ÅrstiderFuruvikUtflykt

Valborg/ Sista april

Uppsala, min födelsestad, och min stad som jag blev kvar i, och antagligen staden jag alltid kommer bo i ( om jag inte flyttar till Australien då)  är ju en stor studentstad.

Och med det följer ju en drös med traditioner, som just idag, innefattar sjuka mängder alkohol.

Det börjar med gröt/champagne frukost, fortsätter med forsränning under idogt halsande, sen champagnegalopp på nationerna, mösspåtagning vid Carolina Redivia, och sen allmän fylla så länge man orkar 😉

Jag har för mig att det är nåt trevligt sånguppträdande vid slottet på kvällen, men si så länge har jag aldrig varit med, hihi.

Nu är det många år sen som jag firade Sista april med alkholintag, det är många år sen alkoholintag öht, punkt.

Jag har inga åsikter om folk som vill festa och dricka, men jag personligen orkar fan inte med att må dåligt dagen efter, inte ens den där segheten ids jag med. Föredrar att vara nykter, och dessutom så vet jag ju då att OM det skulle hända våra ungdomar nåt så kan jag på två sekunder sätta mig i bilen och komma till undsättning. Man kan ju bara hoppas att de uppskattar det  åxå 😉

 

Det är oftast ett trivsamt kaos på stan idag, och även om det visst vore kul att se forsränningen så är det ingen plats för barn, och barnvagnar.

 

Vi gör ingen stor sak av den här dagen utan brukar hänga med goda vänner, så det gjorde vi i dag åxå:)

 

Först skjutsade jag hem André eftersom det är knasigt med bussar idag, och sen hämtade jag upp min tjejtrio plus Jordan. Jamie sov middag hemma, och jag släppte av tjejerna hos Jenny, eller henens make:) och tog med Jenny och Jordan på Citygross.

Det var med dem vi skulle hänga och då brukar vi handla ihop, och varenda gång handlar vi för mkt och hinner aldrig äta upp det…Men det gör inget alls för då träffas vi dagen efter igen och äter upp resten 🙂

Egentligen kanske det är en omedveten medveten handling för att träffa goda vänner ofta 😉

 

Släppte av henne hemma hos sig med maten till middagen och åkte vidare hemåt för att packa ur vår mat, och sen hämta upp resten av familjen.

Den här lillskiten bla….Gahhh, han hade sovit för kort middag och var som en manisk apa på speed;)

Men han tror att han kan avväpna alla med sitt charmigaste leende, oavsett vad han gjort….och dessvärre funkar det oftast…

Idag gjorde vi det enkelt för oss, barnen önskade sig grillade hamburgare och för enkelhetens skull körde vi det till oss vuxa med, men med en massa härliga tillbehör – guacamole,grillad ananas, sallad, gurka,paprika, ost, färskost, bacon, potatisklyftor…och lite till som jag glömt 🙂

Nu blev det ingen grillning av för det blåste så förbannat, men med grillpanna blir det väldigt gott ändå 🙂

Vi tar grillpremiären senare, imorgon kanske….ska se vad jag kan rota fram ur frysen ?

 

Efter maten, så packade vi in oss i två bilar och hämtade upp Robban hemma och for sen ner till majbrasan, lyssnade på vårtal och fackelauktionen och frös lite….brrrr

 

Jordan var inte lika rädd för raketerna i år som förut, de få som smälldes av tyckte han var rätt coola. Skönt om han slipper den rädslan för det är jobbigt ju.  Han var trött först och ville mest sitta i vagnen, men så såg han vad de andra barnen gjorde, och knatade iväg dit…

Det här trädet brukar definitivt inte ha strandläge….Fyrisån är så översvämmad att det var väldigt länge sen det såg ut så här.

 

Jamie satt rätt snällt i vagnen först, och elden var ju spännande en stund…han försökte blåsa ut den 🙂 ♥

 

Men till sist fick vi lov att spänna loss honom och släppa ut honom på grönbete, min mobil laddade ur sig så ni får föreställa er en glad skit som springer sitt allra fortaste för att komma så långt bort så fort som möjligt, med ett stor leende från öra till öra 🙂

 

Jag kan tycka att det är rätt trist med de här grejerna ibland, åka till en  majkase och frysa hör iofs till, det är vår för mig, men när man får göra det tillsammans med ungarna så är det ju aldrig trist när man väl är där.

Lyckan i Jordans ögon när han lyckades klättra upp på den där grenen, Jamies leende när han snubblar fram genom det årsgamla höga gräset, Lovelias andäktiga min när hon kikar på elden….Det om nåt är ju vardagslycka  ♥

Att man sen stinker rökt böckling är ju en annan sak 😉

 

Vi stannade kvar till framåt halv tio då vi drog oss hemåt, ungarna poppade popcorn, Jamie och Jordan somnade och jag som frös och luktade rök duschade, innan vi hamnade framför en komedi med Robban, Corrinda och hennes kompis.

En alldeles lagom dag för oss, med goda vänner och glada barn 🙂

 

Imorgon, eller nu, är det maj. Min absoluta favoritmånad! Vi har tre majbarn, och min mamma och Perras pappa fyller år då, plus att det är en massa trevliga röda dagar 🙂  Hela sommaren ligger framför oss, och man kan fortfarande tro att det blir en underbar, varm, solig sommar, paniken över att hösten snart är här känns avlägsen och livet är ganska enkelt att leva.

Det brukar vara en hel del härliga aktiviteter med barnens skolor, så logistiken kan bli besvärlig men det löser sig alltid 🙂

 

Vi har blivit bjudna till Furuviks öppningspremiär, den 25 maj:)

 

Bon Jovi den 24 maj 🙂

Hm….vad pysslar han med här då?  Jag trodde det var MIG han skulle hämta?  Jaja, jag tar ur honom det sen 😉

 

 

Ja, maj är en härlig månad!!

 

Nu ska jag ta min härligt träningsvärkande kropp och släpa den till badrummet, aj vad jag har ont i triceps…och magmusklerna, axlarna, skuldrorna…Fattar inte riktigt av vad bara, det kan ju fan inte vara studsmattefjädrarna? Nä det var ett tufft cirkelfyspass i går:) Och ett nytt imorgon , första maj 🙂

Och syrran har tagit ledigt från jobbet torsdag fredag och då ska vi tydligen träna alla resterande dagar…Hm det är farligt att vara ledig, helt uppenbart;) Äsch då, det är skitkul!

 

Nu blir det tandborsten!

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

 1. Neta

  Snacka om att ha förutfattade meningar men 0 koll. Det är klart att om man beger sig ner till city kanske dina påståenden stämmer men om man som de flesta barnfamiljer struntar i det och kollar i början (då båtarna dessutom är hela) så finner du både förskolor och barnvagnar.
  Sen blir ju hela grejen vad man själv gör den till, man behöver ju inte vistas där det är som värst.
  Jag införde Valborgstraditionen när vi fick barn och det har både dom och vi uppskattat. Fulla vuxna finns ju vid varenda kase också så också vid er.

  Carola: Ja det är möjligt, men faktum kvarstår: hela stan fullkomligen kryllar av mer eller mindre packade människor, och jag finner inget nöje i att försöka styra runt barnvagnen utan att köra folk på hälsenorna 🙂 Vi har varit nere på stan flera gånger med ungar, men det är inget nöje . Jag har aldrig varit på en forsränning där det gått att sitta fint vid kanten och bara kika, det är folk som tränger undan en, sist var det n¨ågra äldre damer i 70 årsåldern som trängde sig in framför mina barn så de inte såg, och vägrade flytta på sig… Jag ids inte med sånt 🙂
  Vid vår kase är det faktiskt väldigt lite fylla,jag har aldrig sett mer än möjligen någon ölburk, det är en bra bit att gå/ cykla om man inte är nykter och det gör ju inte de som är fulla 🙂

  1. Neta

   Jaså jag har varit vid den flera ggr och sett annat. Firat många Valborgskvällar just vid den. Men man ser vad man vill. Så ock på stan tydligen. Ingen fylla överhuvudtaget i tisdags men lite glada människor som drack skumpa och vin. Men så tidigt är ju ingen packad.
   Då är det bra mycket mer fylla vid er kase det kan jag lova dig.

   Carola: Blir nyfiken nu, men är det samma kase vi pratar om ens ;)?

 2. Ida

  Uppsala verkar vara en jättetrevlig stad på alla sätt och vis. Furuvik är ju ett perfekt ställe att åka till om man har barn.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing