Tävlingar

Tävla lite igen?

Snart är det äta ute tider!

(Jo det är sant…!)

Och jag har fått frågan om jag vill lotta ut ett nytt bestick från Findus, speciellt framtaget för att äta pyttipanna med 🙂

Såhär skriver de:

Det finns lika många sätt att äta pyttipanna på som det finns människor. Med kniv och gaffel, med sked, i djup tallrik, direkt ur stekpannan, tillsammans med stekt ägg, med rödbetor eller med ketchup är bara några exempel. Findus har sålt pyttipanna i över 20 år och har följt konsumenternas olika sätt att äta rätten på. Tillsammans med en designer har Findus nu tagit fram ett unikt bestick för pyttipannaätande konsumenter. Besticket har fått namnet Pyttel. Idén att ta fram det ultimata pyttbesticket resulterade i ett bestick med alla funktioner samlade; kniv, gaffel och sked. Med den något platta skeden kan du skyffla upp bitarna på Pytteln. Gaffeldelen är till för att spetsa bitarna, precis som du kan göra med en vanlig gaffel. Eftersom du ofta äter pyttipanna med tillbehör såsom ägg och rödbetor har vi också lagt till en knivdel på Pytteln, tillräckligt vass för att dela med, men inte så att du skär dig.
Pytteln är framtagen för att passa både vuxna och barn. Pytteln är i plast (Aculon, utan glasfiber). Materialet i Pytteln är livsmedelsgodkänt enligt EU-klassning. Rekommenderas ej att steka med (smälttemperatur på 220°C), kan maskindiskas.

 

Visst är det ett supergulligt namn – pyttel 🙂

 

 

Jag älskar mammas pyttipanna!

Ungarna avskyr min….hm…  Jag brukar frysa in alla små bitar som inte räcker till en måltid, antingen i små påsar eller i en större låda där jag slänger i allt eftersom och när den är full är det en lagom pyttipannamiddag där 🙂

Perfekt sätt att ta vara på en skiva stek, tre köttbullar, någon korv och så vidare.

 

Jag är nyfiken på vad NI har i eran pyttipanna?

Berätta och ni är med i utlottningen av tio stycken Pyttlar:)

Kommentera här under, och vi avslutar fredag 3 maj, kl 24.00

Lycka till 🙂

Kommentarer

 1. Annika

  I min pytt brukar jag ha, lök, salami, bacon, korv, hackad saltgurka, en gnutta vitlök och sist ägg som ska stekas med i pytten. Lite salt, grillkrydda, peppar sen är det bara att njuta av maten.

 2. kicki

  Jag gör som de flesta andra, tar det som finns hemma i form av rester som steks med skivad potatis!
  och det viktigaste av allt! ägget steks oftast inte utan äggulan hälls rå över portionen, rödbetor till! 🙂

 3. Elin

  Våran godaste pytt:

  Kräver att man äter lammstek med kokt potatis och sockerärtor dagen före. Sen tärnar vi ganska stora bitar av resterna dvs: lamm, potatis, sockerärtor samt tillsätter hackad rödlök och korv. Stek i smör och servera med vändstekt ägg. Går riktigt fort är riktigt gott och alla rester går åt!

 4. Nicolina

  Hehe har läst de flesta kommentarer…. Vad alla är duktiga då, själv köper jag färdig pytt i panna från Findus 🙂 känns lite sisådär pinsamt att skriva de, men sant är de. Vilket bra tips de där med burken å slänga i allt efter som… Synd att hunden då fick alla köttrester efter grillningen idag då… Tur man kan få tips ibland alltså 🙂 kram Nicolina

 5. Carro

  Vi brukar ha potatis, lök, bacon och korv i våran hemmagjorda. Salt, Peppar och kött och grillkrydda
  Stekt ägg till

  Enkelt men gott 🙂

 6. Julia

  Jag brukar göra en pytt som blir supergod, jag tar lövbiff, chorizo, lök, potatis, morot, mina fantastiska älgköttbullar (inte för att skryta men de är fantastiska) 😉

  Så har jag självklart rödbetor till, tycker björnekullas är supergoda!

  Vilken gullig och smart gaffel, håller tummarna! 🙂

 7. Anna (umpa)

  Hej!
  Min favorit pytt i panna som jag gör själv består av potatis som steks ”knaprigt” och så i med korv och eventuellt några köttbullar, detta kryddar jag med all aroundkrydda, i med en burk majs och så häller jag på lite grädde som får kokas ihop med resten! Till detta serveras rödbetor och saltgurka!

  Tack för en jättebra blogg:)
  /Anna

 8. Sylwia

  Tar det som finns,tex älgstek, korv, skinka och lök och så råsteker jag potatisen. Rödbetor och stekt ägg till 🙂
  Trevlig helg på er!

 9. Therese

  Vi brukar göra pytt i panna dagen efter när vi har haft oxstek, potatis och gräddsås. Det blir så gott att steka och sedan hälla såsen över.
  Tack för en bra blogg.
  Håller tummarna för tur

 10. Carola P

  Jag gör som de flesta andra, tar matrester och tärnar ner. Om jag har för lite potatis eller pasta brukar jag dryga ut den med morötter och/eller vitkål som jag steker mjuk i lite smör och sirap. Till pytten brukar vi ha stek ägg och ketchup. Mina barn äter hellre min än köpt pytt.

 11. Anki

  Jag brukar göra pytt på vad jag har kvar som matrester. Förutom potatis så kan det då vara något kött från någon stek, korvbitar och köttbullar som oxå skivas ner. Har jag champinjoner så skivas de oxå ner i pytten. Tillsammans med stekt ägg, rödbetor och en grönsallad. Mina pyttblandningar brukar ätas och vara omtyckta av familjen

  Hoppas på lite tur 😉
  Kramar från Skåneland

 12. Johanna

  Det där var ju en totalt onödig pryl. Känns som något skräp de delar ut gratis i matbutikerna vid köp av tex 3 produkter…

 13. Ami

  Jag gör också så, har en låda i frysen som jag fryser in allt smått som blir över och kan tänkas passa i p-i-p. 🙂
  Oftast blir det lite kött (kotlett, lövbiff eller liknande), bacon, korv och köttbullar i lådan.
  Slänger ner det i pannan med lök och potatis och kryddar med salt och peppar. Sist slår jag på en liten skvätt vatten som får koka med en stund.
  Ibland steker jag ägg som jag delar i småbitar och lägger med.

  Jag brukar även göra p-i-p med ris men egentligen blir det väl mer som stekt ris då….
  Steker korv och/eller bacon som blandar ner kokt ris och stekt ägg i. Häller gärna i den egentligen trista djupfrysta blandningen ärtor, majs och paprika. Här syndar jag och kryddar gärna med lite av Knorrs Kött och grill….trots smakförstärkare! Gillar det inte…

  OM tonåringen är hemma får jag köra allt för sig vilket innebär att allt hamnar i egna skålar och vi blandar vår egen blandning vid bordet. 🙂 Ja jag vet… 😉

 14. Michaela Lejonberg

  Potatis, morot, rotfrukter efter tycke och smak, lök, liten bit chili som hackas smått eller paprika för mildare smak, små bitar av en stek eller små kycklingbitar ..Går också att ha den skvätt grädde i så blir det grädstuvad pyttipanna! Serveras med rödbetor och pressad gurka och så stekt ägg Icke Vänt…gärna lite lös gula!

  Hoppas på tur att vinna!!!

  Kram Michaela

 15. Neta

  Ja förutom potatis, lök, korv, skinka och kanske nån köttbulle brukar jag försöka fräscha till den med lite grönsaker. Squash, morot och majs är gott i.

 16. Martina

  Jag brukar göra pyttipanna på falukorv, lök, potatis bara. 🙂
  Och krydda med kött och grillkrydda. Mums! 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing