AllmäntHögtider

Kalas!

I dag var det då äntligen dags för kalasandet. Det har varit så svårt att få till en helg när alla är hemma, och  passar även de gäster som får komma 🙂

På lite kort varsel så blev det då denna strålande oktobersöndag!

Det är alltid samma sak inför kalas, först stressar man som en liten iller på förmiddagen, med att få städat och dukat och fikat i ordning, jag glömmer alltid koka kaffe 🙂 och sen sitter man still och mular in godsaker i munnen i flera timmar..

En snabb sväng till Ica för grädde, och väl i mjölkdisken så kom jag ( återigen) på den eminenta idén att använda vaniljvisp istf marsankräm… Men varför tror jag att det skulle blivit nån ändring sen sist? Det spelar ju ingen roll hur hårt man vispar den där förbannade vaniljvispen, för det funkar ändå inte att ha den som fyllning för den flyter ut….Jag har gjort samma misstag så många gånger, men jag hoppas väl att det ska funka just den här gången..Haha

Jag vispade den stenhårt, och samma med grädden och blandade ihop, och i samma ögonblick som jag hällde över det på tårtan började den flyta ut…FML.

Jaha….hm…Men gjort är gjort, så på med de frusna bären, och nästa botten, som var så in i bänken ful att jag var tvungen att slänga på ett lager grädde….och strödde över marshmallows…

Det är svårt att göra en fulare tårta….

IMG_8742

Små ihopsjunkna marängbottnar och vaniljgrädde som plöser ut överallt:)

Den smakade betydligt bättre än den såg ut iaf. De små minimarshmallowsen bättrade upp det hela med typ 100&.

 

Som alltid så är det mesta under kontroll när gästerna droppar in, och bara lite småfix kvar.

Simon som fyllt 20 fick små paket av oss, och ungarna fick paket av övriga, så det var paketpapper och Åhh! en stund:)

Under tiden passade jag på att räkna upp ljusen som skulle på tårtan.

Jag brukar göra en varsin tårta åt alla barnen, men idag fick det bli en gemensam, men såklart fick alla ljus:

IMG_8747

 

Det gäller att vara smart 🙂

Så fick de bara blåsa ut sina egna ljus 😉

IMG_8749

 

Fina ungarna ♥

Det blev rena Lützendimman inne när ljusen blåstes ut:))

 

Sen fikade vi, jag hade gjort kladdkaka och ful tårta, Enny kom med två sorters kakor, och Petra med toscarutor, och så hade jag tagit en kartong med rosa dammsugare på affären, Lovelia älskar sådana.

Jag hade nya jeans på mig, med hög midja..haha, så efter en tårtbit var jag proppmätt…men fortsatte minsann trycka in ändå, är det kalas så är det …typ.

Vi satt länge och fikade och pratade, jag visade farfar det inslag som jag såg av en händelse på Tv4 nyheterna i veckan, med hans mamma, barnens gammalfarmor:)

Det var så lustigt för jag tittade inte ens på Tv, men gick in för att slå av den, och hörde en bekant röst, och kikade dit och såg henne:)  97 år gammal, och det är säkert tio år sen jag träffade henne senast, hon bor i Småland, men ändå var hon sig på pricken lik. Det är samma med gammelmormor, hon är 99 år, och har sett likadan ut i alla år 🙂

Barnen har finfina gener att brås på!  Jag brukar glömma bort att jag inte är släkt med blodsband, och tänker att jag har samma gener, och alltså borde leva ett långt och friskt liv, tills jag kommer på hur det är 😉

Å andra sidan har vi inte så mkt konstigheter i min släkt heller;)

Så småningom packade folk ihop sig och droppade av hemåt, allt eftersom.

Janelle och Simon blev kvar på middag, och nu var det så länge sen jag såg henne, att det var tur det så jag fick ha henne här lite:)

Hon fick med sig massa the hem som jag aldrig dricker, hon är den som dricker mest the i familjen., och vårt theförråd har varit välfyllt, synd att det bara står här och skräpar.

 

När de åkte, fick skjuts av Petra hem, så röjde jag det sista med hjälp av Corrinda, och sen gick barnen och lade sig, Jamie har inte sovit middag idag, så han var lite stissig, men somnade på en sekund.

 

Jag pluggade inte igår, inte heller såg jag på Tv, utan jag slösurfade, och lyssnade på Bon Jovi…inte helt fel det heller, men det innebär ju att det är vad jag ska göra nu.

Lugnet har lägrat sig och med allt socker som rusar runt i mitt blod och väntar på att förbrännas borde göra det alldeles utmärkt att lära sig saker..eller?  😉

 

Mina blommor på grindstolparna då:

IMG_8740 IMG_8738Om jag får önska så vill jag inte ha nån snö i vinter, och inte nån kyla att tala om heller, dessutom vill jag ha den på snabbspeed;) så jag snart kan få plantera pelargoner här igen 🙂

Men jag tycker att ljung och murgröna ihop är väldigt fint 🙂

Det är oktober, och syrran kom i klänning med bara ben, jag åkte till affären i tunn skinnjacka och svettades, barnen går barfota och utan ytterkläder….det får så gärna fortsätta såhär 🙂

 

Nu var det visst nåt jag skulle göra…?

Jajust det ja….mot pluggportalen 🙂

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. AnnikA

    Fast visst lyssnar du nångång på nåt annat än Bon Jovi?

    Carola : nej aldrig 😉
    Jodå jag lyssnar på allt möjligt men det finns inga som de:)
    Nickelback, Robbie Williams , gyllene tider, André zuniga , mix megapol.. Jag lyssnar på det mesta:)

  2. Monia

    Hej svejs ska tipsa om en supergod enkel vanilsås som vi kör ofta med här hemma. Använder nästan aldrig Marsan sen jag fick detta recept.
    200g philadelfiaost
    1 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    1.5 dl vispad grädde

    bara att blanda ihop o sleva ut på tårtan 🙂 mumma

  3. maria.bexon-carlsson@cellmark.se

    Tårtan ser i alla fall jättemumsig ut =o) Ett tips är att använda Kesella vanilj eller hallon, lite mer trögflytande och jättegoda .

    /Maria

  4. Helena

    Tack för att man blev bjuden på kalas! Tror säkert att tårtan smakade smakens, å så ful var den väl inte ;-). Lycka till med pluggandet. Tack än en gång för den glädjen du sprider med dina inlägg!

    1. Klara

      Håller med!! Vart håller han hus? Verkar som att förståndet har han tappat någonstans! Undra om han träffar barnen någongång?

        1. Ida

          Carola har skrivit i bloggen att hon kommer att berätta vad som hänt när tiden är mogen. Jag läser den här bloggen regelbundet och har aldrig sett att Carola nämnt något om att Per skulle ha varit otrogen. Mest en massa rykten som gått.

  5. Neta

    Grädde är en animalisk produkt och vaniljvisp är ju från växtriket med en massa ”skit” i så det blir en kemisk reaktion som gör att det blir rinnande. Bättre raspa ur en vaniljstång och vända ner i grädden eller skaffa lite vanilpulver från en stång som finns ute i affärerna nu om det är vaniljsmaken du vill åt.
    Annars kan jag tipsa om att röra i lite lemon curd i grädde det är löjligt gott o så blir det inte äckligt sött men sött ändå. Makalöst gott på jordgubbstårta ja eller bärtårtor överhuvudtaget inbillar jag mig.

    Fina urnor men är murgröna frosthärdig häruppe? Isf aka jag sätta i en i min höstplantering också, jag köpte en ljung i röd-lila-rosa och ett sånt silverfärgat trassel men ska ha nåt mer också. Sen hörde jag att om man lackar fina äppeln så ruttnar dom inte, så då kan man ha egna sånna i kransar o planteringar.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting