AllmäntHögtider

For sale!

20130330-232017.jpg

 

Jamie, 1,8år gammal, ca en meter hög och sisådär 13 kg tung.

Blond rufsig kalufs som bör friseras inom kort, myror i byxorna och vårskrik i strupen 24/7 ( Kan kallas för illvrål/gnäll om man vill)

Inga hinder kan stoppa den här filuren, han klurar ut ett sätt att övervinna dem, om det så  gäller att dra runt en köksstol för att klättra på eller kanske använda en  lastbil..

Han har varit en glad skit och det glimtar till mellan varven även nu,men det griniga tjurskalliga tar över, möjligen pga att det är fullt av tänder som ploppar upp i hela munnen ( förhoppningsvis!!)

Han är kramgo och mysig, i ca 2 sekunder, sen måste han iväg på nya äventyr.

Säljes till högstbjudande 😉

 

Ja han har varit en pain in the ass hela dagen! Hela månaden om man ska vara riktigt ärlig, och det ska man ju;)

Han är väl i nån mindre rolig utvecklingsfas, och tillsammans  med tandsprickning gånger massor kan jag förstå att han är ett gnällmonster…men herregud vad less man blir. Det är gnäll och grin från morgon till kväll, varje dag. Han lägger sig gärna i en stor dramatisk hög på golvet framför mig och gråter sitt allra högsta, utan en endaste tår….;)

Sekunden efter, när ( OM!!) någon lyckas avleda honom, är han sitt vanliga solsken…för att sen bryta ihop igen…Gahhh!

 

Vi har hur som helst haft med oss Herr Gnällspik på middag hos mormor och morfar idag:)

Här är delar av barnaskaran, de två äldsta på samma bild är inte helt vanligt, och så Herr Gnäll….Just här v ar han lycklkig för han fått ett påskägg:)

20130330-232042.jpg

Janelles Simon var med, och Corrinda var ju på basketcupen, så fast summan av ”mina” barn blev konstant, alltså de nio jag alltid har, så kunde jag omöjligen räkna, och stod en lång stund och försökte övertala mamma om att jag hade medfört tio barn, fast några är ju ungdomar då…men n i fattar 😉

Jorrå, matte är min starka sida, eller kanske inte …hihi.

 

20130330-232101.jpg

I mamma och pappas fönster:)

Vi har rätt starka ”traditioner” i vår familj, och en  av dem är att vi alltid äter påskmiddag hos mina föräldrar på påskafton.

Förutom att det är trevligt, är det enkelt att komma ihåg när det alltid är samma dag 😉

Jag som tycker det är tråkigt att laga mat, älskar att få åka runt till släkten och äta. Mamma lagar dessutom fantastisk god mat.

Efterrätten däremot står alltid syrran för,. och i år var det tre olika:

20130330-232126.jpg

Tryffelkaka, chokladtårta och macroner, allt hur gott som helst!

Det bästa är att vi fick med oss resterna hem….tur att vi ska till Anna och Lasse i morgon så man slipper äta upp allt själv 😉

 

Vi fick som vanligt leta påskägg, alla, även de vuxna får varsitt:)  Syrrans kompis brukar vara med oss, och det var hon även i år, det var länge sen sist så hon behövde uppdateras på både det ena och det andra. En del av det fattade hon inget alls av, men det är det å andra sidan ingen som gör;)

Vi hade det som vanligt väldigt trevligt! Om man bortser från Herr Gnällspik då….Han var sitt allra pestigaste mest hela tiden, eller så satt han vid ena kanten av bordet och SJÖNG och trummade på baksidan av tallriken…;) så ingen annan hörde vad de tänkte.

Hellre det än gnäll förstås:)

Men det går väl över, för att ersättas av nästa härliga fas . Tur att jag älskar honom. ♥

 

Vi åt så magarna stod i fyra hörn, och så åt vi lite till, för att så småningom rulla hemåt igen.

Men där väntade ju ännu en påskäggsjakt….

20130330-232227.jpg

Av nån konstig anledning så tyckte påskharen att det var jättebra att gömma äggen i husets stökigaste rum…lekrummet!

Prinsessbården som har suttit här är nerriven ( delvis) och det ska upp en med fina bilar på så småningom, jag har vant mig vid att se det i dagliga livet, men när jag ser det på bild såhär så ser det ju bara för jävligt ut, helt enkelt. Det måste åtgärdas snarast!

Med tanke på att det tog typ två år innan vi fick upp bården med prinsessor, så misstänker jag att det nog kan dröja….;)

Vi har bestämt oss för att inte måla om det här rummet. Vi tänkte först på att göra det lite mer i neutrala färger, jag gillar ju den himmelsblå färgen som är i Patricias rum, och eftersom det är Jordan och Jamies rum tyckte jag att det passade utmärkt, men n u är ju rosa Jordans favoritfärg, så vi struntar i det 🙂  Det börjar dock bli lite sunkigt, lite nerriven tapet här och var (= vi gjorde ett dåligt underarbete förra gången…) och några pennstreck, men det får vänta ett tag till.

 

Syrran och hennes kompis kom med hem på en kopp te innan Maria skjutsades till stationen för vidare resa hemåt.

Janelle och Simon åkte hem till honom, Patricia är iväg nånstans och Corrinda är i Södertälje på cup, så vi är en reducerad skara här hemma.

Påskafton är till ända, nu ska vi ställa fram klockorna en timme och sen hoppa i säng:)

Imorgon väntar Anna och Lasse, och Lasses nya kaffemaskin – jag är förväntansfull och förutsätter att årets godaste latte kommer att serveras 🙂

 

Ha en bra påskdag!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Amie

  Jag menar att du skrev att din syrras kompis inte fattade vem som var vem, men det borde väl ni veta, och du skrev att ingen fattade i familjen.

 2. Amie

  Man hör inget om Perra längre, och du skrev; En del av det fattade hon inget alls av, men det är det å andra sidan ingen som gör;), förklaringen stämmer inte riktigt som du gav Emma, för du skrev att ingen fattade i vad det nu var i familjen, och barnen måste ju veta vilka de är :).

 3. Maria

  Kan du inte pip-Larsson en skvätt alvedon och se om det hjälper på gnället? Synd om honom om han gnäller p.g.a. värk.
  Carola: Har funderat på det,men han svänger ju hela tiden, så jag tror inte han har skitont utan mer att det är obehagligt..

 4. Marie

  Ibland är dom billiga, barnen. Jag beundrar dig som orkar ha en så stor familj! Jag har tre som ibland känns som 30…

 5. Mettemy

  Jag har en likadan! Fast en liten tjej:) Men jag kan ju se det positiva i det hela: Jag vill ha en bebis till, min man vägrar och efter varje utbrott så glider jag över lite mer på hans sida….

 6. Emma

  Låter som en mysig påskafton. Det där som Maria inte fattar, kan det möjligtvis ha med Perra att göra? Jag läser din blogg varje dag och det har på sistone verkat som om det bara är du och barnen som bor i huset. Hoppas jag bara är trög och missat när du skrivit om honom eller att du är nöjd med hur livet är ändå. Kramar

  Carola: Haha, nej det Maria inte fattar är mer för att det var så länge sen vi sågs och barnen växer så hon inte riktigt vet vem som är vem 🙂 Det var nog förra påsken vi sågs och då var ju Jamie en liten fjant:)
  Tack för din omtanke <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing