Allmänt

Hand upp!

Jag tycker det är toppen att det kommer nya regler angående mobilanvändande när man kör bil.
Folk i allmänhet är så kassa på att köra bil så ytterligare distraktion bör undvikas 😉
Jag själv tappar fokus om jag så bara läser ett sms när jag kör och undviker det så långt det går. Jo jag smsar ibland, korta svar eller frågor men erkänner villigt att jag inte tycker om det. Man har inte full koncentration på trafiken då, och det behövs .
Jag brukar langa över mobilen till nån passagerare om det handlar om en nödvändig sms konversation så kör jag och den smsar.
Alternativt ringer jag upp, men då gäller det att ha numret bara en knapptryckning iväg annars blir det ju lika illa, att leta och söka är ju som att läsa tidningen 😉

20131130-083145.jpg

Men hörrni!
Allvarligt – vem fan kollar på film när man kör bil?? Är det på riktigt folk som gör det?
” Nä men alltså jag slår på Pulp Fiction och sen kör jag mina 20 mil, hinner lagom se hela då”???

Programmera gpsen känns ju som det mest nödvändiga, men min vägrar göra det om inte bilen står still. Nån app variant, och jag blir förbannad varenda gång men inser ju det kloka i det, men eftersom jag har en bisittare känns det fånigt och jag använder då en annan gps:)

Vad tycker ni?
Och framför allt vad gör ni när ni kör?

Helt ärligt så tycker jag att jag tappar lite fokus av att prata i telefon med lurarna åxå, och gör det sällan i stadstrafik, men det funkar på typ landsväg och motorväg. Jag kan köra och prata samtidigt men skulle aldrig kunna ha tex telefonmöte i arbetssyfte när jag kör.

Alltså gillar jag att det blir nya regler! Jag vill gärna slippa fronta med nån som messar eller kollar på Facebook .. Eller Pulp Fiction 😉

20131130-084204.jpg

Kommentarer

 1. Anna

  Hon som ammade o körde bil då!? (och krockade!). Inte heller att rekomendera. Hur bra än amningen är… eller hur Carola!
  Själv klarar jag knappt av att ha igång bilfläkten samtidigt som jag kör utan att bli distraherad.

 2. Viktoria

  Jag kan tänka mig att snabbt läsa ett sms om jag väntar besked av något slag, men jag skriver inget samtidigt som jag kör. Har inte handsfree så jag pratar bara i telefon (eller sätter på läppglans) på raksträckor – vill gärna ha mina händer lediga för att ratta och växla och sånt annars och full uppmärksamhet på trafiken.
  Titta på tv eller läsa tidningen är uteslutet men jag vet att många gör det. Ser ofta yrkeschaffisar som sitter och tittar på sin mobil medan de kör långtradaren.

 3. Tess w

  Har också sett en tjej sitta och ha på sig mascara medans hon körde! Blev rätt chockad! Har inte körkort men fattar att uppmärksamheten tryter då. Bra med nya regler tycker jag. Stora kramar Tess W

 4. Karin

  Tycker att det är bra men hur 17 ska dom kolla det? Jag har kört förbi många som sitter med tidningen över ratten! Det borde också förbjudas!

  I transferen på väg till flygplatsen på Kreta satte helt plötsligt busschauffören på en liten tv där fram med (troligen) favoritsåpan på… Behöver jag säga att jag var nervös den bussfärden?!

 5. Petra

  Jag tycker att de skulle förbjuda att läsa tidningen också. O raka sig. O sminka sig med för den delen. Jag har inte sett det så många gånger, men jo…om morgonen på E4:an är allt möjligt!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing