AllmäntÅrstiderJanelle

Oj då:)

Flera dagars tystnad, inte likt mig…men vad fasen, solen strålar och lockar mig till uteliv, och  säga vad man vill om smartphones, men i solsken är de inte helt enkla att se nåt på…blogga från mobilen i solgasset funkar inget vidare utan man måste söka skugga, och det får vänta lite till:)

 

Idag har det varrit en rätt skruttig dag, jag vaknade med huvudvärk, gick upp och tog piller, försökte härda ut, ,men fick vackert gå och lägga mig igen:(

Jag hade sovit som en kratta ( ja som vanligt) för Jamie var lite ledsen inatt, låg och gnydde tyst och jämrade sig lite då och då, inte högt, men så att jag inte kunde somna. Han fick komma upp och sitta i famnen en stund, men somnade om, lades ner i sängen igen och började om. Jag hade återigen klivit upp och stod intill hans säng när han hostade till och kräktes massor…stänkte på mig och jag fick tag i hinken som stått uppe på hyllan, höll fram den och såg i mörkret att det var nåt i…tänkte att det säkert var papper eller nåt, men stoppade snabbt  ner handen och tog upp det, tur det för det var Jordans nya sko:)

Den hade ju aldrig blivit sig lik igen …;)  Jamie fick komma upp, jag bäddade rent, och han tvättades av och så somnade han gott sen.

Inget mera kräk och en superpigg unge på morgonen?  Jordan hade ont i magen natten innan, så det kanske är nåt, men tror allra mest på att det är för att de druckit för lite, och varit ute i solen hela dagarna, samt att vi slarvat med maten och bara haft snabblagad ( skräp) mat .

 

Farfar och hans fru kom på middag, trevligt!  Då hade huvudvärken släppt, och satt mest som ett dovt band, lite luddigt i skallen men så kanske jag är för jämnan, hehe.   Massa trevligt snack och god mat, som de hade med sig 🙂

Lite beklämmande info dock, om en korkad maniac som snart kommer vakna upp och inse att de där dagarna som rullade förbi, det var de som kallades för livet…folk alltså..Pinsamt!

Det var ett ganska tryckande väder idag, som säkert inte hjälpte upp huvudvärken, lite konstigt hur vädret bara ändrar sig, från kallt och eländigt till åskväder…Åskan kom senare framåt kvällen och även lite regn som lättade upp.

På kvällen lite mera trädgårdsjobb 🙂

På baksidan så har vi ett vedskjul, och där är det tomt på ved…hm…men nu kikade jag in där och såg att barnen minsann tagit över och gjort en liten ”lekstuga”, så jag tror att de ska få lite hjälp att fixa iordning där. Baksidan är sorgligt eftersatt för vi är aldrig där, men för den delen behöver det ju inte se ut som en soptipp..!

Röja upp , åka några svängar till tippen och sen blir det finfint där 🙂

 

I tisdags skjutsade jag Lovelia till kyrkis, och sen skyndade jag mig hem igen för att vika tvätt…

Jag har samlat på mig typ tio maskiner, a´8kg styck….och när jag insåg att det ju blev en sisådär 80kg…så kände jag mig tvungen att ta tag i eländet:)

Med en vän i örat vek jag och vi tjabbade på om allt och inget, och plötsligt var det ju färdigt! Jippie!

Förr så pratade jag alltid i telefonen samtidigt som jag gjorde tråkgöra, tror jag ska ta upp det igen, så mina vänner : Jag kommer att terrorisera er 😉

Varför vara ensam när man kan vara flera?  Haha.

Robban hade Operation Dagsverke, så jag satte honom på att först städa sitt rum, damma, dammsuga, torka golvet och bädda rent i sin säng. Sen fick han röja köket och efter det byta överdrag på soffan i vardagsrummet. Den vintergråa klädseln byttes mot den rosa 🙂  Han fick även plocka upp och ta reda på allt skit som samlas under soffan, och vår trådlösa telefon är nu återfunnen 🙂

Han jobbade på hur bra som helst, och dessutom passade han ju de barn som var hemma medan jag skjutsade fram och tillbaka till kyrkis.

När jag lagt Jamie för at sova middag åkte jag och lämnade Jordan på kyrkis, och sen handlade Lovelia och jag. I kassan fick jag ett samtal från Jenny, som hade Novalie och Trixie på tråden som ville leka med hennes dotter, men Trixie sa att hon hade utvecklingssamtal, så kunde hon cykla hem själv?

Jäklar, det hade jag glömt!

Jag hade koll på det på morgonen, men sen förträngde jag det under dagen 🙂 Tur att ungarna har koll ibland, och tur att Robban hade Dagsverke hemma så han kunde passa småbarnen :)…fast….vänta nu…? Kyrkis slutar tre och utvecklingssamtalen började tre…Hm hur löser jag detta?  I samma stund klev Patricia in genom dörren som en räddande ängel 🙂

Robban fick åka med, och hämta Jordan på kyrkis och sen gå till skolan med honom och vänta på oss 🙂 medan Patricia hade Jamie och Lovelia hemma.

Logistik, det är jag bra på! 🙂  Och att delegera!

 

Efter utv samtalet, som bara var beröm <3 , så drog jag fram grillen, och satte igång med att skrubba rent grillgallret.. Det såg ut som urk.. Men efter en massa skrubbande var det klart, och vi drog igång grillen, barnen har tjatat i flera dagar.

Lovelia och jag hade handlat hamburgare och korv, så det blev en enkel grillpremiär, men åh så gott!

 

Åt ute gjorde vi med 🙂

Vi har inte ställt fram utemöblerna helt än, men det är hög tid, så antingen i morgon eller under helgen ska de fram. Det ska ändå röjas i poolrummet inför Janelles studentmottagning , som vi kommer ha här hemma. Vi garderar oss mot regn genom att göra extra fint därinne 🙂

Janelle <3

Tänk att den här lilla tjejen går ut skolan!

Jag minns som igår när hon Började skolan ju, och för den delen minns jag hur stolt och glad jag var när hon föddes, och det är jag än idag, såklart! Det går inte en enda dag utan att jag tittar på ungarna och konstaterar hur makalöst trist livet vore utan dem!

De är det finaste jag gjort i mitt liv .  Och nu ska den första ta studenten, det är stort.

Dessvärre vet hon inte vad hon önskar sig i present… ?  Nån som har tips?

 

I går så var det kyrkis och musiklek, och sen utehäng hemma innan det var HIT dags. Jag vet inte vad Friskis och Svettis köpt sina ventilationsaggregat men de borde reklamera dem för så fort det råkar bli aningens plusgrader ute så försvinner allt syre i lokalerna och det blir svinjobbigt att träna.

Svetten rann, även på ledaren som ju inte jobbade lika hårt som oss andra;) även om han springer runt och skriker på oss;)

och det känns att man presterar sämre. Men det som inte dödar härdar, och jag vill inte byta ut våren och sommaren mot bättre luft på Friskis, så det är bara att tiga och lida 🙂

 

Imorgon hoppas jag att vi kan ta oss iväg och handla lite, några av barnen behöver nya skor, och killarna behöver nån fin skjorta till studenten, även Novalie måste ha en finklänning. Sen ska jag kika på presenter till mina soon-to-be-teens, Robban och Corrinda som fyller 13 år nästa vecka:)

De vill ha nya cyklar. Ska se vad jag kan göra åt det;)  Känns som svårt att slå in bara, hehe.

Novalie fyller år veckan efter det , och den veckan är det bara roligheter, dagarna efter varandra – hon fyller den 23, sen är det Bon Jovi den 24, och den 25 är det Furuvikspremiär!

Känns som att jag sagt det redan?  Man skit samma, jag tjatar väl 🙂

 

Nu ska jag surfa runt lite, och sen försöka sova, men jag sov ju så länge, och i flera omgångar iom huvudvärken så det är nog ingen idé att ens försöka somna nu..bättre att fixa lite.. Ska sy i en knapp i Lovelias shorts åxå förresten.

Ha en bra fredag!!

 

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

 1. Åsa

  Hej Carola!
  När ställer ni upp husvagnen? Säsongen har ju börjat.
  Kram

  Carola: Vet inte riktigt, jag inväntar min alldeles nyförlösta campinggranne för tidpunkt, men än känns det som väldigt tidigt…brrr.

 2. Svandis Ros

  Resväska!

  Jag och min syster köper en samsonite firelite till min son som tar studenten nu. Det tycker sonen är en kanon present… för nu ska han börja livet och sin egen resa 😉

 3. Marie

  Jag fick presentkort på Resia av mina föräldrar:) Kan jag verkligen rekommendera, att få nått att uppleva:)

 4. Ida

  Vilken jättesöt bild på Jordan och Jamie 🙂 Inte lätt det där med studentpresenter men kanske inredning, smycken eller en upplevelse. Det kan ju vara kul med saker som man har användning av. Det är ju underbart när man kan börja vara ute mer 🙂

 5. Linnéa

  Själv fick jag en superfin Kosta Boda skål som man kan ha till allt möjligt ( fruktskål, godis, sallad mm )Den tar jag fram när jag har främmande och det ska vara festligt 🙂 Det är ju roligt med sånt som går att använda. Och man påminns varje gång man tar fram den att den var en present från mamma och pappa på den då största dagen i livet, att man äntligen gått ut skolan 🙂

 6. Helen

  Hej Carola! Har följt din blogg länge nu men faktiskt aldrig lämnat någon kommentar, men nu känner jag att jag vill det:-) jag är så imponerad av dig! Stark, självständig o positiv kvinna! Du inspirerar ska du veta! Ha det bra/ Helen

  Carola Tack! De orden betyder massor ska du veta <3

 7. Eva

  Hej,

  när mina tjejer tog studenten köpte jag en kartong från Duka / Servera med bestick
  för 12 personer, i där fanns gafflar, knivar, maskedar, dessertskedar, tårtspade och
  lite annat i den vägen. Brukar vara kanonpris till studenten på sånt. Och tjejerna som
  flyttat hemifrån tycker det var användbart.

 8. Camilla

  Hur gör du rent grillgallret? Något tips? =)
  När jag tog studenten fick jag mycket inredning till mitt kommande hem. Det var toppen!

 9. Loppan

  Önskar hon sig inget speciellt i smyckes- eller minnesväg kan man ju skippa sånt. Är i regel ganska ointressant efter fem år ändå om det inte är klassiskt smycket. Körlektioner? Klocka? Upplevelse typ konsertbiljett, fallskärmshopp?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing