Allmänt

Gick ju bra det där!!

20130425-222002.jpg

Novalie med tussar i munnen och presenterna jag fått stränga order att hon måste ha efteråt 😉

Självklart ska man ha belöning när man dragit ut tänder, och dessutom varit nervös för det i över en månad. Det är däremot inte självklart att det behöver vara något dyrt!

Vi åkte till tandläkaren i pappas bil, han var barnvakt under tiden till de små, och vi kom ner i citygaraget strax efter halv två, så vi hann sitta ner i väntrummet en kvart.. Alldeles lagom för att jag skulle hinna läsa igenom en fitnesstidning, vilken det nu var, gammal var den åxå, från mars 2011…men med en väldigt intressant artikel om kost och träning.

Sen fick vi komma in, och värst var ju inte oväntat bedövningen. De använder inte den stora sprutan längre, visste ni det? Istället är det en tunn liten nål med en slang på som går till en apparat som doserar ut bedövningen långsamt så det inte ska spänna så. Ont gjorde det ju ändå och Novalie blev ledsen. Rädslan gör ju sitt till, och det är klart att man är rädd, det låter ju så otäckt att dra ut tänder.

Men när de väl lagt bedövningen och den tog ju direkt, så blundade hon och de tog tag med tången. Där kan jag säga att jag vände bort blicken..Jag är inte ett dugg kräsmagad när det gäller blod och kikar obehindrat på operationer eller plåstrar om sår, men tänder…hualigen! Tänder och ögon, det går liksom inte!

Jag höll henne i handen och tittade ut genom fönstret:=) och efter några sekunder var ju tanden loss. Den andra gick lika fort och Novalie kände knappt av det. Det var en väldigt lycklig tjej som fattade att det var klart:)

Vi satt en stund i väntrummet och fyllde i en enkät om bemötandet, och det var bara bra så vi gav höga betyg.  Jagv ar lite orolig för att hon skulle svimma, hon såg blek ut med högröda rosor på kinderna, men hon mådde prima.

Vi åkte hemåt igen, och efter en stund hemma så släppte bedövningen och det började göra ont. Hon var lite ledsen, men fick en värktablett och så småningom avtog det.

Min duktiga dotter!!  Jag är stolt över att hon trots att hon var rädd låg så stilla i stolen där, och då går det ju ofta bra.

Jag är alltid stolt över ungarna för den delen 🙂

 

Janelle var snäll och följde med Robban till tandläkaren lite senare, jag hade helt missat att omboka den, eftersom jag ville koncentrera mig på Novalie idag hade jag tänkt göra det. Robban fyller 13 år snart och kan mycket väl gå ensam till en vanlig undersökning, men han hittade inte. Janelle hämtade upp honom på väg från sin skola och de gick tillsammans dit, så nu hittar han nog. Han hade alldeles superfina tänder, och behöver inte komma förrän om två år 🙂

Stolt över att han är så duktig med tandborstningen:)

Och stolt över Janelle som ställer upp för småsyskonen ♥

 

I morse var Jordan trött, han sov och sov och jag fick väcka honom strax före nio då vi skulle till kyrkis. Först tänkte jag inte stanna kvar, men vad fasen…Det är trevliga mammor där, och jag behöver lite umgänge 🙂  Hushållsgörat väntar alltid…nu är det ju dessutom lov från kyrkis till på torsdag så det gäller att passa på 😉

Jordan väckte mig i natt med ett ynkligt litet gnyende, och katastroftänket drog igång innan jag vaknat…men det var ”bara” en nedkissad säng. Han kissar i princip aldrig i sängen, men igår gick han och lade sig tidigt, och hade tydligen inte pinkat innan, och då kan det hända. Oftast sover han lugnt hela natten, möjligen att han vaknar och går upp på toa.

Nu måste jag kolla åxå….är det samma hos er att handdukar liksom är nån slags engångsartikel?

Att de bara går att använda en enda gång och sen måste man kasta de i tvätten, helst blöta åxå så de ligger och luktar illa..

Vi har duschkabinen i tvättstugan och den har handdukshängare på kanten så det borde ju kunna gå att hänga upp sin blöta , använda handduk…men ist så kastas den i tvättkorgen precis intill.

Jag använder då min tills den försvinner…det tar nu iofs inte så lång tid, så det hinner på sin höjd bli tre gånger..Men jag skulle lugnt kunna nöta på den några gånger till om det inte var så att nån snodde den.

Jag är så less på att det inte finns rena badlakan utan att alla ligger och dräller i smutsen, fast jag VET att de tvättades, tumlades och veks ner i lådan igår..

Måste ta ett snack ( igen!!) med husets invånare:)

 

Nåväl , det fanns ju ingen handduk att torka lilla Jordan på inatt så jag fick springa och leta, och  där fick han sitta och frysa i badkaret, stackars liten. Jag bäddade ner honom i Lovelias lilla säng som hon använder ibland inne hos oss, och där sov han sen gott.

Jag somnade såklart inte om direkt utan låg och snurrade…typiskt. Det är väldigt ljust nu klockan halv fem kan jag tala om 😉

 

Efter kyrkan var det ju tandläkare, och senare på kvällen åkte jag och tränade, HIT.

Det märks att det börjar bli varmare väder i Friskis och Svettis lokaler, det är svettigare än någonsin på golvet, och luften innehåller väldigt lite syre.. Igår var det så att man gärna velat torka av golvet från andras svett innan man satte ner händerna där…

Jag kan nu iofs inte begripa varför inte de som svettas så att det verkligen droppar på golv och redskap inte kan ha med sig en handduk och torka av? Det är rätt ofräscht …

 

Nu ska jag och Novalie gå och sova, hon vill vara hemma från skolan i morgon för det gör fortfarande lite ont, och hon fick med sig läxa av sin lärare så det ska hon få vara.

Övriga sover, nja tonåringarna är vakna…men de flesta sover 🙂

Mot tandborsten!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Johanna

  Duktigt Novalie 🙂 Tycker hon var jättemodig och duktig som fixade två tänder på samma gång!!!

  Skönt när stora barnen oxå kan hjälpa till 🙂

  Ha en fin helg nu ♥

 2. Ida

  Vad gulligt av Janelle att följa med Robert till tandläkaren. Skönt att det gick så bra för Novalie även om det alltid är lite läskigt att behöva dra ut en tand.

 3. Kristina Å.

  Klart man ska ha present när man varit så duktig!

  Förut var jag duktig och bytte handdukar till alla i familjen i alla fall en gång i veckan men nu har jag ingen koll alls på vems som är vems eller när den sist användes. Nu får de ta ny själva och det blir ju förstås inte färgmatchat men de tränar ganska många gånger i veckan så det är bäst så. Ingen gäst som förhoppningsvis går in i övre badrummet. De små handdukarna får jag byta ofta för de använder tjejerna till ansiktet efter att ha tvättat av sminket och det syns ju kan jag tala om!

  Dessutom finns det jobbigare saker att tvätta och vika än handdukar så det är inte hela världen att de tvättas ofta. Försöker köpa nya varje gång t.ex. Hemtex annonserar om rea eller har någon kupong man kan använda.

  I norra Stockholm lyser solen just nu och den blå himlen börjar titta fram, kan behövas om jag ska stå och titta på fotbollsmatch ikväll 🙂

  Ha en bra helg familjen!

 4. Therese

  Vi är iofs bara 6 st i familjen men här är handdukar engångsvara för att jag tycker att det känns fräscht. Använda handdukar hängs på badkarskanten och torkar innan de slängs i tvätten.

 5. Fia

  Superduktig tjej som vågar dra ut tänder!

  Vad gäller handdukar så jodå, de är definitivt engångsartiklar även hemma hos oss och jag blir skitsur över det. Hur svårt ska det vara att hänga upp den efter man är klar???? Fast nästan värre är nog småhanddukarna på toan. Förr hängde man inte några stycken, färgmatchat och klart och de hängde där tills det var dags att byta. Nu hänger jag in alla jag ser oavsett färg eller skick och ändå finns aldrig några handdukar. Hänger jag in 10 så är alla borta inom ett par timmar. Vem äter upp dem???

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing