Allmänt

Våruppvisning!

Idag var det dags för den årliga Våruppvisningen för Uppsala Flickorna. Jo, det finns en hel del killar åxå, så de känner sig med all säkerhet diskriminerade 😉

Men det bryr jag mig inte ett dugg om, utan låter alla mina ungar få gympa, pojkar som flickor. Robban var med i några terminer innan han ledsnade och tyckte tennisen var roligare, och Jordan och Jamie ska få gå de åx.

 

Jenny kom och hämtade upp min lilla tjejtrio – Novalie, Trixie och Lovelia, för att leka några timmar innan, och eftersom Jamie var trött och slut som artist redan kl 11 så åkte han i säng, och det blev plötsligt bara Jordan hemma av de små.

Han var lite trött han med efter att ha klivit upp i ottan, och softade en stund framför en film.

Jag satt med andra ord helt solokvist ute i solen och drack en kopp kaffe och njöt 🙂   Underbart.

Men ju mer man ser sig omkring så ser man ju miljontals saker som behöver åtgärdas, och efter att kaffet var urdrucket hämtade jag ( =letade reda på vart ungarna gömt/lekt med den) sopkvasten och sopade rent på terassplattorna.  Det tar sin lilla tid, och halvvägs lossnade kvastskaftet från borsten, så jag fick greja med det. Dra ut den gamla spiken och spika i en ny, avancerat 😉

Jordan kom och hjälpte till lite, och rätt var det var kom även André och Patricia, och när vi var klara blev det lite mer kaffe , på ett annat ställe – vid garageporten…hm….kanske skulle ladda batteriet på Mazdan? Sagt och gjort 🙂  Usch vad den skruttat till sig under vintern, tror att jag ska ägna den lite omtanke någon dag, putsa lite här och var och skrapa bort den värsta rosten 😉

 

 

Jag hade tänkt lämna Jamie hemma med Patricia, men de ville följa med och kika på uppvisningen, så vid 15-tiden packade jag in småkillarna och Patricia och André och hämtade upp lite tjejer hos Jenny, och susade sen till Fyrishov, där Janelle och Simon mötte upp.

Fick köa i bankomatkön för att ta ut kontanter, det kostar saftiga 100kr per vuxen att gå in..Jag försökte med att de väl hade nån familjebiljett, men nix, de snodde mig på 500 spänn i kassorna….Fy. Jag kan inte direkt säga att det känns riktigt kul, för det blir väldigt mkt pengar om man har stora barn med sig, Jag räknar ju nu Simon och André som mina barn på sådana här tillställningar 🙂

Men det går väl förhoppningsvis till även mina barn…

Eller jag skulle förresten gärna betala för att de ska göra om sin ventilation på Fyrishov för shit så äckelvarmt och dålig luft det alltid är där!

Nu hade det varit en uppvisning före oss, och det var redan 30 grader varmt och noll syre ..urk.  Vi fick klättra hela vägen upp till sista raden högst upp för det var tokfullt 🙂 Där har vi aldrig suttit, men det var ju superbra, Jamie kunde springa lite fram och tillbaka och klättra på den sista ståsektionen, perfekt.

Jag är lite fjollig och får lite svindel på läktare…brr, och när jag lutade mig lite utåt för att fota ungdomarna så såg jag för mitt inre hur jag skulle rulla hela vägen ner om jag tappade balansen…:) Det tror jag nu inte att man gör, men man diskuterar inte emd svindel, man bara känner den…

Janelle och Simon med Jordan :

 

Patricia och André med Jamie:

Jo Jamie är där, men han har precis glidit ner ur Patricias knä och ner på golvet, haha 🙂

Min syrra kom åxå och kikade och vänta…..

DÄR är ju Jamie 🙂

Han var helt fascinerad av vissa uppträdanden medan andra var supertrista.

Eftersom vi satt så högt upp blev det ju inga bra foton av tjejerna, skulle behövt systemkameran till det, men sista dansen ser lite maffig ut:

En väldig massa gymnaster:)  och ändå inte alla, de minsta grupperna är inte med här.

 

Jag älskar att se de större killarna och tjejerna, för jäklar vilken kraft det är! De springer fort och hoppar högt och gör massa konster som ser coola ut.  Novalie och Trixie är ju mest söta 🙂   även om de såklart är jätteduktiga ♥

 

När det var slut var Jordan högröd om kinderna, och Jamie svettig i kalufsen för det var olidligt varmt där inne, och extremt skönt att få komma ut i friska luften igen.

Tuffade hemåt, och eftersom det skulle bli så sent, uppvisningen började 16.00 och vi var hemma igen vid 18.30 så hade jag frågat barnen efter nåt enkelt till middag, och de bestämde toast. Jadå, det funkar för mig:)

Susade in på Ica och köpte räkstuvning, Patricia älskar den och vägrar höra talas om att jag ska göra egen, men det ska jag minsann göra ändå snart, men idag slöade jag 🙂

Mera skinka och kalkon och lördagsgodis åxå såklart, och sen hem.

Fixade toast på löpande band, både i järnet och ugnen och sen åt alla med god aptit innan de försvann ut till kompisar en stund innan det var dags att komma in för natten.

 

Jag åkte och hämtade Robban hos en kompis, i Gamla Uppsala  och hann inte mer än hem innan jag körde en sväng till andra änden av stan för att lämna av André där:)  Jag tycker det är kul att köra taxi 🙂

Nu är han och Patricia ute på nåt kul, Corrinda sover hos en kompis, Janelle är hos Simon, Robban är sur;) och småtjejerna och småkillarna sover.

 

Vår TV börjar tråka sig:(  Den har börjat med det där fruktansvärda tjutandet, ett högfrekvent ljud som inte alla hör men som jag mår riktigt dåligt av….  Den är mer än jättegammal så den vill nog pensionera sig, men jag vill inte ha en ny, jag gillar våran tjocka gamla hederliga TV.  Nu kan vi väl med största sannolikhet få överta en av Janelle, Patricias eller Corrindas gamla tjockisar, eller den i tjejtrions rum, om man byter ut den mot en plattTV…så jag ska inte klaga för mkt  för då sätter tjatat igång 😉

Den får hålla så länge den håller helt enkelt och tjutet verkar försvinna efter en stund…*hoppas*

Det är nog bara jag som hör det ändå….

 

Nix, det börjar bli dags för nattronden, ska fixa lite här och var innan det blir till att hoppa i säng.

Imorgon får vi finbesök 🙂

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Ewi

    Har för mig att ny tjock TV kan fås under bortskänkes på Blocket? Är alltid nån som vill bli av med sin… Billig och icke tjutande lösning 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing