Allmänt

Alltså, den där städningen…;)

Jag tjatar och tjatar, men det händer liksom inget 🙂

Om ni visste hur det såg ut här hemma!  I flera veckor så har pappersinsamlingskassen, och två kassar med plastförpackningar , stått halvvägs till dörren, i den övre hallen…idag flyttade jag dem till utanför ytterdörren….och det var ju ett skitsmart drag, det kommer med all säkerhet regna eller så, och jag blir förbannad för att jag inte orkade / ides bära dem till bilen direkt..

Jag skulle kunna göra det NU, men…Smulan och Zlatan tog en mus nyss, som mest troligt ligger död nånstans, och vi har ingen belysning på tomten, trampa på den är det minsta jag vill 😉

Alltså står det kvar utanför dörren.. Få se hur tjurig jag kommer vara på det imorgon.. Men då finns det bara en att skylla på, och det är ju jag .

 

Det jag fick gjort idag var att plocka undan lite, och dammsuga. Thats it. Inte ens dammsuga över hela huset, nope, utan bara kök och vardagsrum. Jag fattar inte hur timmarna kan rulla iväg, och jag inte tycker att jag slöar, men ändå så får jag inget gjort?

Jo, jag rensade och röjde i min garderob åxå, och fick in den kasse med kläder som stått i vardagsrummet och irriterat..Men ni hör ju…

Skit och grejor överallt. Skärpning damen 😉

 

Dricka kaffe med André hann jag, och lyssna på hans hemliga låtprojekt 😉  Jamie har godkänt dem, han jazzade runt i köket och dansade, så han gillart 😉

Jag hann läsa tidningen åxå, men blev irriterad när jag läste att Kulturnatten, som är i morgon, firade 25 årsjubileeum?

Alltså…jag har aldrig varit iväg på den…och den har funnits i 25 år? Jag har bott här i alla år? Fast säger de så så är det väl så…så irritationen kom av sig när jag insåg att det nog var jag som var trög i starten;)

Så därför tänkte jag såhär: Den däringa Kulturnatten, den verkar ju inte vara nån fluga, så kanske skulle man ta och kika ner på den i år:)?

Det är ju lite som så att Perra jobbat alla helger på hösten i alla år, och jag då alltså varit ensam, och det är inte lika roligt att göra saker ensam. Min syrra har jobbat åt honom i många år, åxå på helgerna, och även flera vänner.

I år jobbar inte syrran 🙂 så jag får sällskap. Men då återstår nästa problem…vad GÖR man?

Jag har alltså ingen susning om vad som händer, så nån som vet – säg vad jag inte får missa.

Om jag nu kommer iväg, för Trixie ska på kalas, klockan 12…jag trodde det var på söndag, och har missat att köpa presenter, så det får jag göra på förmiddagen, och sen slutar kalaset 14, när Robbans tennis börjar ..

Jaja, det är ingen stor förlust om vi inte kommer iväg, det kommer väl ett tjugosjätte år 😉

 

Träna har jag gjort idag med, cirkelfys med Martin.

Har ni sett mina muskler ;)?

 

IMG_8193

Jag hade sån sjuk träningsvärk för ett tag sen, och önskade att musklerna skulle vara i den storlek som matchade det onda, men det var de inte…men de finns där 🙂

Nu sista gångerna så har det varit nåt så galet jobbigt, och jag har känt att redan efter uppvärmningen så är jag slut och matt. Nåt måste ändras på, och det är ganska säkert kosten. Jag slarvar nåt så otroligt med vad jag äter.

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i att äta, det är absolut inte så att jag har någon som helst form av ätstörning, men fan det är ju tråkigt att äta! Jag äter, flera gånger om dagen, men det är inget nöje. När de kommer med de där Kalle Anka pillren som Uppfinnar- Jocke brukar uppfinna, jag lovar att jag står först i kön.

När det kommer till att fika däremot…dricka kaffe med eller utan tilltugg…jorrå..det är ju lite roligare 😉

Frukost och middag äter jag alltid, men lunch och mellanmål..? Nä, jag är verkligen ingen lunchätare. Till viss del beror det såklart på att jag äter frukost senare, och inte är hungrig till lunchdags. Mellanmål hinner jag aldrig med, jag är inte hungrig och det är ju ändå snart middag.

Lite så är det med min kost…Ganska uselt allså:)

Maten vi äter är bra, mkt ren mat, ofta kyckling och lax, och nån tråkig kolhydrat till, pasta, potats, ris..grönsaker, vatten till.

Men nu ska det bli lite ändring, bestämde jag. Få se vad det blir och vart det leder 🙂

 

Nix, nu ska jag kika klart på Matrix, älskar Keanu Reeves ♥

Robban hade visst glass där åxå…hm….hur var det nu med kosten;)

Haha, nä, natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Nettan

  Tänkte också tipsa om smoothie, de gör håg i perioder och oftast då till frukost eller till kvällen om middagen blev tidig.
  Jag är också jätte dålig på att äta lunch, äter frukost runt 10-11 oftast, innan de är jag inte hungrig. Även jag en kvällsmänniska 🙂
  Men de jag brukar komplettera med som extra mellanmål är Naturdiets färdiga drycker, älskar kaffelatte.
  De är ju till för om man vill gå ned i vikt och byta ut måltider med. Jag kör de istället som extra mellanmål och tycker de är super. Blir det någon gång istället för lunch (stressigt på jobbet och 5 min rast, sitter i bilen el. liknande) så kompletterar jag även med en banan, tycker inte om banan men det mättar ju faktiskt.

 2. Anna

  Tänkte också tipsa om ”smootisar” bär o frukt. Nötter av olika slag är ju bra mellanmål. Ger bra och långvarig energi, innehåller också nyttigt fett. Snabbt o gott att stoppa i sig.

 3. Ewi

  När jag tränade väldigt mycket, så hade jag en sån period, när jag liksom blev helt matt, redan tidigt under träningen och som slutkörd i hela kroppen (trots att jag brukade orka samma typ av upplägg väldigt bra i vanliga fall). För hög puls fick jag också, fast ska du kolla det så då måste du ju veta vad du hade under träning tidigare. I alla fall, minns att jag skrev nån insändare till Fitness tidningen och frågade om det där, och någon expert eller annan menade på att det var ett överträningssyndrom. Lite mer vila helt enkelt.

  Sen vet jag från gammalt att risken för överträning ökar om man inte äter ordentligt, sover ordentligt etc. Och är du som mig och alla andra småbarnsmammor i världen typ så är det där med ordentlig sömn/kost/tid för sin egen hälsa för det mesta något som kommer i sista hand.

  Hoppas det löser sig i alla fall!

  Carola: Lite mer vila…:) Hm…tja kanske..Tack !!

 4. Neta

  Jag brukar göra juicesmootie med juice, bär och solrosfrö och sippa på till lunch. Är jag t.ex. på Gränby så köper jag BK tropiska smootie.
  Tycker du ska ta med syrran o ett gäng barn o åka ner tidigt, brukar vara mkt kul för dom och lite dansuppvisningar m.m. på stan. Kolla hemsidan också.

 5. helen

  Du behöver absolut börja äta mer!
  .. och jag ser fram emot en lunch nästa vecka 😉

  Carola; lunch?? Den fixade ju du 🙂 = kladdkaka är åxå mat 😉

 6. Mamma Mia

  Ja du det här med städningar ettevighetsprojekt. Mitt förslag är att du gör att göra listor. En för riktigt skuta saker och en gör halvakuta. Skittråkigt kan det låta men så effektivt. Sen är en annan idé zonstädning, att dela hemmet i zoner där man lägger extra energi en vecka åt gången utöver den vanliga dammsugningen. På så sätt får man till slut ordning i varje rum, sakta men säkert. Sen kan du använda de yngre förmågorna till lite städning och plock med, dela upp ansvarsområden för se som går i skolan. Att städa är ju en del av fostran det med. Tycker ändå att du lägger tid på rätt saker många gånger, barnen och att du prioriterar din träning. Helt rätt! Ska du orka roddafamilhen helt själv så måste även du få egentid. Önskar jag kunde prioritera mig själv mer men tyvärr är jag mer skav i ordning och reda än sånt. Lycka till!

 7. Tess w

  Hälften försvann! Vi såg 2 nya och 2 gamla filmer: fredagen den 13:e och The ring( den asiatiska versionen) de nya var: Maniac och Lovely Molly. Vi var nöjda! Ni kanske har något liknande? Annars får du komma hit nästa år! Stora kramar Tess W

 8. Tess w

  Vi har något liknande i Gävle så förra fredagen satte sig min
  Svägerska och jag oss ner för att titta på 4 skräckfilmer i rad!
  Vi var klar klockan 5 på morgonen

 9. AnnikA

  Så drick istället. Gör smoothies på bär och kvarg eller yoghurt, köp en råsaftcentrifug, som just nu är billig på Ica, och gör nyttiga drinkar.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing