Allmänt

Nope, varför ska det vara enkelt?

Vilken härlig dag det varit idag!! Sol och varmt, om man slapp blåsten som ven rätt hårt mellan varven, men vi bor ju i skogen så vi klarar oss från de värsta Uppsalaslätt vindarna 🙂

Corrinda messar att de vinner alla sina matcher i basketcupen, och det är härligt att höra det med * stolt*

Ungarna var ute mest hela dagen och for fram och tillbaka.

Min svåger kom med sin dotter för att kika på bilen. Av två bröder så fick den ena alla händiga gener och det var alltså inte Perra;)

Nu hjälpte det inte att han är en fena på bilar, för nåt är knas med elen, men vad hittade han inte. Han har kikat igenom det han kunde tänka sig, och passade på att fixa med växelspaken åxå, så nu ska det förhoppningsvis inte komma in vatten där mer 🙂

Han ska fundera lite, men det lutar väl åt att bilen vill till verkstaden…:(

Jaja, när lottovinsten kommer så köper jag helt enkelt en sprillans ny buss…eller förresten en limo med chaufför 🙂

Ahh, vad najs.

 

Medan han fixade med bilen, så fixade jag med trädgården, och vad upptäckte vi inte där?

Ve och fasa, men det här ser inte bra ut!

En kropp..

Av det framstupa läget i mossan kan man dra slutsatsen att kroppen blivit ditslängd, kanske släpad en bit. Den mjuka mossan döljer effektivt ev släpspår. Kroppen är hel,inga synliga skador. Håret är tilltufsat och ser inte ut att ha sett en kam på länge.

Det är svårt att datera exakt hur länge kroppen legat där, men med tanke på de bruna fjolårslöven som dels fanns även under henne, så tyder det på tidig höst, kanske augusti förra året.

 Kroppen är väldigt välbevarad för att ha legat under snön i ca åtta månader, men det är ju välkänt att kyla bevarar , och med den kalla vinter vi haft är det inte märkligt.

 

Det kan vara fråga om ett seriemord, då ytterligare en kropp hittades intill.

Även denna delvis dold under vegetationen. Antagligen har även hon legat här i runt åtta månader.

Ingen av dem har anmälts försvunnen, brott kan inte uteslutas men troligen rör det sig om sk *MammavigårutochlekermedBarbiepåstudsmattan* brott, och det klassas som Mindre förseelse, men ger en varning till husets alla småbarn.

🙂

 

Förutom att leka rättsläkare så har jag röjt ur hallen, delvis, men ändå! Alla vinterjackor är nere i tvätteriet, och fram kom vårjackorna. Trixies hade gått sönder i dragkedjan, och med tanke på att jag köpte hennes windstopper för 50kr så lägger jag inte ner en spänn på att byta dragledja, utan hon får en ny. Tills vidare får hon ha en aningens tjockare, men säkert perfekt en månad till.

Jordan fick fram sin älskade Ferrarijacka, och Jamie en skinnjacka, plus att hans POP skaljacka faktiskt varit framme ett tag,

Min och  de stora tjejernas jackor hänger på vädring, onödigt att tvätta dunjackor om man kan undvika det.

Jag har inte skurat så det får jag fortsätta med nästa vecka. Men bara av att få bort alla overaller som hängde där gjorde under för vår hall som är som ett sugrör.

 

Vad gjorde vi mer då? Jo, plockade skräp i trädgården, tusen små blå ploppar, tror de kommer från fyrverkeritårtan vi hade på nyår:)

Bar bort lite snösaker till baksidan där de har en hylla under tak som de bor på under sommaren.

 

Det ser för jävligt ut överallt!

Ute, inne, nere, i garaget, i tvättstugan, trädgården, pannrummet , matkällaren, klädkammaren, poolrummet….!

Gahhhh, överallt är det skit, skräp, jox, saker, återvinning, pantflaskor, kassar, kassar, kassar, kassar….

Det är samma varenda vår, under vintern så slänger vi bara ut saker i garaget, det är så kallt så man vill inte vara där mer än nödvändigt;) och samma i poolrummet…ut med skiten bara så tar vi rätt på det sen, nån gång.

Det är alltid jag som tar tag i det sen 🙂  Jag går och grymtar ett tag och så rätt var det är så står jag i garaget och röjer, kastar och sorterar och på några dagar är det så fint det går att vara, i en stor familj där allt behövs senare och inte kan ( haha) kastas.

Jag gillar det inte innan jag gjort det, men när jag väl får upp farten så är det ändå rätt kul.

Nu ska jag ägna veckan åt att samla ihop allt som ska till tippen, och sen försöka få iväg det. Det brukar göra underverk.

Samma när man får tvätta undan alla gamla strumpor, och sånt som liksom bara uppenbarar sig när man tar tag i ett städområde. Det är väl ändå konstigt att dessa kläder ska ligga överallt? I klädkammaren och tvättstugan, visst, men på lilla toan? I matkällaren? I trädgården? Poolrummet? Garaget?

Om vi inte hade ett enda klädesplagg så skulle det ( förutom att vara väldigt jobbigt att alltid gå naken) finnas hur mkt plats som helst här 🙂 OCH vara lättstädat!

 

Jag får spunk och vansinnesutbrott varje år den här tiden, när snön försvinner och solen återkommer, så om jag klagar extremt mkt så är det övergående, jag lovar 🙂

Det är som att jag gått med skygglappar på hela vintern och plötsligt så SER jag allt elände, och måste då såklart åtgärda allt direkt, på en gång, helst i går…och vet samtidigt inte vart jag ska börja 😉

 

När jag hämtade en såg i garaget för att såga ner vår julgran i mindre behändigare bitar, eller förresten ska man ära den som äras bör, det var min syster som sågade 🙂 Hon kom förbi och blev såklart genast satt i arbete 😉

Nåväl, medan hon sågade så upptäckte jag att det lyste en röd lampa på vårt fläktsystem.. Vad fan nudå? Jag orkar inte med mera varningslampor och skit!

Hm….men vänta nu, är det inte lampan för filtret? Jo det är det nog!

Fläkten är inte mitt område, men jag vet ju på ett ungefär hur man gör, man är väl inte korkad heller 😉 så jag skruvade loss luckan och plockade bort filtren, sköljde dem rena i badkaret och sen tillbaka med dem. Häpp, lätt som en plätt.

Nu lyste lampjäkeln ändå, men efter att jag tryckt lite på alla knappar så slocknade den, haha.

Synd att inte det funkar på bilen, tryck lite här och var så funkar det sen 😉

Just nu kör jag med: Ryck ur säkring nummer tre, sju och åtta när du parkerar, sätt i batteriladdaren, och sen trycker man tillbaka säkringarna när man ska iväg 😉 Och fösöker att inte glömma batteriladdaren …

Funkar väl det med.

 

Middag då, Janelle såg att jag tog fram kyckling, och bad om Chicken Satay.

Vad är det nu då? Hon googlade fram ett recept  och det såg väl enkelt ut så visst. Hade konstigt nog alla ingredienser hemma för en gångs skull…det händer ju aldrig annars.

Det var väl ingen märkvärdig maträtt att laga, kycklingspett med sötsur marinad ( inte gott, gillar inte sötsurt!) och en jordnötssås, som faktiskt var helt ok.   Gick fort, och nästa gång gör jag bara en annan marinad.

Det är svårt att duka nuförtiden!  Jag vet ju hur många vi är i familjen såklart, men det är alltid nån som fattas, och gärna så fattas det en eller två av familjemedlemmarna, men det tillkommer en, två eller tre kompisar/pojkvänner. Då blir det svårt att räkna 🙂

 

Middagen blev sen, eftersom det var så härlig väder ute ville inte barnen gå in, och jag ville passa på att göra klart det jag höll på med, så vi satt inte till bords förrän halv åtta… Det händer bara på sommarhalvåret 🙂

Jamie gick ju på övertid och var rätt lätt att stoppa i säng, och Jordan bad om att få lägga sig strax innan Fångarna på fortet slutade, och småtjejerna tackade för sig strax efter.

Tonåringarna däremot lär ju inte lägga sig direkt snart, hälften av dem vaknade vid 16.00….Jojo, det är sådär när man är ute och snurrar hela natten 😉  Men vad gör det. Man är bara ung en gång .

Sen blir man klokare och inser att det inte är värt det, hehe.

 

I morgon kommer det lekkompisar, och jag ska hämta ett kyl/frysskåp, plus att det var nåt mer jag glömt…men det kommer man väl på vad det lider. Förhoppningsvis:)

 

Nu är det Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

 1. Kristina Å.

  Fantastiskt berättat om din dag, blir så glad. Kolla om de inte behöver en kriminalreporter på tidningen 😉
  Fantastiskt väder också, nu orkar jag mer.
  Solen sken in genom ursmutsiga köksfönster så jag var tvungen att hjälpligt gå ut putsa lite så där halvbra.
  Imorgon ser mina tjejer fram emot Justin Biebers konsert.
  Nä, nu blir det en tur med hunden innan sängdags.

 2. Karin

  Pappa och jag pratade faktiskt elfel på bilar idag när vi pysslade med min. Det som har fungerat på hans bilar med diverse krämpor är att ta bort batteripolerna, vänta och sen sätta dit dom igen efter någon minut. Då har man nollställt systemet och förhoppningsvis hittar den kontakt med det mesta igen. Lycka till!

 3. Madelein - Mother of six

  Det såg för djävligt ut överallt här med men jag har hunnit röja i helgen som skönt är. Idag städade jag ut friggeboden med så nu kan ungarna stöka ner igen haha.
  Lite frösådd och annat roligt har också hunnits med 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing