Allmänt

BBBBBB……BBBBB :)

Jag fick ett B i slutbetyg på Administrationen 🙂

Jag har fått betyg i tre kurser, och det är ett C, i företagsekonomi…brrr, och två B (info&kommunikation, administration)

För att ha satt som mål att bara klara av det med ett E som i knappt godkänd, måste jag säga att jag är rätt så nöjd med mig själv:)

Den dagen jag läser nåt som jag faktiskt är intresserad av på riktigt, så kanske det kan bli A, hihi;) Men man blir ju lite sådär att man inte gärna vill ha sämre nästa gång, så de där jäkla betygen sporrar.  I Ledarskap och organisation förväntar jag mig ett C…så vi får väl se hur det blir.

 

IMG_9804

Jag firade med ett stenhårt cirkelfyspass:)

Igår så pratade jag med syrran i telefon, och skulle samtidigt byta en blöja på Jamie…ja multitasking ni vet 😉 och då ville de prata med varandra:

IMG_9802

– Ah. Ah. Mmm. Ah. sa han och nickade:) Han har hört hur vi andra pratar i telefon, sötnosen.

Han har gjort sig illa under näsan, hur vet ingen, men det är ett skrapsår där:(

 

Idag har Jamie varit ett riktigt pain in the ass. Han går från sattyg till sattyg. Skruvade av locket på hudkrämen och gick runt med den, hämtade surfplatta efter surfplatta fast han vet att han inte får ha dem, skruvar på vattnet i handfatet nere där det är lite stopp…ja jag ska rensa, men har inte haft ork;) och det funkar att tvätta händerna, men inte att slå på vattnet och låta det rinna.Bär runt på Smulan, klättrar upp på diskbänken, sätter sig i kylskåpet så fort nån öppnar ( ja SÄTTER sig? Knäppungen sätter sig på glashyllan till grönsakslådan längst ner och drar igen dörren så gott det går för att gömma sig…Tur det inte går att stänga helt!) hoppar i sängen, gömmer sig under alla täcken,  tar av sig blöjan, springer ner och plockar ut massa mössor och vantar i en korg i tvättstugan, hämtar en smörgås, hämtar en skorpa, hämtar en banan, hämtar ett glas och kräver att få vatten/oboy/mjölk…you name it. Hela dagen.Heeeela dagen, suck.

Vissa dagar är det extra skönt att få lägga honom 🙂 Och i morgon börjar vi om, då är han min Lill-Fjant som kramas och pussas hela tiden 🙂 Jag älskar mitt lilla minimonster ♥

 

Nu ska jag ta min vanliga kvällsrunda, och sen hoppa i säng. Det är ju fredag i morgon, och det känns härligt 🙂

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Viktoria

    Tänk att föräldrar idag har så dåligt självförtroende att de inte tror att de är kapabla att ta hand om och uppfostra sina egna barn!
    Betänk att för bara några generationer sedan var familjerna större, bostäderna mindre och föräldrarna tog hand om sina barn (några saker som anses riktigt dåliga 2014) – det blev folk av de barnen också 🙂
    Det här med att ha sina barn på dagis är ett ganska nytt påfund, det finns helt enkelt inga långvariga studier som visar vad som händer när hela generationer ska uppfostras av samhället. Det man kan se – så här långt – är möjligen en generation av barn med tidiga hörselskador, koncentrationssvårigheter och självskadebeteende. Jämför gärna med länder där barnen oftast är hemma med förälder. Tror absolut inte att förskolan är ensam orsak men tror den är bidragande ihop med dagens inställning om att uppfostran är att jämnställas med maktmissbruk.

  2. Johanna

    Jag är lite nyfiken på vad du Carola, som har barnen hemma, gör för att stimulera/aktivera barnen? Det skriver du aldrig någonting om. När det är vardag berättar du mest om din träning, plugg och vilka ärenden du gjort. Mina barn är 5 och 3,5 och när vi är hemma på tex jullov så blir de ganska oregerliga efter nån vecka, och vi behöver hitta på saker hela tiden för att de ska hålla sig lugna och inte bråka. Sen är det på sätt och vis ganska skönt när vardagen sätter igång igen, med förskola och fasta rutiner. Det tycker både vi och barnen, för oj vad de har saknat sina kompisar. Jag undrar också om barnen leker snällt, och låter dig vara ifred när du pluggar. Försöker jag jobba lite hemma, kommer dem alltid och tjoar och klättrar på mig, så jag får vänta tills de somnat.

    I allafall älskar jag din blogg och kikar in här varenda dag. Ha en riktigt trevlig helg:)

  3. Ann-Catrin

    Hej Carola!
    Har aldrig kommenterat hos dej förrut, men följer Er som var med i Tv:n!
    Jag vill bara säga efter allt du har varit med om och har alla dina fina barn24/7.
    det finns faan ingen som orkar stå upp som du gör!
    Du är så fantastisk i ALLT
    Kram
    Ann-Catrin

  4. Maria

    Jag har haft mina tre barn hemma tills de skulle börja skolan o det ångrar jag inte en sekund! Hade gjort samma sak igen… Dagis är inget måste alls. Det går jättebra för mina barn i skolan o det har det alltid gjort. Självklart har de små barnen det bättre med sin mamma el pappa än med stress o kaos på dagis.
    Syskonrelationen är också viktig o den får du hemifrån.
    Att få längta till man börjar skolan gör det väl mycket roligare än att gå från ett ställe till ett annat. Så är det ju för dagisbarnen.
    Tid är viktigare än pengar.
    Att få ha lite långtråkigt som barn utvecklar fantasin och tankarna.
    En 2,5 åring som inte hittar på bus har jag nog aldrig träffat på, kanske någon förälder som har sin 2,5 åring på dagis hela dagarna typ 10 tim o som sedan är så trött när föräldrarna träffar barnet att de inte ens vet om barnets busiga sida, för de träffar inte barnet när det är piggt o i sitt esse. Tråkigt för föräldrarna men de verkar ju tycka att det är såååå stimulerande att vara på dagis. Barn finner ju sig i allt. De har inget val!

    Carola du är en underbar mamma o fin människa.
    Lycka till med plugget o ha det gott!!

  5. Cissi

    Förstår precis hur du har det. 😉 Har både varit hemma länge
    och skickat barnen till dagis. Helt beroende på
    barnet. Vill inte på något sätt låta otrevlig.
    Men håller med om att han kan behöva andra
    barn ( dagis). Har själv varit ensam med fyra barn. Alla
    är olika. Men många barn och få vuxna är det ju
    hemma med. 😉
    Sen tror jag personligen att yngsta ( i mitt fall sista)
    hat en tendens att leva rövare på ett annat sätt.
    Även om jag inte tycker att jag gör skillnad ,
    så uppfattar andra att han kommer undan lite lättare.
    Tycker ju själv att jag är konsekvent. Men
    uppenbarligen så biter det inte.

    Tack för all inspiration och glädjen du delar
    med dig av.
    Du är en sann vardagshjälte!

  6. camilla

    Jag ville vara hemma med min dotter så länge som möjligt men pga en separation var jag tvungen att gå ut i arbetslivet fort och min dotter fick då börja dagis. Det ångrar jag inte en sekund för oj vad kul hon hade:) På min dotters avdelning är de bara 8 st barn på 3 fröknar. Inte alls stökigt och min dotter får verkligen all uppmärksamhet hon kan få. Hon lär sig en massa nytt hela tiden och har blivit en social liten varelse. Så min syn på dagis har ändrats till det positiva:)

  7. Lotta

    Tror han skulle må bra och får komma ut i förskola. Det du upplever som ”sattyg” kan vara tristess från hans sida.Börjar bli stor han nu…. Han har kanske tröttnat på att vara hemma med mamma hela dagarna:) Svårt som förälder att ge den stimulans/ utmaningar en förskola kan ge med pedagoger och jämnåriga barn.

    Ha en finfin fredag!

    Carola: nej det är inte svårt att ge den stimulans en 2,5 åring behöver hemma! De behöver däremot inte stressen och det högljudda klimatet på dagis 😉
    Jag vet vad jag gör, jag har haft barn hemma utan dagis i många år:)
    Fattar inte varför folk envisas med att tro att dagis är nån slags måste ? Att det skulle vara det bästa man kan ge sina barn? Ett stökigt ställe med massa barn och få vuxna … ? Nä det går över mitt förstånd 🙂
    Kram 🙂

    1. Britta

      Jag skrattar alltid gott när jag läser vad Jamie hittar på, för min dotter är en veckan äldre och de är VÄLDIGT lika! Nu skrattade jag extra högt angående att sitta i kylskåpet för det gör hon också!

      By the way går min dotter på dagis och hittar på lika mycket bus på helgen som till vardags, dvs. helt oavsett om hon träffat andra barn o vuxna eller inte 🙂

    2. Linda

      Håller helt med dig exakt! Är hemma med mitt andra barn nu som fyller två i april. Han ska vara hemma till augusti. Önskar så att det fanns ett sätt att hålla hemma ännu längre, men har hittills inte kommit på något…

    3. Neta

      Knappast tristess i den familjen med så många syskon och aktiviteter. Men Carola jag förstår inte varför du tror att ljudnivån skulle vara hög i förskolan? Tvärtom den är förmodligen högre hemma hos dig.
      Carola: Nej, det är inte hög ljudnivå här, för jag avskyr gap och skrik:)
      Varför har förskollärare problem med tinnitus om det inte är hög ljudnivå? Klart det blir det när många barn är på samma ställe .

  8. Neta

    Annars skulle väl du själv vara en himla tillgång i barnsammanhang, kan du inte bli din egen o ha barnkurser i nåt. Gympa, dans, pyssel, träslöjd, mulle, eller jobba på kyrkis???? Dagmamma?
    Å det behövs alltid vikarier på dagis, finns en speciell vikarieförmedling så tänk på det när Jamie börjar på 6-års.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting