AllmäntHögtider

Sista påskdagen till ända!

20130401-232236.jpg

Jamie började dagen iklädd Draken och Juvelen kläder från topp till tå:)

Jag älskar deras kläder! Småkillarna har massor, de flesta har Jordan fått och så ärver Jamie dem, och de är lika fina som de var när de kom, superkvalite!

Tjejerna har en hel del de med, jag har varit med där i flera olika omgångar med de senaste barnen.

 

På den här bilden var det dock inga kläder därifrån, men årets första fika utomhus måste förevigas oavsett klädsel. Synd bara att Trixie fick en pinne mitt i ansiktet, men jag såg inget i kameran när jag fotade, nackdelen med allt ljus ute nu, och det tar jag så GÄRNA! Mer ljus åt folket, visst 🙂

Jag och de stora tjejerna satt ute en lång stund vi med och bara njöt, och snackade tjejsnack, älskar att prata med ungarna, de är på så olika nivåer, och med de största blir det en helt annan sak än med de minsta.

Vi har avhandlat både det ena och det andra idag, mest pratade vi om den härliga solen:)  Corrinda kom hem från basketcupen, änligen! Hon är saknad! Hon messade mig typ tio minuter innan de kom : Mamma jag är hemma snart, göm mina påskägg!

Så det gjorde vi, och sen satt vi och tittade på när hon letade efter dem;)

20130401-232250.jpg

 

Småbarnen var ute länge, och sprang runt i bara kortärmade tröjor, runt , runt på vår av hårt packad snö ,en dryg halvmeter!! gräsmatta. Det kommer ta tid innan den töar bort, men den är på gång nu .

 

Patricia lagade middag idag, makaroner och köttfärssås, och plötsligt så gick en propp!

Gahh,fan,skit, bläää, vårt hus är från 60 talet och elen är inte tillräcklig för dagens moderna mackapärer;) Vissa proppar går hela tiden, och jag skuttade ner för att byta den felande, men hittade ju ingen som var trasig?

Skruvade ur hit och dit och grejade. Ropade upp till de andra: Lyser micron nu?? Och fick samma jäkla svar hela tiden: Nääää!

Till sist började det ringa en klocka långt ner i minnet.. Visst hade det varit såhär en gång förut?

Vi hittade inget fel, trots att vi skruvade ur alla proppar, och fick ringa nån gubbe. Han kom hit, kollade på elcentralen, och så tryckte han på en röd knapp och hela huset slocknade. Så tryckte han på en grön knapp, och voila! Allt funkade! Ett fas-fel, sa han och så var det klart.

Kruxet var ju bara att det under de här gröna/röda knapparna står en stor tryckt lapp:

Slå INTE av strömmen här, för då fungerar inte elmätaren. Slå istället av strömmen på elmätaren,

INte fan vågade ju jag trycka där då….

DÅ alltså.  … 🙂

Idag slog jag först av all ström på det ställe man var anvisad, och det hände inget. Mer än att det var läskigt mörkt;)

Så då andades jag in ett djupt andetag och höll andan och tryckte på den röda knappen man inte får trycka på…..Allt slockande.

Tryckte snabbt som tusan på den gröna medan jag ångrade mitt tilltag bittert, tänk om allt blev knas nu??

Och jodå, det blev Voila! idag med!

Jag har fixat ett fas-fel:)  Tror jag, eller så var det nåt annat jag gjorde, men skit samma för det fungerade.

Kanske ringer de från elmätarstället och skäller ut mig imorgon, men det tror jag väl inte, och då skyller jag på nån annan, hehe.

Märkliga prylar..

 

Syrran hämtade upp mig för cirkelfys, för tjejerna meddelade mig i morse att de inte ville se Yohio, och fast jag frågade flera gånger vidhöll de det hela, och då bråkar ju inte jag:)

Det var svintungt att träna idag….hualigen, jag ska inte fira påsk på minst ett år 😉 det är helt förkastligt.

När jag kom hem så kom Novalie och bönföll mig om att få bli Starrider, på nån spelsida på nätet, det kostade ”bara” si och så mkt, tror det var 115kr/3 månader, och jag som verkligen inte gillar att man suger ut pengar från småbarn, nekade. Hon blev såklart ledsen… Hon frågade några gånger till, men till sist gick jag ner och duschade, och när jag kom ut så hade hon gjort den här:

 

20130401-232308.jpg

Fasttejpad på dörren 🙂

Tja, hur ska man kunna neka sånt här?  Hon vet hur hon ska linda mig runt fingret 😉  Jag kryssade i JA rutan.

 

Sen hade Corrinda och Robban en överraskning, och jag fick leta, efter vad sa de inte, men jag fick lite anvisningar:

20130401-232321.jpg

 

Mina fina ungar ♥

Tur att jag inte börjar Beach ( Bitch?) 13 förrän imorgon;)

 

Nu är det sovdags!!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Nettan

    Vilken söt lapp!

    Jag, sambo, barn och 2 kompisar till dottern på 8 år var i stockholm i Stinsen när Yohio var här. Kaos på hög nivå!!! Jag tappade bort familjen snabbt då jag inte fick parkeringsplats och fick släppa av dom, då de var så mycket folk så dog hela mobilnätet också.
    Barnen var lite besvikna över att ha hamnat bakom scenen och knapt sett Yohio då. Idag överaskade vi barnen med en tripp till Uppsala, glada och nöjda barn 🙂
    Vi kom ca.1 timme innan han skulle uppträda, ändå så fick vi inte superbra platser, dock precis vid sidan av scenen bara några meter bak. Barnen såg iallafall och de var jätte nöjda. Då ingen sa någonting om skiva eller signering (då jag alltid brukar säga nej till sånt) så föreslog jag att vi skulle köpa skivan och få den signerad också. De sa de ju inte nej till 😉
    Gick jätte smidigt, gick och shoppade en liten stund innan vi ställde oss i den extremt långa kön för signering. Jag och sonen gick för att köpa festisar och kaffe, var borta knappt 5 min. när vi kom tillbaka så tog det inte mer än 2-3 minuter så var mina barn uppe på scenen och fick signerad skiva och affish.
    Detta blev påskens höjdpunkt, sonen undrade om han fick gå till dagis imorgon så han får berätta 🙂 Han blev lite besviken när jag sa att vi ska vara lediga… Dottern skulle ha med sig skivan första skoldagen efter lovet då de ska berätta vad de gjort.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting