Allmänt

Tiden rusar på…bacillerna likaså..

Först, vinnarna i Röjar Ralf tävlingen är framlottade, jag har mailat er 🙂

 

Sen..det är ju spännande med baciller, visst? Man kan ha mkt kul med dem:/

Vi har invaderats av nån jäkla förkylningsbacill som tydligen inte är nöjd förrän den gått laget runt.

Janelle och Simon har varit rejält förkylda, Patricia var jättedålig med feber för ett tag sen, men sen var det ett uppehåll. Så blev Novalie sjuk, med feber, snorig, ont i halsen och som grädde på moset – ögoninflammation. Lovelia började iofs med ögoninflammation, efter en ordinär förkylning, men hon var inte speciellt dålig.

Den här veckan har Jamie ögoninflammation, Jordan hade ont i örat en eftermiddag och morgonen efter såg jag att det ju runnit ut massa gegga där…lite öRoninflammation åxå då…

Nu på kvällen slog han till med helt igenmurade ögon ..jihooo!  Novalie är fortfarande inte helt pigg, medan Trixie än så länge hållit sig kry ( ta i trä!!)  Corrinda är lite raspig i halsen, och snuvig,

Robban är just nu frisk, men ta i trä även där.

Vi som hade massa planer för den här veckan!  Jaja, inget som inte går att skjuta på  🙂

Sjukdomar råder man inte över, men man får göra det bästa av det, och vi har grejat på här hemma en del.  I snigeltakt eftersom det är just sjukdomar runt om .

Det vore finfint om bacillerna drog dit pepparn växer senast i morgon.

Det vore riktigt trevligt om det plingade till i min mobil i morgon åxå, och en käck kille kläckte ur sig att min bil är färdig…för nu vill jag ha den!

 

Iofs måste det fixas massa annat på den, men det får vänta. Ungarna vill ut till husvagnen!

🙂

 

 

Häromdagen fick jag plocka sopor på gräsmattan:(

Skatorna är för jäkliga om man råkar glömma soppåsen utanför dörren, och den där dagen när det regnade mest hela tiden så röjde jag ju massor, och ställde ut ett antal påsar utanför, och så kom det en regnskur deluxe så jag hann aldrig slänga dem. Ville inte bli blöt helt enkelt 😉

Då brukar jag faktiskt ta in dem, men tydligen glömde jag…och det straffar sig ju. Jättekul att plocka upp det sen..not.

Samtidigt som jag svor över skatjäklarna så tyckte jag att det var lite konstigt att de dragit ut hela påsen långt ut på gräset, de brukar inte vara rädda för att sitta precis i dörröppningen…? Enda gången soporna hamnat långt ut var när vi hade en räv här en sommar, som släpade med sig påsen 😉

 

Någon dag senare skulle jag ut när det mörknat på, och stod och babblade en stund  när jag såg hur det kom en väldigt stor katt traskande på gräsmattan, med en väldigt yvig och fin svans…det var en Väldigt stor katt?? Och jättelång svans?

Fan det är ju en RÄV ?

Helt orädd stannade den 4-5 meter ifrån mig, och kikade…- Finns det inga sopor idag ? 😉

Så masade den sig till sandlådan och tog ett varv på den innan den travade iväg:)

Extremt kass bild, men jag vågade inte springa efter systemkameran…

En superfin räv, och även om det kanske känns sådär kul att den är så orädd så är det ändå lite kul. Jag blir jäkligt orolig för katterna bara…Fast å andra sidan så ränner ju de i rävens skog åxå, så de kanske redan stött på varandra.

 

 

Eftersom vi inte kommit iväg på våra planerade grejor den här veckan, så har jag å andra sidan kunnat träna varje kväll, och idag blev det cirkelfyspass nummer tre på lika många dagar .

I måndags var jag förbannad som sjutton, och då jäklar är det finfint att lyfta vikter, och ett utmärkt tillfälle att öka på dem 😉

I tisdags hade jag träningsvärk redan på morgonen…i utsida axlar/överarmar, och rygg… Det var inte helt behagligt att köra samma pass då, men det gick. Eftersom jag fick såndär trist huvudvärk på måndagkväll, som sitter i sidan av nacken, och som envist höll i sig hela tisdagen så minskade jag på vikterna som jag håller över huvudet, tror att det är nån nerv som kommer i kläm då, och det gick bra. Som jag anade så försvann det sista av huvudvärken efter träningen 🙂

Jag ska ringa nån naprapat eller så…snart 😉

Idag var det inte meningen att vi skulle träna, men eftersom de körde ett cirkelfyspass utomhus i stadsparken så kunde vi inte hålla oss därifrån, och idag kunde ju dessutom Corrinda  följa med 🙂

Hon tycker det är kul att få hänga med, men det går ju inte när man bokar plats.  Hon kämpade på ,  hon är stark och uthållig, och både svingade kettlebells och gjorde armhävningar på tå :), plus allt annat såklart.

Härligt!

 

Imorgon är det HIT…men vi får nog se lite hur det blir med det..;)

Antagligen så står vi där och trampar, för det är så förbaskat kul att träna. Haha:)

 

Nu ligger Jordan här på soffan bredvid mig, alldeles toksvullen i ögonen, och klagar på att han har fått jord i dem…stackarn. Vitsen med ögondroppar förklarade jag länge och väl, men han ville inte alls förstå det. Han fick dem såklart ändå.

Jäkla skit, tänk att det ska vara så förbaskat svårt att inte sprida runt ögoninflammation!  De tvättar händerna, och det är ett evigt torkande av kladdiga ögon med servetter som viks ihop och kastas i badrummet, handtvätt och spritande efteråt, men lik förbaskat sprids det som en löpeld.  Jamie och Jordan är det ju svårt att få att inte peta sig i ögonen förstås, men ändå.

Jaja, det går över så småningom, får man innerligt hoppas!

 

Snart är det midsommar, och Janelle ska jobba även i år med skyttet. Jag vann damklassen förra året, på samma poäng som herrarna, 49 av 50 🙂 så jag har lite att försvara .

Jag brukar kunna ligga och fajtas i toppen, för det mesta är jag helt ok på att skjuta luftgevär, men vissa år går det bara inte..Men så länge som jag är bäst i familjen är jag nöjd, och det brukar jag mestadels vara 😉

Bara för det kommer det gå åt skogen på fredag;)

Vi firar som de senaste åren tillsammans med familjen B, och det ser jag fram emot och hoppas på att viruset lämnat oss!!

(ta i trä igen då..)

 

Jag är verkligen inte rätt i dagarna…det är ju bara en dag kvar till midsommar..och i mitt huvud är det måndag, eller så 🙂

Men det löser sig, det är inga märkvärdiga saker som ska göras, vi gör det enkelt och mysigt istf stort och påkostat.

Grilla lite, snacka mkt, och så fram med stora chipspåsarna till ungarna , haha.

Få se när vi hinner handla bara, Jenny och jag brukar göra det dagen innan, tillsammans, men de är bortresta till i morgon kväll. Å andra sidan svor jag för att det var så fullt i frysen när jag handlade sist…så det finns med all säkerhet något där som funkar, fläskfile´ tex.

Jordgubbar köper vi på Ica, och sen är saken biff.  Ingen av oss dricker så värst mkt alkohol, så bolaget lär inte få besök, det underlättar 🙂

 

Nu ska jag stoppa Jordan i säng, och sen krypa efter honom, för det börjar snart ljusna igen ute..sista nätterna har jag suttit uppe alldeles för länge , men det är ju så underbara sommarkvällar nu! Bäst att samla dem i minnet och kroppen  så man kan ta fram dem senare i år..:)

 

Ses snart!

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. Katja Olausson

    Jag tycker att ni frågar Carola om saker som är mycket privata och som hon kommer skriva om när, och om, hon känner sig redo för det. Om det skulle vara så att allt inte är på topp i familjen så anser jag att det bästa vore att respektera familjen och ge dem tid att hitta en lösning som fungerar för dem. Respekt för familjen, för barnen, för Carola. Jag tycker att det är bra att Carola funderar på saker innan hon skriver något för att respektera familjen och alla dess medlemmars integritet.

  2. Nettan

    Hörde på fb att Perra varit otrogen. Du är BÄST Carola, stöttar dig alltid (genom internet). Du klarar detta!! Styrkekram!

  3. Eva

    Undrar bara när du tänker gå ut med att du och Perra inte längre lever tillsammans? Det är ju ganska uppenbart att han har flyttat när du hela tiden skriver allt DU gör och hur ofta tonåringarna i huset ställer upp som barnvakt.
    Dessutom, om man söker på ratsit är han ju inte ens skriven på er adress längre…
    Vill inte vara elak eller otrevlig men eftersom du är en offentlig person och bloggar om ditt liv blir det ju naturligt att vi som följer dig vill veta vad som händer i ditt liv så vi kan stötta dig!

  4. pernilla ström

    Jag förstår inte hur nyfiken man kan vara egentligen. Den som har en blogg väljer ju själv vad som skrivs. Vi som läser har absolut inga rättigheter att kräva att bloggaren ska skriva om privata saker. Det är väl bättre att läsa skvallerblaskor då om man nu bara är ute efter smaskiga nyheter. Nej sluta och läs bloggen istället och lägg energin på annat!

  5. kicki

    Hej! du kanske har nån naprapat du går hos, men om inte så vill jag tipsa dig om Hasse på Uppsala Naprapatklinik… han gör underverk!! han har hjälpt mig att få några dagars vila från smärtan av mina diskbråck nån gång i månaden sen januari…

    hoppas ni får en fin sommar i husvagnen!!

  6. Amanda

    Nu har både Ilmruds och Wallquists kommit ut med att de ska gå isär,när kommer du berätta hur det ligger till mellan dig och Perra? Är övertygad om att många av dina läsare undrar! Till och med Janelle får kommentarer om det på sin blogg,varför inte bara berätta??

  7. Susanna

    Hej!
    Min sambo har samma problem som dig med nacken. Först trilskas den och sen kommer migränen som ett brev på posten. Han har blivit enormt hjälpt av 2 saker:

    * besök hos en bra sjjkgymnast, som dels fixar till det som ligger tokigt och dels gett ett stretchschema för nacken. Det döende görs med ett gummiband och följs det så får han sällan huvudvärk.
    * akupunktur

    Testa! Dra inte ut på det när du enkelt kan få det så mycket bättre 🙂

    Krya på er!!

    Ps. Vi köpte även nya huvudkuddar, typ tempur, fast på Ikea. Minskar också problemen, märks skillnad när han råkar hamna i något av barnens säng en natt = stel i nacken direkt. Ds.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting