Allmänt

Jag orkar inte

När jag börjar resa mig upp efter en lång tids elände, så nog ska mattan dras undan igen.
Jag fattar inte, och ni kommer inte fatta ett skit, men jag måste ändå ut med det, hur kan man vara så ondskefull ?
Det drabbar inte mig, det drabbar ytterst barnen !
Hur länge ska jag behöva vara stark och orka, och svaret på det är ju givet – jag kommer att orka för det finns inget val. Men det tar hårt , det gör det och jag antar att det är det som är meningen …
Hur man kan sjunka så lågt, förändras så kapitalt det är för mig en gåta.
Svika allt man tidigare trott på och vända ryggen åt och bara tänka på sig själv…såra, förstöra och göra ont.
Och hur fan jag ska klara det här, det vet jag inte.

Deppiga ord mitt i natten , inte ens jag är glad jämt 😉
Even this shall pass.

What doesnt kill you makes you stronger

Osv 🙂
Kram på er och jag återkommer med gladare inlägg senare idag!
Natti natti

Kommentarer

  1. Carina Åberg

    Du har varit en sann inspirationskälla för mig de senaste åren. Du är stark, rolig och en riktig kämpe, älskar att läsa din blogg! Jag skickar styrkekramar och hoppas att du känner all omtanke som vi som endast känner dig genom bloggen vill ge dig. ” Hur än stormen viner bakom molnen solen skiner” Kramar Carina

  2. Neta

    Klart du orkar du måste ju. Kommer att gå stärkt ur det också. Du är ju en stark tjej redan det har vi förstått och det finns ju inget en karl är så rädd för 😀
    En del utvecklas och du hör väl till dom.
    Vi finns här för dig, skriv på i vad du kan och det är bra att du inte skriver allt nu.
    Hoppas bara du slåss för din rätt och har ett bra juridiskt ombud för det måste du ha.

  3. Viktoria

    Utan att jag egentligen vet vad som ligger bakom vill jag liksom alla andra skicka kramar till dig. Jag hoppas att du har personer omkring dig som lyssnar på dig och ger dig det stöd du behöver.
    Kram!

  4. lisa

    Skickar över lite styrkekramar. Du är jäkligt bra du! Sorgligt nog får ju barnen lida. Dom lär ju fundera dom små…. 🙁

  5. Svandis Ros

    Du behöver inte jämt vara stark, ibland måste man få känna efter, det är en del i sorgarbetet.

    Är det något vi, dina bloggläsare, kan göra för att underlätta? Säg till. Allvarligt, ingen kan göra allt men alla kan göra något! Är det något vi kan bidra med?

    Pengar till ny bil? 😉 Fan, visst vore det nice? Att kunna ha en PÅLITLIG bil till vintern?

    Hoppas det svåra snart ligger bakom!

  6. cecilia

    Jag har gått igenom liknande saker…..men jag säger ge sej hellre på mej än barnen…Det har gått så långt att min äldsta dotter brutit med sin far.Kram till dej

  7. Annakarin

    Massor med kramar, skriver som många andra, bryt ihop och kom igen. Du verkar vara en fantastisk mamma och gör ett superjobb med dem. Du verkar ha en fin syster och mamma o pappa så var med dem och ladda om. Du fixar det men man måste få må dåligt genom eländet. Det som inte dödar härdar och det är så sant. <3

  8. Lina

    Kämpa på Carola i all stress och ilska som detta bidrar med. Idioten som sårar dig och barnen kommer en vacker dag att få tillbaks helvetet i någon form. Och du kommer att klara detta med dina underbara barn. Ingen är värd att trampas på inte du, inte dina barn, ingen! Ge en spark där bak på idioten som tror sig ha rätt att behandla er illa. Styrkekramar till dig och dina barn!

  9. Helena Karlsson

    Underbara, vackra, starka Carola! Skickar många varma styrkekramar och hoppas att du känner att vi är många här som uppskattar och värderar dig otroligt högt! Du har många vänner här som stöttar dig.

  10. Jenny

    Tur för barnen att de iaf har en supermamma, när pappan inte verkar vara bättre än ett ruttet lingon… Hoppas allt blir bättre snart,kramar i massor <3

  11. Jenny

    Fina fina du.. Livet är jävligt hårt ibland.. För mig är du en iaf en stor förebild, jag hoppas du orkar kämpa på..
    Är glad att du iaf orkar skriva nånting, älskar din blogg!
    Ta hand om dig och dina underbara ungar nu.
    KRAM //Jenny

  12. Ella

    All omtanke till dej, Carola. Man bär det man måste, tyvärr finns inget annat val. Men hoppas du kan finna någon avlastning någonstans. Det är ju omänskligt för dej att dra runt allt alldeles ensam, styrkekramar i mängder!! <3

  13. Ingrid

    DU ÄR BEUNDRANSVÄRD, men som du säger så har du inget val. Jag har länge förstått att allt inte är ok. Det hela är ofattbart. Massor av kramar till dig och dina fina barn.

  14. Lotta m nio

    Nu vet jag ju inte riktigt vad som hänt…men lite förstår man ju genom att läsa mellan raderna…

    Jag har haft ett helvete under många år. Anklagelser, ständigt brutna löften, ignorans och till slut riktiga hot.
    Kontakten är sedan flera år bruten och den var aldrig vad den skulle innan heller.
    En gång fanns där kärlek, det gjorde det…och det gör mig så bedrövad att inse att någon kan vara så rent av jävligt elak till sitt ex men ännu värre mot sitt eget kött och blod.
    Till skillnad från vad någon annan skrev här så tycker jag att ensam visst är stark!
    Hellre ensam ensamhet än ensam då man är två. Å hellre ingen pappa alls än en pappa som inte bryr sig. Det är väl lite av vad vi levt efter…tyvärr.

    Det var jobbigt som fan när barnen var små. Inte biten att själv ta allt ansvar. Utan det att veta hur mycket barnen sårats…gång på gång på gång och någon står där och lägger skulden på MIG och på BARNEN!!??!!

    Alla svek gör fortfarande ont.
    Min skadelycka är att Han drog nitlotten! Jag är den som kan ta åt mig äran av att tre fina små ungar växt upp till tre modiga, självständiga, vackra, fina och lyckliga individer!

    Mirka har mitt nummer om du vill messa.

    Ni fixar det!!!

    Stor Kram!!!

  15. atina

    Carola- Det hedrar dig verkligen att du inte skriver rätt ut vem du menar.

    offentlig smutskastning tjänar ni inte på – oavsett vad man tycker

    barnen går alltid först, man får bita sig i tungan många gånger

    som vuxen för att inte tala om vad man egentligen tycker

    barnen ska inte behöva känna att de måste välja

    Hoppas ni känner vårt stöd!

    tillåt dig, att vara ledsen om du känner det

    du kommer att komma igen

  16. Jenny

    Man orkar så länge man måste, men vad händer sen??? Fråga mig, jag vet!
    Så mitt tips är, bryt ihop ”litegrann” då och då. Och ta hjälp, mycket hjälp.

    Kram!

  17. Helena

    Stor kram till dig och barnen ❤️
    Hoppas du har ett skyddsnät omkring dig med vänner och familj.
    För nu behöver du det mer än något annat.
    Be om hjälp inte bara praktiska saker utan prata med någon utomstående som hjälper dignat sortera dina tankar.
    Du är värdefull och unik !!! Va rädd om DIG.
    Barnen förstår och anpassar sig ❤️
    Kram Helahea

  18. Anna

    Kram på dig! Förstår att du skyddar dina barn från allt skitsnack som kan bli om du hänger ut den/de personer som bär sig dumt åt. förstår att du skyddar dig själv också eftersom det du säger om den/de kan användas emot dig. bättre att inget säga så vet man vad som är sagt. långa djupa andetag , ta stöd av syster, mor o far, o goda vänner. o här har du också många som tänker på dig o skickar styrka! KRAAAM igen!

  19. Ingrid

    Kära Carola!
    Det finns inte mycket tröst att ge oss kvinnor i detta helvetes dilemma som vi så många råkar ut för. Man får bara resa sig ännu en gång och kämpa vidare. Min mamma sa en gång att det finns inget som kan förvrida huvudet så på en karl som en kvinna kan göra… Och jag fick själv erfara det. Nä, det blir som en totalförändrad personlighet. Även om man orkar för egen del så är ju ens största kärlek barnen och det är just för dem som man lider som mest. Men du ska veta att när du sitter där gammal då är det DU som har dina barn och deras kärlek. Det är värt allt..Jag vet…
    Kram

  20. Elin A

    Tänker på dig och barnen, hoppas det blir bättre snart! Även om jag inte vet vad som har hänt så kan man ju klura ut ett och annat, eller iaf gissa sig till det. Kram till dig Carola!

  21. Emma

    Fy vad jag blir ledsen över att någon kan såra dig och barnen så här. Du är en stark kvinna och när du bryter ihop är det allvarligt över alla normala gränser. Har svårt att förstå varför du skyddar honom. Jag har ett alldeles för starkt hämdbehov och hade hängt ut han här på bloggen.

    Du och barnen är värda allt det bästa! Kramar i massor

  22. Amanda

    Du är en j***a superkvinna!! Vi är alla sjukt imponerade över hur mkt du orkar och klarar av. Önskar jag var åtminstone hälften så stark som du är. Vi läsare förstår att du har det tufft just nu,och vi tänker på dig och barnen och önskar er all lycka och olycka mot den/dem som försöker göra er illa. Stay strong,kram!!

  23. Carina

    Känner så med dig, har gått igenom liknande själv. Har fått lära mig den hårda vägen att man tyvärr inte kan påverka någon annan, även om personen ifråga har blivit mer än lovligt galen, man måste släppa det och fokusera på det som man faktiskt har kvar. Det tar ett tag, ibland ett långt tag, men man kommer dit. Klart att du är ledsen och besviken, du är väl ingen robot heller? Men: du är snygg, du är stark som håller ihop vardagen med barnen, åker på semester och what not och du håller på att skapa dig en ny egen framtid genom att studera mitt i alltihop. Fantastiskt bra jobbat! #impad Skickar omtanke och styrkekramar via cyberspace.

  24. Viola

    Många varma stora kramar kommer här, de kanske inte hjälper i praktiken men i tanken! Så tillåt dig att bryta ihop och sedan så kommer du igen tusen gånger starkare.

  25. Gunilla

    Utan att veta vad och vem det är som sårar dig hoppas jag att du kan bryta ihop och tillåta ilska och sorg och sen komma på fötter igen. Och jag hoppas familj och vänner runt dig ger dig styrka. Men jag anar också att det är dina barn som ger dig din mesta styrka. Jag har läst här ett tag och kanske aldrig kommenterat. Men jag tänker på dig ibland i vardagen. Hur jag ser dig som en fin förebild som mamma och människa. Hur du är med dina barn. Det har gett mig styrka och hopp både en och två gånger. Nu hoppas jag att du kommer ut på andra sidan, starkare än någonsin. Jag skickar en stor kram till dig! Kom ihåg att du är värdefull! <3

  26. Åsa

    Skickar många styrkekramar till dig och barnen.
    Du kommer fixa det, för barnens och din egen skull ❤️
    Man måste tillåta sig att vara ledsen ibland.
    Kram Åsa

  27. Fia

    Bästa Carola, bryt ihop och kom igen! Du verkar vara en äkta och stark kvinna och du kommer gå både stärkt och (om man kan säga det) segrande ur detta! Det finns inget viktigare än familjen och du kommer ha mycket med dig i framtiden genom dina barn. Jag beundrar verkligen dig och jag tror på dig trots att vi inte alls känner varandra. Din blogg andas sunt förnuft och kloka värderingar – tack vare dig! Stor kram!

  28. Sofia

    Jag beundrar dig verkligen som fixar allt själv. Men tillåt dig att vara arg och ledsen och kom tillbaka ännu starkare sen! Det är aldrig lätt att bli sviken av den man älskar… 🙁

  29. Ansan

    Jag vet egentligen inte alls vad som har hänt, men jag anar det förstås. Du verkar behöva en stor kram. En massa styrka dessutom. Vi känner bara varandra ytligt, men om jag kan hjälpa dig med något så måste du hojta till. Kanske kan jag ställa upp och underlätta om det kör ihop sig någon gång, vi har ju barn i samma klass.
    Kram!

  30. monica

    Kramar i massor! Tänker ofta på dig hur du orkar.
    Du är bäst och vem det än är som sårar dig och barnen så är ni starka tillsammans!
    Kraaaaaam

  31. pia

    Att en person i ens närhet kan förändras till ”the devil” är så sjukt!!! Någon man litat på och delat så mycket tillsammans med och byggt upp ett liv med. Jag vet av egen erfarenhet hur det känns och jag säger bara: FY FAN!!!! Men jag lovar dig Carola att när allt elände är över så är det du som vunnit. Du är en underbar person och en fin mamma som ger massor av kärlek och du har full rätt att bryta igenom, det är tufft jag vet. Skickar massor med kramar till dig fina du.

  32. Pillan med 3 gullungar

    Kram till dig! Lider med dig och barnen! Hoppas ni kan finna styrka och glädje någonstans. Barnen kommer med all säkerhet alltid minnas vem som fanns där för dem när allting vändes upp och ner. Du är en supermamma!
    Penilla

  33. Amanda

    Usch,vad har den där jäkla Perra gjort mot sin familj egentligen:-( Tur att barnen har en så fantastisk mamma! Du kommer alltid finnas där för barnen,och det vet dem om. Perra,jag hoppas du skäms riktigt jäkla ordentligt över vad det än är du har gjort mot din fina familj!

  34. Maja

    Du är den starkaste kvinna jag vet! Det känns inombords att läsa att du mår dåligt. Själv har jag varit sjukskriven en tid. I samband med det har jag kommit i kontakt med en psykolog hos förtagshälsovården. Något jag aldrig varit intresserad av tidigare. Högutbildad och med vänner att prata med har det inte känts aktuellt. Men det har varit en fantastisk erfarenhet och något jag verkligen kan rekommendera att i alla fall prova. Jag vill även nämna att det finns något som heter rättshjälp samt rättsskydd som man kan få via sin helförsäkring, i tvistiga situationer. Man kan även vända sig till en advokat/juristfirma och be om att få en konsultation, samt pris för det utan att man förbinder sig. Om du vill ha tips på advokat/jurist i Uppsala så har jag flera tips. KRAM

  35. Marie 6 barnsmor

    Sänder en stor kram och styrka i massor. Du är helt otrolig som orkar resa dig om och om igen. En fantastisk mamma och dina barn vet nog att uppskatta dig. Hoppas du har mycket hjälp från släkt och vänner. Som finns där som stöd när du känner att du behöver.

    Kram Marie

  36. Malin

    Helt obegripligt Carola.
    Jag hoppas du har familj och vänner omkring dig som hjälper dig.
    Jag vet att du på nåt jäkla vis orkar, du är helt fantastisk, men du ska inte behöva orka själv!!

    Kramar
    Malin

  37. Emma

    Tillåt dig själv att bli ledsen o bryta ihop, det behövs ibland! Och du har ju 9 underbara barn omkring dig:) som får dig att le varje dag! Du e stark och en förebild för mig som mamma. Hoppas Jamie mår bättre idag! Kramar till dig

  38. Mamma Mia

    Tyvärr så tror jag att de största förlorarna är barnen, inte den vuxne. Det är ju h*n som väljer att lämna både dug och barnen, barnen har ju inget val….:-(
    Jag lider med dig och hoppas h*n inser vad han missar medan tid finns att träda in som förälder igen. Låt dug själv bryta ihop, man blir starkare när man reser sig igen.
    Ingen avundsvärd sits att bli ensam med nio barn, det är stort ansvar dom läggs på dig när den andre bara glider undan. Men du verkar delegera bra bland barnen och kom ihåg att använda släkt och vänner med så du orkar! Kram

  39. Nina

    🙁 Låter tufft! Och vi som läser, förstår nog mer än du tror! 😉
    Och det är läskigt när någon plötsligt förändras, nästan mitt framför ögonen, och blir en annan person, med andra värderingar och prioriteringar.
    Och man undrar ”hur tänkte du nu”?
    Det man vinner på i längden, är att vara ärlig och faktiskt uttrycka det man tycker är orättvist. Man kan vara sakligt och informativ, utan att prata skit om den som inte uppför sig som man borde kunna förvänta sig. 😉
    Förr eller senare blir barn vuxna och förstår, vem som funnits där och vem som dragit det tyngsta lasset.
    ”What goes around, comes around” brukar det heta! 😉
    hoppas att du har folk omkring dig som kan stötta. Ensam är inte stark.
    <3

  40. Susanne Ideskär

    Det är som en gåta , hur de förändras . Det som borde vara deras allt blir betydelselöst. De verkar skjuta det åt sidan helt för att koncentrera sig på det nya livet. Sitter det i generna eller vad beror det på ? Sedan får vi trösta , försöka förklara för de små som inget har gjort . De har verkligen ej förtjänat att svikas så , vi ska orka mammorna men hur mycket ska man behöva ta . Massa kramar Susanne .

  41. Loppan

    Nej, vad kan man göra? Men måste kanske unna sig att bryta ihop lite i emellanåt och bara vara liten och svag en liten stund för att sedan orka kämpa vidare? I längden förlorar den som beter sig illa mest men det är kanske en klen tröst när elände pågår länge och man mest av allt behöver lugn och ro, harmoni och stabil tillvaro. Det kommer en lugnare tid – det gör det alltid! Kram

  42. Anki

    Har förstått att du inte är i en lätt sits men håller på dig! Hoppas på det bästa och att det fixar sig till det bästa till slut <3
    Kramar från Skåneland

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting