Allmänt

Lite ord

Tjo på er:)

Det sa visst swisch så var helgen förbi…?

Först, mitt pannkakslaggsjärn;) heter typ Tefal multi crêpes, och jag har ingen aning om vart man får tag i ett, men tror att det kan ha funtis iaf på tretti.se`?

Mitt pannkakasrecept är lite olika men oftast tar jag lika många dl mjöl som ägg och dubbelt så mkt mjölk:)

I torsdags var det 7 dl mjöl, och 8 ägg ( kände för att ta ett extra;) ) och 14 dl mjölk.  Det räckte bra precis, men det var några som saknades till middagen.

 

I lördags så skjutsade jag Robban till tennisen, handlade lite under tiden, och så hämtade vi ett paket. Tanken var att jag skulle ta med mig de små barnen, plus Patricia för att titta på när Corrinda spelade basket, men det sket sig i sista stund, tråkigt när det inte blir som man tänkt sig. Men ibland får man ändra allt eftersom 😉   Nu var det saker jag inte kunde påverka så det var bara att släppa. Barnen blev ju besvikna såklart, men det hade inte funkat.

Istället blev det att jag skjutsade dit Corrinda och sen åkte hemåt igen, för att fixa lite middag till familjen, och efter den röj och ännu mera röj av Jamie 🙂 och så Melodifestivalen. Igår tittade jag inte men hörde låtarna från köket och det var ju ingen som fastnade..

Men jag har ju ingen egentlig koll, barnen gillade inte låten om att Bara döda fiskar simmar medströms…? Eller hur den n u gick;)

 

Jag strulade med min tumlare, den vill inte funka! Jag vägrar, VÄGRAR att hänga underkläder och framför allt strumpor!! Det finns inte i min värld att jag ska göra, det tar ju för sjutton en hel dag!  Lakan och vanliga kläder, fine, det funkar, men icke de här små plaggen…. Vet inte om det går att lösa, men hoppas.

 

Idag hade jag en dejt med bästa Helen inbokad, hon ville ha sällskap till en affär, och jag kunde väl tänka mig att ställa upp då 😉

Det var allt för länge sen vi träffades, och det är alltid roligt, så nöjet var på min sida. Vete sjutton hur kul hon fick det, iofs, hehe.

Inga fynd gjorde vi heller, men kaffe och bakelse är inte fy skam det heller!

 

Middagen idag blev ren bukfylla….varm korv och makaroner!  Det var hundra år sen sist, och det smakar ju ungefär inget, men eftersom mitt smaksinne är nedsatt pga den envisa förkylningen som liksom inte vill ge sig så spelade det ingen roll:)

Både Patricia och jag har kvar det där locket för ena örat åxå? Hur länge ska det sitta i? Jag sniffar nässpray och blir som vanligt beroende direkt….men tar väl som vanligt en månad eller så med avvänjning, det är alltid lika jobbigt 😉

Sen var det städ i gossarnas rum, det gäller ju att hålla efter ordentligt när jag storstädade i fredags..

 

Trixie är lite hängig. Hon hade huvudvärk tidigare idag, och somnade på sängen, När jag väckte henne till middagen var hon varm, men hade legat med ansiktet rakt ner i kudden, så det var nog mer det är feber för senare på kvällen var hon piggare. Hon åt två rejäla portioner mat åxå, så aptiten var det inget fel på 😉

Men hon får såklart vara hemma från skolan i morgon, få se om hon blir den enda eller om hon får sällskap. Jag vet precis hur vi brukar ha det den här årstiden nämligen.  Det är som att barnen har hyfsad motståndskraft under höstterminen, men sen är det alldeles för långt från sommaren, och sol och värme för att kroppen ska palla, och februari, mars och april är fyllda av virus.

Hatar!

 

Jamie är ju en av mina solstrålar, men han har börjat med det mindre roliga tricket att ta av sig blöjan…Helst i sin säng när han gått och lagt sig eller när ha vaknar på morgonen innan jag kvicknat till, eller inte är där inne…och så kissar han ju såklart…

Men, om silvertejp inte kan lösa problemet, så kan inget 😉

Hehe 🙂

 

Jag har fått några prover på en ny blöja förresten!

Det är en blöja man bara får tag i via hembeställning, och jag är väldigt positiv.

Den funkar hela natten på min storkissare, utan att läcka, sitter kanonbra, och även om jag fick använda silvertejp på den med;) så får den högsta betyg av mig. Dessutom, är den billig! Jag köper oftast Citygross egna billiga, jag tycker de är precis lika bra som Pampers och Libero och ser ingen anledning att betala mer för samma funktion bara för att det är ett märke.

Jag köper inte  Levisjeans heller när Gina Tricots kostar 3-400kr 🙂

Klicka HÄR för att komma till deras hemsida. Jag ska absolut beställa!

 

Nu har blöjterroristen vaknat så det är dags för mig att gå och sova…:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Jessica H

    Det låter bra men här hemma så har både ica och konsum erbjudande på att handlar man för 300:- så får man köpa ett paket blöjor för 29:- så handlar man för 900:- vilket vi gör lätt så blir det 3 paket för 29:- styck. Det räcker ett tag så billigare går det nog inte att få det.
    Ica blöjorna funkar faktiskt på lillgrabben utan att läcka 😉

  2. Helena

    Är ju ett stort fan av Libero och var bara tvungen att jämföra priser.

    På blöjbudet kostar tex en blöja i stl Large 9-13 kg, 1,91:-/st. (36 st i ett paket)
    Plus en fraktavgift på 59:- om du inte handlar över 500:-

    Liberos comfort fit i stl 4 (7-14kg) kostar en blöja 1,65:- (60 st i ett paket och på vårat Ica Maxi kostar blöjpaketen 99:-/st UTAN rabatter, sånna får man ju hem i brevlådan titt som tätt plus att affären kör driver ibland)

    Så jag kan med gott samvete för min ekonomi fortsätta köpa vår favvoblöja 😉

  3. Carola P

    Hej!
    Tyckte det verkade jätte smart med blöjbudet eftersom jag har fyra blöjbarn här hemma, men när jag började jämföra priset med dom jag köper nu så blir det mycke dyrare även om jag skulle köpa så mycke att jag slipper frakten. Här köper jag ett stort paket av icas egne för 59 kr.
    Ha en bra dag.
    Kramis

  4. Annelie

    Hej! Tänkte höra om du vet något bra men billigt boende för 2 vuxna och 4 barn (2,11,14, 16 år) i Uppsala trakten ska dit den 4/6 och stanna till den 6/6, min mans lillasyster ska ta studenten då. kram Annelie från Hässleholm i Skåne

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting