Allmänt

Corrindas vinst

Corrinda vann ju en 50 bitars sushi på en basketmatch i veckan och eftersom femtio stycken är väldigt många så passade jag på att fråga de som kom hem till oss under veckan om de gillade det, och fick ihop några 🙂
Janelle kunde tänka sig att äta en ( mes) men Simon tyckte om det, och en av Corrindas kompisar åxå.
På fredag morgon så sa Janelle att de nog inte skulle komma hem och äta iaf och jag såg sushimiddagen istf tacos flyga sin kos:(
Fast sen bestämde de sig ändå för att komma 🙂

Jag började fredagen med telefonsamtal hit och dit. Sånt är trist och jag skjuter gärna upp det, men till sist måste man ju ta tag i det.
Ändra tandläkartider, ringa skolor osv.
Men nu är det gjort 🙂
Sen kom pappa och fixade ett element som ramlat ner.
Vårt hus är byggt av lättbetong som måste vara det tristaste materialet ?!

Förutom att innehålla det otrevliga radonet som man måste åtgärda på olika svindyra sätt, vi har en värstingventilation, så ramlar saker ner från väggarna efter en tid . Ibland direkt och ibland efter 45 år som i fallet med elementet 😉
Lättbetong liksom smular sönder sig och ett borrhål med en plugg i tenderar att bli stort som en handflata…
Värst är det med saker som man rör på olika vis, som hängare eller så.

Jo köksskåpen sitter kvar, men de sitter med skruv och plugg som är SPECIAL och både dyra och efterlämnar hål som små kratrar .
Det som måste sitta köper man ju såna skruvar till, skötbordet tex är ju fint om det inte trillar ner :/

Elementen satt dock där sen 60 talet och då fanns inte de här specialerna tydligen.

Pappa hade löst problemet med att den nya skruven skulle fästas i kraterhålet efter den gamla med en tvärslå och iom kunde han borra två helt nya hål .
Ingen fattar nånting va 😉

Men elementet skruvades bort och jag blev sittandes med tummen för så inte allt vatten i hela värdesystemet skulle spruta ut 😉 och pappa fixade , och så tillbaka med allt.
Skruva skruva och sen torka torka eftersom en jäkla massa vatten forsade ut ändå, oundvikligen 🙂

Sen fyllde vi på vatten och jag skulle lufta det hela . Då är luftningsnyckeln borta ???
Jag är så noga med den, den ligger alltid på sin plats eftersom det är så sjukt irriterande när den behövs och inte finns….
Skit.

Men nu har jag köpt nya 🙂

En sväng iväg för att handla lite och hämta upp sushimiddagen :

20130216-125845.jpg

Jag äter oftast inte de här rullarna men de var väldigt goda allihopa .
Sushi of Sweden , tack!

Inte kan man spara sånt här va?? Det blev några kvar men jag vågar nog inte äta dem idag ?

Sen På spåret final, där vi kunde ungefär två frågor … Hm;)
Kopplade om till gladiatorerna och såg precis hur den ena killen drog axeln ur led .. Aj!!
Ajajaj.. Jag tänker alltid på Dödligt vapen och hur Mel Gibson själv slår tillbaka sin urdragna axel , film förvisso 😉

Idag har vi slöat;)
Barnen har pyjamas på än och sitter och äter en andra frukost. Lunch är överskattat , hihi.
Snart ska jag skjutsa till tennisen och sen ska vi till mamma och pappa så barnen får åka lite pulka, de har bästa backarna där 🙂

Ikväll melodifestivalen och jag hoppas den stilar till sig ..!

Vad gör ni denna lördag i februari :)?
Kram 🙂

Kommentarer

  1. Neta

    Nån dag kan man spara, prova göra egen på gravad eller kalrökt lax, skitgott. Finns Sushitips på min matblogg netaave.bloggplatsen .se sök på Sushi och du kan läsa dotterns gästinlägg och om min senaste sushimiddag med allt hemgjort. Ungarna kan väl rulla….

  2. Sara

    Åh, så gott! Jag älskar sushi, men tyvärr gör ju ingen annan i familjen det… Vi säljer sushi i vår butik (inte egentillverkad, utan inköpt då) och den har tre dagars hållbarhet.

    Jag blev matförgiftad av dålig sushi senast vi var i Las Vegas och bläää, vad dålig jag var, men att spara dem där och äta är nog ingen fara 😉 Det tog ett par dagar, sen åt jag sushi igen (dock inte på samma hotell).

    Carola: Urk. matförgiftning är pest, och ännu värre om man är på bortaplan!! Las Vegas….så konstig stad! JAg var där för tusen år sen 🙂

  3. malin

    hej
    lite nyfiken…
    har du börjat jobba??
    är det fler barn på G….
    Tycker det är mysigt med alla storfamiljer
    själv så verkar mina ägg ha tröttnat så jag
    är nöjd med mina två..men men
    krma på er

    Carola: Nej, och nej 🙂 Kram 🙂

  4. lillys mamma

    skötbord som ramlar ner från väggen är inte kul, var ja med om när ja var barnvakt nått år innan ja själv fick barn, men som tur var va de de äldre barnet på 2,½ år som ja skulle lägga upp där, och kunde fånga i luften, en bebis kan ju göra sig värre illa av de, men då kanske de inte hade lossnat heller, vet man ju inte.. efter de har ja inte velat ha nå vägg-skötbord, så vi har ett som står på golvet, nu behöver vi inget igentligen, men de är praktiskt även efter blöjorna är slut.. sitta där å borsta tänderna, sitta i handduk efter badet eller vid hårklipp/nagelklipp.. så även om hon är 4år får skötbordet lov att stå kvar ett tag till..

    Carola: Vi har två skötplatser, en med vanligt skötbord och ett som är ett fast bord i badrummet, typ sminkbord sen förra ägarna. Det kommer att få vara kvar för alltid, för precis som du säger är det användbart till massor! 🙂

  5. Eva

    Sushi har jag ätit några gånger visst är det gott men inget som ligger på favorit listan.Och jag skulle inte våga äta dagen efter.
    Sitter helt själv min yngsta son (22år) har gått ut på sitt.Och för min del blir det nog en titt på melodifestivalen med ett glas vin till.
    Trevlig kväll!

  6. Kristina Å

    Nä sushi är inte min grej och ingen annan i familjen gillar det heller. Tyvärr beror det nog på att varken jag eller mannen gillar sill så det är inget barnen lärt sig äta 🙁

    Nu ska vi äta middag, potatisgratäng och julskinka av kalkon som jag hittade i frysen sen ska jag och mannen till ett par grannar som bjöd över oss på ett glas vin. Deras är barn är inte hemma så ingen idé att ta med våra egna barn heller. De är tonåringar nu så de klarar sig själva här hemma.

    Trevlig lördagkväll!

  7. Hanna

    Vad gott med sushi. Det är en av de få saker jag längtar efter att äta när bebisen är född- två veckor kvar! Jag lev att numera kan man äta nygjord sushi med lax, men jag vågar inte. Låter skönt med slappardag.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting