Allmänt

Älskade barnen mina ♥

På köksön låg en liten lapp idag…

IMG_9048

I förskoleklassen har de pratat om Trygghet tidigare på terminen, och när jag ser svart på vitt att Lovelia känner sig trygg ihop med syskonen, då klappar hjärtat lite extra fort och jag blir stolt över mina fina ungar.

Jag blir stolt över att jag vågade gå utanför normerna och skaffa en stor  fin familj, för tänk vilken rikedom det är! Både för mig och för dem. Tänk att ha en hel bunt av syskon att kunna gå till och söka trygghet eller stöd eller bara dela glädje och/eller sorg med, både nu och i framtiden. Jag har vuxit upp med en lillasyster, som jag älskar högt och litar på till 100%. Tänk att få haft fler:)

Nu hade det ju blivit jäkligt jobbigt att hinna umgås , för syrran och jag träffas ju flera gånger i veckan, men det hade gått att lösa;)

Mina ungar kommer alltid att ha någon som delar deras erfarenheter av uppväxten, någon som känner dem utan och innan, och många som älskar dem villkorslöst. Syskonskaran är tajt, men alla syskon gillar inte varandra lika mkt, men jag är rätt säker på att om det verkligen gäller så ställer alla upp för alla, utan undantag.

Det är väl det som är en familj ♥

 

Idag har jag träffat en annan mamma som vågat gå över gränserna, ännu lite mer än jag 😉

IMG_9039Ja, Mirka, så klart 🙂

Älva, fasen alltså, lilla sötgrisen , jag funderar varenda gång på att ta med henne hem, och hon gillar ju att åka i min vagn tillsammans med Jamie så jag tror minsann att jag skulle kunna locka med henne 😉

Jamie taggar ner lite när han umgås med henne, så hon har gott inflytande, Jordan blir som en beskyddande storebror och ser till att hon inte springer iväg, fast det gör hon inte, hon är så duktig ♥

Snart fyller Älva 2 år dessutom, det skiljer ju ett halvår på henne och Jamie, men han är så himla mkt större och tyngre att det är svårt att tro, hon är nätt och lätt som en fjäder .Men klok som en bok och bestämd som en åsna;) hon vet vad hon vill, och idag tjatade hon på Mirka att ta på det lilla bältet i barnstolen på Ikea så hon satt fast, att bältet inte riktigt nådde runt magen på henne spelade ingen som helst roll, det SKULLE sitta fast, och hon gav sig inte. Och till sist satt hon fast:)

Vi skiljdes åt, och jag handlade en trådbacksställning ( på fyndhörnan) och tre korgar, wow vilken kul shopping, men så nödvändigt, då tjejernas strumpbyxor, trosor och strumpor legat i en salig röra , nu har jag rensat bort hälften av alla strumpbyxor, en del var för små och gick till Jamie, han kan väl ha dem under tunna byxor tänker jag även om jag inte gillar det egentligen, tycker de passar bäst till klänning, och sen kastade jag massor som var sådär halvtrasiga och bara sjabbiga.

Nu inser jag att de inte har så många som jag trodde och behöver nog köpa några par, men det är så tråkigt att köpa för det är så dyrt 😉 samma med strumpor och trosor…Det är ju liksom roligare att köpa en klänning eller ett par jeans som syns för nästan samma pris..

 

Hemma så plockade jag iordning i hallen, jag sa ju det att det håller sig fint i typ en kvart…och innan jag drack kaffe så brynte jag på en fransyska och en rostbiff, och så slängde jag dem i samma stekgryta fast det är helt olika temperaturer på dem, men det gav jag fan i, orka…och det blev super. Rostbiffen var godast, jag vet inte vad jag gör för fel med fransyskan men det blir inte bra nu för tiden… Jag har gjort stek i massor av år, med gott resultat men nu blir det inte som det ska. Antingen är den vriden så det inte går att skära den på ett vettigt sätt, eller så blir den torr, eller så är den full av senor och skit…Hm…det är kanske inte jag som gör fel utan köttet som blivit sämre ;)?

Jag vände ryggen till  en sekund när jag dukade av….

 

IMG_9042

Tja, men visst, varför inte? Kattmaten är ju dyr den med 😉 Även de gillade rostbiffen bäst 🙂

Sen blev det lite bråttom, för Trixie hade uppvisning med kören, Hujedamej, och det säger ju sig själv var det var, Astrid Lindgrens visor såklart.

Mamma och pappa kom och kikade de med, och jag hade med mig Jamie, Jordan, Lovelia och Novalie. Tjejerna kommer ju få se den i skolan sen, men ville med ändå. Som alltid var det varmt och svettigt i matsalen, och som alltid var det mysigt att få se alla glada ungar:)

IMG_9044Många Nils Karlsson Pyssling, Madicker, Lisabet, Emil, Pippi osv ):)

Trixie är Madicken i blå klänning och vit blus längst ner till höger .

 

När vi kom hem därifrån så kände jag hur det var lite raspigt i halsen och snuvig blev jag åxå, bara sådär..? Gahh, jag orkar inte vara förkyld, men det är ju liksom inom husets väggar så det är lite oundvikligt.

Eller?

Jag fick ett förkylningskit för ett tag sen, och nu jäklar ska jag prova!

Teet är supergott, med pepparmynt, och så rev jag i lite ingefära, lite citron och honung.

IMG_8927 Och så sprayen som jag har stora förhoppningar på..ColdZyme…Den smakar gott, men jag är ju lite konstig och gillar hostmedicinsmaken, så det kanske bara är jag, men jag gillade den, och funkar den, dvs att jag vaknar pigg som en mört utan minsta symptom i morgon, så ska jag köpa upp ett stort lager 🙂

Den ska alltså förebygga , men även förkorta sjukdomsperioden. Må den funka 🙂

 

I morgon åker Patricia till Polen!

Jag avbokade Novalies tandläkare för jag fick inte ihop det, och har en dejt med världens gulligaste kille senare i morgon, han heter Mio, och han åtföljs av sin mamma:)

Jag har inte tid att vara förkyld helt enkelt . Om jag fick ligga på soffan och dricka te och glo på Tv medan jag kurerade mig vore det ju en sak, men så är det ju inte riktigt, utan vardagen lär ju rulla på, och den som ska dra runt den är ju jag, så soffan får vänta… Men vafan, vila kan man göra nån annan gång, ett annat liv eller så, eller när de grävt ner en six feet under 😉

 

Nu ska jag iaf sova 🙂

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Lotta

    Hej!

    Härliga familj och mysig blogg!
    Den här frågan kanske inte hör hemma här. Men jag undrar lite grann hur du försörjer dig och dina barn. Du jobbar inte och föräldrarledigheten är slut. Har du studiemedel från CSN nu när du studerar
    // Lotta

    Carola: Jag har föräldradagar kvar, och studiemedel från CSN:)

  2. Tove

    Hejsan!
    Jag kikar in här ofta och älskar din underbara blogg och din härliga familj.
    Men jag tänkte fråga, jag har förstått att ni separerat men finns Perra inte med i bilden alls, inte för barnen heller?
    Massa kramar

  3. Jennifer

    Hej! Jag tänkte rekommendera att beställa från Lager 157. De har strumpbyxor och leggins för 60:- styck! Vet ej kvaliten på dessa då jag ej beställt där själv, men hör andra som bara beställer sina kläder därifrån och de är nöjda. 🙂 Roligare att handla klänningar och tröjor, byxor och strumpor är inte alls lika kul tycker jag med.
    Hoppas du får en härlig dag!

  4. Neta

    Underbart med sånna lappar. 🙂 Vi var också på Ikea idag så jag såg dig på väg ut. 🙂 hann inte rulla fram dock.
    Min dotter ska också vara Lucia men här i Bjkl, för 2a gången. Hon försökte ”slippa” men körledaren tyckte hon passade bäst då hon är bland dom äldsta i sin kör och det handlar om levande ljus.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting