Allmänt

Disney on ice!

Måste såklart börja med att tacka världens bästa Loppi för inbjudan att få komma och se den helt magiska Disney On Ice!

Tusen tusen tack 🙂

( Nyåret och allt sånt där hoppar vi över idag, kanske återkommer med nån bild, Vi hade det kanon!)

Lite vet man ju att det är lov när man får lov att ställa klockan och väcka ungarna klockan 10.00, för att vi ska åka 11.00 😉

Och fan så segt det var att kliva upp:/ men upp kom vi, och i ordning gjorde vi oss, och så kom syrran med Janelle som kom hemifrån sig med buss, det här ville hon inte missa. Janelle är den av barnen som är mest Disneyfantast av alla, även fast hon fyller 20 snart så kan hon och hennes vänner ha filmkvällar där de kolla på gamla Disneyfilmer:)

Alla barnen har alltid varit fascinerade av de här tecknade filmerna – Lejonkungen , Ariel, Alladin, Monsters Inc, osv.

Vi rullade hemifrån vid 11.30, och susade i maklig fart till Stockholm.

Lite förundras jag över hur folk bara har koll på sitt… Jag höll på att bli totalprejad av en fet jäkla långtradare som körde på en påfart, och trängde sig in i min fil exakt precis där jag liksom redan var? Ska inte han se till att det är möjligt att köra på innan han gör det, anpassa sin fart typ? Hm… Och bilisten i omkörningsfilen som jag i min tur prejade när jag blev prejad…..jo, hans passagerare var ju allt annat än glad och viftade ilsket åt mig när de körde förbi, men jag var ju tvungen att flytta på mig.. Får jag välja mellan att bli prejad av en 24 meters långtradare eller köra in lite för snävt framför nån som inte hade koll på något annat än sitt eget…så väljer jag nummer två 🙂 Han hade kunnat ha koll, som sig bör, så hade han bara behövt  lättat på gasen

Man måste ju ja lite koll på all trafik runt sig så kan man köra smidigt!

Jaja, det gick ju bra, men tröttsamt är det att man inte kan få vara ensam på vägarna när man ska köra, hade varit enklast så liksom , hehe.

 

Framme vid Globen blev jag glad att p-huset hade en maxhöjd på 3,5 meter, det innebär att även min höga buss går in med god marginal 🙂 Annars är det ofta det inte finns en suck. Vi parkerade, och promenerade fem minuter till Globen där vi gick in och hängde av oss kläderna, för vi skulle få VIP-minga lite först:)

Korv, kaffe, bullar, popcorn, massa glada barn och deras föräldrar överallt, och mitt i allt fick jag minsann en pratstund med en Hänt Extra reporter…ohlalaaaa, vad sa hon ?? Vad blir löpet?? Carola Wetterholm talar ut??  Read all about it!?

Haha;)

IMG_9727

IMG_9728Lovelia, Trixie och Novalie blev ansiktsmålade så fint, Novalie vill inte komma upp så jag får fota henne nu, och det jag tog på henne där blev superdåligt…

De dansade, blev fotade med Tingeling, och två timmar drog förbi supersnabbt.

Trevligt sällskap hade vi ju :
IMG_9714

Nästan hela familjen Norrström var där:)

Fattades gjorde bara äldsta och yngsta.

Jag hade alla mina med mig idag, underbart ♥ det är oftast någon som inte vill eller kan följa med, nån är sjuk, Corrinda har ofta basket, och Patricia har ju annat för sig, och Janelle bor ju inte hemma:( men idag så 🙂

PicMonkey DisneyCollageRobban och Corrinda vill helst inte vara med på bild och då slipper de .

Jordan fastnade inte heller på bild förrän vi gick in i själva arenan:

IMG_9733

 

Han var supertaggad för att ”se på bio” 😉 Tja…typ ungefär likasamma 😉

Tjejerna, och Jamie bakom

 

IMG_9734

 

Han satt där med sin popcornpåse, antingen i Patricias famn eller på sin stol, och bara tittade storögt på allt som hände på isen.

IMG_9741

 

Lill-Fjant ♥

Jordan gillar ju Bilar, och här var de:

PicMonkey BärgarnCollage

 

Jag vill ha en sån här bil!! Tänk att glida runt i Blixten..eller Bärgarn…Sally kanske?

Lite Ariel, jag älskar musiken 🙂

Havet är djupt, havet är djup, nere på botten här är det toppen, titta och njut 🙂

PicMonkey TingelingCollage

Tingeling:) Fina älvor, och vackra blommor. Underbart!  Verkligen magiskt.

 

Och så ToyStory, en film, eller filmer, jag faktiskt inte sett:/  Vi har de av någon anledning inte, konstigt nog för vi har typ de flesta Disneyfilmer. Men ungarna har sett dem nån annanstans, och har full koll:)

 

PicMonkeyBuzz Collage

 

Otroligt imponerande av hur duktiga de är, hur verklighetstroget det blir, fast det liksom är tecknat…

Magiskt är nog det rätta ordet 🙂

Vi hade en fantastisk dag!! När jag vinner den där storvinsten ungar, så åker vi till Disneyland, jag lovar 🙂

 

IMG_9769

Det var inte slut förrän efter 17 nångång, så innan vi varit på toa, och samlat ihop oss och kommit iväg var det enda tänkbara alternativet MacDonalds, hihi;)

Jamen jag har väl jullov jag med??

IMG_9770

 

-Jag betalar det här, sa syrran 🙂

Ungarna var övertygade om att jag skulle behöva en fusklapp med deras beställningar, det blir alltid fel sa de…men jösses, man har väl koll;) fel blir det inte när jag håller i trådarna 😉  och utan större problem lyckades jag , med hjälp av syrran, få till beställningen rätt första gången 🙂

Imponerad av att personalen inte bryter ihop, haha;)

Vi åt, alla tysta och fina, och så fortsatte vi resan hemåt, kolsvart ute och lite trafik.

Syrran körde hem Janelle, och kom med Robban och Corrinda sen, som åkte med henne, och nu har Jamie somnat…(tror jag) och de andra små kikar på nån film, medan R+C spelar Tv spel ihop:) Patricia är ute med vänner, och här sitter jag.

Och bloggar….läser bloggar…kollar vädret…nyheter…skickar ett mess…osv i all evighet för att slippa ta itu med pluggandet;)

Jag gjorde massor igår, men lackade ur när jag kom fram till uppdraget, det man alltså lämnar in, och det första var att låtsas söka ett jobb?

Ok jag kan köpa att göra ett CV och Personligt brev, möjligen..men det är fan ingen söka-jobb kurs jag går? ;Men att ringa och prata med en kontaktperson för ett jobb och låtsas vara intresserad och ”vara väl förberedd med frågor om lön, semester, avtal ..osv” Nä där går min gräns.

Jag tar inte upp tid för nån  annan för att göra en skoluppgift. Dessutom svarar de så dåligt mitt i natten 😉

Jag hittar alltså på, och talar om det för läraren. Nån måtta får det vara.

Nu är det det andra ämnet jag ska koncentrera  mig på idag, Ledarskap och Organisation, och det är så förbenat flummigt och krångligt att jag blir tokig. Det var där jag fick B, för att jag flummade på om det ena och det andra, att tänka själv var visst bra där 😉

Jag ogillar saker som man inte har ETT konkret svar på, och sånt där trams som att sitta och diskutera om det hade varit si och så istället för som det nu är, typ vad som hänt om Hitler varit en kvinna ist…eller vad som hänt om inte det och det hänt innan…blaha. Det är som det är. Punkt. Trams 🙂 Däremot vill jag gärna veta hur det blev som det blev, och jag älskar historia tex , men att vända på saker bara för att diskutera…nope.

Jaha…och nu är jag klar…så det är bara att avsluta och öppna boken…Haha, förresten igår blev jag skitirriterad för jag hittade inte svaret på en fråga i ett test jag gjorde, och hur jag än letade och slog i boken så stod det inte ett ord om TQM….??

Jag ledsnade och memorerade det rätta svaret istället, och hade alla rätt på det där förbaskade testet. Gick vidare till test nummer två, och kunde inte en enda fråga? Blev lite svettig en stund, och trodde att hjärnan helt slutat funka;) men såg plötsligt att jag var i fel kurs och gjorde proven 🙂

Idag när jag läser det rätta ämnet  i kursboken, så kan jag liksom redan svaret och vet vad boken ska ta upp, så helt fel var det ju inte , om än bakvänt  hihi.

Men hörrni…Nu är det dags!

Jag lär sluta.  Vi hörs snart igen.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

 

Kommentarer

  1. Lisbeth

    Carola, jag är så imponerad av dina långa, välskrivna inlägg!
    Fina bilder och bra texter, oavsett om det handlar om glädje, ilska, sorg eller tråk.

    Önskar dig en riktigt god fortsättning!

    Kram

  2. My

    Perra och Carola har uppfostrat alla barnen till fantastiska individer, bara för att han har betett sig oerhört illa de senaste två åren så betyder det inte att han har varit ett svin mot barnen och Carola under hela deras äktenskap. Hoppas att kontakten kommer att bli bättre när skilsmässan är avklarad och bådas vardag rullar på. Antar att P inte vill gå på gemensam rådgivning heller då, annars oerhört bra sätt att gå vidare på (inte enbart för att rädda äktenskap) och samtidigt ”banka in lite vett i den som saknar detta”.
    Jag har som sagt varit med om något väldigt liknande så jag vet hur ont det gör i hjärtat…bokstavligen, tack och lov blev det mycket bättre med tiden och jag hoppas innerligt att det blir så för Carola och barnen också.

  3. lLena Wahlman

    Om du läser vad jag skriver brukar jag aldrig heller bry mig om et heller utan att det är insidan som räknas. Men vad har han för hjärta? Som gör så mot sina barn? Den insidan är inte vacker. Nu tänker jag inte svara fler dumma kommentarer från andra utan vill ge Carola dethon är värd att höra. och eras barn är enormt fina har aldrig påstått något annat heller, hon dom har fått nio vackra väluppfostrade fina barn <3. Och jag önskar Carola och dessa nio barn allt gott framöver. Sen att jag inte kan tycka att per är vatten värd är väl en annan femma och det har inte du med att göra My men jag tänker inte svara mer för den här bloggen är till för Carola och inte för att sitta och käfta om en som inte är värd det 🙂 Med vänlig hälsning MVH Lena

  4. lLena Wahlman

    Vad härligt för er med en fin dag tillsammans Carola :)! Du har så otroligt fina barn och vad jag kan förstå så har du ensam nästan fostrat dom ensam eftersom din man arbetat mycket alltid. Och ioförsig var väl det ok så länge det var för fam. Det han nu gjort har ingen förlåtelse och det din svärmor gör är helt sinnesjukt 🙁 brist på stor förståelse för barnen och hur dom tar saker och ting. Jag är själv mormor och skulle väl aldrig komma på iden att göra nåt liknade, och skillnaden mellan farmor och mormor kan väl ändå inte vara så stor. Men Du är stark och otroligt vacker så du går ur det här med stolhetet du och med nio fina barn. Per vad har han? Inte ens ett vackert yttre i mina ögon och det inre vad tänker han med? Inte för att man ska titta på utseende men i det här fallet gör jag det för u r så otroligt välbehållen. Det är ni många i fam annorlunda fast ni fått många barn ni liksom bryter mönstret att man ska se sliten ut :). Mirka är också skitsnygg och Madde :): Så res på dig du du har nog hela svenska folket mesta iaf och Per och svärmor är inte värd ett ruttet lingon jävla kärring i min mun :). Kram och Gott Nytt År på dig hoppas kärlek kommer så småningom så Per står där med lång näsa <3

    1. My

      Vad har deras utseende med detta att göra?? Flera av barnen liknar sin far väldigt mycket, vilket gör din åsikt om hans utseende här i bloggen ytterst olämpligt. Alla barnen är jättefina. Vissa människor tänker verkligen mest på andra människors yttre istället för att fokusera på det som räknas…insidan.

  5. pia

    Vilken härlig dag/kväll Ni fick tillsammans. Härligt, vi har varit på Disney on Ice i sex år i rad men nu är dottern 12 och vill inte längre!!!! Mot min vilja, jag bara älskar´t=) Vilken sju tusan till syster du har….Tänk om alla fick ha en sådan syrra. Själv har jag 2 ”storesyrror” men inte har jag sett dom? Fast man gått igenom skilsmässa o elände. Så du är så omgiven av fina personer som verkligen bryr sig om dig och dina härliga barn <3 Nu ska du se Carola att 2014 ska bli ditt år, och föra med sig allt gott som det bara kan. Kram från ett väldigt grått o mörkt Storvreta

  6. Nettan

    Vi var också på Disney on ice igår, två år i rad nu med familjen och barnen vill gärna fortsätta med den traditionen 🙂 När dottern va liten så gick vi tillsammans med mina systrar och kusiner, som är ett antal år yngre än mig, min dotter är mer jämnårig. Jätte bra varje år!
    Dock va vi sena i år med att fixa biljetter, så vi satt lite väl högt upp. Men det gjorde inget.
    Här hemma vaknade vi inte av klockan, både jag och maken riktiga nattugglor och så även barnen nu under lovet. Vaknade 10.30(!) och då var det till att skynda sig med att väcka barnen och fixa sig iordning. Men vi kom i tid 🙂

    Tänkte även tipsa om billiga biljetter 🙂 Om du inte har förmånen att bli bjuden även nästa år då 😉
    Vi har alltid köpt biljetterna och gett de i julklapp till barnen, så har vi bokat via Ica som fram till nu iallafall alltid haft jätte bra erbjudande. 200:-/person på alla platser utom parkett. Alltid lika uppskattad julklapp 🙂

  7. Nora

    Jag hittade denna kommentar som jag själv följer när jag kör.’Man ska underlätta för varandra i trafiken och de som kör på motorvägen ska vara smidiga mot de som kommer på påfarten. Och de som kommer på påfarten ska utnyttja accelerationsfältet ordentligt för att få upp sin bil i motorvägsfart, det är t.ex. högst olämpligt att köra in på motorvägen i bara 70 km/h om det är skyltat 110. Använd vänsterblinkers också så blir trafiken på mo?orvägen extra uppmärksam. Det gäller att vara tydlig i trafiken.’
    Alltså ser jag att det kommer bilar på en påfart så försöker jag i god tid flytta mig till vänstetfil; om det verkar som att det kan bli trångt för påfartsfordonen att komma in på motorvägen. Sen vet jag inte vem som har företräde rent lagligt, kanske någon a nan som vet?

    1. Pia

      Man ska underlätta för dem ska upp på motorvägen OM möjligt. Annars är det den som ska upp på motorvägen som ska anpassa sin fart för att lixom kunna klara sig upp på egen hand.

  8. Kristina Å.

    Det var länge sen jag var på Disney on Ice med barnen, när jag var liten tror jag det hette Holiday on Ice. Härlig föreställning kommer jag i alla fall ihåg att det var, och lite magisk!

    Skönt att nya året har startat bra och att du inte ger upp när pluggandet känns tungt, som du skriver brukar det mesta ge sig och är man trött är det nog inte lätt att läsa rätt 😉 Jag tycker det räcker med att hjälpa till med barnens läxor och det är inte lätt på gymnasienivå, jag lovar!

  9. Karolina

    Hej Carola!
    Har precis nyligen börjat följa din blogg. Grymt imponerad av dig!
    Vad är det för något du läser? Tycker mig väldigt väl känna igen dina ämnen.

  10. Putzi

    Å så underbart att få gå på Disney on ice 🙂 Avis? Javisst 🙂
    Som jag skrattade när jag såg ditt kvitto från Mac Donald. Med fem barn, några laktos,en gluten och två som inte tål lök så försvann liksom personalen på Mac Donalds när de såg vår familj i dörren…förstår inte varför nu när jag ser ditt kvitto hehe. Snäll syrra har du också 🙂
    Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting