Allmänt

Lammungar

Jag VET att det inte heter lammungar, att det liksom blir tårta på tårta, för lamm är ju fårens ungar….tja, men skit samma, det är så jag säger: Lammungar 🙂

Det låter ju precis så gulligt som det är ♥

 

Vi kom iväg och kikade på när lammungarna släpptes ut i hagen för första gången, och först var de ju aningens avvaktande, och höll sig i den trygga närheten av mammafåren:)

 

Men efter en stund sprang de som vettvillingar , runt runt, det gick ju inte att fota 🙂

Det blåste lite kallt, så vi nöjde oss med att kika en stund och sen åka hemåt igen.

Jag älskar lamm! Jag har en såndär dröm som bara ska få vara just en dröm, och det är att ha en fårfarm, gärna på Nya Zeeland.

Mycket för att jag vill ha en Border collie som ska valla dem, men mest för att de är så fina.  Eftersom jag omöjligen skulle kunna slakta dem så kommer det att få förbli den där drömmen 🙂

Men Nya Zeeland ligger på önskelistan, nån gång, senare. När jag ändå är i Australien kanske 😉

Det är mitt drömland, om vi nu ska fortsätta prata önskedrömmar.

Nog för att ALLT är giftigt eller livsfarligt där – solen, insekterna, hajarna, ormarna i trädgården och svarta änkorna i klädkammaren…men ändå. Tänk att bli bemött med ett” Howdy maaaam !

Förr, i televisionens begynnelse , eller iaf när trean började sända, så gick en såpa som hette Grannar ( Neighbours) som jag tittade på i flera år, och som plötsligt slutade sändas. Janelle reagerade på signaturmelodin,haha, när hon var bebis så hade hon ju hört den under hela graviditeten, och sen tajmade jag hennes kvällsbad så att det var klart för amning kl 19.30 när det började 🙂

Patricia gillade mera Paradise Beach…och Robban&Corrinda nån annan skitsåpa…vad hette den nu då..Sunset beach?

Ja herregud vad jag har sett såpor genom åren 🙂

 

Jamie var sitt sötaste i morse:

Han älskar att krypa upp i famnen och mysa en stund när han precis vaknat, och jag kan ju inte säga att jag tycker det är mindre mysigt, det hör till en av dagens höjdpunkter:)

Jamies tänder kommer jättemärkligt.

Först fick han sina framtänder, både uppe och nere, och så en kindtand nere till vänster. Sen var det stopp länge och väl. Men sen har de börjat ploppa upp, men de kom inte symetriskt som de andra barnen fått? Alltså en tand på var sida ganska samtidigt, utan hela vänster sida, både uppe och nere kom först och sen höger…?  De gick från vänster till höger 🙂  Alla har inte kommit än, och de som fattas är såklart på höger sida. Konstigt det där.

 

Jordan råkade visst ut för en allvarlig olycka när de lekte med hammare och spik:

Aouch!  Spiken rakt genom handen!

Jamie försökte hjälpa till genom att dra ut den 😉

 

Jag åkte och tränade som vanligt, utan att ha ätit lunch….ja jag vet , korkat, men jag hann inte…eller orkade inte;)  En banan innan passet gjorde det uthärdligt iaf, men inte det bästa..!  Ska bli bättre på att äta.

På vägen hem så messade Corrinda att hon skulle ha matsäck och att det inte fanns nån mat kvar till mig, så jag hoppade in på Ica och köpte sallad till både mig och henne i morgon.  Nu ärjag hungrig….

Äsch, jagbörjar min nya kost imorgon. Vad är det då? Lchf? GI? Atkins? Nåt annat skit?

Nix, jag inspireras av Olga Rönnberg.  Bra mat, helt enkelt.

 

Corrinda och jag gosade ner oss i soffan efter att jag duschat och såg det inspelade avsnittet av The followers som vi missade igår när Anna var här. Helt klart värt att missa, för vi hade ju kul 🙂

Anna fyller år idag, eller igår eftersom klockan är över midnatt …så GRATTIS!!!

 

Till sist, i detta röriga inlägg om allt och inget, som jagv et kommer att läsas av en av er i morgon bitti mellan snoozningarna 🙂 så måste jag säga min åsikt om dessa:

Chokladshake….spar era pengar!

Smakar utspädd, vattning choklad….urk….Vatten och choklad var ingen bra kombo!

Men den här:

Elva poäng av tio möjliga 😉

Skitgod och jag ska dricka tusentals i sommar i solstolen !

Jordgubbsglassen var helt ok den med, så de två kan alternera .

 

Ja, nu vet ni det 🙂

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Viola

  Nya Zeeland – underbart och inte lika mkt giftiga kryp som i Australien kan jag tala om! Fantastisk natur och underbara människor, so go fot it! Men du måste fortsätta blogga så klart…
  LOKA strawberry dream = mums! Smakar precis som jordgubbsmilkshake, måste leta efter den med äppelpaj smak, har missat den!

  Carola: Jag LOVAR att blogga vidare från Nya Zeeland 🙂 Men vet inte när jag flyttar, hihi:)

 2. Veran

  Kom ner till Queensland I Australien, har bor jag med familj. Inte en dag under tjugo grader pa ett helt ar!! jatte kul att folja din familj pa andra sidan varlden. See ya matie!

  Carola: Men vad säger du när jag står och knackar på er dörr en vacker dag? 😉
  Jäklar vad avis jag är på dig!!!!

 3. Annie

  Hej!
  Varför vänta
  Det är utmärkt bo i Nya Zeeland med en stor familj både billigt och bra
  Man kan hyra en hus där
  Om du väntar tills barnen blivit stora kanske du inte orka sen

  Carola: Hm….sluta nu blir jag ju lite sugen 🙂 Men det jag lurar på OM man skulle flytta med skolbarn är just skolgången…det lär ju bli fasligt dyrt??

 4. Brittinger

  Hej Det är så roligt att läsa om er vardag, har nyligen hittat hit.
  Det heter Får och lamm. (mamma och barn)
  Men lammungar var ju ett bra namn det med.
  Ha det så bra.
  mvh/Brittinger

 5. Loppan

  Godmorgon! Nu är det färdigsnoozat och dags att hoppa upp! Morgonstund har guld i mun (fast jag hade hellre sovit och haft guldet i plånboken!)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing