Högtider

♥♥♥ Lovelia 6 år ♥♥♥

Tisdag var då dagen då Lovelia äntligen fyllde år, som hon har väntat!

Jordan fyller ju den 2 september, och då vet hon att det snart är hennes tur, och hon har skrivit önskelistor i parti och minut, och blev lite förvånad när jag sa att man ju inte fick ALLT man önskade sig 😉

Jag var och handlade på måndagen, och det blev lite av varje, ett NintendoDS spel med Röjar-Ralf, top model ritbok (alla tjejerna älskar dem!) pennor, skylandersfigurer och det som sen blev utnämnt som Bästa presenten : en burk med mini oreokakor, precis som Jordan önskade och fick.:)

 

Vi samlade ihop oss på morgonen, och gick ner och sjöng, men hon sov så hårt att jag fick lov att ruska lite på henne, men då kvicknade hon till 🙂

IMG_8368

 

Numera med lugg, Patricia har minsann klippt lugg på hela tjejtrion så man ser ingen skillnad på dem nu igen;)

När Novalie kapade av håret ordentligt plus fick lugg så var det bara två att blanda ihop, men nu är de tre igen..

De är så jäkla lika i storlek och längd, hår och allt, så det är svårt att vid ett hastigt ögonkast se vem det är, speciellt som de ju dessutom har varandras kläder 😉

Så har det aldrig varit med några ungar förr, och inte med de här tidigare heller, så med lite tur är det väl nåt som går över, hihi.

IMG_8371

 

En HEL burk själv, men fatta lyckan 😉

 

De gick till skolan, och vi till kyrkis, och väl hemma med bara Jamie röjde jag i deras lekrum som bara står och är en enda röra sen Patricia bytte plats på sitt rum och det, nu är det rensat, men inte helt klart för jag hann inte 😉

Helen och Mio kom på besök, och så småningom dök även Janelle upp, för att gratta sin lillasyster.

Även om man flyttat hemifrån så finns det ju ingen anledning till att inte komma vid särskilda tillfällen.

Janelle körde sin favorit i repris, och hade med sig en stor burk med godis 🙂

Loppan kom hem med en kompis, de käkade massa kakor och godis och sen ville de hem till kompisen, och så kom de tillbaka hit..

Hon beställde pannkakor…så det blev det. Jättelänge sen för jag vägrar stå och steka sånt i sommarvärme.

Jag gjorde en ordentlig laddning så Janelle kunde ta med några hem till Simon som jobbat sen 05.00 och kom och hämtade henne vid 19-tiden 🙂 De fick med sig en flaska kokosnötssirap åxå, från Hawaii, och den är så god!

 

Ungarna var så trötta, men kunde ju inte lägga sig innan Idol, men somnade nästan på väg ner till sängarna 🙂

 

Vi ska ha kalas för alla våra höstbarn så småningom, och då blir det tårta och grejor, så var inte oroliga för att hon inte fick blåsa ljus och äta tårta, det kommer 🙂

 

 

IMG_8373

 

Onsdag hade vi kyrkis, och Jamie och jag musiklek. Härligt:)

Sen åkte vi till Ikea där Jenny bjöd på lunch, tackar för det .Vi har förkortat vår sms: Fika på Ikea?  Till Fikea??

Haha.

Hem, lämna in killarna till Patricia, och så iväg till stan för att möta upp Corrinda som lagt undan saker på en affär, då hon lyckats tappa sina pengar…Tur i oturen ”bara” en 50-lapp, men ändå.

Sen blev det bråttom, för hon hade fått en tid för bedömning av sina stortår som hon har nageltrång på. Det är ju jobbigt för alla, och om man dessutom spelar så mkt basket som hon gör och blir trampad på tassarna hela tiden så känns det ju ännu lite värre ..

Jag blev så trött när jag skulle betala parkeringen utanför vårdcentralen och apparaten inte funkar, som vanligt tänkte jag nästan säga för den är trasig ofta.

Då ska man felanmäla, och eftersom jag fått min beskärda del av p- böter i år ( det här seklet!!) så gjorde jag det, och blev skitsur, för dels tog det TIID innan den automatiska rösten pratat klart och kommit till sak, och DÅ skulle man ha papper och penna och skriva upp ett nummer som man lägger i vindrutan.

Jaha, men om man inte har papper och penna då ?

Är det nån slags lag på att man ska ha det om man kör bil? Jag har det då inte.

Sena var vi, så jag rusade upp, rev åt mig ett papper och ner igen, grinig som få 😉

Utanför en vårdcentral borde man för det första checka in och ut, så man slipper springa ut och lägga i mer pengar när det drar ut på tiden när man väntar på läkaren, som det ju alltid blir, och för det andra får de väl se till att apparaten funkar.

Blä.

Men när vi väl kom in till läkaren ( ja sent, hihi, han var sen) så kikade han på hennes tår, och det blir en liten operation på torsdag.

Jag är ju rätt rå och har galghumor, så jag fick bita mig i tungan för att inte börja skämta om amputerade fötter osv, man vet ju liksom inte hur doktorn uppfattar det 😉 men kunde inte hålla tyst när han sa att operationsrummet skulle stå redo för henne nästa vecka, så då fyllde jag i att hela operationsteamet stod skrubbade och klara för att ta emot henne…och han log och hakade på, och sa att de skulle börja med att bara ta bort stortån så fick de se sen 😉

Älskar folk med min typ av humor 🙂

Så på torsdag får hon vara ledig från skolan, och istället lägga sig under kniven.. Fy fan, jag som har supersvårt för fötter, hur ska jag nu kunna lägga om det här?? Fötter är läskigt.  😉

 

 

Idag är det ju torsdag, och regnet har öst ner hela förmiddagen.

Jag skjutsade till kyrkis, bilen har fått hål på ljuddämparen…jippie..not, avskyr att det ska krångla med sånt, men pappa lyssnade och trodde jag kunde avvakta. Mm, det är ju jättekul att åka i en raggarbuss…;)

Jag pluggade, men det var ingen dans på rosor när Jamie var ensam hemma, han ville ju sitta i knät och mysa 🙂

Så då gjorde vi det.

 

IMG_8390

Morgonvällingen i kökssoffan 🙂

 

IMG_8392

 

Och så här sociala barn har jag ?
IMG_8394

Nej de får INTE spela nintendo vid maten, men helt uppenbarligen struntade de i det 😉

Idag har det varit en sån dag när de spelat mer eller mindre oavbrutet, regn gör det lite mera tillåtet, och när det sen klarnade upp så for de minsann ut 🙂

 

Jag var i valet och kvalet om jag skulle träna, HIT med Björn…men det är ju liksom kul…så jag åkte iväg, trots att syrran är på kurs med Kurt i Norge:) Inga problem att träna själv, men det är så mkt trevligare med sällskap.

Det var inte ett dugg kul , bara jobbigt. BARA jobbigt. Fy fan.

Varför är det såhär? Övertränad sa nån, men nä.. Jag har en ny teori, och det är att jag sovit dåligt lite för länge.. Sista tiden nu har jag sovit helt fånigt dåligt, det blir så i perioder, och ger sig alltid, men är jobbigt när man är trött hela tiden.

Ska det inverka på träningen så får de vara nog, och jag ska alltså gå och sova NU 🙂

 

Imorgon är det fredag, ett utvecklingssamtal på schemat 🙂

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Pernilla

    Ge henne två Alvedon direkt när ingreppet är gjort. När bedövningen släppte så gjorde det ONT! Jag gjorde det på båda stortårna vid midsommar. Sedan följde två infektioner och penicillinkurer. När jag trodde allt var över (de la på en olja som skulle ta död på rötterna så att nageln inte ska växa ut igen) så visar det sig att nageln hade börjat växa ut på ena tån och en till infektion var på ingång. Fick då skära bort nageln igen och inväntar nu en remiss för att inom tre månader göra om första ingreppet igen.

  2. carina

    Varning! Tre av mina fem söner har haft problem med nageltrång.
    Har varit med dom när det gjort ingreppet.
    Ser verkligen inte trevligt ut och det gör skitont (enligt dom) att få bedövning i stortån.

    Lycka till både mor och dotter!!!

  3. Annelie

    Intressant att följa ditt liv du är helt otrolig med dina barn. Tycker du gör rätt som har dina barn hemma när de är små, sen kan det finnas omständigheter som inte gör det möjligt. Du skriver så dråpligt ibland man ler när man läser. Många styrkekramar till dej och lycka till med studierna !!!!!!!!!!!

  4. lillys mamma

    håller med, jag vill heller inte lämna bort mina barn (ena dock i magen) till en överfull avdelning med barn på 3superstressade fröknar, urs, dom har de mkt bättre hemma, börjar ju redan vid 6år i skolan, min stora börjar nästa höst, jag har gärna haft henne hemma några år till :S även om 6års är frivilligt så får hon gå som förberedning till ettan.. men ja ska besöka dom 3 vi kan välja mellan och försöka hitta de lugnaste..

    ang nageltrång, de gör SKITONT att operera, lokalbedövning i redan ömma tår var hämskt, sen när bedövningen går ur gör de tusen gånger värre ont, och fick inte gå omkring på nån dag heller.. jag var 18när ja fick operera ena stortån..

  5. Emma

    Hej! Undrar varför du inte har barnen på förskola o fritid när du är hemma och pluggar ? Har förstått att det inte är din grej riktigt att skicka iväg ungarna men saker ändras ju i livet och vore det inte bättre för alla om de kom iväg o lekte med andra barn om dagarna och du fick ro till att plugga ? Jag har själv pluggat i tre år och det skulle aldrig ha fungerat om barnen hade varit hemma de skulle blivit uttråkade också, roligare att röja på förskolan än att vara hemma med tråkig pluggmamma. Hur har du tänkt att göra sen när du pluggat färdigt o börjar arbeta då måste de väl ändå börja på förskola? Hoppas allt löser sig för dig och dina barn på bästa sätt !

    Carola: jag vill inte ha barnen på dagis. Måste jag så kommer det bli så men det tar jag den dagen.
    Vi har kyrkis och det är tusen gånger bättre och det väljer jag aldrig bort:)
    Det går bra att plugga med dem hemma, iaf så länge jag inte behöver sitta tio timmar per dag.
    Anledningen att jag pluggar är för att kunna vara hemma med dem, inte hela anledningen såklart men en stor del:)
    Jag är kvällsmänniska så då finns det många timmar ostörd 🙂

  6. Karin

    Du måste prata om parkeringsautomaten utanför Sävja vårdcentral…..
    Har varit där tre gånger sista veckan, två av gångerna var apparaten trasig.
    Måste säga att jag blir mest förbannad på att det bara antas att alla har en mobiltelefon!!
    Ingår det verkligen i den obligatoriska utrustningen i bilen (tillsammans med varningstriangel och reservdäck)?
    Och har man inte möjlighet att ringa det där samtalet och skriva ner en kod på en lapp och lägga i bilen, ja då kommer stora stöddiga väktaren och talar om att han minsann har rätt att lappa bilen. Usch nu blev jag också på dåligt humör.

    Carola: Javisst är det den, och det stör mig så in i h-vete…Skönt att jag inte är ensam 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting