Allmänt

Lite om helgen

20130224-233205.jpg

Fredag fick Patricia skriva på när DHL kom med en stor kartong blöjor från Blöjbudet.se  🙂

Jag har sett lite olika åsikter om deras blöjor, några som inte tycker att de håller tätt och andra som inte gillade de av nån annan orsak, men jag tycker att de är himla bra. De är fina i passformen och smidiga och de luktar inte illa som Pampers gör, urk.

Än är jag väldigt nöjd:=)  Lovar att uppdatera om dem, för ni är många som frågat.

 

Vi har handlat på Rusta, och visst måste ju de här diskborstarna vara lite roligare att diska med än vanligt väl? Jag längtar efter våren nu och tar till alla knep för att få in det vårlika hemma, pasteller funkar alltid 🙂

20130224-233223.jpg

 

Jag fick mess från Helen med nya kartan äver Strandbadens Camping.

20130224-233245.jpg

Om jag inte missminner mig så har vi platserna 73 och 74, jag är inte helt nöjd med att det är så långt från servicehuset, ,men man kan inte få allt. Det blir säkert bra 🙂  Ni ser ju stranden!! Den kallas för …hm…Gävleborgs Riviera? Eller nåt sånt:)

Den är jättelång, och superfin, och väldigt lik en strand utomlands. Den långa bryggan slutar vid restaurangen där jag och Helen ska sitta och sippa paraplydrinkar hela sommaren 😉  Visst?  Kommer bli kanon det här..!

Nu vet ni var jag bor, så kommer ni hit får ni lov att komma och hälsa på, medtag dock egen husvagn för jag kan nog inte lova att ”finns det hjärterum så finns det stjärterum ” funkar…men kaffe finns det 🙂 och trevligt sällskap, hihi

 

Sippat drinkar har ju även min bil gjort, den fick påfyllning av både olja, spolarvätska och glykolblandning.

När jag skruvade av locket till oljan så TAPPADE jag det, rakt ner i motorn! Men bah!  Motorn på en Wv buss sitter liksom på tvären, tvärställd, och är kort och djup , och skitbesvärlig att mecka i, och inte alls att rekommendera att tappa saker i. Den försvann, och jag trodde inte att jag skulle hitta det, men efter ett envist letande med ficklampan på mobilen så kunde jag lokalisera det och skruva tillbaka det.  Jag blir alltid så nojig när jag ska fylla på, för tänk om man häller fel? Olja i spolarvätskebehållaren kan ju bli lite dimmigt;) Eller tvärtom….hm.. Men allt hamnade rätt, jag hade lusläst både manual och på locken till behållarna står det ju åxå, men på tyska…hihi.

 

20130224-233325.jpg

 

Nu spetsades ju bilen på grindstoplen, men den har iaf rätt nivå på vätskorna..

Alltså, det suger såklart att bilen har ett hål i sidan, men inget blir ju bättre av att jag morrar och svär osande eder, hålet försvinner knappast, så det är ju lika bra att skämta om eländet:)

Pappa skrattade gott åt mig när jag ringde, vem ringer man om inte honom för att fråga hur fan man beter sig för att få loss bilen?

Han har fått så många konstiga samtal och frågor från både mig och syrran under åren:)

Men han skrattade bara åt oss, för inte ens han kan trolla, och några universalknep satt han inte inne med, mer än trasmattorna under hjulen, som ju funkade, vi klurade fram att sand var bra och hämtade kattsanden innifrån, innan jag ringde men det funkade inget vidare. Men sand OCH matta funkade:)

Det var nog mera tur än skicklighet som fick loss bilen till slut.

 

Och hur är det nu man säger….En olycka kommer sällan ensam???

Nä just det:

20130224-233357.jpg

Vi avslutar helgen med löss.

Novalie ville ha hjälp med ett örhänge och när jag skulle sätta dit det så råkade jag av en händelse titta rakt på en lus som kröp i håret på henne! Oddesen på det ?

Hon hade bara en lus som jag hittade, men den var stor… Lovelia hade en liten fjuttig en, och Trixie var till synes lusfri.

Eftersom de är så nära varandra hela tiden så fick de behandling alla tre, dagens medel kan man ju göra så med eftersom de inte gör lössen resistenta.

Nackdelen är bara att det medel jag hittade först i mina gömmor var ett som skulle sitta i under natten, så de måste nu upp extra tidigt i morgon bitti, första dagen efter sportlovet , för att tvätta håret. Jippie.

Kammade Jordan som var lusfri, och så kom Robban gående så jag ropade in honom. Och där hade vi ju lusfarmaren…han hade massor. Stora äckliga , brrr.  Hans medel ska åxå tvättas ur i morgon bitti, han som verkligen älskar att pyssla med sånt på morgonen, not;)

Patricia ville bli genomkammad, och var lusfri. FAst? Vad fan var det där? Det kröp en lus i handfatet? Jag har ingen aning om den kom från henne eller inte, men hon chansar inte och begärde genast lusmedel:)

Corrinda till sist, och efter att ha kammat fram och tillbaka och kors och tvärs utan att så mkt som ett dammkorn ramlat ner, så tog jag sista kamtaget, och sa: Skönt, Du är lusfr……..WHAT?

Då satt det en fet lus i kammen.. På sista hårstråt typ.  Det var samma med Lovelia, en liten liten rackare på en av de sista testarna jag kammade långt bak i nacken.

Nu kröp och kliade det i mitt långa hår åxå, och eftersom jag inte litar på någon mer än mig själv när det gäller luskamning, så dög det inte att Patricia kollade igenom det,  utan jag tvättade det faktiskt med lusschampo utan att veta om det behövdes eller ej:)

Jag har hittills aldrig haft löss men man vet ju aldrig.

Schampot var ju himla smidigt, verkade på tio minuter, och Patricia och Corrinda fick en lösning som var klar  på 15 min.

Mkt bättre än tjejernas och Robbans som ska sitta kvar under natten- Jag gillar när det går undan.

Nu är det bara Janelle kvar att kamma igenom, men hon har ju knappt varit hemma på evigheter så förhoppningsvis är det inget som kryper där.

Jag börjar få slut på lusmedelförrådet nu, så måste komma ihåg att fylla på det, för fya att stå utan när det behövs!

Vad det gäller vilken kam som är bäst så finns det bara en  , och det är den uppe till vänster, Nit Free.

Övriga är sådana som legat i de olika förpackningarna eller köpta i somras när jag glömt NitFree kammen hemma. De duger, men inte om man jämför.

 

Jaja, det som inte dödar härdar, det är ett mantra som snurrar i mitt huvud just nu, och det är ju så. 🙂

 

Jag hoppas att ni andra haft en fin helg och ett bra sportlov, ni som har ert lov framför er – åhh härligt, njut!

Hörs snart:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Lotta m nio

    Nämen fy…löss är inge vidare…vi har haft tur att slippa det (pepparpeppar) trots att det går på skolan stup i ett =/

    Testade oxå blöjorna…de var okej, men jag kände att jag ville testa fler för att få en rättvis syn liksom. Fick oxå hem ett gäng blöjor i fredags så nu ska jag testa lite mer o se om jag ska fortsätta med deras blöjor eller om jag ska ha Libero igen. Lutar åt Libero nattetid iaf för de håller rumpan bra mycket torrare märker jag. I övrigt är de ganska likvärdiga. Konceptet är skitbra! Men nja, vi får se…

    Härlig katt ni har förresten 😉

    KramKram!

  2. Karin

    Hej!

    Jag har hoppats att vi kan ses i sommar, jag bor ”nästa” där, så jag behöver ingen sovplats 😉

    Uhh, vad jobbigt med de där små besökarna i håren…
    Räcker det, nu för tiden, att bara i lusmedlet i håret? När mina var små (låter som typ 100 år sen), så skulle man ju dessutom tvätta (eller stoppa i frysen) alla täcken, kuddar, gosdjur, soffkuddar, hårsnoddar, kammar, borstar, mösser, halsdukar, ja i princip allt =/

    Jag var väl egentligen inte rädd för själva lusen (även fast jag tycker den är lite väl obehaglig), näe jag var mer rädd för allt jobb den lilla rackarn drog med sig =/
    Nu hade vi tur, det kom aldrig någon på besök hos oss =)

    Kram från mig!

  3. Kristina Å.

    Nä fy för löss! Min dotter har klagat på att det kliar men hon har väldigt torr hårbotten eller mjäll. Nu får jag nog kolla efter löss också, för säkerhets skull. Jag använder också Nit Free och sprayar innan med balsamspray, då går det lite lättare att kamma. Mina döttrar har också väldigt långt hår, inte så roligt att dra kammen genom det.

    I 10 år har vi åkt till fjällen för skidåkning men i år blir vi hemma på sportlovet, eller jag jobbar men tar ledigt två dagar i alla fall (maken tar också två dagar). Tjejerna har hittat nån speciell klädaffär i Uppsala som vi ska åka till på onsdag, vet inte om det är nån outlet av nåt slag, kommer inte ihåg vad den heter. Ska antagligen också bowla och äta lite mat en kväll. Annars är får de ta hand om sig själva.

    Solen skiner och det ser jättehärligt ut utanför fönstret, hoppas det blir likadant när jag ska vara ledig.

  4. Caroline

    Åh, älskade Strandbaden 🙂 Jag bor i Gävle men min mormor hade en sommarstuga i Årsunda så jag har hängt mycket på Strandbadens fina stränder i mina yngre dagar 🙂 Vi var dock sällan i ”Strandbadens centrum” utan ute på en av ”uddarna” och höjdpunkten var när glassbåten kom dit 🙂 Finns den kvar än idag? Det var något år sedan jag var på Strandbaden nu men om vi nu får en solig sommar i år så ska jag allt ta mig dit 🙂

    Tack för bra blogg! Läser den varje dag!

  5. Carro

    Jag använder bara pampers och är faktiskt supernöjd
    Det enda jag upplevt som luktat är de allra minsta blöjorna
    Men vi har använt pampers sen BB och är nöjda
    Så smaken är som baken 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting