AllmäntAllvarÅrstider

Jag vet inte jag..

När jag igår skrev att det så småningom förhoppningsvis kommer att komma flickvänner in i familjen, via mina söner, så funderade jag en sekund på att förtydliga att det såklart inte spelar nån roll hur de väljer att leva sina liv, men kände att jag inte iddes.

Genast kommenterade någon att det  kunde ju kanske bli så att tjejerna kommer hem med en tjej och killarna med en kille.

Det var ingen elak kommentar, det vill jag framhålla, och jag tar inte illa upp 🙂

Men, eftersom jag ganska ofta fått sådana på olika inlägg genom åren så tar jag tillfället i akt att babbla lite om det nu 🙂

 

Jag är uppvuxen under en tid när det inte var direkt accepterat att vara annorlunda på något sätt, speciellt inte när det gäller val av partner. Sen kom 90 talet, och alla kändisar klev ut ur sina garderober 🙂

Eftersom jag själv helt och hållet föredrar män, inte alla män dock 😉 så kan jag säkert inte riktigt sätta mig in i det motsatta, men för mig så spelar det ingen roll över huvudtaget om något eller några av barnen skulle föredra sitt eget kön i val av partner.

Så länge de är lyckliga med sina val, så är såklart jag lycklig 🙂

Det finns så mkt annat som är viktigt i livet och de ska givetvis följa sina hjärtan , då kan det aldrig bli fel!

Sen kan jag ju inte veta hur jag skulle känna den dagen det eventuellt händer, men jag har svårt att tro att jag skulle svimma av panik 😉

Kärlek är ändå kärlek.

Kärleken är inte blind, men ganska närsynt , som Gyllene Tider sjunger 😉

 

Och med det sagt så har jag snott en bild från Janelle, den första tjejen  i skaran väljer en man 🙂

De har suttit ute och ätit i dag, i solens sken, underbart!

 

Vi här hemma började dagen med att åka till Fyrishov, Trixie och jag i alla fall, övriga stannade hemma. Det var genrep inför deras våruppvisning. Eftersom de skulle samlas i B-hallen så stövlade jag in där, kom halvvägs in innan jag insåg att det var nåt konstigt…?

Så här brukade de inte se ut, mattor på golvet och ett skynke mitt i som avdelning, plus musik….när det började applåderas insåg jag att det nog var nån slags tävling..Shit, jag hoppas att jag inte stal showen för de tävlande, men jag tror att jag var på den sidan där de som väntade på sin tur höll hus, men kilade snabbt ut igen 😉

Sen letade vi förtvivlat efter Trixies grupp, men hittade den inte förrän de plötsligt klev ut på golvet, pust, i sista sekunden , tur det var genrep..

Helen var där med sin familj och jag fick trevligt sällskap på läktaren 🙂

Hem igen och släppa av Trixie och hämta upp Corrinda för att skjutsa ner henne till Ica, där de skulle samlas för att åka och spela semifinal i basketen. De förlorade tyvärr..

Novalie som hade genrep efter Trixie fick åka med Vickan, och sen stannade de kvar och badade 🙂

Lyxigt, och de hade haft jättekul:)

 

Hemma väntade en liten goding, Jamie stod och väntade vid grinden och ropade: Mamma! Mamma! Mamma!

Underbaring ♥

 

Han var precis på väg i säng, så det blev en snabb kram och en blöt puss, innan han somnade. Jag var hungrig och åt lite, fick sällskap av Robban som vaknade precis ..;)

Kaffet ville jag dricka ute, och det tar ju sån tid innan solen kommer till våran terass, att jag för att fördriva tiden påbörjade ett litet projekt som blev ett stort innan det var färdigt: Jag plockade bort påskprydnaderna ur påskriset, så såg jag att gransriset på spisfläkten var kvar, det går under kategorin Vinter nämligen och inte Jul 😉

Tog bort det, och såg att fläkten var ruggigt flottig. Torkade av den, och såg att kaklet och skåpen intill inte var så fina.. Torkade rent dem, och såg att ventilen i taket var grisig..Torkade ren den.  Såg att jag missat lite på kaklet längre ner, torkade rent det. Såg att fläktfiltren var igengeggade, gjorde ren dem. Torkade av väggen bakom spisen igen, och såg att spisen behövde en trasa den med, så det fick den. Micron intill då? Hm…torka av den, plocka bort allt som stod ovanpå den, torka rent det med. Jäklar vad flottigt det blir vid och intill spisen alltså! Svårt att få bort är det åxå:(

Torkade av ugnsluckan, och knapparna. André värmde sitt kaffe i micron…det var värst var sunkig micron var inuti.. – torkade ren den. Tassimoapparaten ville inte funka….skit, krånglade med den, passade på att torka av den åxå, den står precis vid spisen.. Tog Nespressoapparaten ist, men den var åxå på dåligt humör…så till sist fick det bli en kopp hederligt (och godaste) nescafe 🙂

För äntligen hade solen kommit till terassen!

Ut och stoppa näsan i solen, och titta på rabatten…vi har en vindruvsranka där, och den fick massor av bär i höstas, men vi hann aldrig äta upp dem, och vad gör man av vindruvor? Vin, ja såklart, men vete fasen om det är lönt att göra själv va?

Eller? Vi hade nog fått ihop ett badkar druvor, kanske skulle trampat dem och tappat på flaska 😉

Nån som gjort nåt av vindruvor? Behöver inte vara vin 🙂

Hur som helst, det ligger massor, alltså MASSOR, av nedfallna, övervintrade vindruvor både i rabatten och på plattorna..isch.

Det har retat mig i flera dagar, ända sen det tinade fram, och när kaffet var uppdrucket så hämtade jag en kratta och krattade bort det mesta, en del fick ligga kvar , det blir säkert bra gödning .

Jamie vaknade och kom upp:

Han fick på sig skaljackan, den är så mkt smidigare än hans vinterjacka.  Mössan kommer från Lekmer.com och fanns i goodiebagen från Bloggminglet:)

Han ser ut som en liten smurf.

I bakgrunden vindruvsrabatten…

Dock renkrattad…bättre än såhär blir det liksom inte:)

Jag vet inte riktigt vad som hänt under vintern, men alla kantstenar sitter löst…och myrorna har dragit upp typ två kilo sand från under plattorna, så det är tur att det ligger lera under annars hade de väl sjunkit en meter eller så…Jäkla skitmyror!

Öronen sticker ut 😉

Mattorna som småtjejerna lade ut på vädring i snön på nyårsafton, och som sen snöade bort har tinat fram nu…Julgranen ligger bra därborta. Jösses, det ser verkligen ut som en skräptipp på tomten efter vintern.

Men snart är snön borta, och det har torkat upp lite i marken, och då tar vi tag i trädgården lite bättre.

Vi har en del reparationer som ligger och väntar, carporten, cykelförrådet, poolpumpen, poolrummet, sandlådan..bla.

Snart 🙂

 

Alla barnen har varit mer ute än inne idag, grannbarnen har kommit ut ur sina iden de med, och gatan kryllar av kids, det är härligt. Jamie tycker om att gå runt och greja för sig själv, och stannade fint på gården, det är bra det för jag tror minsan att vi måste se över grinden lite…Ni vet, den som bilen fastnade på …den behöver justeras 😉

Snart inser han att det finns en helt ny värld därutanför staketet och då behöver vi kunna stänga till.

 

I morgon är det skola igen, så de små har gått och lagt sig. Jamie och Jordan badade efter middagen, och fast jag satt så jag såg dem, så lyckades Jordan vrida på duschen och sen spruta vatten över hela badrummet…jippie, kul att torka 😉

Jamie är en liten torris, så medan jag torkade golv satt han hos Patricia och blev insmord:

 

Igår när jag handlade snabbt på Willys köpte jag två bodybutter åt henne, hon är en torris hon med nämligen;)

Han tycker det är så majsigt att smörja in sig, och går ofta in till henne för att få lite kräm:)

Den här luktade inte så starkt som de ofta gör. Men lite mango doftar han nu 🙂

 

Nu ska jag hålla Robban lite sällskap framför Starwars…jag har nog inte sett dem?  Jo, bitvis, och nån hel film, men inte alla.  De är rätt roliga ju. Jag frågade Robban nyss om han kände igen Han Solo, men det gjorde han inte, och när jag sa att det ju var Indiana Jones, blev han fundersam på om jag hittade på 😉

 

Sen är det sovdags.

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Emma

  Det var ju jag som skrev om barnens val av partner. Menade absolut inget illa. Som du själv säger så är kärleken härlig oavsett hur den ser ut. Jag brukar säga att det är svårt nog att hitta någon att älska som älskar en tillbaka, om andra sen ska lägga sig i vem man väljer att dela livet med blir det ju omöjligt. 🙂

  Jag läser din blogg varje dag och VET att du är en mamma som överöser dina barn med äkta kärlek oavsett vad.

  Carola: Nej jag vet att din kommentar var med glimten i ögat!!! Det var en annan som var lite sur och snorkig, och jag tog tillfället i akt att förtydliga lite 🙂 Håller med dig i att det är svårt, man får vara glad att det ändå funkar ibland 🙂
  Kram <3

 2. Ida

  Din blogg är jättbra på alla sätt och så mysiga foton 🙂
  Carola Tack:) Jag älskar att du kommenterar så ofta <3 Känns som att du är en kompis:)

 3. Anki

  Älskar så din blogg o ditt sätt att skriva! Har följt den ett bra tag o läser den varje dag men nu är det länge sedan jag kommenterade 😉 Även om jag inte på lång väg lever samma liv som du (har ”endast” 3 barn, ungdomar var av 2 bor hemma o är nu nybliven mormor) så kan jag många gånger känna igen mig i olika situationer som du skriver om.
  Hoppas. att du inte har tanke på att sluta med att dela med dig av ditt liv och önskar dig en bra start på en ny vecka!
  Många kramar från Skåneland

  Carola: Jag har minsann saknat dina kommentarer, men härligt att höra att du är kvar 🙂 <3
  Tack 🙂

 4. Anna

  Hejsan,
  Jag hade samma problem med myror, ända till förra sommaren när jag fick ett tips att hälla fun light saft mellan plattorna, jag vet inte om myrorna dog eller om de flyttade för jag har inte sett till en enda sen den dagen. Kan tilläggas att jag inte dricker fun light längre efter detta hihi

  Carola: Ok, det ska jag prova! Jag gillar ju Fun light…men vill inte dricka den främst för att den är fullproppad av skit…Men god är den!

 5. Delokaliserad

  Vet att min mamma gjorde förbannat god saft på vindruvorna vi hade när jag var liten minns jag. Jag vet tyvärr inte hur hon gjorde, men du kanske hittar något om du googlar? 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing