Allmänt

Ystra kossor!

Min syster tittade på Tv och såg reklamen för Kosläpp, och så messade hon och frågade om vi inte ville åka på nåt sånt, och om hon då i så fall kunde få följa med 🙂

 

Vi var iväg på ett kosläpp för flera år sen, och det var ju hur häftigt som helst, så visst kan vi ”offra” oss 😉

Jag gick in här http://www.arla.se/aktuellt/koslapp/  och bokade in oss. För att gardera upp oss mot ev sjukdomar, basketmatcher och andra prylar, så bokade jag två 🙂

Nån av dem ska vi väl lyckas gå på, eller så blir det båda. Beror på vad barnen tycker 😉

Om ni har möjlighet  så gå på nåt , för det är så härligt att se de i normala fall ganska sega, tröga kossorna som mest lunkar runt, skutta runt i ystra dansskutt 🙂  Vårglädje .

Mer om det när vi varit där:)

 

Jamie har ju blöjor, men han har sett hur de stora killarna har, när kalsongerna ska synas över jeanskanten;)  så han kör sin egen variant:

Inte Calvin Klein, men väl Blöjbudet.se    😉

Nä, alltså, jag är faktiskt lite sur, för varför är ofta killbyxorna så låga i midjan? Eller är det bara jag som fått tag i några tråkiga exemplar?  De jag får från Draken & Juvelen varje månad är alltid bra, de sitter fint och är tillräckligt höga så blöjan göms. Även om just Blöjbudets är jäkligt söt med den lilla storken 🙂

De här byxorna kommer från Lindex, tror jag.

 

 

Vet ni vad jag har gjort idag??

Jag har faktiskt varit och pratat med en studievägledare 🙂  Inspirerad av Mirka  och  Eva bla, som pluggar, så har jag funderat och lurat lite på vad jag ska bli när jag blir stor 😉 och eftersom jag inte vill jobba kvar inom vården så måste jag ju utbilda mig. Jag älskar mitt jobb som barnsköterska på sjukhus, med nyfödda och eller sjuka barn, men det funkar inte att jobba de tiderna. Jag vill jobba kontorstid! Eller, om jag ska jobba obekvämt, så ska jag ha BRA betalt för det;)

Så nu ska jag plugga! Eller söka iaf 🙂  Men eftersom jag har skitutbildning så var jag ju hyfsat prioriterad, och det är ju nice.

När jag har bestämt mig ska ni få veta vad jag sökte 🙂

När jag tittar i kurskataloger osv så känns det ungefär lika enkelt som latin, jag fattar inte ett skit! Jo, jag vet ju vad Administration betyder, själva ordet, men vad det innebär att läsa 100p sånt??    Kan bli väldigt spännande det här… Men vad det lät så fanns det mkt hjälp och stöd att få, även om jag isf kommer plugga mestadels på distans , för att kunna vara hemma med barnen.  ♥

 

Det var visst jättejobbigt att bara prata om att plugga, för jag sov middag två timmar när jag kom hem…Haha, det kan möjligen ha att göra med att jag sov som en kratta natten till  idag;) men bara kanske.

Det gäller att passa på när Jamie sover, även om det inte var meningen att jag skulle somna! Herregud man blir ju som ett enda mos i hela kroppen, framför allt knoppen, av att slumra dagtid..!

Men skönt var det, säkert välbehövligt åxå.

 

Patricia är sjuk, ont i halsen och hade feber i morse, inte kul. Hon har haft mkt olika småinfektioner nu under våren, men hon brukar vara så den här årstiden. Lite konstigt, men hon drar på sig allt möjligt. Hon har hittills inte varit jättesjuk, utan kurerat sig med en eller två dagar hemma, men det är ju inget bra för skolarbetet. Hoppas att hon piggar på sig snabbt nu med!

Novalie har varit skruttig till och från hon med, så det är bara att hoppas på att värmen kommer snart så baciller och virus dör.

Helst NU.

 

Det har regnat massor så snön är iaf på väg att smälta bort, härligt!

Barnen är ute och ränner, och hallen ser ut som ett smärre katastrofområde, det är lerigt och luktar gamla smutsiga kläder…snart, väldigt snart ska jag rensa bort alla vinterkläder och tvätta upp dem och stoppa undan, men än är det inte riktigt nån idé eftersom det ju behövs både tjock jacka och överdragsbyxor på morgnarna.

Men snart åker allt bort, jag är så less på det! Jag vill se lätta skor och tunna jackor 🙂

 

Tittar på nyheterna nu….Hualigen vad otäckt med de där explosionerna i Boston!  Vad är det för fel på folk, som vill skada andra människor?  Fattar inte. Det går över mitt förstånd.

 

Snabb fråga åxå: Kan man skriva ut meddelanden från sin iphone? Alltså dels enstaka, dels hela konversationer?  På papper, eller till datorn ??  Hur isf?

 

Nu ska jag försöka sova, vete fasen hur det ska gå till bara med de där två timmarnas powernap…;)

Natti natti

Kommentarer

 1. Jenny

  Barnsköterska låter spännande, är det barnsjuksköterska eller barnundersköterska man syftar på då? För jag har funderat på att plugga till barnundersköterska alt. ”vanlig” (grundutbildad till en början såklart) sjuksköterska.
  Gillar mitt jobb på en gruppbostad inom LSS väldigt mycket, men för det mesta går man runt och är en hemmafru hos alla boende med matlagning, tvätt, städ, handling…

  Carola: Min utb heter Barnsköterska, och var det man skulle vara förr för att jobba med sjuka barn. Nu är det väl barnundersköterska som är det närmaste, och jag pluggar INTE till uska…same same och samma skitlön ;:)

 2. Anna

  Härligt att du bestämt dig för att plugga! och barnsköterskor finns inte längre på sjukhuset;) så du skulle ändå behöva plugga för att fortsätta på sjukhuset..och det går att jobba bekväma tider på akkis, och beroende på avdelning så kan man få riktigt…riktigt bra ob:)
  Det kommer säkert att bli jättebra vad du än pluggar, så länge det ger ett jobb:)

  Carola: Jag tror dig inte…;) .riktigt bra OB?? Är det inte lika för alla? Jag pluggar inte för att jobba inom vården, möjligen administrativ då:) 🙂

 3. Lovisa

  Har du ett fastjobb när du inte är mammaledig??

  Carola: Nix, jag har aldrig haft ett fast jobb 🙂 Men gått på låååånga vikariat , lite så vården funkar..(funkade?)

 4. Åsa

  Vad kul att börja plugga…
  Spännande att höra vad det blir.
  Byxorna Jamie har på sig är från Kappahl, men det är bara en petitess 😉
  Kosläpp har vi aldrig kommit på, men pratat om flera ggr.
  Ha en bra dag.
  Kram Åsa

 5. Anna A

  Öppna meddelandekonversationen, tryck Ändra i högra hörnet, markera vilja meddelanden du vill ha med, tryck vidarebefordra längst ner till höger och maila dig själv. Skriv ut mailet!

 6. Hanna/pojkmamman

  Finns säkert smartare sätt än detta: ta kort på meddelandena, dvs öppna meddelandet så det visas på skärmen , tryck in avstängningsknappen och ”fyrkantsknappen” i nederkanten på iphonen samtidigt. Då fotar du ju din egen skärm och det som visas på den, sen mailar du bilden/bilderna till dig själv.
  🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing