AllmäntAllvarJanelle

Tidens gång

Livets cirkel.

Fan jag vet ju att det är så här det ska vara, men ändå, är det helt tvunget?

Jag pratar om att barnen ska flytta hemifrån!

Vem har hittat på det? Varför kan de inte bo kvar hemma för alltid 🙂

Min förstfödda, min äldsta dotter, Janelle – hon ska flytta.  Nästa vecka!!

Kom igen, jag vill inte.

I dryga nitton år har jag haft henne nära, och nu ska hon inte vara det nåt mera.

Hon ska flytta in till stan, med sin Simon, och jag är jätteglad för hennes, deras skull, men för min egen högst personliga del är jag ledsen.

Hon är så härlig, så rolig, så kul att ha i närheten! Hon är ju min bebis, min första, hur ska jag klara mig utan henne?

Jo, jag har en bunt till ( som åxå ska flytta en dag…hur tänkte jag?? Nio jobbiga separationer??)  men det spelar ingen roll , alla är speciella , och hon kommer att bli så saknad.

Syskonen fattar inte riktigt varför jag är deppig, de ser mer ett rum som blir ledigt som man kan slåss om 😉

Jag må vara fånig, men tårarna trillar titt som tätt, och jag försöker förtränga det … Jag vet att Janelle är lycklig, och det är såklart det allra viktigaste, och det är bara att stoppa undan de jobbiga känslorna och bita ihop.

Jag vet åxå att jag har gjort ett bra jobb, hon är flygfärdig, hon kan klara sig på egna ben 🙂

Men fan…kan vi backa tiden lite?

Jag gormar lite på Simon som kommer här och snor iväg henne, men han vet att det bara är för att jag kommer sakna henne:)

Jag har ju visat honom mina skills i prickskytte så han vet att det är bäst att sköta sig 😉

Och ja, nu trillar tårarna igen, så jag slutar här!

Janelle, du må flytta, men du hör alltid hemma här! ♥

 

 

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

 

Förutom att bli gråtmild och sitta och snyfta framför datorn, vad har jag gjort idag då?

😉

Jamie sov middag vilket nog satte stopp för en del busstreck, och jag grejade på .  Han ”hjälpte” mig att bädda rent i sängarna, det tog hela dagen för jag hittade inget underlakan till dubbelsängen, vi har en stor bäddmadrass, och var alltså tvungen att tvätta och torka det innan jag kunde bädda i…Måste skaffa fler lakan helt klart. Jag lade ut något i husvagnen, kan kanske vara så att det följde med två…

Städade lilla toan/ Jamies skötrum från golv till tak, lade in rena kläder och sånt.  Bytta handdukar i badrummet, och bar runt en massa tvätt från överallt, både ren och smutsig.

Solen sken, men jag hade inte ro att sitta still, rastlös och otålig, och som sagt – grinig 😉

Jag borde packa i ordning allt som ska med till husvagnen, men får inte ändan ur vagnen, typiskt mig .

😉

 

Ungarna har fått smak för grillat, så det vara bara till att tända grillen och slänga på fläskfilén, och jösses vad god den blev.

Pommes frites till det, för andra dagen i rad…är det sommarlov så är det, men det är egentligen inte så där himla gott.. Men ungarna tycker ju att det är supergott. Jaja.

Om jag fick bestämma skulle vi inte ha något tillbehör till öht, för allt kladdar fast i golvet 😉

Ris….gahhh, man har ju ris under strumporna hela kvällen sen…

Pasta….fastnar på både bord och stolar..

Potatis….stärkelsen är ju inte att leka med…

Couscous….ja det far ju omkring överallt!

Övrigt är väl ungefär lika illa 😉  Men jag lovar, de FÅR det. Till varje mål 🙂

 

Efter maten fick Robban och Corrinda röja och plocka undan, givetvis under högljudda protester 😉

 

Jag klippte ner vår vindruvsranka/buske/planta för den är tydligen död 🙁

Den har rotskott som är kraftiga och fina, så den kommer väl kanske igång igen, men nu är allt riset borta iaf så får vi se.

Det var fullt av ungar i trädgården som hoppade studsmatta och härjade, både mina och andras, och det var tjo och tjim och hejsan hoppsan:)  Härligt.

Så småningom droppade barnen hem till sig, och här gick de ner och kikade på film och åt lördagsgodis.

 

Betalade räkningar, och det är ju lika roligt varje gång..eller inte 😉

 

Sen slö, slapp och likgiltig framför Tvn, kikar på nån skräckis med Kiefer Sutherland, och sen är det sovdags.

 

Nu säger jag Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Eva

    Usch, jag vet precis hur det är! Mitt första barn flytta 12 timmars bilresa bort, så det är inte ofta vi kan ses 🙁
    Fy sjutton vad jobbigt det är!! Man tar ju inte bilen dit över en helg precis när det tar hela dan bara att komma dit (om man ligger på och inte tar nå raster). Inte blir det billigt när man ska träffas heller då bara resan går på flera tusen + att man ska ha boende där oxå då det inte finns plats hos grabben…

  2. Lotta m nio

    Ja men gud ja! Det är helt hopplöst va jobbigt det är! Å nu har ju två av mina flyttat…o det är ärligt både skönt och döööjobbigt, på samma gång =)
    De blir stora fort!
    Vår kontakt har blivit annorlunda, till det bättre ska jag säga, sedan de flyttade. Trots att vi haft en nära kontakt så blev vi plötsligt ännu närmre! De skickar sms eller ringer eller kommer hit när de undrar om saker, stort som smått. Det känns fint!

    Men båda två bor med sina pojkvänner kvar här på orten så de är inte långt bort. Om jag hade ditt nummer skulle jag messa dig en hemlighet som har med flytt att göra…en som river hårt som fan i hjärtat samtidigt som det är spännande 😉
    kommer väl i bloggen om det annars tids nog 😉

    Hoppas ni har en kanonsommar!

    KramKram!

  3. Klara

    Jag vet precis hur det är! Min bror flyttade för nästan exakt ett år sedan. Det var det som jag länge hade gått och bävat för därför att jag och min bror har alltid haft väldigt bra kontakt med varandra. Trots att han bor kvar i samma stad och det tar ca 5 min med bil så var jag jätteledsen. Det värsta är inte att jag inte får träffa honom varje dag, utan att alla de här rutinerna förstörs 🙁 T,ex som att få den där godnattkramen eller när man busar lte varje dag och skoj brottas. Trots att vi är 14 och 21 😉 Men det går faktiskt bra trots att han har flyttat. Han kommer hem ca 3 ggr varje vecka. Så lite saknar han OSS nog 😉 Men själva ”avskedet” eller vad man ska säga var väldigt jobbigt. Jag kommer ihåg att han gav mig, mamma och pappa en kram och sen tog han sin stora väska med kläder och sa ”Då tror jag att jag har allt jag behöver” <3 DÅ brast det för mig så jag fick gå iväg för att jag inte ville ge honom dåligt "samvete". Men det kommer nog gå galant för Janelle att flytta, hon verkar så vuxen på något sätt! 🙂 Kramar <3

  4. Neta

    Ja det är hemskt när den första och sista flyttar, den andra gick av bara farten. Det allra värsta är första julen dom tillbringar någon annanstans. Men dom brukar komma hem när kassan sinar lite 😉 och det är mysigt att få besöka dom i egen miljö.
    Här får dom behålla rummen som görs om till gästrum, då dom kommer hem och till andra.

  5. Camilla hockeymamma

    Min äldsta försvann med ett hockeylag till Dalarna för snart två år sen,som tur är kommer han hem i bland när det är speluppehåll och annars får vi åka,nu ska snart den yngsta börja på gymnasiet och har kommit in på riksintag på wakeboard gymnasiet i Fagersta så jag hoppas att mina flickor däremellan kommer att stanna lite till annars blir det tomt.Men om sagt när sommaren kommer vill alla vara hemma i skärgården.

  6. Anki

    Usch ja, det är fruktansvärt när förstan ska flytta hem i från 🙁 Har själv gått igenom den fasen och inte är det mindre kul när det dessutom tar mig ca 1 timme (med inga trafikstopp då så klart) att bila till henne. Men se hur glad och lycklig min dotter var tröstade en mammas hjärta. Det är 5 år sedan och nu är jag dessutom lycklig mormor 😀

    Kramar från Skåneland till dig Carola

  7. Jossan

    Ååååh, jag vet EXAKT vad du går igenom… Kommer aldrig glömma när min förstfödde flyttade, han fyller för övrigt 29 idag!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting