Allmänt

Plättlätt!

Det här med att byta blandare, det var ju hur enkelt som helst. Det svåraste var väl att skruva av vattnet:)

Pappa tyckte att vi borde be Uppsala vatten att byta ut de där kranarna för de är lite tröga, men nope – de ska säkert ha typ 2500kr för att bara kliva innanför dörren…skulle inte tro det va? Och om nån vet vad det kostar får ni gärna hojta 🙂

Jag kanske är lite grinig ibland, men det här med att betala för saker och ting. Som el tex.  Jag fattar det som att man ska betala för sin ledning in i huset, varje månad…Plus för elen som går i den?  Njä… Samma med soporna, man ska betala för kärlen som soporna ligger i, varje månad, plus tömningen?  Om jag köper en alldeles egen tunna på Biltema och ställer ut, tömmer de den då? Nej det tror jag inte …Utsugare , 😉

Jag menar såhär: Den dagen det blir nåt fel på min ledning, så får jag ju betala då med….OCH varje månad, OCH för elen?

Känns som dubbelt och trippelt betalt. Fast vad vet jag, det är väl så det ska vara….men jag är såklart tvungen att vara grinig 😉

 

Hur som helst, nu sitter den en sånhär på plats i badrummet, all by me:)

Ja vad sjutton, handfatet är inte nyskrubbat;)

En sånhär är det

När jag kikade på installationsbeskrivningen i somras när kranen införskaffade ( jaaaa…vi är sega!!) så tänkte jag att det där är nog fasligt så besvärligt, och eftersom pappa och mamma var i Thailand då så väntade vi..

Jomenvisst..skitsvårt. Man lossade på två skruvar, och skruvade loss vattenslangarna, tog bort den gamla. Skruvade fast två skruvar och skruvade fast vattenslangarna, kopplade på ett batteri. Häpp.

Ja, stängde av vattnet först då;) och slog på det igen efteråt..

Allra svårast var väl att komma åt att se vad man gjorde, för det var lite trångt och mörkt därinne i handfatsskåpet.

 

Byta kranen nere funkade såklart inte däremot, den som var liksom akut. Det var visst gamla originalrör från 60 talet och börja försöka krångla med att skarva, eftersom dimensionerna var olika ..nä.. Vi provade att byta ut hela varmvattenskranen uppe på blandaren ist, och efter att ha åkt till Comfortbutiken och fått en ny ( fått…177kr…)  så löste sig det åxå. Förutom att det läcker vatten från en skruv…så det måste dit en ny packning. I morgon 🙂  Håll tummarna.

 

Våran gata har plötsligt blivit en återvändsgata, upptäckte jag när jag kom hem från kyrkis idag, de bygger ju ett hus tvärs över gatan, och idag stod det en fet stor grävskopa där, och de har ställt upp massa betongsuggor runt omkring. För min del kan de ”glömma” att ta med dem när de avslutar sitt bygge så gatan är förevigt en återvändsgata….så behöver jag inte irritera mig på obetänksamma grannar som bränner järnet förbi med bilarna….:)

Uppsala vatten kom och ställde upp en barack/bil precis när vi började krångla med att stänga av vattnet, så det kändes som ett extra trygghet att de stod just precis utanför OM det skulle gå av ett rör eller så 🙂

 

I morse när Jamie vaknade så skulle vi byta blöja, han gick före mig, och i hallen satt Smulan och väntade på att bli utsläppt…

Jamie kan själv:

Han fixar allt, på gott och ont. Det är tur att det är lite kallt om fötterna ute, för han kommer tillbaka efter en liten stund, hihi.

Eller så tar han nåns skor. Helst stora så det inte är så meckigt att stoppa i fötterna. Sötnos:)

Han är rolig på många sätt den där lilla fjanten, med att äta middag tex.

Helst vill han sitta i Patricias knä och äta.  Är inte hon hemma så kan det väl duga att sitta på sin stol, men då måste han ju klättra upp och ner tusen gånger.

Idag var jag extremt skitlat med middagen, vi hade en bit kassler kvar som jag ville bli av med, och den strimlade jag i tunna strimlor, slängde i den i det uppkokta potatismosvattnet så den blev lite halvkokt ( ljummen) och sen vispade jag i potatismospulver. Färdigt.

Ingen gourmetmat direkt, men gott. På min tid fick vi det ofta i skolan och det hette lappskojs. Ungarna gillade det och jag lade genast in det i minnesbanken för extremt enkel mat att laga i husvagnen i sommar 🙂

Kompletterar man med lite grönsaker så duger det.  I den här familjen gillar ingen hemlagat mos, allra minst jag, det ska vara Felix potatismospulver annars kan det vara. 🙂

Jag gör annan mat från grunden, med kärlek och ytterst få (inga) e-ämnen och tillsatser och fan och hans moster, så jag vispar ihop mitt pulvermos med gott samvete. Så det så 🙂

 

Idag var inte Patricia hemma när vi andra åt, och Jamie hade ingen lust alls att äta, han gillar inte mos så där himla mkt, och det var för besvärligt att pilla ut skivorna av kassler, så han vände upp och ner på sin tallrik, skrapade ner det på golvet och så gick han därifrån. Helt sonika.

Men när Patricia kom hem, så kröp han upp intill henne i kökssoffan:

Kanske att han skulle kunna tänka sig att äta lite i alla fall…? Lite gott såg det ut, när det låg på hennes tallrik…

 

Mums:)

Sen tog han av sig blöjan och sprang runt och var nakenfis i över en timme. Patricia var lite orolig att han skulle kissa inne hos henne, men sånt pysslar inte han med:) Jag satte på en ny blöja, men den åkte ju av lika fort. Jaja, han ska väl lära sig han med.

 

Imorgon har tvillingarna nationella prov, och jag upptäckte att jag visst bokat in ett utvecklingssamtal kl 15.30 för Robban. Jag hade det på känn, men var osäker på datum och tid, men det funkar nog.  Han fick en tandläkartid idag med, men den ska jag avboka för det var typ 1½ timme efter att Novalie ska dit och dra ut två tänder. Känns som att hon nog kan behöva få åka hem efter det, och slippa sitta och vänta på brorsan 🙂

Hon är så orolig för det. Det är två tänder som sitter på tvären, intill framtänderna, och de gör så att det kommer att bli för trångt när övriga permanenta tänder kommer fram, så det görs för att förhoppningsvis förhindra ett felställt bett i framtiden. Intre säkert att det funkar dock. Det är ju inte kul att dra ut tänder direkt så det är svårt att lugna henne.

Jag tycker att barn ska få veta sanningen, så kommer det att göra ont så säger jag det. Det är ju rätt taskigt att säga att det inte känns och sen blir det värsta chocken. Jag överdriver ju såklart inte, men berättar så sakligt jag kan om hur det går till, i alla situationer. Sprutor tex. Det GÖR ju ont, men går över lika fort, och det är jag noga med att påpeka.

Sen mutar och belönar jag :())

Novalie ska få en Skylander gubbe efter att tänderna är borta, det borde kunna sysselsätta henne så hon inte tänker så mkt på blodsmaken…blä.

Jag ger inga större grejor efter en vanlig vaccination dock, där handlar det mer om att vi går in på apoteket på vägen ut och köper nya tandborstar, är jag på riktigt bra humör kan det tom bli ett  paket V6 tuggummi 🙂

Så länge det funkar känns det helt ok 🙂

Hur gör ni?

 

Nu ska jag gå och premiärskölja tandborsten i den nya beröringsfria blandaren:)

Ungarna tycker den är superkul, men det går väl över snart.

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Anna

  För att få ett totalt slätt mos så är elvispen toppen att använda för då blir moset slätt och fluffigt, mitt blir iaf det. Kan iofs förstå att du inte står och gör hemgjort mos till 11 personer, det hade jag inte heller gjort. Sen är det bra att du inte dryftar allt som händer i ditt liv på bloggen, vissa saker ska och bör hållas utanför en blogg av många skäl. För man vet ju aldrig vem det är som läser ens blogg när den är offentlig.

  Carola: Jamen jag har provat med elvisp och det blev ett segt jäkla slabb:( Kanske måste ge det ett försökt till.. Nej, såklart håller jag vissa saker utanför bloggen, det som jag inte skulle kunna stå och snacka om med en bekant på ICA skriver jag inte om 🙂

  1. Anna

   Anna håller med Anna…

   Även om man valt att blogga så bör man hålla vissa saker utanför, om inte så för barnen skull.

 2. Elin A

  Förstår att hon är nervös av att dra ut tänder det hade jag med varit:( Tandläkaren är det värsta som finns och då är jag ändå vuxen:)
  När min dotter skulle dra ut en tand så fick hon en dricka som hon blev groggy av. Sedan bedövningssalva och sprutan, hon minns inget från det och fick inga bestående men, typ rädsla och oro.
  Lycka till imorgon!

  Carola: INtressant, dricka har jag inte hört nåt om, men det ska jag fråga efter!! Tack:)

 3. tove

  när jag var liten, runt novalies ålder (är 25 nu) drog jag ut 8 tänder. Minns att jag gick och drog en varje torsdag i två månader. I början var jag jätte nervös och minns att jag låg vaken hela första natten innan jag drog den första tanden. När jag väl var hos tandläkaren märkte han ju på mig att jag var orolig så han gav mig någon emla salva i munnen innan jag fick sprutorna (då fick man 2 till 3 sprutor per tand.) Den salvan gjorde så sprutan inte alls kändes utan det var bara ett läskigt litet knak när tanden losnade men minns det som helt smärtfritt tack vare salvan så fråga tandläkaren om hon kan få bedövningssalva innan sprutorna!

  Carola: Tack för tips:) Ska se till så hon får nåt dunderbra:)

 4. Carolina

  Hemgjort potatismos är ju nåt av de godaste som finns! Hade jag bott lite närmre er skulle ni få smaka mitt! Kan nästan svära på att flera av barnen skulle tycka om det!

  Carola: Är det klumpfritt, så möjligen…:) Du har en stående inbjudan om du har vägarna förbi:)

 5. Anna

  Jag säger också min om en massa saker som även min gubbe äger. Vi sitter inte ihop…
  Carola har ju mer än en gång sagt att hennes gubbe inte vill vara med på bloggen och dessutom
  jobbar mycket. Förstår inte varför det tjatas om detta hela tiden. Tröttsamt.
  Jag kan istället tycka att om de skulle ha problem med fördelningen eller annat så kanske man inte vill ta den diskussionen på bloggen.

  För övrigt tycker jag att Carola gjorde ett kanonjobb med kranen!!! (Y)

  Carola: Tack ,jag tycker åxå att jag var duktig 🙂 Och det är precis som du säger 🙂

  1. Ida

   Men man måste väl få fråga vad man vill eller? Sedan att det kan upplevas som tjatigt och tröttsamt är ju en annan sak. Det är ju inte du som bestämmer vad andra ska skriva i sina kommentarer… Sådant tycker jag är tröttsamt.

 6. Ida

  Jag har också reagerat på att du inte nämner om din man så ofta, det verkar som du gör det mesta själv. Patricia och Jamie är så gulliga tillsammans, de verkar ha en väldigt speciell relation.

  Carola: Äsch, det mesta jag skriver om händer ju på dagtid, och då jobbar han 🙂 Jag gör allt själv, för jag är ju en sån människa som inte orkar vänta på att nån annan ska göra det åt mig:) Jo i vissa fall då , som att städa bilen 😉
  Ja , Jamie och Patricia har nåt väldigt speciellt <3

 7. Fia

  Hejsan,

  En fråga bara och absolut ingen kritik. Men Perra vad är han? Det är mycket min i bloggen och du verkar dra ett OERHÖRT stort lass med barn, samtal och så vidare.

  Ha en fin torsdag.

  Kram

  Fia

  Carola: Han är på jobbet 🙂 Jag skriver ju, som jag sa till Ida, mest om det som händer på dagtid, och då jobbar ju han, sen att han jobbar väldigt mkt mer än normala människor bidrar ju såklart..;)
  Men det är sant att jag drar ett stort lass hemma, men han drar å andra sidan ekonomilasset…
  Kram !

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing