Allmänt

Plugg

Ni är så många som undrar vad jag pluggar, till vad och varför 🙂
Så här är det:
Jag är barnsköterska , och har jobbat på sjukhuset med sjuka eller för tidigt födda barn. Jag älskar det!
Men. Mitt yrke finns inte längre, jag måste alltså läsa vidare till minst undersköterska för att få jobba där jag jobbat förr , och det vill jag inte.
Jag vill inte vidareutbilda mig inom ett låglöneyrke med obekväma arbetstider.
Det skulle heller inte funka att jobba obekvämt som ensamstående med nio ungar som jag har 24/7.
Tja eller det är ju egentligen bara de fem små som behöver tillsyn men ändå;)

Alltså byter jag yrke.
Till vad vet jag inte riktigt;) men man blir Administratör i slutänden .
Jag läser en ihopplockad yrkesutbildning på gymnasienivå där olika kurser satts ihop för att alltså slutligen bli administratör .
Vad en sån gör?
Ingen aning 🙂 men nån form av kontorsgöra antar jag. Jag har jobbat som avdelningssekreterare på sjukhuset i ett år innan tvillingarna kom och det tyckte jag var roligt så nåt sånt tänkte jag mig i framtiden .

Kanske … Fast jag har andra planer åxå med pluggandet, som jag inte riktigt har klurat färdigt på:)
Vi får se hur jag får till det!

Det jag läst klart är Företagsekonomi, information & kommunikation, administration1, och ledarskap & organisation.
Jag börjar nu två nya kurser, administration 2 och nån mer .. Kan ha varit personaladministration…
Jag måste skaffa böcker idag!!

Två kurser parallellt hela tiden blir heltid:)
Jag är klar till sommaren, och då får vi se om jag klurat färdigt på vad jag ska läsa sen, för så är tanken , plugga på:)
Det är kul. Jag har dessutom förhoppningen att ju äldre barnen blir innan jag börjar jobba på riktigt ju mindre vabbande blir det, plus såklart att bara för att barnens pappa valde att sticka så har inte mina åsikter om dagis ändrats , jag vill så långt det är möjligt kunna ha barnen hemma tills de börjar skolan!

Jag har inte så mkt arbetslivserfarenhet att ståta med så då tänkte jag att jag får komma välutbildad i stället 😉

Lite nedslående är det dock att veta att som ensam med barn är man högst oattraktiv på arbetsmarknaden … Men jag skiter i det och förutsätter att det löser sig, jag skulle passa utmärkt som logistikplanerare åt nån flådig chef nånstans , det finns ingen som är så bra på att rådda ihop tusen aktiviteter så allt funkar, som en mamma med många barn:)

Nu ska jag försöka resa mig upp och göra lite ärenden via telefon , och gå ner i tvätteriet , den där förbannade huvudvärken sällskapar idag med 🙁 och dessutom klickade det till i ryggen ..? Det är länge sen jag hade ryggskott och jag hoppas innerligt att det går över när jag sträckt ut mig på soffan en stund nu.. Fan vad gnälligt 😉
Handla skjuter jag på, och får leta långt in i frysen efter nån middag men det löser sig.
Jag vill träna! Jag vet att huvudvärken försvinner då nämligen men man ska ju gärna orka igenom dagen först 😉
Får göra lite uppmjukande övningar kanske….

Japp dags att slänga benen över soffkanten och sjåa vidare , mot Sherwoodskogen 😉

( eller tvättstugan som den kallas i vardagligt tal, hihi )

Kommentarer

  1. My

    Får verkligen hoppas att barnens pappa kommer att börja ta ansvar för sina barn framöver, för eller senare lär han ju vakna upp ur sin ”bubbla”. Man skiljer sig från sin respektive men man skiljer sig ju inte från sina barn.

  2. Åsa

    Trivs du med din utbildning, jag funderar på att läsa den på distans, har jobbat inom barnomsorgen i många år men skulle vilja prova på något helt annat,

  3. Ulrika

    Kontorsarbeterna idag sköts nog mycket via bemanningsföretag, Manpower mm. Dit kan du väl anmäla dig redan idag. Självklart är det ju viktigt att du får komma ut i arbetslivet så också du får en pension när den dagen kommer. Fasar själv för att behöva bli försörjd av mina barn när jag blir gammal, och då sparar jag ändå men inte verkar det bli så mycket. Tar du lån nu när du pluggar så tänk på att det är rätt tuffa vilkor numera och att pengarna ska tillbaka ganska snabbt. Själv pluggade jag också efter barnen och det ångrar jag inte, jobbar som medicinsk sekreterare och älskar det. Man får va med i vården fast ändå inte. Hoppas det leder till ditt drömyrke vad det nu är.

  4. Nina

    Känner igen mig i det du skriver, jag har också arbetat i vården innan, obekväma arbetstider… sedan varit hemma flera år med barn, och därefter läst lite administration och företagsekonomi… Sökt jobb inom det sen aug men det är tvärstopp. Fått jobba i vården igen, och inser att det räcker inte med de kurserna jag läst, konkurrensen inom administrationsyrket är STOR. Eftersom jag även är inskriven på arbetsförmedlingen får jag gå på såna möten och träffar andra arbetssökande. Många av dem är faktiskt kvinnor i 40-45 års åldern som läst olika personaladministrativa utbildningar på högskola, men de får inget jobb. En bekant har läst utbildning till ekonomiassistent och nu efter ett halvår efter avslutandet,(2 årig KY) har hon fått lite extra på timmar inom kontor. Så det är svårt…. tyvärr.

    Jag har även funderat på läkarsekreterare, dock är ju lönen så låg, typ 19-20 000… och då är det 2 års studier. Men där verkar det dock finnas gott om jobb. Och det är ju en klar fördel. För hellre ett jobb med lite lägre lön, än inget jobb alls..

    En 3e utb jag funderat på är något inom spedition, logistik. Vet inte riktigt hur arbetsmarknaden är där, men då är man iaf lite mer inriktad, är bara allmän administratör. Ska nu läsa in lite ämnen på komvux under våren, och fundera under tiden. Sedan ev söka något till hösten.

    Hoppas du inte tycker jag kommer och är negativ här, jag tycker det är skitgrymt och duktigt av dig att läsa, jag blir jätteimponerad av hur du får ihop allt! Du är grym! Det är bara det att jag läste en 2 årig KY utbildning för 3 år sen och har inte lyckas få några jobb inom den, därför vill jag verkligen veta inför en till utbildning att det är gott om jobb.

    Hoppas du uppdaterar vad du kommer fram till! Går du och pratar med någon studievägledare?

    Carola: Det finns ingen som kan vara lika negativ som jag:) så det är lugnt:) Jag vet att det kommer bli meckigt, men jag är inte ute efter att bli just administratör, utan jag vill ha de olika kurserna. Allt för att så småningom kunna jobba med någon form av kontorsjobb.
    Hoppas du hittar något snart 🙂

  5. Emma

    Låter jättekul! Om jag inte var lärare skulle jag också kunna tänka mig något sånt. Finns ju en hel uppsjö av kurser med inriktning på ekonomi och organisation på högskolenivå också. Kanske kan vara bra för du pluggar du längre och sen är det en bra merit. Eller ett personalvetrnskapligt program? Dessutom är många högskolestudier på distans också.

    Du är grym som klarar allt! Antar att du tvingats bli bra på både organisation och ekonomi på sistone. Kramar

  6. Sandra

    Mina föräldrar har åtta barn och min mamma har chefsyrke ich haft hela tiden. Hennes arbetsgivare såg det som en merit med många barn pga just det du sa; då måste du vara jättebra på att organisera.

  7. Ida

    Du verkar vara en väldigt driftig person så jag är övertygad om att det kommer gå jättebra för dig med både studier och arbete framöver.

  8. Anna Ekwall

    Roligt med pluggandet.. själv läser jag också till administratör så jag känner igen mycket av det du skrivit. ( personal administratör blir jag när jag är klar , läser via Hermods.) pluggar just för tillfället personaladmin 1 .

    Carola: då är det nog samma vi läser:) Jag är åxå på Hermods 🙂

    1. Karolina

      Intressant detta! Läser till redovisningsekonom, och har i stort sätt samma ämnen. De flesta i min grupp läser precis samma som er. Läser just nu via Lernia, men Hermods kommer ta över vår utbildning 1 mars. 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting