Allmänt

Nähä

Vaknade i morse till regn och rusk. Värdelöst ju, så istf att åka till husvagnen fixade jag hemma, tvättade en massa och grejade på med sånt som behöver göras. Klippa gräset undantaget, jag hann inte, bortprioriterade helt enkelt 😉

Dessutom regnade det ju….fast inte hela dagen.

Kallt och ruggigt var det, och jag vet inte hur ni andra har det, men varken här i Uppsala eller i Årsunda tycker jag att det varit så värst många varma kvällar? Det blir rått och inte ett dugg mysigt framåt 21-tiden.

De kommer förhoppningsvis, men det är ju så härligt med de här ljusa varma sommarkvällarna, och de är ju snart förbi, det mörknar snart tidigare igen. Mysigt det med förvisso, men det är nåt särskilt med ljusa varma kvällar 🙂

 

 

Mamma och pappa kom förbi en sväng, de kom från Thailand igår, och hade med sig lite presenter:)

Lite kaffe och prat, och sen for de och jag grejade vidare.

Medan Jamie sov stack jag iväg och handlade lite, gäller att passa på när det är lugnt för Jamie är som vanligt ett yrväder.

Eftersom Robban ska vara hemma själv i några dagar nu så lagade jag dubbla middagar som jag sen gjorde matlådor av, bara att värma för honom sen.

Han blev rätt sur, för han hade gärna velat laga mat själv, och trodde att det var för att jag inte litar på honom i köket, men det var ju av omtanke ♥

Corrinda och Robban tyckte det var lite trist i husvagnen, och eftersom hon nu är på Ssc så vägrade Robban åka med. Tanken hade ju varit att både Janelle och Patricia skulle varit hemma i sommar, för jag hade inte trott att Janelle skulle flytta, husvagnen planerades ju redan förra sommaren! Inte heller visste jag att Patricia skulle åka till Kreta…och jag visste definitivt inte att hon skulle stanna TVÅ veckor istf EN 🙂

Så ja, jag hade lovat Robban att vara hemma….och nu finns ingen storasyster hemma…

Men…det finns en mormor, en morfar och en moster i närheten 🙂

Han vill vara ensam hemma, hans mamma ( alltså jag, hihi) tycker han är för liten, och då kompromissar vi, precis som man får göra med allt i livet. Han blir ensam hemma, under överinsikt .  Perfekt.

Robban är en förståndig kille, och det enda han kommer göra är att sitta och spela datorspel och se på Youtube, och sen sova halva dagarna 😉  Jag vet att han klarar sig.

 

Det blev så pass mkt mat att jag kunde ta med två matlådor även till oss på campingen, och det innebär att jag bara behöver koka potatis edyl till, suveränt!

 

Min syster kom förbi med en ny kaffebryggare:)

Den som stod i husvagnen, och var typ antik, men gjorde jäkligt gott kaffe..den drog Jamie ner glaskannan i golvet på…nyfiken i en strut…massa glas överallt:(

Nu köpte syrran en där man brygger kaffet rakt ner i en termos, smart 🙂

Få se hur länge den får vara i fred…pillerunge!

 

Jamie har varit knepigt rödflammig i ansiktet, det har nästan sett ut som eksem.. det blir värre av solen, så ett tag funderade jag på om det var nån form av soleksem, men det verkar det inte vara ändå.

Jag smorde med Bephantensalvan jag har till tatueringen, och det blev jättefint 🙂 Det är min nya favoritsalva!

Jag har i alla år använt Munkens Bisalva. Den är BÄST. Men det måste vara just den, för alla andra är bara skit.( sorry)

Den funkar på precis allt. Röda rumpor, torra läppar, skrapade knän…osv..

Standardfrasen när nån säger: Det svider/ kliar/sticks/ bränns/ blöder osv…är : Ta på lite bisalva.

Det har de gjort och så har allt varit frid och fröjd 🙂

 

Men jag vill ha en vanlig salva jämte bisalvan, och där har jag provat lite av varje: Inotyl är bra, Silon med, men just nu är det Bephanten 🙂

Enda gången bisalva inte är att rekommendera förresten, är i solen. Ta den på läpparna och sitt i solen och det slutar med små blåsor ….inte bra… Men å andra sidan gäller väl det de flesta grejor med olja i 😉

 

 

Nu är bilen färdigpackad och klar, det som ska i imorgon är lite mat, och sängkläderna. ( kuddar och ett täcke, resten är där)

Vi satsar på att åka tidigt, för det ska bli fint väder, och dessutom åker Helen med familj hem…vi åker om varandra hela tiden!

Helt galet.  De kom i torsdags när vi åkte, och de åker imorgon när vi kommer. Så stannar vi till på onsdag, och då kommer de:)

Vi hoppas att vi får till det lite bättre framåt.

På torsdag ska jag lämna in bilen för att få sidorutan fixad, kan ju vara bra att kunna rulla ner den…

Och sen på fredag åker jag och syrran till Göteborg!

Vi flyger tidigt på morgonen för att kunna spatsera runt i staden hela fredagen, och även lördagen, och så flyger vi hem nångång på söndag em.

Kommer bli supernajs:)

Robbie Williams är ju en entertainer så jag ser verkligen fram emot att se honom!

 

Men nu är det sovdags om jag ska orka köra nån bil i morgon 🙂

Ha det gott och sov så gott!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Anonym

    När jag var 13 år så var jag hemma i ca 5 dagar, med en mormor och morfar i närheten som jag kunde ringa om det var något. Jag var även själv på landet vid den åldern. Innan dess var jag själv på dagarna och en vuxen kom ut och sov på landet.
    DET GICK HUR BRA SOM HELST!
    Det beror ju på mognad hos barnet.
    Jag tror Carola känner sitt barn och kan göra den bedömningen faktiskt.
    Tycker inte att det är ansvarslöst!

  2. Kristina Å.

    Skulle också gärna sett Robbie Williams. Är i Göteborg nu, Gothia cup, men åker hem på torsdag 🙁 Ha en härlig helg i Göteborg, igår och idag har det blåst rejält men bra väder ändå.

  3. Elin A

    Hoppas det går bra för Robban att vara själv hemma. Tror inte jag hade vågat lämna några av mina barn hemma själv ett par dagar i den åldern även om de hade velat.

  4. Anki

    Du är bara bäst Carola! Du fixar och donar och sätter alltid alla dina barn i första hand men ändå hinner du med att prioritera lite egen tid oxå. Hade önskat att jag hade haft dina krafter och din ork men som sjukpensionär är det nog inte så konstigt att ha de önskningarna 😉 Njuter och läser din blogg varje dag 😀
    Bry dig inte om alla knepiga kommentarer du får här utan fortsätt att skriv om precis det du vill. Vi som läsare har inga rätt att kräva något..
    Önskar er en härlig fortsatt sommar och hoppas ni får många sköna dagar i husvagnen!
    Kramar från Skåneland

  5. Helena

    Ha det så skönt ute i husvagnen. Låt dagar gå sin gilla gång . Ät lättlagat slösa bort lite pengar på glass bada och njut om inte annat inne i vagnen med påhittade sagor och spel. Längtar tillbaka till den tiden jag hade med mindre ungar i husvagn. Mycket jobb o kiv kan det vara men när det flyter på så är det guddomligt i varje fall

  6. Kristina

    Hoppas huset står kvar och att inte nu allt för många läst att det är en 13 årig grabb ensam hemma i flera dygn. Varför inte ta föräldraansvaret BÅDE mor och far ? Har man satt barnen till världen så har man även ansvaret för dem och ej lämna dem ensamma med matlådor i flera dygn när de nyss blivit tonåringar.

  7. Anna A

    Respektlöst… Vad satte i gång detta??? Att Robban inte ville följa med till husvagnen??? Det ville knte jag heller när jag var 13 och det hade INTE något med mina föräldrar att höra… Sköt era egna liv!

  8. Ida

    Men oj vad alla ä nyfikna. Vad har ni med att göra om det hänt något mellan Carola och hennes man? Carola har ju ingen skyldighet att förklara något, hon bestämmer ju själv vad hon vill skriva. En del kommentarer är ju minst sagt respektlösa.

  9. Malan

    Kanske dags att berätta hur det ligger till på Perra-fronten så folk kan sluta spekulera ihjäl sig!
    Bättre att folk vet sanningen än att det sprids massa osanna rykten…
    Hur som helst så tycker jag du, Carola, är helt grym (på ett bra sätt alltså ;)) med barnen! Och imponerad av all tid du lyckas prioritera till BARA DIG också, det behöver man!! Keep up the good work, å ha det asroligt i Göteborg! Var där förra veckan, sååå mysig stad!
    Kram till dig!

    1. Klara

      Vadå bättre att folk vet sanningen?! Är de du som vet vad som är bäst eller?! Kanske ”sanningen” är något som du inte har med att göra! Vad gör dig så pass viktig att du kan ”kräva” av Carola att hon ska berätta vissa saker. Hon skriver väl vad hon vill och vad hon inte vill… Med respekt för hennes barn!

      Lev ditt eget liv istället för att leva på någon annan!

      1. Malan

        Hm, nu var ju inte där nåt inlägg som var illa menat, utan jag bara menade att det är bättre att folk vet sanningen än att det sprids massa osanna rykten. Mer än så menade jag inte. Och jag menade inte att hon måste berätta vad som hänt osv, utan kanske bara huruvida Perra är med i barnens liv längre eller ej..
        Punkt

        1. Ida

          Även om det blir rykten så har inte Carola någon skyldighet att berätta hur det ligger till. Det avgör ju hon själv, inget som någon annan har att göra med.

  10. Karin

    Hej Carola!
    Det kommer säkert gå finfint för Robban att vara hemma,
    Perra är väl också hemma även om han jobbar om dagarna.
    Han brukar ju ha svårt att ta semester den här tiden här du ju sagt :-/

    I lördags hade vi en ljuvlig kväll här, då satt vi ute till halv 2!
    Men vad mygg det var 🙁
    Men straxt efter vi hade gått in och lagt oss kom regnet 🙁

    Tur att du inte har husvagnen så långt bort,
    nu funkar det ju att åka emellan så här lite då och då =)
    Det är praktiskt, bra och smidigt =)

    Jag är utan bil, så jag kan inte komma ut och hälsa på dig den här
    svängen, men du kanske kommer tillbaka hit fler gånger i sommar.

    Kram från mig!

    1. Karin

      Jag ber om ursäkt om min kommentar uppfattades som nyfiken eller så.
      Det har aldrig varit min mening att verka snokig eller spekulera
      i nånting.
      Det hoppas jag att du Carola förstår, tolkades min kommentar på något
      annat sätt, så ber jag som sagt om ursäkt.
      Kram igen från mig!

  11. Ann-CharlotteLarsson

    Det är ju bra att det finns vuxna i närheten men det finns väl en pappa som kan ta ansvar också antar jag. Eller han kanske förresten är med i husvagnen, tänkte inte på det. Jag skulle inte våga lämna min 13-åring ensam i flera dagar. Men det är väl en mognadsfråga kanske.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting