AllmäntHögtider

Tvillingtonåringar :)

 

Idag var det upp och hoppa lite tidigare, för det är ju inte vilken dag som helst, det är ju faktist den dag då Robban och Corrinda fyller år, de blir 13 år ♥

För 13 år sen låg jag med små pluttiga ( inte så små faktiskt 3,2kg och 2,7kg. ) nyfödda tvillingar i famnen och kände mig som världens mest utvalda människa i hela världen. Tvillingar är STORT!!

Jag har aldrig tyckt att det varrit jobbigt för att de är två, däremot kan det vara krångligare. Att bära två, mata två – dubbelamma är fräckt:) två babyskydd är svintungt….men det där jobbiga som alla ojade sig över när jag var gravid med dem, det där som skulle knäcka en och få mig att önska att de varit bara en…..det har liksom inte infunnit sig än:)

Tvillingar är dubbelt så kul, men inte dubbelt så jobbigt, det är bullshit. Tycker jag 🙂

När de fyller år har vi dock ett delikat problem, för vem ska man sjunga först för?  Robban – eftersom han föddes först?  Eller Corrinda för att hon skrek högst;)  ?

Vi har hittills löst det med att de får sova i samma rum den natten 🙂

Corrinda har ju två sängar hos sig så det blev hos henne i natt 🙂 Givetvis så ska de protestera och låtsas vara irriterade över det, men de gillar ändå varandra för det mesta 🙂

Robban fick shorts,t-shirt, parfym, deo och ett tv-spel, medan Corrinda fick jeansshorts, jeansjacka, deo, parfym och en mascara.

Båda var väldigt nöjda, tur det eftersom de fick vad de önskat sig 🙂

Sen var dagen igång, och de försvann iväg till skolan tillsammans med övriga skolbarn. Eller tja…Janelle är krasslig och förkyld och Patricia hade huvudvärk så de blev hemma.. Jordan var en sjusovare idag och fick väckas strax före nio så vi kunde åka till kyrkis.

Han har varit på ett ytterst grinigt humör idag, och flera gånger tänkte jag att han nog var på väg att bli sjuk, men så kartade han på sig och var piggelin och som vanligt. Hoppas att det var tillfälligt!

Vi satt kvar på kyrkis när Lovelia var där, det gäller att passa på nu innan sommarlovet:) och sen åkte vi hem och åt lunch, stoppade Jamie i säng och åkte tillbaka för att ha avslutning på Jordans kyrkis.

Han var glad och pigg tills han inte fick en till tablettask ( de hade skattjakt) då bröt han ihop….jojo, på förmiddagen bröt han ihop för att han inte fick glass…Han var som sagt inte sitt soligaste idag.

Här innan den första tablettasken var uppäten.

 

Efter kyrkis messade Robban och hade glömt sitt tennisrack, Igen..Eftersom det ju är hans födelsedag så hämtade jag det hemma och åkte iväg med det till hallen. Han behöver nya tenniskor, men jag väntar gärna till hösten, det verkar som att han tänker dra iväg på både längd och bredd…Fast njä..inte bredd kanske, han är en tunnis 😉 men fötterna växer massor. Två storlekar sen förra sommaren.Galet.

Jag åkte vidare till ÖB för att köpa pappersservis till studenten. Mamma hatar mig för att jag gillar papper, men vad fan, det är enkelt ju! Och de är ju dessutom rätt snygga 🙂

Vi använder ytterst sällan papperstallrikar, men när det är fest så vill jag hinna umgås jag med, och inte slava i disken hela tiden. Skjut mig 🙂

Det blev tallrikar, assietter,glas, och roooosa kaffemuggar:)  Hon gillar rosa, precis som sin morsa 😉

Köpte nya halsband åt Smulan och Zlatan åxå, deras börjar bli så slitna, och sen hittade jag Det…..

 

Ja bordet och bänkarna alltså, inte allt det andra som syns på bilden 😉

Jag skulle titta på nåt hela annat, men tappade bort vad när det här stod och bara ropade: Jag passar perfekt i husvagnen!!

Det blir super, för då slipper man alla tusen stolar som sen kommer ligga och se ut som det vore Efter Tromben 😉

Det är smalt, men tillräckligt för att tallriken ryms och mer behövs inte. Nu får ni inte åka och köpa alla som finns bara för jag kunde inte ta med mig det idag….:)

Jag letade ju efter ett plastbord, men de var ju rätt dyra, och dessutom fula och otympliga, plus att jag inte sett något som säljs utan minst fyra stolar, och det har vi ju, det här blir perfektomento.

Inne i förtältet har vi ett mindre, plus ett lågt barnbord, så regnar det sitter vi lite trångt där, men eftersom solen förhoppningsvis skiner mest hela tiden sitter vi vid det här utomhus .  Några sköna solstolar sen, och vi är klara:)

Med möblemanget. Kanske 😉

 

Hem igen, och pratade med Karin i telefon en lång stund, jisses så länge sen det var, men snart ses vi!  Om inte förr så på Bon Jovi 🙂

Lagade mat och skickade iväg Corrinda på basket, och när hon sen kom hem igen så fikade vi lite.

Det stora firandet tar vi på lördag, för alla tre majbarnen, Robban, Corrinda och Novalie.

De har olika önskemål på tårtor, så det blir som vanligt tre stycken;)

 

Min syster kom med en ny favorit för ett tag sen:

Den godaste müslin ever!   Jag ogillar russin, torkad frukt öht är inte min grej, men de här gojibären funkar, och den är så jäkla god att jag faktiskt kan längta efter frukost, det händer typ aldrig…

Jag provade en annan sort av samma märke, men den var inte alls lika god…så igår köpte jag en ny sån här, och i morse var det gott med frukost igen 🙂

 

Nu blev jag hungrig….Bäst att gå och sova då så man får kliva upp och äta , hehe.

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. ulle

    Tänkte köpt papptallrikar till studenten men kom på att ikea har glastallrikar för 5 kr/ styck finare pappatallrikar kostar 3-4 kr/styck, sen hade jag student två år i rad så det blev billigare men det är klart jag slapp ju inte disken då !!!

  2. sussan

    Va billigt det va, tittade på det bänksetet förra året o då kosta det 799, måste nog ta en tur snabbt till ÖoB =)

  3. Anna75

    Hej! Grattis till Robban o Corrinda! Har själv också tvillingar men våra har inte varit så lätta att handskas med då den ena har Aspergers och har alltid varit mycket krävande. Men kan tänka mig om båda är ’normala’ och sover relativt bra så kan det vara enkelt.

  4. Gullis

    Glömde presentförslag, önskemål från våra barn har varit guldarmband något personligt som dom har glädje av o minnas skoltiden. Skålar o annat pryttel vill dom ju köpa själva när dom flyttar hemifrån 🙂

  5. Gullis

    Hej! Lite tips:
    Vi har 2 omgångar av bord o bänkar dom är jättebra, vi har använt dom både inom o utomhus, men om du använder dom inomhus sätt på möbeltassar på både bord o bänkar för dom ger märken i golvet. O var noga o ställ in dom på vintern.
    När det gäller engångsartiklar har ju öb ett stort o roligt utbud vi har haft engångsartiklar både till konfirmation, student o 50 årskalas. Ett tips jysk hade i våras rosa plasttallrikar om ni ska ha rosa tema dom var lite dyrare men väldigt stadiga. När vi hade sista kalaset var vi inomhus o då skippade vi engångsglas o kaffekoppar o körde äkta 😉 men tallrikar o bestick var engångs, när vi varit ute är det bara engångsgrejer. Det är så kul o fixa till student vi haft 2 studenter och 3:e o sista är nästa år.
    Lycka Till!!

  6. Hanna

    Grattis! Har också tvillingar, men tyvärr har en av dem ett syndrom. Graviditen var fruktansvärd, likaså förlossningen, men annars går det bra.

  7. Neta

    Hade också papperstallrikar därifrån när C tog i fjol, stora fyrkantiga med prästkragar eller nåt. Blå bestick till. Blå och gula dukar i tunn plast för typ ”ingenting” från partytime.se Perfekt till buffé ju.
    Det där bordet o bänkarna var det smartaste jag sett på länge, perfekt för er som är många ju. Å vilket pris! Det gör ju inte ont.

  8. Linda D

    Hej Carola, är ny på din blogg och gillar den mycket. Vad jag undrar är om det finns en pappa/flera pappor till alla barnen med i bilden, du skriver aldrig om någon make/partner.

  9. Ida

    Grattis Corrinda och Robert. Att få tvillingar är verkligen något speciellt. Dubbelt så roligt men inte dubbelt så jobbigt det håller jag absolut med om. Många kanske tror att det är mycket jobbigare att vara gravid med tvillingar och att ha två bebisar samtidigt men jag tycker nog inte det är så stor skillnad trots allt.

  10. Kristina Å.

    Mina tvillingflickor fyllde 14 i april. Visst var det bökigt och jobbigt när de var små med amning och sjukdomar men inte alls så jobbigt som vänner till mig också sagt, eller så hade de otur med sina tvillingar som tydligen aldrig sov. Mina tjejer sov ganska tidigt hela natten jämfört med min andra äldre dotter som var 3 när tvillingarna föddes. Kommer fortfarande ihåg chocken på första ultraljudet, ”jag ser ett hjärta … och ett hjärta till!”. Nog för att jag var lite rundare och större om magen och sa på skoj till vänner att det är tvillingar men kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle vara så. När de fyllde gick den ena in till den andra på morgonen så att vi skulle kunna sjunga för bägge samtidigt och så har de nog gjort i alla år och det har fungerat bra.

    Bordet ser perfekt ut, massor av bra saker har de på ÖB. Har börjat köpa schampo, balsam, duschcreme, tvättmedel och annat där. Tre tonårstjejer med hår ner till rumpan drar lite schampo och balsam minsann!

    Papp och engångsgrejer är super när man har stor fest och inte behöver man vara rädd att nåt ska gå sönder heller.

    Den där müslin tror jag vi också testat, första gången fick vi den nog via Linas Matkasse. Den är jättegod. Gojibär finns ju numera att köpa både i lösvikt och på påse, ska vara väldigt nyttiga också. De går nog dessutom att driva upp och odla själv i trädgården 🙂

    Idag är en härlig dag, i alla fall när jag tittar ut från kontorsfönstret.

  11. FruScott

    Vad har ni för husvagn? Vi är ”bara” 6 i vår familj, och vår börjar kännas lite trång så vi funderar på att uppdatera oss.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting