AllmäntHusvagnen

Nu är det slut

Vi åkte ut till husvagnen igår, jag, syrran och de fem minsta.

Eftersom vi ju redan packat med oss hem alla kläder, så var jag ju tvungen till att packa sånt igen.

Det är verkligen en sån sak som skiljer en familj med ett barn från oss med några fler…att packa för en natt tar fan hela  bilen!

Sovsäckar, och kläder , och nu en jädra massa varma kläder. Pust.

Jag tänkte köra Våga Vägra Frysa i vinter, och tog alltså med vinterjacka till  mig och småkillarna:)

Vi kom iväg mitt på dagen ungefär, och var framme vid 14-15 tiden. Det var väl inget strålande väder, små regnskurar och lite ruggigt,men inte jättekallt.

Helen och Lars var redan där med barnen, och vi åt lite smörgås och drack kaffe, för på kvällen var det ju avslutningsmiddag för alla säsongscampare 🙂

Vi traskade dit strax före fem, och tog plats vid ett bord, vi är ju rätt många så vi ville gärna sitta ihop, och sen väntade vi på att de skulle öppna buffén, Jamie är ju verkligen helt världsbäst på att vänta 🙂

Eller tvärtom, han är inte riktigt den killen som sitter stilla och tyst och väntar. Haha. Han var som en liten iller, eller en orm, ett tag låg han bara och gnällde på golvet…gudars vad roligt det är ibland alltså;)

När så maten äntligen kom fram så blev han lite gladare, han var ju hungrig , men framför allt så var han trött, han hade inte sovit i bilen dit, och alla vet ju hur Jamie blir när han är trött….som en apa på speed 🙂

Maten var supergod! Grekisk buffé:

IMG_8486

 

Jag har ju hyfsad bacillskräck, och äter normalt inte buffé, för fy farao för folk alltså…de petar och pillar överallt med sina fingrar, nyser och harklar sig…blä…Plus att man aldrig vet hur länge maten stått framme…Men igår så gjorde jag ett undantag 🙂

Det är ju inte riktigt säsong än för de värsta äckelsmittorna.

Och så såg jag ju när de bar ut nya fat;)

God mat och trevligt folk överallt, och så kom det underhållning åxå, en kille och en tjej som spelade gitarr och sjöng, och då blev Jamie intresserad.

Han spelar luftgitarr, och sjunger HÖGT mest hela dagarna här hemma…ja man får lite ont i öronen ibland.

Igår började han sjunga och göra tecknen till en sång vi sjunger på musikleken, på kyrkan : Här är kyrkan…här är kyrkan, här är du, och här är jag, här är vi tillsammans, här är vi tillsammans, här är Gud…

Trots att vi har våra barn i kyrkans verksamhet, och jag hänger där mest hela tiden, så är vi inte en troende familj. Jag är kristen och med i svenska kyrkan, jag kan det man ”ska” kunna,(jesus föddes på julen och dog på påsken, typ) men sen är det stopp.

Jag vet att det finns folk som tror att vi är med i nån sekt, eller är leastadianer, men så är det alltså inte 🙂

Tro´t eller ej, men man kan vilja ha många barn bara för att det är så jäkla kul och härligt ♥

 

Men, ibland så liksom bekräftar barnen folks misstankar, tex genom att sjunga kristna sånger högt offentligt 🙂

Haha, jag har absolut inget emot det, och jag sjunger nästan alltid med efter en stund, men ni fattar hur jag menar va ;)?

IMG_8483

 

Här lyssnar han på underhållningen, som var jättebra:)

IMG_8485 IMG_8487

 

När vi druckit kaffe ur en fantastisk kaffemaskin där vi hittade en variant med mint som var totalt livsfarlig, supergod, så kändes det som att det var dags att dra sig tillbaka.

Jamie var med på noterna:

IMG_8490

 

Vinterjacka och rosablommiga gummistövlar på fel fot 🙂

 

Vi fascinerades stort av att det var så magiskt stjärnklart ute, hela himlen var full av klara stora stjärnor, och Karlavagnen i all sin prakt rakt utanför tältet, helt otroligt vackert.

Jordan var alldeles hänförd.

 

Vi bäddade i ordning i husvagnen, med massa sovsäckar och täcken, för vi laddade för en svinkall natt.

Vår husvagn är totalt oisolerad, och det var kallt ute, inte jättekallt, men sådär så att man blir genomkall om man inte klär på sig.

Jag hade på mig långa pyamasbyxor, linne och en fleecetröja, och så kröp jag ner i en sovsäck och drog ett täcke över…det var ju ganska mkt för varmt;)

 

Jamie låg intill med onepiece och täcke, och han var alldeles lagom varm. Vi har en värmefläkt inne som vi kan slå på, men det kändes inte som nödvändigt.

Jamie, jag, Lovelia och syrran låg på den största sidan, och Novalie, Trixie och Jordan på den lilla, och det funkade alldeles utmärkt, jag hade kunnat sova inne hela sommaren om jag velat, men det var ju för att kunna lägga Jamie i en spjälsäng som vi hade tältet, plus att när de större barnen var med så ryms vi inte. Tilläggas kanske bör att det är skönare att sova på en tjock luftmadrass än en hård tunn madrass inne:)

 

I morse så kändes det inte kallt inne, tills man drog på sig jeansen som hängt mot väggen….holy smoke vad kalla de var 🙂

Och BHn….brrrr, men bara man fick upp värmen så var det sen inga problem att äta frukost i förtältet.

Även om kall fil inte är optimalt 😉

Vi hade inte tillräckligt med sittplatser, men Jamie löste sin med att krypa upp i vagnen:
IMG_8492

 

Övriga barn tog bordet, och de stolar som fanns

 
IMG_8493

 

Och syrran snodde MIN plats, där jag suttit och filosoferat hela sommaren, fotpallen 🙂

 

IMG_8494

 

Jag satte mig på en lastpall vi haft kylskåpet på, allt funkar 🙂

Efter frukost så påbörjade vi då Operation Ta Hem Husvagnen.

IMG_8495

 

Vädergudarna var på vår sida, tältet var torrt och fint, och det vi fick lägga extra tid på var att torka den allra sista biten av tältet, ner mot marken, den var både blöt och lerig, men allt annat var torrt, perfekt för då är det bara att vika ihop och förvara till nästa år, istället för att behöva ha det hänga på tork i poolrummet en evighet.

IMG_8496

 

Det är tungt att hantera, och det hade dessutom torkat fast en del i själva skenan som man drar fast det på  vagnen ( eller så hade vi silikonat lite för bra…)  men det tar inte så värst lång tid att ta ner, det värsta är innan, att bära in allt på sin plats, antingen i vagnen eller bilen. Nej, vi fick inget regn på oss även om himlen såg svart ut.

 

Vi lämnade lastpallen, med alla stolar i plast kvar, och gjorde ett litet paket, så får det stå kvar där till nästa sommar 🙂

IMG_8497Den här plätten har vi alltså levt på i sommar…det ser litet ut!  Nästa år ska vi försöka göra ett trädäck, som ” alla andra” har 🙂

Vår granne på grusparkeringen har flyttat( bytt plats), de ska göra gräsmatta där, ( de ogillade alltså inte att ha oss som grannar, haha)och utöka campingen. Har vi tur kommer det ett litet servicehus med iaf toaletter där, det vore kanoners.

 

Mamma och pappa kom alldeles lagom till att hjälpa oss vika ihop förtältet, och sen hjälpa till att torka av plasten vi haft som golv.

Sen kopplade vi på vagnen på pappas bil, och åkte via McD i Sandviken och hem.

 

Nu står min lilla fina pärla på uppfarten här hemma, och ska städas ur lite, innan den får åka på vinterförvaring i en lada.

Det regnar in genom fönstren på tältsidan, så jag hoppas det inte kommer massa vatten från ovan nu…när tältet sitter på är det ingen fara.

Jag har fått undan det mesta som vi plockade ur den idag, torrvaror osv, och ska väl fortsätta i morgon.

 

I morgon fyller ju då Patricia år !!

Och det är studiedag, just nu känns det som en skänk från ovan, för jag förutsätter ( ta i trä) att jag kan få sova en stund längre än 7.00 🙂

 

Nu, natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Martina

  Härligt det låter med en flyttbar sommarstuga sådär. Lite krångel med vinterförvaringen kanske, ett hus står ju där det står, men skönt att kunna hålla koll på sommarstugan året runt 🙂

 2. Christin

  Grattis till Patricia!

  Kanske blir det ett minne för livet för Jordan. Jag minns en nyårsafton, tror jag i alla fall det var som vi var ute och gick och det var helt stjärnklart. Då var jag inte så gammal, men minns ändå stjärnorna och hur mysigt det var. 🙂

 3. sara

  Kanske såg ni stjärnorna så tydligt eftersom det är mörkare på campingen än i Uppsala? Själv blev jag så imponerad av att kunna se stjärnorna så tydligt när jag flyttade från Stockholm till mörka Småland innan jag förstod att det hade med ljuset runt omkring att göra…njuter fortfarande var och varannan kväll av att se dem så tydligt.

  Hade våra barn i kyrkans förskola utan att vi var troende, när jag frågade min son vem Jesus var som han sjöng om så tänkte han en stund och sen sa han: Jesus är som Alfons Åberg ungefär, han är med i alla sagor som fröken berättar.

  Helt suverän tolkning tyckte jag!

 4. Anna73 Västerås

  Åhhh min son fyller också 18 år i dag måndag, sicken ångest vart tog alla åren vägen redan myndig får sån panik jag vill inte, vill ha min skrutt kvar, han får gärna bo kvar hemma tills han minst blir 25, men jag vet ju att dagen snart kommer då vingarna ska bära ut ur boet. (vill inte vill inte)Tyvärr hade vi bara möjligheten att få ett barn men är så tacksam för att det blev ett, hade gärna haft många fler men kroppen vägrade att ge oss fler. Vill också passa på och tacka dig för en underhållande och ärlig blogg läser både din och Mirkas blogg dagligen, tycker att ni är så fantastiska människor och avundas era stora familjer. Min man är uppvuxen med nio syskon så jag vet hur berikande det är att få ha en stor familj och tacksam är jag för det då vår son åtminstone har massor av kusiner. Ett stort Grattis till våra underbara barn som blir myndiga idag.

 5. Ida

  Det är ju supermysigt att ha en stor familj och en gåva att växa upp med många syskon. Det är ju lite komiskt att en del tror att man är med i någon sekt bara för att man väljer att skaffa många barn, måste det alltid finnas en massa anledningar till att någon vill ha en stor familj? Räcker det inte med att man trivs med det och att man tycker det är mysigt? Det är väl tur att alla familjer ser olika ut.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing