Allmänt

Celeres Nordica

Trögt att vakna i morse…låg kvar länge, medan barnen satt i vardagrummet och såg på TV.

Gäspade och sträckte på mig i min fulla längd av (o)modiga 169 centimeter..men åhh så trött jag var.

Rullade ur sänghalmen till sist, och in i badrummet , och efter att ha blaskat lite vatten i ansiktet så vaknade jag 🙂

Jag avskyr att jag är så morgontrött, men det är ju inte så mkt att göra åt. Det spelar ingen roll hur många timmar jag sovit, eller när jag går och lägger mig – jag är ändå inte människa de tidiga morgontimmarna.

Läste en artikel om att vi är indelade i olika grupper, A och B, där A människorna var morgonpigga, medan B människorna presterade som bäst efter 14.00 på dagen. Att B ;isarna inte fick så mkt gjort, eller fick saker gjorda på lite sämre sätt på morgontimmarna, än vad A;isarna fick… Osv.

Jag kände  igen mig så jäkla väl. Jag är en nattuggla, som inte har några problem med att jobba natt, eller vara vaken hur länge som helst på nätterna, medan det är rysligt svårt att komma igång på morgonen.

Det värsta är ändå att det anses så Fiiint att vara morgonpigg , och så slött, slappt och likgiltigt att vara seg… Irriterande.

 

Jaja, strunt samma, upp kom jag, frukost åt jag, och det gjorde övriga åxå, och sen sprang de runt och lekte ute.

Jamie drar av sig blöja och kläder och springer naken….gatan upp och ner…tjohooo!  Jag klär på honom, och stänger in honom, och han klär av sig och springer gatlopp en stund senare igen.. Han slutar väl med det när det blir kallare misstänker jag 😉

Trixie skulle på kalas kl 12, så vi åkte till leksaksaffären innan för presentinköp, och sen släppte jag av henne där, åkte hem och packade in de där kassarna jag pratade om igår, med plastförpackningar och sånt, i bilen, och så tog jag med dem när jag skjutsade Robban på tennis lite senare.

Körde till sopstationen i Gottsunda. Där fick killarna som jobbar där mycket att göra med att dirigera mig rätt:)

Jag fick inte kasta kartonger där jag ville, för det var olika stora kartonger, och viss sorts frigolit är återvinningsbar ( hade jag ingen aning om ) osv.

De skrattade åt mig när jag kliade mig i huvudet och frågade och frågade…men herregud, man vill ju inte få skäll 🙂

De hade bra koll på mig,haha 😉

Jag har ju varit på den andra tippen flera gånger, så där känner jag mig mer hemma, men det är ju kanon att ta soporna när jag ändå kör på tennis:)

 

Handlade på vägen hem, lagade middag, och sen tog jag med Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie ner på stan.

Kulturnatten.

Mötte upp syrran, och traskade in på stan, vi parkerade vid Botaniska trädgården. Vi gick där och funderade på vad man skulle se, och vart, och när…Gick in i Domkyrkan på tjejernas önskan och tog ett varv där, gick vidare till Gustavianum där vi gick på toa:) och så ner till St Eriks torg.

Alltså…Vad GÖR man?  Fullt med folk överallt, och grejor, mat och små uppträdanden lite här och var, men intrycket var ….shit jag vill åka hem 😉

Haha, vi skrattade åt oss själva, för vi visste ju att det var så det skulle bli, vi skulle åka ner, går runt planlöst och sen tycka det var trist och åka hem.

Man kanske måste ha en plan?

Vår plan uppenbarade sig kristallklar när vi insåg att Celeres Nordica skulle ha tornerspel/ eldshow i Odinslund…!

Whihoo! Jag har sett dem en gång tidigare, för typ tusen år sen, och det är rätt fräckt med riddare och tornering, så vi spatserade tillbaka upp till Odinslund, där vi tog plats vid repen, alltså främre raden:)

Jamie var trött och less och skrek och ålade i vagnen, vi stod och väntade en halvtimme, och det var ju inte optimalt med en trött speedad Jameson. Mörkret föll, och de tände eld lite här och var och plötsligt blev han intresserad av vad som hände, och sen var han som en mönsterunge 🙂

IMG_8332

Han tjoade, klappade i händerna, tjöt och var fascinerad, Jordan och tjejerna med, och givetvis jag och syrran.

Det var fyra riddare, Riddare Enhörning, Riddare Gyllene Lejonet, Riddare Järnek och Riddare Draköga, och sen massa fotfolk, väpnare och tiggare 🙂

Jag kan absolut förstå de här medeltidseventen, där folk klär ut sig och lever medetida, för det är rätt ballt, och riddare är ju stencoolt 🙂

Showen var supercool 🙂

Nöjda med att Kulturnatten ändå blev nåt kul, ungarna älskade det, och jag har ju velat se den igen , så gick vi mot bilarna, mötte Helen med familj och gick för att kika på nån eldgrej vid Botaniska..men den såg vi inget av för det var så mkt folk, och då åkte vi hemåt igen.

Stoppade i säng Jordan och Jamie som var uppe på övertid, och tjejerna såg en film innan de gick och lade sig.

Jag kikar på Saw 4,5 och nu 6 tillsammans med Robban. Vår familj älskar skräckfilmer 🙂 Ju blodigare ju bättre 😉

 

 

I morgon ska jag och syrran till Årsunda och äta kakbuffe´:)

Eller vi ska ta med en släpkärra och ta hem kylen och lite annat, tältet tror jag vi tar ned, det som jag och Jamie sover i, inte förtältet.

Ev så åker vi dit den 28/9, då det är avslutningsmiddag för säsongscamparna, men då får vi knö ihop oss i vagnen isf. Jag vill inte ligga i tält längre tror jag, det är så jäkla fuktigt..

Vi måste ta hem vagnen snart åxå, men om vi ska på fest så vill vi ju ha den kvar så vi kan sova kvar, jag åker inte 24 mil för att äta grekisk buffé 😉

Beslut, beslut….jag har så svårt för dem , för hur ska man veta att det blir rätt?

Vi drar ihop det vi behöver släpkärra till iaf  i morgon, och försöker få med det mesta, hur det än blir så kommer vi bara sova någon natt till, och då får man improvisera.

Förresten, kan jag ha kyl/frysen ståendes i poolrummet hemma i vinter? Helst vill jag ju ha den igång, så jag kan använda ffa frysen, men jag har för mig att de inte tål att stå kallt?  Tål de att stå kallt om de är avslagna?

Eller måste jag ha en extrakyl i vardagsrummet hela vintern?;)  Kanske ska ställa den i sovrummet så kan jag äta frukost innan jag kliver upp, och nattmål när jag krupit ner 🙂  Haha.

 

Nej, nu ska jag hoppa i säng, ska köra bil i morgon, och det är ju trevligt om man är utvilad då.

Ha en kalasfin söndag 🙂

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Neta

    Ni skulle gått på såpbubbleshowen den hade nog barnen gillat.

    Jag har en extra kyl ute på altan (vin o drickakyl på sommaren) Den är iofs byggd nån meter ovanför marken och har tak och byggplast i rutorna på vintern men ert poolrum är väl också inbyggt.
    Min är igång på lägsta under vintern också mest för grejerna inte ska frysa i den. Guld värt över jul t.ex. då man kanske har lite extra.
    Tror den måste stå på något och inte direkt på marken t.ex. annars ska det inte vara nåt problem. Måste vara jordat uttag men det har du väl i förtältet också.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting