprida den här infon om hur man undviker smittspridning mer effektivt än man gjort hittills. Som tv-reklam, typ, eller ”annonskampanj” i tidningar. Inte nog med att det är VIDRIGT att drabbas av magsjuka, det kostar ju samhället massor av pengar med alla sjukdagar, vab, sanering och stängning av sjukhus, dagis mm.!

 6. Therese

  Jag jobbar som lärare och vi har samma rekommendationer som förskolorna här, Dvs minst 48 timmar efter sista symptom och önskemål om att syskon stannar hemma vid pågående magsjuka i familjen. Vi skickar ut dessa rekommendationer till alla så fort vi ser att det börjar florera magsjuka på skolan.

 7. Malena

  Fick skäll av skolan när jag höll skolbarnet hemma när dagisbarnen var sjuka. För skolbarnet är ju skolpliktig och kan inte stanna hemma för att yngre syskonen kräks. Man blir så trött. Man kan ju undra om dom gärna vill ligga och kräkas själva… ELler ta hand om kräkande barn i skolan

 8. Åsa

  Frågade på skolan tidigare när barn med sjuka syskon (magsjuka) var på skolan å fick en sån där blick ”hur dum är du då”, på skolan här finns det inga regler som t ex det var på dagis, sjukt det är ju samma kommun.
  Jag tycker det är självklart med minst 48timmar innan man beblandar sig med andra.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing